Weekoverzicht
PlayerUnknown

Nieuws van de Week: PlayerUnknown’s Battlegrounds en lootboxen

En verder veel details over Devil May Cry 5 en nieuwe personages in Bloodborne

Geschreven door Bob van der Laan op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

China krijgt smartphoneversie van PlayerUnknown’s Battlegrounds

Tencent heeft aangekondigd aan een mobiele versie van PlayerUnknown's Battlegrounds te werken. Vooralsnog is deze versie alleen voor China aangekondigd.

PlayerUnknown's Battlegrounds is een van de meest populaire shooters van dit jaar, waarin spelers het tegen elkaar opnemen in een grote arena tot één overlevende overblijft. De game is in Early Access op pc en moet later dit jaar volledig uitkomen, alsmede op pc.

Het overzetten van de shooter naar iOS en Android zou volgens Tencent "vlotjes" verlopen. Het is niet duidelijk wanneer men in China de mobiele versie kan verwachten. Ook is een release buiten China nog niet officieel aangekondigd.

PUBG

Gerucht: Veel details over Devil May Cry 5 gelekt

Resetera-gebruiker Son of Sparda beweert veel details over Devil May Cry 5 te weten en heeft deze op het forum geplaatst. De gebruiker heeft geaccepteerd dat hij permanent verbannen wordt van Resetera als de informatie niet blijkt te kloppen.

De game is een vervolg op Devil May Cry 4 en breidt voort op het verhaal ervan. Er zijn meerdere speelbare personages, waaronder natuurlijk Dante. In totaal zullen dit er waarschijnlijk drie worden. Er wordt tijdens belangrijke plotpunten gewisseld van personage. Het spel komt in het fiscale jaar van 2019. Dat betekent dat de game ergens tussen april 2018 en maart 2019 verschijnt. Oorspronkelijk is de releasedatum vastgesteld voor november, maar deze wordt waarschijnlijk opgeschoven naar 2019.

Devil May Cry 5 zou eigenlijk aangekondigd worden tijdens PSX, wat volgende maand plaatsvindt. Door negatieve feedback hebben ontwikkelaars ervoor gekozen om de game pas tijdens de E3 in 2018 te tonen. Vandaag de dag is de game ongeveer twee jaar in ontwikkeling. Het is nog niet bekend voor welke consoles de game uitgebracht wordt. Mogelijk is er een (tijdelijke) exclusiviteitsdeal met Sony.

Het doel voor de framerate is 60fps. Er is geen stamina-balk aanwezig en er is geen multiplayer PvP. Hoewel Devil May Cry 5 niet als openwereldgame kan worden beschouwd, zou het spel wel geïnspireerd zijn door Dragon's Dogma. Lees voor alle gelekte geruchten de originele post op Resetera. Waarschuwing: Er zijn wat spoilers te vinden in deze tekst.

Devil May Cry

EA-baas over cosmetische microtransacties in Star Wars Battlefront 2

EA-baas Blake Jorgensen legt uit waarom Star Wars Battlefront 2 niet voor cosmetische microtransacties ging en vertelt hij meer over het sluiten van Visceral. Er luidt al een tijd lang harde kritiek op lootboxes en microtransacties in games en dan voornamelijk in Star Wars Battlefront 2. De kritiek is niet alleen dat spelers niet weten wat zij krijgen wanneer ze lootboxes kopen, maar ook dat het te moeilijk zou zijn om belangrijke content vrij te spelen. Zo duurt het er lang om de personages Darth Vader en Luke Skywalker vrij te spelen. Volgens Star Wars-fans zou dit mensen te veel aansturen om van microtransacties gebruik te maken.

Blake Jorgensen, CFO van EA, legt tijdens de Credit Suisse 21st Annual Technology, Media & Telecom-conferentie uit dat luisteren naar de gamecommunity erg belangrijk is voor het bedrijf: "We hebben microtransacties tijdelijk verwijderd, omdat onze consumenten het gevoel hadden dat het hier ging om een pay-to-win-model. In realiteit zien we het zo dat er mensen zijn met meer tijd dan geld en mensen met meer geld dan tijd. Je wil altijd de balans daarin zoeken in je game."

Toen Gameindustry.biz hem vroeg waarom EA niet ging voor alleen cosmetische microtransacties om dit te voorkomen antwoordde Jorgensen dat dit lastig is met een rigide IP als Star Wars: "Het is een van die dingen waar wij heel erg op gefocust zijn en LucasArts misschien nog wel meer; het is belangrijk om de Star Wars-canon niet schenden. Het is een fantastisch merk dat zich heeft ontwikkeld over de jaren heen. Als je dus een hele hoop cosmetische dingen wil toevoegen, dan is het moeilijk om hier trouw aan te blijven. Zo kun je niet simpelweg een witte of roze Darth Vader toevoegen, omdat dit echt nergens op slaat binnen het Star Wars-universum."

Meer uitlatingen van de EA-baas zijn te vinden in het artikel.

Darth Vader

Take-Two-president ziet lootboxen niet als gokken

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van ontwikkelaar Rockstar Games en 2K, heeft zich uitgelaten over microtransacties en lootboxen in games. Tijdens de Credit Suisse 21st Annual Technology, Media & Telecom-conferentie in Zwitserland vertelt Take-Two president Karl Slatoff dat de uitgever lootboxen niet als gokken beschouwd.

“Wij aanschouwen dat hele gok gebeuren in games niet als gokken. Onze kijk hier op is principe hetzelfde als de verklaring van Entertainment Software Agency.” De Entertainment Software Agency, de ESA, is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de E3 en vertegenwoordigt ontwikkelaars en uitgevers in de Verenigde Staten.

De laatste tijd komen lootboxen en microtransacties slecht in het nieuws, mede door Star Wars Battlefront 2 is het publiek helemaal klaar met deze dingen. Naast dat Take-Two lootboxen niet als gokken aanschouwt, liet Karl Slatoff zich ook uit over de digitalisering van de games-industrie.

“Ik denk dat over een lange tijd de games-industrie 100% digitaal is. Ik kan alleen niet voorspellen of dat over vijf, tien of twintig jaar zal zijn. Al denk ik wel dat het minder dan twintig jaar zal zijn en waarschijnlijk meer dan vijf. Dit is te danken aan het goede werk van Sony en Microsoft. Er zijn veel meer mensen actief op PSN en Xbox Live en dat helpt. Omdat spelers van deze platformen houden, gaat de drang om online spellen aan te schaffen hierdoor sneller.” aldus de president van Take-Two Interactive.

Rockstar

Nieuwe bazen en personages ontdekt in Bloodborne

Door datamining toe te passen op Bloodborne zijn er nieuwe eindbazen en personages in de actiegame ontdekt.

Hoewel pc-games regelmatig worden gedatamined, is dat een stuk lastiger bij games op consoles. Bloodborne is immers alleen verkrijgbaar op PlayStation 4. Een dataminer die zichzelf Daemon1 noemt plaatste onlangs op het XeNTaX-forum tools om dit toch voor elkaar te krijgen, waarop diverse gebruikers aan de slag gingen.

YouTuber Sanadsk heeft nu een video gemaakt waarin diverse content te zien is die niet in de uiteindelijke game zit, maar wel in de code ervan. Hieronder vallen onder andere nieuwe bazen, vijanden en een personage. De video is hieronder te zien.

PlayerUnknown’s Battlegrounds draait met 60 fps op Xbox One X

In een interview met het Britse Games Tm Magazine heeft Brendan 'PlayerUnknown' Greene een aantal details bekendgemaakt over de Xbox One-versies van PUBG. Als het aan Bluehole en PlayerUnknown ligt moet de game met Xbox One X gaan draaien op 60 fps, maar weet het nog niet of dat ook gaat lukken op de normale Xbox One.

“Op Xbox One X moet PlayerUnknown’s Battlegrounds absoluut op 60 fps draaien. Op Xbox One weten we nog niet zeker of dit lukt; we moeten het wellicht beperken tot 30 fps. De laatste keer dat ik het spel echter zag, draaide het met 30 tot 40 fps. Misschien dat het dus nog wel gaat lukken. We zijn nog steeds bezig met verbeteringen. Ons doel is om de game uiteindelijk op beide consoles te laten draaien met 60 fps.” aldus Greene.

Ook vertelt PlayerUnknown dat het tijd kost voordat Bluehole de juiste 4K-textures heeft voor PUBG op zowel pc en Xbox One: “We willen graag 4K-textures gebruiken, maar ze moeten nog steeds gemaakt worden. Ze bestaan nog niet, omdat dit een veel tijd en werk kost, maar het plan is er in ieder geval.”

PlayerUnknown’s Battlegrounds komt 12 december naar Xbox One. Eerder dit jaar kwam de shooter al naar Steam in Early Access. De game werd twee maanden geleden door bijna 2 miljoen spelers tegelijk gespeeld.

PUBG

PlayStation Plus-games van december aangekondigd

Sony heeft de PlayStation Plus-games van december bekendgemaakt. Op PlayStation 4 kunnen PS Plus-leden in december de game Darksiders 2: Deathinitive Edition downloaden. Dit is een remaster van de actiegame die voorheen al op PlayStation 3 verscheen. Ook Kung Fu Panda: Showdown of the Legendary Legends en PSVR-game Until Dawn: Rush of Blood en PlayLink-game That's You! zijn beschikbaar.

PlayStation 3-eigenaren met PS Plus kunnen Xblaze Lost: Memories en Syberia Collection downloaden. Op de Vita komen Wanted Corp en Forma 8 beschikbaar, waarbij laatstgenoemde game een cross-download functie heeft met de PS4.

Alle game komen vanaf 6 december beschikbaar voor PlayStation Plus-leden.

Bungie zet verborgen 'XP cooldown'-systeem in Destiny 2 uit

Een 'XP cooldown'-systeem in Destiny 2, waardoor spelers niet zoveel ervaringspunten tijdens het spelen verdienden als gedacht, is uitgezet door ontwikkelaar Bungie. Vorige week ontdekten spelers dit voorheen niet vermeldde systeem. Men kwam er achter dat 95 procent van de XP die men in een korte periode verdiende niet echt ontvangen werd. Spelers klaagden online en Bungie heeft inmiddels gereageerd met een uitleg over het systeem.

Volgens het bedrijf verdienden spelers meer XP wanneer er activiteiten ondernomen worden die maar een bepaalde tijd gedaan kunnen worden, zoals Crucible-wedstrijden of de Leviathan Raid. Er werd minder XP verdiend wanneer er activiteiten werden ondernomen waarbij er snel veel XP kon worden verdiend, zoals bij het grinden van publieke evenementen.

"We zijn echter niet blij met de resultaten en horen hetzelfde van de spelers. Daarom zetten we dit systeem meteen uit. Alle activiteiten zijn nu een andere hoeveelheid XP waard en worden consistent in de gebruikersinterface weergegeven." De game moet nu dus heel eerlijk weergeven hoeveel ervaringspunten er tijdens een activiteit worden verdiend.

Destiny 2

Dit artikel delen:

Lees meer

Review: Astro A20 Wireless Headset Liefde voor singleplayergames
0

Reacties op: Nieuws van de Week: PlayerUnknown’s Battlegrounds en lootboxen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.