Weekoverzicht

Nieuws van de week: Sony bevestigt prijsdaling PlayStation 4

En verder: Sniper Elite-ontwikkelaar koopt Woolfe: The Red Hood Diaries

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Sony bevestigt prijsdaling PlayStation 4

De PlayStation 4 is sinds woensdag vanaf 349 euro te koop in Europese landen waaronder Nederland. Sony heeft dat bevestigd. Vorig weekend bleek al uit diverse flyers van winkelketens dat de PlayStation 4 met 50 euro afgeprijsd zou worden, maar nu heeft Sony zelf het nieuws ook bevestigd.

De console voor 349 euro komt met een interne harde schijf van 500 GB. Er zijn ook diverse modellen met 1 TB en bundels met diverse games, die over het algemeen voor 399 euro over de toonbank gaan. 

Hideo Kojima vertrokken bij Konami, uitgever ontkent

Een anonieme bron heeft in een interview met de New Yorker gezegd dat Metal Gear-bedenker Hideo Kojima sinds 9 oktober niet meer bij Konami werkt. Een woordvoerder van Konami ontkent dit echter.

Volgens de New Yorker was het vertrek van Kojima 'nogal vrolijk maar ook emotioneel', maar Konami ontkent het vertrek van de Metal Gear Solid-maker. Het gamebedrijf geeft volgens Tokyo Sports aan dat Hideo Kojima nog steeds bij Konami in dienst is en dat hij op dit moment op vakantie is. “Op dit moment zijn Kojima en het ontwikkelteam net klaar met Metal Gear Solid 5 en nemen zij wat tijd vrij.”

Konami geeft daarnaast aan niet te weten wat het afscheidsfeest is waar de New Yorker over schrijft. Journalist Simon Parker toon op Twitter echter een foto van het afscheidsfeest.

Day one patch Halo 5 is 9 GB, voegt multiplayercontent toe

Halo 5: Guardians krijgt een day one patch van 9 GB. De patch, die voor release van de game beschikbaar komt, voegt content voor de multiplayer van de game toe. De patch voegt maps toe voor de multiplayermodus Arena en voegt de complete modus Warzone toe.

De patch wordt op 22 oktober automatisch gedownload wanneer de Xbox One powersetting op 'Instant On' staat bij spelers die de game digitaal hebben gereserveerd. Mensen die de game fysiek kopen downloaden de update automatisch na het installeren van de game. Halo 5 is vanaf 27 oktober verkrijgbaar voor Xbox One.

Sniper Elite-ontwikkelaar koopt Woolfe: The Red Hood Diaries

Het Britse gamebedrijf Rebellion heeft de franchise Woolfe: The Red Hood Diaries op een veiling gekocht. De serie werd geveild na het faillissement van de Belgische studio Grin.

In Woolfe speelt een wraakzuchtige Roodkapje de hoofdrol. Het spel kwam in maart uit op Steam, maar was niet genoeg om Grin voort te laten bestaan. In augustus ging studio Grin failliet. Jason Kingsley, het hoofd van Rebellion had contact met Wim Wouters, de oprichter van Grin, voordat hij overging tot de aankoop. In een update op de Kickstarter-pagina zijn meer details te lezen over de overname en de beloningen die worden uitgedeeld. 

Ubisoft: 'We vechten om onafhankelijk te blijven'

Yves Guillemot, CEO van Assassin's Creed-uitgever Ubisoft, laat weten dat de uitgever blijft vechten om onafhankelijk te blijven. Dat doet hij in een uitgelekte e-mail naar werknemers, nadat Vivendi aandelen van het bedrijf heeft gekocht.

Vorige week kondigde Frans concern Vivendi aan een minderheidsaandeel te hebben genomen in zowel Ubisoft als Gameloft. De aankoop markeert de terugkeer van Vivendi in de game-industrie — eerder was het grootaandeelhouder van Activision Blizzard. 

In een e-mail van Guillemot die GamesIndustry.biz heeft weten te bemachtigen, verzekert de CEO aan werknemers dat "onze intentie altijd is geweest onafhankelijk te blijven. Dat is een waarde die ons al dertig jaar in staat heeft gesteld te innoveren, risico's te nemen, geliefde franchise te maken voor spelers over de wereld en die het bedrijf de leidende positie heeft gegeven die het nu heeft."

Guillemot vervolgt: "We gaan vechten om onze onafhankelijkheid te behouden.”

Dit artikel delen:

Lees meer

Vivendi koopt nog meer Ubisoft-aandelen Call of Duty: Black Ops III Launch Gameplay
1

Reacties op: Nieuws van de week: Sony bevestigt prijsdaling PlayStation 4

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • ShadowX

  • 24 oktober 2015 14:26
  Die PS4 komt er zeker zeer binnenkort bij, de game Woolve hoop ik snel op de console te zien en ik hoop dat Ubisoft onafhankelijk blijft alleen ik betwijfel het.

  De patch van Halo ach die is zo binnen en dan genieten coop van Halo 5.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.