Weekoverzicht

Nieuws van de week: Rise of the Tomb Raider in 2016 naar pc en PS4

Verder: Fallout Anthology aangekondigd

Geschreven door Michel Musters op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Rise of the Tomb Raider begin 2016 naar pc, eind 2016 naar PS4

Rise of the Tomb Raider verschijnt ergens in het begin van 2016 voor Windows 10 en Steam en komt rond de feestdagen van 2016 uit voor PlayStation 4. Zoals bekend werd gemaakt tijdens de aankondiging van de game, is de game tijdelijk exclusief voor Xbox-consoles. De actie-adventure verschijnt op 10 november voor Xbox One en Xbox 360.

Er was echter wel geruime tijd onduidelijkheid over op welke platformen de game beschikbaar zou komen. De vorige Tomb Raider-game kwam ook meteen beschikbaar voor PlayStation 3 en pc en Microsoft was niet duidelijk over het feit of de game voor altijd exclusief voor Xbox zou zijn, of alleen tijdelijk. Inmiddels is dus duidelijk dat het om een tijdelijke exclusieve deal gaat.

Fallout Anthology voor pc aangekondigd

Bethesda heeft Fallout Anthology voor pc aangekondigd. De fysieke bundel is vanaf 2 oktober in Europa verkrijgbaar. Het pakket kost 49,99 euro en bevat Fallout, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3: Game of the Year Edition en Fallout New Vegas: Ultimate Edition. De twee speciale edities van de laatste games in de reeks bevatten ook alle uitgebrachte uitbreidingen.

De replica van de kernraket waarin de games komen, bevat ook een extra slot om het aankomende Fallout 4 in op te bergen. Die game verschijnt op 10 november, niet alleen op pc, maar ook op Xbox One en PlayStation 4.

'Universele afstandsbediening PS4 mogelijk eind dit jaar in Europa'

Een universele afstandsbediening om de PlayStation 4 en de inbegrepen blu-ray speler mee te bedienen komt mogelijk in het vierde kwartaal van dit jaar in Europa uit, zo laat Sony weten.

De afstandsbediening werd eerder deze week voor Noord-Amerika aangekondigd, waar hij in de herfst uitkomt en 29,99 dollar kost. Een Europese releasedatum en prijs zijn nog niet bekend, maar volgens fabrikant PDP streeft het bedrijf naar een Europese release in het vierde kwartaal, al is dit nog niet bevestigd.

De afstandsbediening geeft mensen controle over alle mediafuncties van de PlayStation 4. Ze kunnen via bluetooth ook verbinding maken met televisies, en in totaal kunnen er vier apparaten aan de afstandsbediening worden gekoppeld. 

Hearthstone-uitbreiding The Grand Tournament komt in augustus

De tweede uitbreiding voor het digitale kaartspel Hearthstone: Heroes of Warcraft verschijnt in augustus. The Grand Tournament bevat 132 nieuwe kaarten en een nieuw bord. Onder de nieuwe kaarten vallen nieuwe spreuken, kampioenen en wapens. Ook krijgen de kaarten weer een nieuwe illustratie op de achterkant. Verder wordt er een nieuwe keyword toegevoegd genaamd Inspire. Minions met dit keyword krijgen elke keer een speciale kracht wanneer Hero Power gebruikt wordt. Tevens is het mogelijk om in Arena zowel normale, Goblins vs Gnomes en The Grand Tournament-pakjes te bemachtigen.

Wanneer de uitbreiding in augustus precies verschijnt, is niet bekend, maar card packs voor de uitbreiding kunnen vanaf volgende week alvast gekocht worden. Een pakket van vijftig card packs kan nu al voor omgerekend 46 euro gekocht worden. De packs kunnen pas worden gebruikt wanneer de uitbreiding beschikbaar is. The Grand Tournament komt op alle platformen waar Hearthstone voor uit is, namelijk pc, Mac, iOS en Android.

Wii U-bundel met Super Mario Maker voor Europa aangekondigd

Nintendo Europa heeft een Wii U-bundel voor Super Mario Maker aangekondigd. De consolebundel komt net als de game op 11 september beschikbaar.

In de bundel zit naast een zwarte Wii U-console met 32 GB harde schijf de Limited Edition van Super Mario Maker. Hierin zit naast de game ook een amiibo van Super Mario zoals hij eruit zag in Super Mario Bros. In alle versies van de game zit ook een artbook. Mensen die de game digitaal kopen, ontvangen de artbook in pdf-formaat.

Overigens komt op 23 oktober ook een nieuwe variant op de Super Mario-amiibo uit, waarin het figuurtje moderne kleuren heeft gekregen. De prijs van de bundel is niet bekend, omdat Nintendo geen officiële prijzen voor de console communiceert maar winkels laat kiezen. De meeste Wii U-bundels kosten echter 299 euro, dus verwacht wordt dat deze bundel ook rond die prijs in de winkels komt te liggen.

Wii U, Super Mario Maker

Dit artikel delen:

Lees meer

Fallout Shelter vanaf 13 augustus ook voor Android All Work All Play: The Pursuit of eSports Glory Live
3

Reacties op: Nieuws van de week: Rise of the Tomb Raider in 2016 naar pc en PS4

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 25 juli 2015 14:07
  Dit jaar wordt weer geweldig, Fallout 4 en Tomb Raider zijn voor mij de games waar ik het meest op wacht, veel zin in Tomb Raider en daar ga ik eerst aan beginnen omdat die sneller uit is dan Fallout 4.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TerrorFlame003

  • 26 juli 2015 10:13
  Beide komen op 10 november uit :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Charles_Cash

  • 25 juli 2015 14:55
  Het was me het weekje wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.