Weekoverzicht
Skyrim remastered

Nieuws van de week: Skyrim en Fallout 4 krijgen mod-support op PS4

Met o.a. Oculus Touch en Resident Evil 7

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Skyrim en Fallout 4 krijgen toch mod-support op PS4

De PlayStation 4-versies van The Elder Scrolls 5: Skyrim en Fallout 4 gaan toch mods ondersteunen.

Dat maakte ontwikkelaar Bethesda vandaag bekend. Hoewel eerder het nieuws naar buiten kwam dat mods op PlayStation 4 op dat moment niet haalbaar waren, zullen spelers nu toch aan de slag kunnen met mods in beide Bethesda-games.

De remaster van Skyrim is de eerste game die mod-support gaat krijgen wanneer de game uitkomt op 28 oktober. Met een Bethesda.net-account kunnen spelers mods van anderen bekijken en spelen, net zoals bij de Xbox One-versie. Wanneer Fallout 4-mods op de PlayStation 4 verschijnen is nog niet bekend, alleen dat ze wel komen.

Ook wist Bethesda te vertellen dat zowel Skyrim als Fallout 4 de functionaliteiten van de PlayStation 4 Pro gaan ondersteunen. Skyrim zal in native 4K-resolutie draaien.

Skyrim remastered

'World of Warcraft heeft meer dan 10 miljoen abonnees'

De laatste World of Warcraft-uitbreiding Legion zou ervoor hebben gezorgd dat er op moment van schrijven meer dan tien miljoen abonnees zijn. Dat claimt een Blizzard-werknemer.

In een interview met het Poolse gamemagazine Pixel, dat door een NeoGAF-bezoeker vertaald is, zou World of Warcraft-designer Tom Chilton gezegd hebben dat het huidige aantal abonnees van de game zo'n 10,1 miljoen spelers bedraagt. "Het is moeilijk om te zeggen wat de toekomst gaat brengen. We hebben een interne concurrent in de vorm van Overwatch, maar het is mogelijk het aantal spelers naar meer dan 12 miljoen te brengen. Er zijn meer dan honderd miljoen World of Warcraft accounts", aldus Chilton.

Blizzard geeft echter al ruim een jaar geen concrete informatie meer vrij over spelersaantallen en een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Tom Chilton het in dit geval ook niet gedaan heeft. "Er was hier sprake van een onjuist citaat of misverstand aan de kant van de journalist", liet Blizzard weten. Al geeft Blizzard ook niet aan of het spelersaantal niet klopt.

In november 2015 gaf het bedrijf voor het laatst officiële spelersaantallen vrij, toen had World of Warcraft 5,5 miljoen spelers.

World of Warcraft Legion

Resident Evil 7-demo beschikbaar op PlayStation VR-lancering

De Kitchen-demo van Resident Evil 7: Biohazard komt bij de lancering van PlayStation VR digitaal beschikbaar.

Eerder werd al bekend dat de vr-demo van de aankomende horrorgame in de Verenigde Staten op de demodisk die bij PlayStation VR wordt geleverd staat. Europa krijgt echter minder demo's op deze disk en de Resident Evil 7-demo ontbreekt ook. Daarom komt de demo alsnog op 13 oktober in Europa beschikbaar via de PlayStation Store.

De volledige versie van Resident Evil 7: Biohazard verschijnt op 24 januari 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Ubisoft bevestigt ontwikkeling Beyond Good and Evil 2

Ubisoft heeft bevestigd dat Beyond Good & Evil 2 in ontwikkeling is.

Ontwikkelaar Michel Ancel plaatste afgelopen week al verschillende artwork van een nog niet aangekondigde game, waarbij mensen er al vanuit gingen dat het om Beyond Good & Evil 2 ging. Gisteren liet Ancel weten dat de game in pre-productie is en nu heeft ook uitgever Ubisoft het bevestigd.

"Als je aan het wachten was op nieuws over Beyond Good & Evil... dan bij deze!", zo staat op de officiële Facebook-pagina van de game. "We vinden het geweldig om te kunnen bevestigen dat Michel Ancel op dit moment met Ubisoft Montpellier aan een nieuwe Beyond Good & Evil-game werkt."

Ubisoft Montpellier heeft eerder onder andere aan Rayman Origins en Legends gewerkt en heeft ook bijgedragen aan de aankomende game Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands. Verdere details over de nieuwe game, waaronder releasedatum en systemen waar de game op verschijnt, zijn nog niet bekend.

Beyond Good and Evil 2

Touch-controllers voor Oculus Rift komen in december

De Touch-controllers voor de virtualrealitybril Oculus Rift komen op 6 december beschikbaar voor 199 dollar.

Een prijs in euro's is nog niet bekend, maar komt waarschijnlijk rond de 199 euro te liggen. Met de controllers kunnen games bestuurd worden. Concurrent HTC Vive heeft sinds de lancering al eigen soortgelijke controllers. De Rift-controllers worden met de games VR Sports Challenge en The Unspoken geleverd.

Op 6 december komt er tevens een roomscale-sensor beschikbaar. Deze geeft spelers de optie tot roomscale tracking. Daardoor kunnen de Rift en dus de game bepalen waar de speler in een ruimte is. Ook in dit geval wordt de HTC Vive al met soortgelijke technologie geleverd. De sensor gaat 79 dollar kosten.

Oculus Touch

Dit artikel delen:

Lees meer

Damaged Core Vijf misverstanden over virtual reality
0

Reacties op: Nieuws van de week: Skyrim en Fallout 4 krijgen mod-support op PS4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.