Weekoverzicht
Command and Conquer

Nieuws van de week: Sony niet op E3 en C&C-remasters

Een bewogen week

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Command & Conquer Tiberian Dawn en Red Alert 1 krijgen remasters

Command & Conquer Tiberian Dawn en Red Alert 1 krijgen een remaster. EA gaat samenwerken met Petroglyph Games om de serie terug naar pc te brengen.

Een maand geleden maakte EA bekend een remaster voor de Command & Conquer franchise te overwegen. Vandaag maakt het bedrijf via een post op Reddit bekend te hebben besloten zowel Command & Conquer Tiberian Dawn als Red Alert 1 te remasteren.

Lees meer

Command

Sony niet aanwezig op E3 2019

Sony houdt geen persconferentie tijdens E3 en is niet aanwezig op de beursvloer.

Sony heeft een statement aan Game Informer geleverd waaruit dit blijkt. "Terwijl de industrie blijft evolueren, blijft Sony Interactive Entertainment zoeken naar inventieve mogelijkheden om met de community bezig te zijn. PlayStation-fans betekenen de wereld voor ons en we willen altijd innovatief zijn, anders denken en experimenteren met nieuwe manieren om gamers te laten genieten. Daarom kiezen we er voor om niet mee te doen aan E3 2019. We kijken naar nieuwe en bekende manieren om met onze community bezig te zijn in 2019."

E3 2017

Stan Lee op 95-jarige leeftijd overleden

Stan Lee, de geestelijk vader van Marvel, is op 95-jarige leeftijd overleden.

Diverse websites, waaronder The Hollywood Reporter, melden dat. Lee zou vandaag per ambulance van zijn huis naar het ziekenhuis zijn gebracht, alwaar hij zou zijn gestorven.

Lee begon in de jaren '60 samen met partner Jack Kirby aan het maken van Marvel-comics. Eerst maakte het duo The Fantasic Four, daarna onder andere Spider-Man, Iron Man, X-Men, Thor en The Incredible Hulk.

Stan Lee

Nominaties voor The Game Awards 2018 bekend

De nominaties voor The Game Awards 2018 zijn bekend. God of War en Red Dead Redemption 2 zijn het vaakst genomineerd.

Geoff Keighley, de presentator en bedenker van The Game Awards, maakte de nominaties gisteren bekend. Zowel Red Dead Redemption 2 als God of War hebben acht nominaties. Ook Assassin's Creed Odyssey, Celeste en Marvel's Spider-Man zijn vaak genomineerd.

The Game Awards

Eerste trailer van Detective Pikachu-film uitgebracht

De eerste trailer van de aankomende bioscoopfilm Detective Pikachu is uitgekomen.

De live-action film draait om de bekende gele pokémon. Justice Smith zoekt naar zijn verdwenen vader en komt Pikachu tegen. Hij kan als enige horen wat Pikachu echt zegt. Wat blijkt: hij heeft de stem van Deadpool-acteur Ryan Reynolds.

Valve werkt mogelijk aan vr-headset en Half-Life VR

Gelekte foto's wijzen mogelijk op een door Valve ontwikkelde virtualrealityhelm.

Op imgur verschenen afgelopen weekend foto's van een zogenaamd prototype van de vr-helm. De foto's zijn in juli 2018 genomen, zo blijkt uit de datum op een computer op één van de foto's. Het is niet bekend of de foto's echt bij Valve zijn genomen, maar de hoeveelheid headsets op de foto en het logo van Valve op het circuitbord maken deze foto's moeilijk om in scene te zetten.

Valve

Nintendo schikt voor 12 miljoen dollar met rom-websites

Nintendo heeft in een rechtszaak geschikt voor 12 miljoen dollar (10,7 miljoen euro) met de websites LoveROMS.com en LoveRETRO.co. Het Japanse bedrijf klaagden de websites aan voor het plegen van merkinbreuk en het schenden van de auteursrechten.

De websites in kwesties boden lange tijd roms aan van verschillende games in bezit van Nintendo door middel van emulators. Deze games waren afkomstig van platformen zoals de NES, GameBoy en N64. Inmiddels zijn de websites offline gehaald.

Nintendo Switch logo

N64 Classic Mini voorlopig niet in de planning

Hoewel Nintendo een N64 Classic Mini niet uitsluit, hoeven fans er voorlopig geen te verwachten. Dat meldt Nintendo of America-president Reggie Fils-Aime.

Hij praatte met Kotaku over de online service op Switch en een mogelijke N64 Classic Mini kwam ook ter sprake. "Ik zou nooit iets uitsluiten, maar ik kan je vertellen dat de N64 Classic niet op onze geplande horizon te zien is".

N64 Classic

Diverse Telltale-games verdwijnen van Steam

Telltale Games zou op dit moment zijn deuren voorgoed sluiten. Het gevolg is dat diverse games van de ontwikkelaar van Steam verdwijnen.

De liquidatie van het bedrijf is op dit moment bezig volgens GameDaily. Na de aankondiging dat het overgrote deel van zijn werknemers werd ontslagen, bleven er nog zo'n 25 werknemers aanwezig om aan contractuele vereisten te voldoen.

Back to the Future: The Game

Sony verkoopt 86,1 miljoen PlayStation 4-consoles

Sony heeft de verkoopcijfers gedeeld van de PlayStation 4-console. In een blogpost op de officiële website maakt het bedrijf duidelijk in vijf jaar bestaan in totaal 86,1 miljoen keer de console verkocht te hebben. Naast de console worden ook de meest populaire/bestverkochte games en controllers bekend.

Sony bracht op 15 november 2013 de PlayStation 4 uit en heeft sindsdien in vijf jaar tijd wereldwijd 86,1 miljoen exemplaren verkocht. Daarnaast verkocht het bedrijf meer dan 777,9 miljoen games. In de blogpost bedankt Sony fans voor de steun die het bedrijf in staat stelde om te groeien tot het punt waar het zich vandaag begeeft.

PlayStation 4

Dit artikel delen:

Lees meer

Battlefield 5 is een incompleet maar beter uitgewerkt vervolg Opvallende afwezigen in de nominaties voor The Game Awards
1

Reacties op: Nieuws van de week: Sony niet op E3 en C&C-remasters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Neotech

    • 18 november 2018 02:36
    Je hebt hetvover tiberian dawn maar plaatst een foto van tiberian sun. Ik snap de verwarring maar t is toch echt tiberian dawn. (Eigenlijk gewoon command and conquer genaamd)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.