Weekoverzicht
Super Smash Bros. Ultimate

Nieuws van de week: PS Classic-games en Smash-details

Sony en Nintendo in actie

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Volledige lijst met PlayStation Classic-games onthuld

De volledige lijst van games op de PlayStation Classic is bekendgemaakt. De PlayStation Classic bevat in totaal 20 games. Onder deze games zitten meerdere populaire klassiekers inbegrepen. Dit maakt Sony bekend via een blogpost.

De PlayStation Classic bevat de volgende games;

PlayStation Classic

Personages en singleplayer-modus onthuld in Super Smash Bros. Ultimate

In een nieuwe Nintendo Direct-presentatie zijn nieuwe personages onthuld voor de aankomende game Super Smash Bros. Ultimate. In dezelfde presentatie werd tevens een singleplayer-modus bekendgemaakt en andere features uitgelicht.

Met het toevoegen van de laatste personages zijn er in totaal 74 personages om uit te kiezen vanaf lancering. Het Street Fighter-personage Ken wordt als zogenoemde Echo-vechter toegevoegd naast Ryu. De pokémon Incineroar is wel een op zichzelf staand personage. Het personage Piranha Plant is verkrijgbaar voor spelers die de game fysiek of digitaal kopen voor 31 januari 2019. Het personage wordt vervolgens op 15 februari uitgebracht.

Wereldwijde verkoopcijfers Switch en PlayStation 4 bekend

Zowel Sony als Nintendo hebben de wereldwijde verkoopcijfers van hun nieuwste consoles bekendgemaakt. PlayStation 4 staat op 86,1 miljoen verscheepte exemplaren en Switch op 22,86 miljoen verkochte exemplaren.

Dat lieten beiden bedrijven weten bij het presenteren van hun cijfers van het afgelopen fiscale kwartaal, dat eindigde op 30 september 2018. Sony verscheepte in het afgelopen kwartaal 3,9 miljoen exemplaren van de PS4, wat 0,3 miljoen minder is dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf gooit echter zijn verwachtingen voor 17 miljoen verscheepte consoles dit fiscale jaar omhoog naar 17,5 miljoen.

PlayStation 4

Prototypes van Xbox-controllers voor mobiele apparaten verschenen

Microsoft heeft prototypes onthuld voor speciale Xbox-controllers. Deze fysieke controllers zijn bedoeld om beter games te kunnen spelen op mobiele apparaten.

In de uitgebrachte onderzoeksverslagen is op te maken dat Microsoft verbeteringen wil aanbrengen bij de controls van mobiele games. In de meeste gevallen worden mobiele games gespeeld met behulp van de touchscreen. Microsoft beschrijft dit als een slechte manier van het spelen van games op de smartphone en tablet en heeft nu fysieke controllers ontworpen die dit probleem hoort op te lossen.

Microsoft

HDR in Red Dead Redemption 2 lijkt geen nut te hebben

Uit een analyse van Digital Foundry blijkt dat de high dynamic range in Red Dead Redemption 2 geen voordelen biedt ten opzichte van standard dynamic range.

Normaliter zorgt HDR ervoor dat er meer verschil is tussen licht en donker, waardoor kleuren natuurlijker ogen en beelden levendiger zijn. In Red Dead Redemption 2 wordt het SDR-signaal echter kunstmatig omgezet zodat televisies het herkennen als HDR-signaal, zonder deze voordelen.

Red Dead Redemption 2

Netflix toont eerste beelden van Henry Cavill als Geralt in The Witcher-serie

In een tweet van Netflix is een korte teaser te zien van Henry Cavill als Geralt of Rivia uit de The Witcher-franchise. Cavill, vooral bekend van zijn rol als Superman, gaat in de aankomende Netflix-serie de rol van Geralt op zich nemen.

Wat opvalt is dat Henry Cavill geen baard heeft in de video. Dit slaat op de Geralt uit de boekenreeks die, in tegenstelling tot de games, daar ook geen baard had.

Data uit companion app Red Dead Redemption 2 wijst op pc-versie

Data uit de companion app voor Red Dead Redemption 2 lijkt er op te wijzen dat er een pc-versie van de game in de maak is.

Dataminers hebben alle code van de app doorspit en hebben een code gevonden die een pc-versie noemt. Het gaat om de codes 'PARAM_companionAutoConnectIpPC' en 'CommandIsPcVersion(void)'. Daarnaast is ook de code 'PARAM_Oculus' te vinden. Wellicht dat de pc-versie van Red Dead Redemption 2 vr gaat ondersteunen. Hier is alle code uit de companion app te vinden.

Red Dead Redemption 2

Alle PlayStation Plus-games van november bekend

Sony heeft alle PlayStation Plus-games van november bekendgemaakt.

PS Plus-leden met een PlayStation 4 kunnen, zoals eerder al aangekondigd, aan de slag met Yakuza Kiwami, een remake van de allereerste Yakuza, en Bulletstorm: Full Clip Edition, een remaster van de PS3-game die werd ontwikkeld door People Can Fly.

Sony brengt PlayStation 4 Pro met 2 TB uit in Japan

Sony stelt binnenkort een nieuw model van de PlayStation 4 Pro beschikbaar in Japan met meer opslagruimte.

Eerder had de 500 Million Limited Edition PS4 Pro ook al een harde schijf met 2 TB, maar de normale modellen hadden voorheen een maximale opslagruimte van 1 TB. In Japan wordt later deze maand, op 21 november, de PS4 Pro met grotere harde schijf uitgebracht. Vooralsnog gaat het alleen om de 'Jet Black'-uitvoering. De console kost 44.980 yen (ongeveer 350 euro) exclusief belasting.

PlayStation 4 Pro

Eerste gratis dlc beschikbaar voor Assassin's Creed Odyssey

De eerste gratis dlc-content voor Assassin's Creed Odyssey is vanaf vandaag beschikbaar. Het dlc-pakket is getiteld 'Odyssey's Lost Tales of Greece' en spelers kunnen de eerste missie 'The Show Must Go On' spelen.

Vooraf aan het spelen van de nieuwe missie moeten spelers eerst de patch 1.0.6 downloaden die nu voor alle platformen beschikbaar is. De patch is 4,1 GB groot op PS4 en Xbox One en 3,6 GB op pc.

Assassin's Creed Odyssey

Dit artikel delen:

Lees meer

The Missing is een cultgame met het hart op de juiste plaats Nieuwe Overwatch-heldin Ashe onthuld
0

Reacties op: Nieuws van de week: PS Classic-games en Smash-details

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.