Weekoverzicht

Nieuws van de week: Star Wars Battlefront 2 krijgt campagne

Battlefront 2, Fifa 18 en Elder Scrolls Online-uitbreiding

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Star Wars Battlefront 2 krijgt singleplayercampagne

Tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers heeft Electronic Arts meer details gegeven over aankomende games, waaronder Star Wars Battlefront 2.

Het vervolg moet rond de feestdagen van dit jaar uitkomen en "groter" worden dan het origineel uit 2015, met meer locaties en bekende personages. Ook krijgt de game een singleplayercampagne. Dit miste in het origineel. Star Wars Battlefront 2 krijgt ook content uit diverse Star Wars-tijdperken, al is niet bekend welke. Het vervolg wordt ontwikkeld door Dice, Motive Studios en Criterion.

EA kondigde ook aan dat BioWare, de ontwikkelaar van games als Mass Effect en Dragon Age, een compleet nieuwe franchise lanceert binnen 14 maanden. De nieuwe game moet dus voor april 2018 verschijnen. Volgens EA's CEO Andrew Wilson zou de game het actiegenre in de game-industrie op zijn kop kunnen zetten. Wilson hintte tijdens een vragensessie naar een mix tussen actie- en rpg-elementen. Meer details zijn nog niet bekend.

EA liet weten dat de netto omzet van het bedrijf afgelopen kwartaal omgerekend 1,30 miljard euro is, een stijging van 7,4 procent ten opzichte van de 0,99 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Zestig procent van die omzet is te danken aan digitale verdiensten, vooral dankzij downloadbare content en volledige digitale games.

Battlefield 1 was de grootste lancering van een game in de franchise ooit, met vijftig procent meer spelers dan Battlefield 4 in dezelfde periode. Fifa 17 werd door EA de bestverkochte consolegame ter wereld genoemd.

The Elder Scrolls Online krijgt Morrowind-uitbreiding

De mmo The Elder Scrolls Online krijgt op 6 juni een uitbreiding op alle systemen die het Morrowind-gebied toevoegt aan de game.

De nieuwe zone heet VVardenfell en is ongeveer even groot als The Elder Srolls 3: Morrowind en zou ongeveer dezelfde geografische kenmerken moeten hebben. Alle belangrijke elementen uit Morrowind moeten er in zitten, al speelt The Elder Scrolls Online zich 700 jaar eerder af.

Naast het nieuwe gebied wordt een dertig uur durend verhaal toegevoegd, de nieuwe spelersklasse Warden en zijn War Bear-huisdier, alsmede een nieuwe 4v4v4 PvP-arenamodus genaamd Battlegrounds.

Nieuwe spelers kunnen voor 60 euro de game inclusief de uitbreiding aanschaffen. Mensen die de basisgame al hebben en willen upgraden om de uitbreiding te ontvangen betalen 40 euro. Tevens zijn er verschillende edities aangekondigd. Zo is er de digitale collector’s edition voor 79,99 euro, met diverse in-game bonussen, en de fysieke collector’s edition voor 99,99 euro, waarbij ook onder andere een map en Dwarven Colossus-beeld zit.

The Elder Scrolls Online is een mmo zonder abonnement. In plaats daarvan betalen mensen eenmalig de prijs voor een game en in dit geval ook geld voor de uitbreiding.

Insomniac Games hekelt Trump's immigratiebeleid in video

Sunset Overdrive- en Ratchet and Clank-ontwikkelaar Insomniac Games levert kritiek op president Trump's immigratiebeleid in een video.

Eerder deze week zette de Amerikaanse president Donald Trump een immigratiebeleid in waarbij de inwoners van zeven moslimlanden voor nu de toegang tot de Verenigde Staten wordt ontzegd. Insomniac's CEO Ted Price staat in de video voor zijn werknemers en meldt dat het bedrijf "werknemers heeft van verscheidene afkomst en diverse religies".

"Bij Insomniac Games zijn we tegen Trump's immigratieban. Er is geen twijfel dat dit beleid schade aanricht aan ons bedrijf en veel van onze werknemers. Is dit de Amerikaanse manier? Is discrimineren gebaseerd op religie of afkomst Amerikaans? Absoluut niet. Dit is een bedroevende, discriminerende actie waarvan wij en velen in dit land denken dat het tegen de rechten van dit land ingaat. We zijn altijd een land van immigranten geweest."

Price vraagt in zijn speech aan kijkers of ze hun lokale politici kunnen contacteren om zich tegen het immigratiebeleid te uiten. Eerder deze week liet de Entertainment Software Association (ESA) ook al weten het niet eens met het beleid te zijn. VentureBeat plaatste een verzameling met quotes van ontwikkelaars die zich uitlaten over Trump's nieuwe beleid.

Fifa 18 bevestigd, bevat seizoen 2 van The Journey

EA heeft bevestigd dat Fifa 18 in ontwikkeling is. Tijdens een vergadering met investeerders liet het bedrijf weten dat The Journey terugkeert in Fifa 18.

"Fifa 18 zal voortborduren op de basis die we hebben gelegd met de verhaalmodus in Fifa 17, met nieuwe personages en verhaallijnen," zei Andrew Wilson, CEO van EA.

"Ons ontwikkelstudio in Vancouver zal innovatieve ervaringen bieden met Fifa 18, ook voor Ultimate Team. Het wordt de meest meeslepende en samenhangende Fifa die we ooit hebben gemaakt."

Ook gaf Andrew Wilson aan dat meer dan 10 miljoen fans The Journey hebben gespeeld en dat het spelersaantal van de Ultimate Team-modus met tien procent is gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Een releasedatum voor Fifa 18 is nog niet bekend. Meestal liggen de populaire voetbalgames in september of oktober in de winkels.

Fifa 18

ZeniMax ontvangt half miljard dollar in rechtszaak tegen Oculus

ZeniMax moet 500 miljoen dollar ontvangen van vr-bedrijf Oculus, zo heeft een Texaanse jury besloten tijdens de rechtszaak tussen de twee bedrijven.

De jury besloot dit na twee dagen overleg. Het bedrag moet door Oculus worden overgemaakt naar ZeniMax, omdat Oculus-oprichter Palmer Luckey volgens het oordeel een geheimhoudingscontract met ZeniMax heeft verbroken.

Oculus werd echter niet schuldig bevonden aan de belangrijkste reden dat ZeniMax Oculus naar de rechter sleepte, namelijk het gebruiken van fabrieksgeheimen. ZeniMax wilde daar in totaal 4 miljard dollar in schadevergoeding voor krijgen.

Al in 2014 claimde ZeniMax dat de vr-bril Oculus Rift gebaseerd was op technologie die binnen het bedrijf was ontwikkeld. Voormalig medewerker John Carmack zou code van ZeniMax hebben meegenomen toen hij bij Oculus aan de slag ging. Oculus is hier dus niet schuldig aan bevonden.

"Het hart van deze zaak draaide om de vraag of Oculus fabrieksgeheimen van ZeniMax had gestolen en de jury gaf ons het voordeel", aldus een woordvoerder van Oculus tegen Polygon. "We zijn teleurgesteld over andere aspecten van het oordeel, maar we laten ons niet afschrikken. Oculus-producten zijn gebouwd met Oculus-technologie. Ons doel om van vr een langdurig succes te maken blijft hetzelfde, en het team blijft werken aan waar het al sinds dag één aan werkt: vr-technologie ontwikkelen die de manier waarop mensen interactie hebben en communiceren verandert."

Nintendo schroeft productie Switch op, stopt met produceren Wii U

Nintendo is van plan de productie van zijn nieuwe console, de Switch, op te voeren. Het bedrijf heeft de productie van de Wii U wereldwijd stopgezet.

Nintendo’s president Tatsumi Kimishima liet dit gisteren weten. Hoewel het niet expliciet werd gemeld, is het aanneembaar dat de productie wordt opgeschroefd omdat er meer reserveringen worden gemaakt dan Nintendo in eerste instantie verwachtte.

Ondanks het feit dat er meer Switch-consoles worden geproduceerd, meldt Kimishima dat het mogelijk is dat nieuwe exemplaren niet voor april verschijnen. De Switch lanceert op 3 maart in Europa, de Verenigde Staten en Japan en de eerste maand zouden er wereldwijd 2 miljoen exemplaren beschikbaar moeten zijn.

Nintendo heeft tevens de productie van zijn meest recente spelcomputer, de Wii U, stopgezet. In eerste instantie werd er bericht dat dit alleen voor Japan gold, maar Nintendo heeft inmiddels bevestigd dat dit wereldwijd het geval is.

Dit artikel delen:

Lees meer

De legende van Zelda – deel 1 Sony maakt details bekend over nieuwe systeemupdate voor PS4
2

Reacties op: Nieuws van de week: Star Wars Battlefront 2 krijgt campagne

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Fappingsnake

  • 4 februari 2017 14:32
  Nog een nieuwtje .. iemand al de beta gespeeld van Wildlands ?
  Ik het een verschrikking! Framedrops te over, stemmen lopen niet synchroom, bugs in overvloed, en gewoon weer een mix van farcry meets division.. jammer

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheRussian

  • 4 februari 2017 22:14
  **ZeniMax moet 500 miljoen dollar ontvangen van vr-bedrijf Oculus, zo heeft een Texaanse jury besloten tijdens de rechtszaak tussen de twee bedrijven.**

  Over en sluiten met Oculus ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.