Weekoverzicht

Nieuws van de week: Red Dead Redemption 2 uitgesteld en Far Cry 5 onthuld

En verder: Call of Duty WW2 naar Switch?

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

De westerngame Red Dead Redemption 2 komt niet langer dit jaar uit. Het spel is uitgesteld naar de lente van 2018. De aankondiging gaat gepaard met nieuwe screenshots van de game.

Dat maakt Rockstar Games maandagavond bekend. Oorspronkelijk zou het spel in de herfst van dit jaar verschijnen.

Rockstar Games stelt dat er meer ontwikkeltijd nodig is omdat het de eerste game is die het bedrijf volledig ontwikkelt voor de huidige generatie spelcomputers, de PlayStation 4 en Xbox One. Grand Theft Auto 5 verscheen weliswaar op de PS4 en Xbox One, maar werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Lees meer

Call of Duty WW2 komt mogelijk naar de Switch. Activision heeft hun officiële website geüpdatet met de mogelijkheid om een Nintendo-account aan hun games te linken. Ook heeft ontwikkelaar Beenox, die verantwoordelijk was voor Nintendo-ports van eerdere Call of Duty's, een Tweet geplaatst die onthult dat ze werken aan een militaire shooter.

Voorheen was het enkel mogelijk om een PSN-, Xbox Live of Steam-account te koppelen op de website van Call of Duty, maar recent is hierbij een Nintendo-account verschenen. De knop verschijnt onder "mijn profiel" bij het inloggen en wijst op een mogelijke Switch-versie van Call of Duty WW2.

Lees meer

Ubisoft heeft Far Cry 5 onthuld met een nieuwe trailer. De game krijgt voor het eerst bestuurbare vliegtuigen. Ook worden enkele personages uit de doeken gedaan. De game verschijnt 27 februari 2018 op pc, PS4 en Xbox One.

Eerder plaatste Ubisoft al een teaser trailer voor de openwereldgame. Far Cry 5 speelt zich af in Noord-West-Amerika; Hope Country, Montana is de speelomgeving.

Centraal staat een extreemrechtse, religieuze familie die zichzelf Eden's Gate noemt. De antagonist, Joseph, staat aan het hoofd van deze familie. Aan de hoofdpersoon, een sherriff, de taak Joseph te arresteren. Ubisoft onthult een drietal hoofdpersonages in bijgaande trailers.

Lees meer

Het langverwachte Beyond Good & Evil 2 is niet aanwezig op E3 medio juni. Dat laat geestelijk vader Michel Ancel weten.

"Ik denk niet dat E3 de beste plek is om BG&E2 te onthullen", aldus Ancel op Instagram. "Maar we werken aan de game dus de onthulling zou ergens dit jaar moeten plaatsvinden!"

Lees meer

Beyond Good Evil 2

Tom Holland, de acteur die Spider-Man speelt in het aankomende Spider-Man: Homecoming, zal de rol van een jonge Nathan Drake op zich nemen in de Uncharted-film.

De film zal als een prequel op de Uncharted-games functioneren, zo meldt Deadline, en tonen hoe Drake zijn vriend Sully voor het eerst ontmoet. Dit was ook te zien in Uncharted 3 via flashbacks. Sony zou Holland graag als een jonge Nathan Drake hebben gecast sinds het bedrijf de acteur in actie zag in Homecoming.

Lees meer

Vanaf 23 juni is het wellicht mogelijk om Modern Warfare Remastered losstaand te kopen.

De Duitse webwinkel GameNatix noemt de remaster van Call of Duty: Modern Warfare namelijk op zijn website en geeft 23 juni als releasedatum. Er staat een prijs van 37,99 euro bij.

Modern Warfare Remastered is tot nu toe alleen verkrijgbaar met een speciale editie van Call of Duty: Infinite Warfare. Activision gaf in eerste instantie aan dat de remaster nooit los verkrijgbaar zou komen, zodat spelers Infinite Warfare moesten kopen om er aan te komen.

Lees meer

Modern warfare Remastered

In een vergadering heeft CEO van Take-Two, Strauss Zelnick, medegedeeld dat GTA 5 80 miljoen keer is verscheept. Net als de vorige kwartalen overtrof de game alle verwachtingen van de uitgever.

GTA Online is volgens Zelnick een belangrijke factor geweest in het succes van de game. Elk jaar werd er meer uitgegeven in de onlinemodus en Rockstar belooft "nog veel meer" uitbreidingen uit te brengen. Verder noemde hij de game "de vaandeldrager van creatieve uitmuntendheid in de gamesindustrie."

Lees meer

GTA Online

BioWare werkt aan een nieuwe Dragon Age en de maker van de indiegame Sunless Sea schrijft mee aan het script.

Dat blijkt uit een interview met Eurogamer. Alexis Kennedy onthult daarin dat hij na het maken van indiegame Sunless Sea weg is gegaan bij de studio die hij heeft opgericht om als freelance schrijver te werken. Zo is het gekomen dat hij nu samenwerkt met BioWare aan een nieuwe Dragon Age-game.

Lees meer

Dragon Age

Dit artikel delen:

Lees meer

Wat verwachten we op Computex? Zo kun je oude games spelen op moderne pc’s
0

Reacties op: Nieuws van de week: Red Dead Redemption 2 uitgesteld en Far Cry 5 onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.