Weekoverzicht

Nieuws van de Week: PUBG Mobile en Modern Warfare 2 Remastered

Verder heeft Nederland een wereldprimeur in Fifa en laat Twitch-streamer Ninja weten hoeveel hij verdiend.

Geschreven door Bob van der Laan op
In het Nieuws van de Week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Doodgaan in Sea of Thieves gaat goud kosten

Doodgaan in Sea of Thieves gaat goud kosten. Zo is gemeld in de release notes van update 1.0.

Op de website van Rare staat het volgende: "Deze nieuwe feature laat de kapitein van the Ferry of the Damned een kleine belasting heffen over het doodgaan. Hoeveel je moet betalen ligt aan de doodsoorzaak, hoe meer de dood te vermijden was, hoe minder geduld de kapitein heeft wanneer deze feature live gaat." Overigens hoeft er geen in-game geld worden betaald als de speler door een PvP-gevecht tot zijn of haar einde is gekomen.

Het schip the Ferry of the Damned is een plek waar spelers naar toe worden getransporteerd wanneer zij doodgaan. Andere spelers die op dezelfde server, op hetzelfde moment doodgaan verschijnen ook op dit schip.

Sea of Thieves

Wereldprimeur voor Nederland: Eerste Fifa e-interland ooit tegen Engeland

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, KNVB, heeft vandaag onthuld dat Nederland deelneemt aan het eerste Fifa e-interland ooit, en dat is een wereldprimeur.

Aanstaande woensdag 21 maart neemt Ali Riza Aygün, e-sporter van PSV en winterkampioen van de e-divisie, het namens Nederland op tegen de Engelse e-sporter Shaun Springette, ook wel bekend als 'xShellzz'.

Beide spelers zullen het op PlayStation 4 tegen elkaar opnemen met de nationale selecties van de landen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nederlandse e-divisie, waar uit alle Fifa 18-spelers gekozen mag worden, mogen de e-sporters alleen spelers gebruiken uit de daadwerkelijke selecties van Nederland en Engeland.

De Fifa e-interland tussen Nederland en Engeland eindigde in een 2-1 overwinning voor Nederland door goals van Steven Berghuis en Wout Weghorst en de Engelse Dele Alli.

Fortnite: Battle Royale haalt omzet van 126 miljoen dollar in februari en heeft nieuwe shotgun

Super Data laat weten dat Fortnite een omzet van 126 miljoen heeft weten te verdienen. Dit is aanzienlijk meer dan de 103 miljoen die PUBG heeft verdiend. De inkomsten van PUBG zijn hoofdzakelijk te danken aan spelers die het spel kopen, terwijl Fortnite: Battle Royale gratis is en meer de nadruk legt op in-game aankopen.

Naast het feit dat Fortnite meer omzet draait dan PUBG, haalt het PUBG ook op andere fronten in. Zo heeft Fortnite: Battle Royale sinds 12 februari meer wekelijkse unieke kijkers dan PUBG. Super Data zegt dat Fortnite zich momenteel in een opwaarts traject bevindt, terwijl PUBG in december zijn piek had. De regelmatige updates in Fortnite is misschien een verklaring waarom Epics game meer spelers en kijkers trekt.

Verder is de nieuwe Heavy Shotgun nu speelbaar in de Battle Royale-modus van Fortnite. De Heavy-versie is anders dan andere shotguns, omdat het een groter bereik heeft. Spelers kunnen tegenstanders van een grotere afstand raken met deze shotgun.

Super Sport-updates vanaf vandaag naar GTA Online

Rockstar heeft de Southern San Andreas Super Sport Series met nieuwe voertuigen en spelmodi voor GTA Online aangekondigd. De eerste update is vanaf vandaag te downloaden en heet The Southern San Andreas Super Sport Series en voegt nieuwe voertuigen en spelmodi toe aan de GTA Online.

Zo bevat The Southern San Andreas de Hotring Circuit, een modus speciaal gemaakt voor de Hotring Sabre, een van de nieuwste voertuigen van Legendary Motorsport. Hierin kunnen maximaal dertig spelers het tegen elkaar opnemen en tot en met 26 maart krijgen zij bovendien dubbele GTA$ en RP.

Naast de Sabre worden vandaag ook vier andere nieuwe voertuigen geïntroduceerd. Twee Super Cars en twee voertuigen voor Legendary Motorsport. De Super Cars zijn de Overflod XXR en de Cheval Taipan. Legendary Motorsport krijgt The Vulcar Fagaloa station wagon en de Vapid GB200.

In de toekomst wordt in deze serie ook de Target Assault-modus toegevoegd, waarbij in teams van twee spelers moet worden samengewerkt. Een van de twee zit achter het stuur en de ander probeert doelwitten te raken met een geweer.

Vivendi verkoopt alle aandelen van Ubisoft

Ubisoft en Vivendi hebben een deal gesloten waarbij laatstgenoemde alle aandelen van Ubisoft verkoopt. Een vijandige overname is daardoor niet meer mogelijk.

De laatste jaren probeerde Vivendi controle te krijgen over de Franse uitgever door aandelen van het bedrijf op te kopen. Alle aandelen die Vivendi in het bezit had zijn nu verkocht.

Een gedeelte gaat nu naar Tencent en Ontario Teachers' Pension Plan. Tencent is een groot Chinees bedrijf en Ubisoft wil samen met hen diverse franchises groter maken in dat land. Andere aandelen worden teruggekocht door Ubisoft zelf, de Guillemot-broers en andere investeerders.

Ubisoft

PUBG Mobile nu beschikbaar in Nederlandse app-stores

De mobiele versie van PlayerUnknown's Battlegrounds, PUBG Mobile, is vanaf nu te downloaden in de Nederlandse app-stores.

PUBG Mobile is nu te downloaden in de Nederlandse Google Play Store en Apple App Store. De app is te vinden op 'PUBG Mobile' en 'Tencent PUBG' en heeft een grote van 706 MB op Android en 892.7 MB op iOS-toestellen.

Bekijk hier de Android-versie en hier de iOS-versie van PUBG Mobile.

PUBG kwam eerder al uit voor pc, waarna een Xbox One-versie verscheen.

PUBG Mobile

Tomb Raider-remasters voor pc gaan niet door

De remasters van de eerste drie Tomb Raider-games op pc gaan niet door.

Vorige week werden de remasters door ontwikkelaar RealTech VR aangekondigd. Het blijkt nu dat uitgever Square Enix, die de rechten heeft op de franchise, deze remasters nooit heeft goedgekeurd.

Square Enix heeft alle video's rondom de remasters offline laten halen en Realtech VR moest stoppen met werken aan de games. Crystal Dynamics, de ontwikkelaar van de serie, meldt: "We vinden het altijd mooi om passie te zien rondom de Tomb Raider-franchise, maar de remasters werden gemaakt en geadverteerd zonder goedkeuring."

Tomb Raider

Fortnite-streamer Ninja verdient 500.000 dollar per maand

Fortnite-streamer Tyler "Ninja" Blevins verdient 500.000 dollar per maand. Dit vertelt hij in een interview met CNBC.

Vorige week streamde Ninja samen met de rappers Drake en Travis Scott Fortnite: Battle Royale, waarmee ze samen het record voor gelijktijdige kijkers hebben neergezet. Op het hoogtepunt keken 650.000 fans naar de stream. Het voorgaande record was 388.000 gelijktijdige kijkers door Dr. DisRespect. Het team van Ninja, een andere streamer, Drake en Travis Scottover hebben tijdens de stream vier rondes gewonnen.

Tyler 'Ninja' Blevins is een beroemde Twitch-streamer die eerst vooral competitief Halo speelde, maar nu is overgestapt op Fortnite: Battle Royale. Nu is het ook bekend hoeveel hij eigenlijk verdient per maand. In het interview wordt duidelijk dat de 500.000 vooral te danken is aan opbrengsten van Amazon Prime en Twitch Prime, maar ook aan een groot aantal volgers op YouTube, Instagram en Twitter, waar hij soms ook branded content content plaatst.

In zijn interview richt Blevins zich ook naar alle kinderen. Hij zegt dat je niet zomaar alles kan laten vallen om je te focussen op het spelen van videogames. Het is momenteel een erg competitieve carrièrekeuze dus eerst een stabiele toekomst opbouwen is verstandiger. Vervolgens kan je de extra tijd in videogames steken. Bovendien vertelt Ninja dat hij, ondanks al het geld dat hij verdient, niet te luxe probeert te leven. Het grootste deel van het geld spaart hij op of doneert hij aan goede doelen

Gerucht: Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered krijgt geen multiplayer

De site Charlie Intel meldt van bronnen te hebben gehoord dat de mogelijke remaster van Call of Duty: Modern Warfare 2 geen multiplayer krijgt. Ook meldt de bron dat het niet wordt ontwikkeld door Raven.

De bron zegt dat de remaster, die overigens nog niet bevestigd is door Activision, alleen de campagne bevat. Charlie Intel zegt dat te geloven dat de informatie accuraat is. Hun beredenering hiervoor is dat laatst het spel op de Italiaanse Amazon verscheen voor 20 euro. Dit is volgens hen veel te laag voor een spel met single- én multiplayer. Call of Duty: Modern Warfare Remastered is sinds juni apart beschikbaar en hiervoor wordt 40 euro gevraagd. 20 euro is volgens de Call of Duty-fansite dus te goedkoop.

Naast deze informatie zegt de bron van ook dat de game niet wordt ontwikkeld door Raven Software. Raven Software heeft namelijk wel de remaster van de eerste Modern Warfare gemaakt. Charlie Intel speculeert daarnaast, zonder het door de 'bron' te onderbouwen, dat Beenox eventueel de remaster doet. Zo wordt gesteld dat de ontwikkelaar momenteel bezig is met het aannemen van veel werknemers voor Call of Duty gerelateerde projecten. Beenox heeft onder andere een rol gespeeld bij het maken van de campagne in de remaster van de eerste Modern Warfare.

Of Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered daadwerkelijk in ontwikkeling is, blijft onbekend. Wel weten we dat Black Ops 4 de volgende nieuwe game in de franchise gaat worden. Op dit moment is er nog weinig informatie bekend over de game, maar op 17 mei organiseert Activision een community-evenement waar de game volledig wordt onthuld.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Blitz-modus naar Fortnite: Battle Royale

Epic heeft via Twitter bekendgemaakt dat de Blitz-modus voor Fortnite: Battle Royale speelbaar is. Deze modus dook vorige maand al op in het overzicht met challenges, maar was niet speelbaar. Nu heeft Epic meer informatie vrijgegeven over de modus.

De tijdelijke modus Blitz is nu beschikbaar in Fortnite: Battle Royale. In deze modus duren de tijden van de stormen korter, waardoor potjes nog intenser en snellers moeten worden. Potjes duren maximaal 15 minuten en starten al tijdens de eerste storm.

Tijdens Blitz zijn de spawn-kansen van chests, van 50-70% naar 80-90%, ammo boxes, van 65-80% naar 85-95%, normale loot en de Launch Pad verhoogd. Verder is de tijd tussen het spawnen van supply drops verlaagd van 190 seconden naar 80 seconden en de dalingstijd van 1 minuut naar 30 seconden.

Ataribox krijgt nieuwe naam

De in september aangekondigde nieuwe console van Atari heeft een officiële naam gekregen. Tot voor kort werd de mini-console de Ataribox genoemd, maar daar is verandering in gekomen.

Atari heeft bekendgemaakt dat het de naam van de console veranderd heeft naar Atari VCS, zo zegt VentureBeat. De laatste versie van de console wordt getoond tijdens de Game Developers Conference in San Fransisco. Hier verzamelen zo'n 25.000 ontwikkelaars.

Het nieuwste ontwerp heeft moderne lijnen, maar toch met klassieke details. Atari zegt: ''Het is een nieuw apparaat ontworpen voor de woonkamer van vandaag." Er is volgens Atari veel aandacht gestoken om het design van de console en doos een industrieel gevoel te geven. Atari gaf geen verdere informatie over de prijs en andere accessoires. Vorig jaar heeft Atari wel gezegd dat de Ataribox rond de 250 tot 300 dollar gaat kosten. Tijdens de Game Developers Conference is wel bekend geworden dat de Atari VCS zal draaien op Linux met behulp van een Intel-processor.

Er is nog geen concrete releasedatum, maar in april wordt bekend wanneer men de console kan pre-orderen.

God of War is gold gegaan

Cory Barlog, creative director van de game, vertelt dat God of War goud is gegaan.

Eerder werd bekend al dat God of War een naadloze ervaring gaat worden, door een gebrek aan laadtijden tussen cutscenes en gameplay. Nu is het spel goud gegaan. Goud gaan betekent dat ontwikkelaars niks meer aan het spel hoeven te doen en dat het spel zelf dus rond is. God of War hoeft nu alleen maar te worden gedistribueerd. Natuurlijk kunnen de ontwikkelaars nog wel doorwerken aan updates of dlc.

In een tweet bedankt hij al zijn medewerkers. Daarnaast uit hij zijn dankbaarheid in een blogpost, waar hij zegt: "Werken aan de game was een vermoeiende reis vol met gelach, geruzie, angst en twijfel. Dit was het engste, maar ook mooiste dat ik ooit gedaan heb en eerlijk gezegd was dit niet mogelijk zonder de volste ondersteuning van Sony en het eindeloze werk van het geweldige team achter Santa Monica Studio."

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Super Smash Bros. Brawl Chuchel
0

Reacties op: Nieuws van de Week: PUBG Mobile en Modern Warfare 2 Remastered

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.