Weekoverzicht
Call of Duty: Modern Warfare 2

Nieuws van de week: Smash-datamine en Call of Duty-hint

Nieuw jaar, nieuwe games

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Dataminers vinden vermoedelijk nieuw dlc-personage voor Super Smash Bros. Ultimate

Dataminers zijn er vermoedelijk in geslaagd een nog niet aangekondigde personage te vinden in de code van Super Smash Bros. Ultimate. Alhoewel de naam van het personage niet letterlijk benoemd wordt, draagt het personage de codenaam 'Brave'. Daarnaast worden in de code nog eigenschappen uitgelicht voor het dlc-personage Joker.

Op ResetEra wordt de code van de game besproken op basis van tweets van gebruiker 'jam1garner'. In de tweet wordt uitgelicht dat de code van de game nieuwe namen noemt van personages die nog niet gelinkt zijn aan personages. Daarbij worden drie vechters benadrukt die respectievelijk de codenamen 'Jack', 'Brave' en Packu' dragen.

Medewerker Infinity Ward plaatst hint voor volgende Call of Duty-game

Hoofd Communicatie Manager van ontwikkelaar Infinity Ward, Ashton Williams, heeft een afbeelding van een schedel geplaatst op Twitter. Met deze afbeelding wordt mogelijk gehint naar de volgende Call of Duty-game.

Bij de Call of Duty-franchise worden de games door drie verschillende ontwikkelaars gefabriceerd; Sledgehammer, Treyarch en Infinity Ward. Deze drie ontwikkelaars rouleren elke drie jaar in het uitbrengen van een nieuwe Call of Duty-game. In 2017 bracht Sledgehammer Call of Duty: WW2 uit, in 2018 kwam Treyarch met Call of Duty: Black Ops 4 en in 2019 is het mogelijk weer de beurt aan Infinity Ward om een game uit te brengen.

Soulja Boy stopt met verkoop van zelfgemaakte consoles

DeAndre Cortez Way, ook bekend als rapper Soulja Boy, heeft de verkoop van zijn zelfgemaakte consoles moeten stopzetten.

Zijn producten die onder de noemer 'Soulja' werden verkocht, bestonden onder andere uit horloges, telefoons en consoles. Al snel bleken dit producten gebaseerd op al bestaand apparatuur te zijn, waarop emulatiesoftware gedraaid werd.

Lees meer

Soulja Boy

Persona 5 R officieel aangekondigd

Na meerdere geruchten heeft Atlus Persona 5 R officieel aangekondigd.

De game komt in ieder geval naar PlayStation 4, zo blijkt uit de trailer. Meer info volgt ergens in maart. Er gaan al geruime tijd geruchten dat de game ook naar Switch komt, mede doordat personage Joker als dlc naar Super Smash Bros. Ultimate komt, maar hier is nog niets over bekend.

Lees meer

Vlambeer's Rami Ismail lanceert Meditations

Rami Ismail, bekend van Vlambeer, heeft een nieuwe game-launcher aangekondigd genaamd Meditations.

De launcher is vrij uniek, in dat het spelers niet hun eigen games om te spelen laat kiezen, maar elke dag van het jaar zelf een game voorstelt om te spelen. Hiermee wil het spelers "meditatie, afleiding, lessen en inspiratie geven".

Lees meer

Meditations

Hoofd Sonic-team wil een remake van Sonic Adventure maken

Het hoofd van het Sonic-team, Takashi Iizuka, zegt een remake te willen maken van de Sonic Adventure-game. Dit zegt Iizuka tijdens een recent interview met Retro Gamer.

Tijdens het interview zegt Iizuka dat Sonic Adventure twintig jaar na zijn eerste release nog steeds een unieke game is. Echter benoemt Iizuka wel dat hij de ruwe randjes van de game ziet waardoor hij heel graag een remake wil maken van de game.

Lees meer

Sonic Adventure

Life is Strange 2 en meer op Xbox Game Pass in januari

Microsoft heeft de nieuwe titels voor de Xbox Game Pass van januari bekendgemaakt. De Game Pass bevat onder andere de eerste episode van Life is Strange 2. Tevens maakt Microsoft bekend dat er voor Game Pass-leden nog vijf andere games worden toegevoegd.

Lees meer

Life is Strange 2

Project Cars-studio maakt eigen console 'The Mad Box'

Slightly Mad Studios, de ontwikkelaar van Project Cars, werkt aan een eigen console genaamd The Mad Box.

CEO Ian Bell liet op Twitter weten dat de ontwikkeling van de console gestaag loopt. Volgens hem betreft het "de meest krachtige console ooit gebouwd" en wordt een resolutie van 4K ondersteund.

Lees meer

Project Cars 2

Japanse overheid verbiedt het doorverkopen van gamecodes

In Japan is er een nieuwe wet geïntroduceerd die mensen verbiedt om gamecodes door te verkopen. Met de overtreding van de nieuwe wet kunnen mensen onder andere een boete opgelegd krijgen van vijf miljoen Yen, omgerekend ongeveer 40.000 euro.

In een herziening van de zogenoemde landelijke 'Unfair Competition Prevention Act' zijn er een aantal wijzigingen op de huidige wet doorgevoerd die van invloed zijn op de gamesindustrie. Momenteel zijn de wetswijzigingen in kwestie alleen nog beschikbaar in het Japans, maar uit verschillende vertalingen komen drie wetten overeen die vanaf nu van kracht zijn in Japan.

Lees meer

Japan

Ninja verdiende bijna tien miljoen dollar in 2018

Streamer Ninja heeft in het jaar 2018 bijna tien miljoen dollar aan inkomsten gegenereerd. Dit vertelt Ninja tijdens een interview aan CNN.

Tyler 'Ninja' Blevins brak in 2018 meerdere records, waaronder het aantal gelijktijdige kijkers naar een Twitch-stream toen hij Fortnite speelde met rapper Drake. Inmiddels heeft hij 12,5 miljoen volgers op Twitch, waarvan 40.000 abonnees.

Lees meer

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Super Mario World Ik ben een digitale hoarder
0

Reacties op: Nieuws van de week: Smash-datamine en Call of Duty-hint

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.