Weekoverzicht

Nieuws van de week: PlayStation 5-details onthuld en nieuwe Lego Star Wars

De week van nieuwe consoles

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Nieuwe Lego Star Wars-game is in de maak

Matthew Wood, geluidsontwerper en editor van LucasFilm, heeft tijdens een livestream op het Star Wars Celebration-evenement verklapt dat er wordt gewerkt aan een nieuwe Lego Star Wars-game. In de video vertelt Wood over een aantal projecten waar de geluidsdivisie van LucasFilm, Skywalker Sound, op dit moment mee bezig is. Naast de TV-series Star Wars Resistance, The Clone Wars en Mandalorian, wordt hierbij ook het nieuwe Lego-spel opgenoemd.

Op Reddit wordt al gespeculeerd over de inhoud van de nieuwe Lego Star Wars-game. Fans hopen op een spel waarin Star Wars: Episode 1 tot en met 9 verwerkt is, inclusief The Last Jedi en de nieuw aangekondigde Rise of Skywalker-film.

Lees meer

Sony blokkeerde overzetten Destiny 2-personages naar pc

In een recente aflevering van de Kotaku Splitscreen-podcast heeft Jason Schreier, bekend journalist van Kotaku, onthuld dat Bungie de mogelijkheid wilde toevoegen om Destiny 2-personages over te kunnen zetten tussen pc, PlayStation 4 en Xbox One. Volgens Schreier werd deze functionaliteit echter geblokkeerd door Sony, omdat het bedrijf wilde dat de PS4 werd gezien als belangrijkste platform voor Destiny 2.

Sony heeft een exclusieve samenwerking met Bungie en Activision, waardoor bepaalde content een jaar lang alleen beschikbaar is op de PlayStation 4-versie van Destiny 2. In de Forsaken-uitbreiding van het spel hebben PS4-spelers exclusief beschikking over het exotische Wavesplitter-wapen, de Strike Broodhold, drie uitrustingen en een ruimteschip.

Lees meer

Destiny 2

PlayStation 5 krijgt backwards compatibility, SSD en 8K-ondersteuning

Mark Cerny, hoofd van het architectuurteam van Sony, heeft in een exclusief gesprek met Wired een aantal details onthuld over de volgende generatie PlayStation-console. Cerny verzekert dat de PlayStation 5, waarvan de naam nog niet bevestigd is, niet een zomaar een upgrade is, maar dat het met een aantal fundamentele toevoegingen verandert hoe games eruit gaan zien.

Ten eerste geeft Cerny aan dat fans niet hoeven te hopen op een lancering van de PlayStation 5 in 2019. Wel zijn er al meerdere aantal studio's die werken met testversies van de nieuwe console, zodat de ontwikkelaars genoeg tijd hebben om zich aan te passen aan de verbeterde capaciteiten van het apparaat.

Lees meer

PlayStation 5

Capcom Home Arcade officieel aangekondigd

De Capcom Home Arcade is officeel aangekondigd door middel van een nieuwe trailer. Het apparaat heeft de vorm van het Capcom-logo en bevat Sanwa-sticks en -knoppen, wi-fi-ondertsteuning voor online leaderboards en zestien games.

Capcom plaatste eerder een teaservideo waarin arcadeknoppen zijn te zien. Ondertussen zijn er in de weerspiegeling diverse games zichtbaar, waaronder Street Fighter 2, Alien vs. Predator, Darkstalkers: The Night Warriors, Progear en Giga Wing.

Lees meer

Capcom Arcade

Xbox One S All-Digital Edition komt op 7 mei uit voor 230 euro

Na meerdere geruchten heeft Microsoft gisteravond de Xbox One S All-Digital Edition aangekondigd. De console komt op 7 mei uit en kost 229,98 euro. De console heeft geen schijfstation en kan dus alleen digitaal aangeschafte games afspelen. Er zit een harde schijf van 1 TB in verwerkt en verder is de console precies hetzelfde als een Xbox One S, ook qua uiterlijk.

Microsoft heeft daarnaast ook Xbox Game Pass Ultimate aangekondigd. Voor 13 euro per maand hebben mensen dan een abonnement op zowel Xbox Live Gold als Xbox Game Pass. Nu kost het nog 17 euro om beide abonnementen af te sluiten.

Lees meer

Xbox One S All Digital Edition

PlayStation 5 krijgt 'aantrekkelijke' adviesprijs

Peter Rubin, journalist van Wired, heeft op Twitter laten weten dat er wel is gesproken met Cerny over de prijs van de PlayStation 5, maar dat er is gekozen om dit niet in het gepubliceerde artikel te verwerken. Rubin heeft nu alsnog een nieuw, klein deel van het interview vrijgegeven, waarin Cerny wordt gevraagd over de verkoopprijs van de nieuwe console.

In het nieuwe uitgegeven transcript zegt Cerny dat de PlayStation 5, op basis van de geavanceerde functionaliteiten van de console, een aantrekkelijke adviesprijs heeft. Hieruit kan worden opgemaakt dat de PlayStation 5 op lancering wellicht duurder is dan zijn voorgangers, maar gezien de hardware van het apparaat toch de prijs waard is. Meer details over de verkoopprijs van de nieuwe console kon Cerny niet geven.

Lees meer

PlayStation

Ubisoft doneert 500.000 euro om Notre-Dame op te knappen

Ubisoft heeft 500.000 euro gedoneerd voor de reconstructie van de Notre-Dame, die eerder deze week in brand vloog. De vijf ton moet helpen bij het opnieuw opbouwen van het historische gebouw, dat gedeeltelijk is afgebrand. "Toen we Assassin's Creed Unity ontwikkelden, kregen we een nog nauwere band met het prachtige Parijs en zijn gebouwen", aldus Ubisoft.

In het verlengde daarvan kunnen mensen op pc via Uplay gratis Assassin's Creed Unity downloaden. Dit kan tot 25 april, maar het spel blijft voor mensen die hebben gedownload altijd gratis speelbaar.

Lees meer

Assassin's Creed Unity

Sega Mega Drive Mini verschijnt in september

Sega Japan heeft de Mega Drive (en Genesis) Mini aangekondigd. De kleine versie van de klassieke console verschijnt wereldwijd op 19 september. De miniconsole heet de Mega Drive Mini in Europa en Japan en de Genesis Mini in de Verenigde Staten. Er worden twee controllers bijgeleverd en het apparaat moet 79,99 euro gaan kosten. Net als Nintendo's miniconsoles kan de Mega Drive Mini op elk moment games saven.

Sega heeft al tien extra games onthuld voor de Sega Mega Drive Mini. Naarmate de lancering dichterbij komt, worden meer games bekendgemaakt. Naast de tien games die eerder al waren bevestigd, worden ook onder andere Castle of Illusion Starring Mickey Mouse, Thunder Force III, Super Fantasy Zone en Streets of Rage 2 meegeleverd op de kleine console.

Lees meer

Sega Mega Drive Mini

Kleurrijke shooter XIII krijgt remake

Er wordt gewerkt aan een remake van de cel-shaded shooter XIII. De originele game kwam in 2003 uit op pc, PlayStation 2, Xbox en GameCube en werd ontwikkeld door Ubisoft Paris. Het spel viel op door zijn kleurrijke graphics en ingesproken stem van X-Files-acteur David Duchovney.

De remake heeft niets meer met Ubisoft te maken, zo lijkt het. In plaats werkt Playmagic er aan en geeft Microids de game uit. "Ons doel is om het boeiende verhaal van XIII naar een nieuwe generatie spelers te brengen met de best mogelijke graphics en animatie. Het resultaat wordt niets minder dan spectaculair en we beloven om het geweldige origineel te eren."

Lees meer

XIII

De lanceringstrailer van Mortal Kombat 11

NetherRealm heeft de lanceringstrailer van vechtgame Mortal Kombat 11 uitgebracht. De afgelopen maanden is de ene na de andere trailer uitgekomen om nieuwe en bekende personages voor de game te onthullen. Aanstaande dinsdag komt de game uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Een Switch-versie volgt begin mei.

In de trailer praten Raiden en Kronika met elkaar, waarna een gevecht tussen Kotal Kahn en Shao Kahn volgt. Ondertussen is er een remix van Techno Syndrome door Dimitri Vegas te horen. Daarna passeren diverse personages de revue.

Lees meer

Mortal Kombat 11

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Golden Sun Sony is heerlijk onvoorspelbaar met de PlayStation 5
0

Reacties op: Nieuws van de week: PlayStation 5-details onthuld en nieuwe Lego Star Wars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.