Weekoverzicht
Battlefield V

Nieuws van de week: Rotterdamse verwoesting in Battlefield V en Spyro uitgesteld

De spanningen lopen hoog op

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Battlefield V-trailer toont verwoest Rotterdam en battle royale-tease

EA heeft een trailer uitgebracht voor Battlefield V waarin Rotterdam een prominente rol speelt.

Naast de actievolle beelden van Rotterdam zien we ook gevechten die zich afspelen in Noord-Frankrijk. Aan het eind zien we korte beelden die waarschijnlijk afkomstig zijn uit de battle royale-modus die naar de shooter komt. Hier zien we een vlammende cirkel die steeds kleiner wordt.

Spyro Reignited Trilogy uitgesteld naar november

Spyro Reignited Trilogy is uitgesteld naar 13 november dit jaar.

De game zou eerst op 21 september uitkomen, maar die datum gaat de collectie niet halen. Paul Yan, studiohoofd van ontwikkelaar Toys for Bob, kondigde het nieuws op Activision's blog aan. Hij meldt dat hij graag had gewild dat gamers sneller aan de slag konden met Reignited Trilogy, maar dat de game "meer liefde en verzorging" nodig heeft voordat het zover is.

Beste PlayStation 4 games

PlayStation VR is meer dan drie miljoen keer verkocht

Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan drie miljoen exemplaren van de PlayStation VR verkocht.

De virtualrealityheadset verscheen in oktober 2016 en kostte geruime tijd 399 euro, al zijn er tegenwoordig regelmatig deals en bundels beschikbaar. De helm kan tegenwoordig voor circa 299 euro gekocht worden.

PlayStation VR

Diablo 3: Eternal Collection officieel aangekondigd voor Switch

Blizzard en Nintendo hebben gisteren Diablo 3: Eternal Collection officieel aangekondigd voor Switch.

Er gingen al maanden geruchten over een Switch-versie van de game en gisteren verscheen er op Forbes al te vroeg een nieuwsbericht die de Switch-versie bevestigde.

THQ Nordic koopt Timesplitters-franchise

THQ Nordic en moederbedrijf Koch Media hebben de rechten op de Timesplitters-franchise gekocht.

Naast de rechten op de Timesplitters-reeks heeft THQ Nordic nu ook de rechten van Second Sight in handen. Beide franchises zijn ontwikkeld door Free Radical Design, dat bestond uit voormalige Rare-werknemers die onder andere aan GoldenEye 007 hebben gewerkt.

Timesplitters

Productie van Uncharted-film is in aantocht

Shawn Levy, de regisseur van de aankomende Uncharted-film, meldt dat de productie van de film bijna begint.

"Het dichtste bij is Uncharted en het is een gigantische titel", vertelt Levy aan The Playlist wanneer hem naar zijn schema gevraagd wordt. "We hebben nu een erg goed script en onze ster in de vorm van Tom Holland. Nu gaat het om de planning en extra casting. Maar op dit moment staat de start van de productie van de film aan de horizon, en het is een film waar ik erg enthousiast over ben."

Uncharted

Red Dead Redemption 2 ondersteunt 4K en HDR op Xbox One X

Red Dead Redemption 2 krijgt ondersteuning voor HDR en 4K op de Xbox One X. Dit staat vermeld op de website van Xbox.

Na het verschijnen van de gameplay-trailer van Red Dead Redemption 2, waren vragen opgedoken over de resolutie van de game. Het was nog niet duidelijk in welke resolutie de game zou uitkomen voor de nieuwe console van Microsoft. Via de PlayStation Blog was al bekendgemaakt dat de game in 4K op PlayStation 4 Pro gaat draaien.

Red Dead Redemption 2

Bethesda zet Sony onder druk met eisen voor cross-platform

Bethesda uit zijn onvrede over de stugge houding van Sony tegenover de cross-platform-functie. Dit zei de uitgever in verband met de nieuwe game The Elder Scrolls: Legends.

In een interview van GameInformer met Bethesda vice-president Pete Hines is duidelijk dat de ontwikkelaar serieuze stappen zet om de huidige houding van Sony te veranderen. In tegenstelling tot Xbox en Nintendo, die crossplay met open armen hebben ontvangen, staat Sony cross-play bij meerdere games in de weg. Voorbeelden van games zijn Fortnite en Minecraft.

Battle royale-modus Call of Duty: Black Ops 4 krijgt volgende maand bèta

Mensen die op PlayStation 4 Call of Duty: Black Ops 4 hebben gereserveerd kunnen op 10 september aan de slag met een gesloten bèta van de Blackout-modus.

Blackout is de naam van de op het battle royale-genre geïnspireerde modus in Call of Duty: Black Ops 4. Dat de bèta voor PlayStation 4-bezitters op 10 september arriveert, werd op het officiële Twitter-account van de game aangekondigd.

Vind je weg door New York in Spider-Man

In een nieuwe trailer van het aankomende Spider-Man staat de stad New York centraal.

De trailer toont de grote, open wereld waarin spelers als de superheld kunnen rondslingeren. Er zijn diverse activiteiten om uit te voeren, waaronder het zoeken naar de rugzakken van Peter Parker en inwoners van de stad een helpende hand bieden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Total War: Three Kingdoms doet eer aan legendarisch tijdperk Waarom Timesplitters een glorieuze terugkeer verdient
1

Reacties op: Nieuws van de week: Rotterdamse verwoesting in Battlefield V en Spyro uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Shinjite

    • 18 augustus 2018 23:52
    Over spyro;de youtuber yongyea heeft vanuit het bedrijf dat spyro maakt nieuws gekregen dat alle 3 de games op de disk komen te staan en dat de game daar onder ander voor ia uitgesteld. Nog een reden waarom de triologie is uitgesteld is omdat deel 3 nog niet af was.

    Een goede ontwikkeling.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.