Weekoverzicht

Nieuws van de week: SNES Classic Mini mogelijk in de maak

En verder: Code Vein aangekondigd en Starcraft is gratis

Geschreven door Jacco Peek op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Gerucht: Nintendo lanceert SNES mini dit jaar

Volgens Eurogamer gaat Nintendo een opvolger uitbrengen van de Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System uitbrengen, ook wel de NES mini genoemd. Het nieuwe model zou gebaseerd zijn op de Super Nintendo Entertainment System, die in 1992 werd gelanceerd in Europa.

Eurogamer zegt dit gehoord te hebben van bronnen binnen het bedrijf. Volgens de informatie is het apparaat al enige tijd in ontwikkeling. De release staat gepland voor rond de kerst.

De release van de SNES mini wordt genoemd als een van de redenen waarom de productie van de de NES mini is stopgezet. Nintendo legde vorige week uit dat de populaire kleine versie van de NES nooit bedoeld was als permanent product. Sinds de lancering was de NES mini erg moeilijk verkrijgbaar. Nu Nintendo heeft aangekondigd de productie te stoppen, zijn de bedragen op verkoopsites als Marktplaats en Ebay aanzienlijk gestegen.

Verdere informatie over het aantal games, de verkoopprijs en een specifieke releasedatum wordt niet genoemd. Nintendo heeft het bestaan van de SNES mini nog niet bevestigd.

Nieuwe screenshots tonen gameplay van vampier-rpg Code Vein

Bandai Namco heeft de eerste gameplaybeelden getoond van Code Vein, de jrpg van het team verantwoordelijk voor de God Eater-games.

Vorige week werd al een teaser getoond van de aankomende game en gisteren werden nieuwe details bekendgemaakt. Nu zijn de eerste in-game screenshots en officiële artwork uitgebracht voor de titel.

In de game zijn spelers Revenants, vampiers met bovennatuurlijke krachten die leven in hun eigen maatschappij, Vein. Een Revenant die niet genoeg bloed binnenkrijgt, verandert in een monster.

De gameplay van zal draaien om actie met voornamelijk zwaarden, waarbij spelers verschillende dungeons doorlopen. Hierbij kunnen spelers ook een buddy meenemen, maar of dit echte spelers zijn is nog onduidelijk.

De game wordt ontwikkeld door middel van Unreal Engine 4. Het is nog niet duidelijk voor welke platforms Code Vein gaat verschijnen. Begin mei wordt de eerste gameplaytrailer verwacht. Nog meer screenshots zijn te bewonderen via deze link.

Palmer Luckey gebruikte bedrijf met Chrono Trigger-naam om Trump te sponsoren

Palmer Luckey, mede-oprichter van Oculus, heeft volgens Mother Jones de inauguratie van president Donald Trump gesponsord met 100.000 euro. Hiervoor gebruikte hij een bedrijf dat refereert naar zijn favoriete game, Chrono Trigger.

Volgens een document met de donaties voor het inauguratiecommittee ontving Amerikaanse president Donald Trump op 4 januari een bedrag van 100.000 euro. Het geld was afkomstig van een bedrijf genaamd Wings of Time, die geregistreerd staat op hetzelfde adres als het andere adres van Luckey, Luckey Arms.

Een ander bedrijf dat op dit adres in Californië geregistreerd staat heet Fiendlord's Keep, waarvan Palmer Luckey ook de enige manager is. Beide namen van de bedrijven refereren naar de jrpg Chrono Trigger, die hij bestempelde als een van zijn favoriete games.

Eind vorig jaar kwam Palmer Luckey in het nieuws, omdat hij bedrijven sponsorde die presidentskandidaat Hilary Clinton in een negatief daglicht zette. Mogelijk is dit de reden dat hij in maart dit jaar Facebook verliet.

Honderd procent speedrun van Zelda: Breath of the Wild gedaan in 49 uur

Franse speedrunner Xalikah is de eerste speedrunner die Zelda: Breath of the Wild volledig heeft uitgespeeld.

De meeste speedruns van de game duren niet langer dan een uur, omdat spelers meteen het verhaal uitspelen. Xalikah gaat echter op zoek naar alle geheime items, tempels, zij- en hoofdmissies.

Voordat Xalikah aan de speedrun begon had hij samen met een aantal van zijn volgers bepaald welke verzamelobjecten nodig waren om de game te kunnen uitspelen. Zelfs alle Korok Seeds zijn verzameld tijdens de speedrun.

Tijdens het spelen gebruikte de speedrunner een percentagemeter waarmee kijkers konden zien dat hij de game volledig had uitgespeeld. Wel zegt hij moeite te hebben gehad met wakker blijven tijdens het spelen. "De eerste 24 uur zat ik er goed in, maar na dertig uur werd het moeilijk. Het voelde alsof er geen eind aan kwam dus besloot ik een rustpauze in te lassen," aldus Xalikah.

Xalikah hoopt in een volgende speedrun de game binnen veertig uur te kunnen uitspelen.

Rocket League heeft dertig miljoen spelers

Er zijn inmiddels meer dan dertig miljoen Rocket League-spelers.

Dat meldt ontwikkelaar Psyonix op Twitter. De game had 11 januari 25 miljoen spelers, dus in drie maanden zijn daar zo'n vijf miljoen gamers bijgekomen. Psyonix rekent hierbij overigens ook dubbele accounts en guest accounts.

Rocket League verscheen in juli 2015 op PlayStation 4 en pc. Op PS4 was de game bij lancering een PlayStation Plus-game, waardoor iedereen met een Plus-abonnement de game gratis kon downloaden. In 2016 kwam de game ook op Xbox One uit.

Strarcraft nu gratis te downloaden met eerste patch in acht jaar

De originele Starcraft en de Brood War-uitbreiding zijn vanaf nu gratis te downloaden voor pc en Mac. De game krijgt ook een laatste patch die een aantal elementen stroomlijnt op het gebied van gameplay.

De patch voegt bijvoorbeeld meerdere schermopties, online informatie over tegenstanders en een verbeterde multiplayer-ervaring toe. Ook zou het installatieproces vloeiender moeten verlopen. Op de website van Starcraft zijn de volledige patch notes beschikbaar.

Blizzard kondigde recent Starcraft Remastered aan. De game bevat betere graphics, een 4K-resolutie, verbeterde audio, moderne netwerkstandaarden en een zoomfunctie. De game verschijnt in de zomer van 2017.

Vergelijking toont verschil tussen Mario Kart 8 op Switch en Wii U

Nintendo Life heeft een vergelijkingsvideo van Mario Kart 8 op de Wii U en de Switch geplaatst. De beelden tonen dezelfde tracks op beide versies, waarbij de verbeterde resolutie van Mario Kart 8 Deluxe te zien is.

Mario Kart 8 Deluxe draait op 1080p, ten opzichte van Mario Kart 8 op de Wii U. Beide games draaien tot twee spelers op 60fps en zakken naar 30fps wanneer er meer spelers het beeld delen.

Ook zijn er nieuwe video's verschenen van de Battle Mode, die vernieuwd is in Mario Kart 8 Deluxe en de klassieke gameplay terugbrengt. De nieuwe Renegade Roundup-modus is onder andere te zien, waarbij spelers elkaar in teams moeten vangen om te winnen.

Andere nieuwe features van Mario Kart 8 Deluxe zijn een nieuwe boost tijdens het driften, het kunnen remmen tijdens driften, dubbele items en een nieuwe 200cc-time trial.

Mario Kart 8 Deluxe verschijnt 28 april voor de Nintendo Switch.

VPRO Tegenlicht-documentaire over Horizon Zero Dawn nu te bekijken

VPRO Tegenlicht zond afgelopen zondagavond hun documentaire over Horizon Zero Dawn uit. De documentaire geeft een inzicht in de laatste maanden van de ontwikkeling van de game en de evolutie van open wereldgames als een genre.

Ook komen verschillende ontwikkelaars van Guerrilla Games aan het woord zoals producer Angie Smits, managing director Hermen Hulst, art director Jan-Bart van Beek en director Mathijs de Jonge aan het woord.

De documentaire is via de website van NPO terug te kijken. Vorige week vertelde de studio dat het prototype van Horizon Zero Dawn machinegeweren bevatte.

Horizon

Grand Theft Auto 5 krijgt een modus waarin spelers vanaf bovenaf races spelen.

Niet heel het spel kan op deze manier gespeeld worden. In plaats daarvan kan in 'Tiny Racers' alleen geracet worden, vergelijkbaar met de racefranchise Micro Machines, waarbij de actie ook vanaf bovenaf wordt gezien. Daarbij kan het cameraperspectief ook vergeleken worden met de oude GTA-games.

Tiny Racers verschijnt op 25 april in GTA Online. Dat is overigens nog voor de nieuwe Micro Machines van uitgever Codemasters in juni verschijnt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Mario Kart: Double Dash!! Full Throttle Remastered
0

Reacties op: Nieuws van de week: SNES Classic Mini mogelijk in de maak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.