Weekoverzicht
Spider-Man

Nieuws van de Week: Spyro The Dragon en Spider-Man

God of War wordt goddelijk

Geschreven door Arran Winmai op
Voor lezers die doordeweeks niet aan gamenieuws toekomen, of even snel een overzicht willen van het belangrijkste nieuws maken wij Nieuws van de Week. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Microtransacties verdwijnen uit Middle-earth: Shadow of War

Monolith Productions is van plan om later dit jaar microtransacties uit Middle-earth: Shadow of War te halen.

Dat laat de studio weten in een forumpost. De komende maanden komen er diverse gratis updates voor de game uit, waarbij een van de updates de microtransacties verwijdert.

Monolith laat weten dat het nu beseft dat het feit dat spelers Orcs met goud kunnen kopen haaks staat op het idee achter de game. Vanaf 8 mei is het niet meer mogelijk in in-game goud te kopen. Spelers die goud hebben kunnen het dan nog wel uitgeven. Vanaf 17 juli worden goud, War Chests en de in-game winkel echter voorgoed verwijderd.

Er komen ook andere updates, zoals een update voor de campagne van de game die nieuwe verhalende elementen moet toevoegen. Zo wordt het gedeelte waarin spelers hun fort verdedigen tegen de aanvallen van Sauron van een update voorzien. Ook komen er updates voor het Nemesis-systeem en extra opties in de skill tree en de gear van de game. Middle-earth: Shadow of War verscheen vorig jaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Shadow of War

Kratos hakt er op los in God of War

Sony heeft meer dan vijf minuten aan nieuwe gameplay van het aankomende God of War online geplaatst.

In de video is onder andere te zien hoe Kratos het opneemt tegen een grote trol. Ook verkent hij de spelwereld en vindt hij schatten, loot en puzzels.

God of War is in ontwikkeling bij Sony Santa Monica en verschijnt op 20 april exclusief op PlayStation 4. Bekijk de gameplay hieronder.

Mysterieuze komeet in Fortnite: Battle Royale verschenen

De afgelopen dagen is er een komeet in de lucht van Fortnite: Battle Royale zichtbaar.

Fans speculeren wat de komeet, die steeds dichterbij lijkt te komen, precies aanduidt. In eerste instantie werd gedacht dat het om een 1 april-grap zou gaan, maar op die datum is niets gebeurd, terwijl de komeet nog wel zichtbaar is.

Sommige spelers hopen dat het neerstorten van de komeet de map compleet gaat veranderen, anderen denken dat de komeet op Tilted Towers gaat vallen. Dit gebouw bevat de meeste loot van heel de map en zou daarom moeten verdwijnen. Andere spelers vermoeden dat het alleen bestaat om het einde van het derde seizoen aan te geven.

Tijdens het verschijnen van de komeet begonnen controllers van spelers ook licht te trillen. Volgens het Twitter-account van Fortnite ging het om een bug, maar een Redditor heeft het getril in morsecode vertaald naar 'SOS D 5 418'. Fans vermoeden dat 418 betekent dat meer informatie op 18 april verschijnt. Epic heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Fortnite komeet

Far Cry 5 half miljoen keer verkocht op Steam

De game is nog maar een week uit, maar Far Cry 5 is nu al meer dan een half miljoen keer verkocht op Steam.

Volgens de data van SteamSpy zijn er op het moment van schrijven meer dan 588 duizend eigenaren in het bezit van Far Cry 5 op Steam. Met deze statistieken kunnen we concluderen dat Far Cry 5 de snelst verkopende Far Cry-game is uit de serie en is te zien dat de game een piek had van zo’n 85 duizend spelers tegelijkertijd.

Ubisoft is erg blij met de mijlpaal die Far Cry 5 behaald heeft: “Dat de exemplaren over de toonbank vliegen is één ding, maar dat de spelers zo enthousiast over Far Cry 5 zijn, is voor ons het allerbelangrijkste.” laat de marketingdirecteur van Ubisoft Benelux, Marcel Keij, weten.

Natuurlijk kunnen we uit de statistieken van SteamSpy niet opmaken hoe vaak Far Cry 5 in totaal is verkocht. De game is namelijk niet alleen beschikbaar voor pc via Steam, maar ook als fysieke versie en Ubisofts eigen dienst Uplay. Verder is de game ook uitgekomen voor PlayStation 4 en Xbox One.

Far Cry 5 kwam 27 maart uit voor PS4, Xbox One en pc. In de story-mode, die zo’n 25 uur duurt om uit te spelen, moeten verschillende personages de fictieve plek Hope County in de Amerikaanse staat Montana bedrijven van de sektarische groep 'The Project at Eden’s Gate' die de plaats teistert. Far Cry 5 heeft, net als zijn voorganger, een geheim einde aan het begin van het spel, waardoor de game binnen maar liefst tien minuten uit te spelen is. In onze preview krijgt het spel een ruime voldoende en laat onze redacteur Ron weten dat de game zich vasthoudt aan een sterke formule: een goede slechterik, een toffe setting en veel vrijheid om je eigen plan te trekken.

'PlayStation 5-devkits al in handen van ontwikkelaars'

Volgens een nieuw artikel van de website SemiAccurate zijn er al devkits van de PlayStation 5 in handen van ontwikkelaars.

SemiAccurate heeft eerder correcte info gelekt over de deal tussen Nintendo en Nvidia waaruit de Switch is ontstaan, alsmede de specs van PlayStation 4. Het kost echter 1000 dollar om het artikel op de website te lezen, dus het enige bewijs dat er vooralsnog is, zijn samenvattingen van mensen die het artikel claimen te hebben gelezen.

Volgens die mensen claimt het artikel dat er al development kits van de PlayStation 5 in handen van ontwikkelaars zijn. Hoewel er geen aantal worden genoemd, claimt het artikel dat het er dusdanig veel zijn dat een release van de console dit jaar niet uitgesloten kan worden.

Verder claimt het artikel dat AMD's Navi als architectuur wordt gebruikt, of in ieder geval technologie dat daarop gebaseerd is. Ook zou de console een 8 Core Zen CPU bevatten.

Tot slot claimt het artikel tevens dat er fijne extra's voor vr-liefhebbers in de console zitten. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is niet bekend, maar het lijkt er daardoor op dat Sony voorlopig de PlayStation VR niet aan de wilgen hangt.

PlayStation

Tweede jaar gratis dlc Ghost Recon Wildlands begint volgende week

Ubisoft brengt een tweede jaar aan gratis content naar Ghost Recon Wildlands. Dit 'tweede seizoen' begint volgende week.

Jaar 2 krijgt vier nieuwe gratis updates, oftewel 'special operations'. De eerste verschijnt op 10 april en introduceert de nieuwe PvP-modus Sabotage. Hierin moet het aanvallende team een doelwit overnemen en bewaken, terwijl het verdedigende team dit probeert te stoppen.

Sabotage bevat tevens vijf nieuwe maps, een nieuwe PvP-klasse (waar er in totaal zes van geïntroduceerd worden) en nieuwe perks. Tot slot bevat de Sabotage-update tevens een nieuwe PvE campagnemissie, alsmede de mogelijkheid om de kleding van AI-teamleden aan te passen.

Ubisoft introduceert ook een nieuwe seizoenspas voor het tweede jaar van Ghost Recon Wildlands. Voor 29,99 dollar krijgt men zeven dagen vroegen toegang tot nieuwe Ghost War-klassen, een customisation-pack, vier Special Ops-kratten en vier Ghost War-kratten.

God of War volledig uitspelen duurt ongeveer 45 uur volgens Cory Barlog

Over iets minder dan een maand komt God of War exclusief uit op PlayStation 4 en nu heeft het team achter de aankomende laten weten wat de bestandsgrootte van de game is en hoelang de game duurt tot je hem hebt uitgespeeld.

In een interview met Kinda Funny Games heeft de de director van God of War, Cory Barlog, laten weten dat een van zijn systeemontwerpers als doel had om de game tot honderd procent uit te spelen. Hij heeft daar uiteindelijk 43 uur over gedaan.

Barlog laat weten dat zijn collega wel werkte aan een hoop van de content buiten het kernverhaal en daar dus maar weinig van af wist. Veel was voor hem dus ook nieuw. Waarschijnlijk zullen 'normale spelers' een stuk langer doen over het uitspelen van God of War.

Doordat er recentelijk codes zijn verstuurd waarmee de game gerecenseerd kan worden, zijn spelers er achter gekomen wat de bestandsgrootte van God of War is. Zo blijkt dat de file een grootte heeft van 44,46GB. Vanaf 12 april mogen er reviews uitgebracht worden van de game. Hou Gamer.nl die datum dus in de gaten.

Afgelopen week zijn er vijf video's uitgebracht door Sony Interactive Entertainment die meer vertellen over de achtergrond van God of War. De nieuwe God of War speelt zich af in de Noorse mythologie. Een van de bekende verhalen is misschien wel die van Ragnarok, de voorspelde apocalyps waarin alle goden sterven en de aarde verwoest wordt in een zee van vuur en ijs. Minder bekend is wat er aan Ragnarok vooraf gaat en dat is waar deze vijf video's over gaan.

God of War komt op 20 april exclusief uit op PlayStation 4 en heeft een Performance-modus op de Pro.

Spider-Man voor PS4 verschijnt in september, Collector's Edition aangekondigd

Sony heeft bekendgemaakt dat Spider-Man in september gaat verschijnen. De superheldengame verschijnt exclusief op PlayStation 4.

Op de PlayStation Blog is bekendgemaakt dat de game op 7 september in Europa verschijnt. Tevens is de boxart van de game onthuld en zijn er verschillende edities aangekondigd.

De Digital Deluxe Edition bevat naast de game zelf nieuwe hoofdstukken uit het verhaal uit de dlc-serie genaamd 'The City That Never Sleeps'. Deze hoofdstukken worden na release uitgebracht en bevatten nieuwe missies, vijanden en kostuums. De Collector's Edition wordt fysiek uitgebracht en bevat alle digitale content van de Digital Deluxe versie. Hiernaast heeft deze versie een beeldje, steelbook, en mini artbook.

Marvel’s Spider-Man, zoals Insomniacs iteratie officieel heet, staat helemaal op zichzelf. Dat betekent dat er geen banden zijn met voorgaande games, geen banden met de comics en vooral geen banden met de films. De game werd op E3 2016 tijdens Sony's persconferentie voor het eerst getoond. Vorig jaar werd aangekondigd dat de exclusieve PlayStation 4-game in de eerste helft van 2018 zou verschijnen.

Eerder vandaag plaatsten we al een video met nieuwe beelden van Spider-Man.

Spider-Man

Spyro The Dragon: Reignited Trilogy officieel onthuld

Activision heeft het bestaan van Spyro The Dragon: Reignited Trilogy inmiddels officieel bevestigd via de officiële website.

De originele drie games Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! en Spyro: Year of the Dragon zijn inbegrepen in Spyro The Dragon: Reignited Trilogy. Een PlayStation Store-pagina is ook al verschenen. Hierin wordt duidelijk dat de game 39.99 euro gaat kosten.

Veranderingen zijn onder andere verbeterde omgevingen, controls, belichting en nieuwe cinematics. Tevens wordt de soundtrack van Stewart Copeland in een nieuw jasje gegoten.

De collectie met Spyro-remasters is vanaf 21 september beschikbaar voor PS4 en Xbox One.

Rare spreekt over aankomende Sea of Thieves-content

Sea of Thieves-ontwikkelaar Rare heeft laten weten dat er meer content aan zit te komen voor de piratengame. Het team achter het spel laat via hun forum weten wat de status van het spel is.

“We krijgen de vraag over de content van Sea of Thieves vaak te horen en begrijpen dat spelers graag willen weten wat onze plannen zijn voor de toekomst van het spel.” laat Rare weten. “De planning gaat op dit moment uit naar de volgende reeks van prioriteiten en we passen onze bestaande plannen aan op basis van de feedback die we hebben ontvangen.” De ontwikkelaar laat weten dat het binnen een paar weken met meer informatie komt.

Evenementen

Rare laat in de blog weten dat dat het bezig is met plannen voor de post-launch van Sea of Thieves inclusief evenementen. “We zijn bezig met tijdelijke evenementen, dus voor een weekend kunnen spelers bijvoorbeeld een personage tegenkomen die zij nog nooit eerder hebben gezien die hen op een quest kan sturen om een verloren item te zoeken voor een beloning.”

Tot nu toe zijn er nog geen evenementen naar Sea of Thieves gekomen, wel organiseerde de makers een heuse schattenjacht voor de fans van het spel. Hierbij moesten deelnemers vijftien puzzels oplossen en konden zij een gouden bananen winnen ter waarde van 80.000 Britse pond.

Huisdieren

In februari liet Rare weten dat het in plaats van lootboxes virtuele huisdieren die individueel gekocht kunnen worden aan de game toevoegt. De ontwikkelaar laat weten dat dat het aantal soorten huisdieren nog onzeker is, maar dat het kan bevestigen dat er papegaaien, apen en katten naar het spel komen. Deze huisdieren lopen rond en iedereen, dus niet alleen de eigenaar, heeft er interactie mee.

"De huisdieren geven spelers geen voordeel, maar ze kunnen opgepakt worden net als alle andere voorwerpen. Zo kunnen ze afgevuurd worden met een kanon of voor de grap van boord gegooid worden. Geen zorgen, ze komen weer terug." aldus executive producer Joe Neate.

Verder laat de ontwikkelaar van Sea of Thieves weten dat het bezig is met de optie om spelers meer aanpassingsmogelijkheden hebben voor hun schip en er onder andere meer instrumenten en een spreekhoorn naar het spel komen. Bekijk hier het volledige overzicht van Rare over de game.

Sea of Thieves is nu beschikbaar voor Windows 10 en Xbox One.

Sea of Thieves huisdieren

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Lumines: Puzzle Fusion Minit
2

Reacties op: Nieuws van de Week: Spyro The Dragon en Spider-Man

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • ToMaX99

  • 7 april 2018 12:47
  Mijn persoonlijke nieuws van de week: "DIVINITY: Original Sin 2 naar Xbox en PS4!"

  Release august 2018! Super zin in!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wiepie

  • 8 april 2018 12:52
  Ja onbegrijpelijk dat daar hier niets over gezegd is, kijk ik ook enorm naar uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.