Weekoverzicht
Nintendo

Nieuws van de week: 'NX is een draagbare console'

En verder: Life is Strange krijgt tv-serie, No Man's Sky op pc uitgesteld

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.
'NX is een draagbare console met afneembare controllers'

De Nintendo NX is een draagbare console met afneembare controllers, die wordt aangestuurd door de Tegra-chip van Nvidia. Dat meldt Eurogamer op basis van meerdere bronnen.

Er gingen al langere tijd geruchten dat Nintendo's nieuwste apparaat een hybride zou zijn van een console en handheld. Eurogamer ondersteunt deze geruchten. De website meldt dat de NX een console is met een eigen scherm, met twee controllers aan beide kanten die los gekoppeld kunnen worden.

Thuis kan de controller, door Eurogamer "de hersens van het systeem" genoemd, in een soort dock gestoken worden zodat er op de tv verder gespeeld kan worden. Het apparaat zou tevens kleiner zijn dan de PlayStation 4.

Verder zal de NX gebruikmaken van Nvidia's Tegra-technologie voor mobiele apparaten. Eurogamer zegt dat huidige development kits gebruikmaken van Nvidia's Tegra X1-chip. Deze chip wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de Shield Android TV-console en Google Pixel C-tablet.

De Nintendo NX komt volgend jaar in maart uit. Nintendo heeft nog niets bekendgemaakt over het systeem, maar volgens Eurogamer wordt de console in september officieel onthuld.

Nintendo
Aandeel Nintendo keldert na waarschuwing over Pokémon Go

Het aandeel van Nintendo is maandag flink ingezakt op de Japanse beurs, nadat het bedrijf eind vorige week waarschuwde dat de populaire game Pokémon Go slechts een beperkte invloed zou hebben op de omzet van het bedrijf.

Het aandeel van Nintendo is maandag met 5.000 yen (17,7 procent) gedaald. Dat is de maximale daling binnen één dag op de Japanse beurs, dus mogelijk zakt het aandeel dinsdag nog verder weg.

Momenteel staat het aandeel nog altijd zo'n 60 procent hoger dan voor de verschijning van Pokémon Go.

Nintendo is niet de ontwikkelaar van het razendpopulaire spel, maar is wel aandeelhouder van Niantic, dat de app heeft ontwikkeld.

Door het succes van het Pokémonspel zag Nintendo zijn beurswaarde verdubbelen in de twee weken na de lancering van het spel. Afgelopen vrijdag waarschuwde het bedrijf zijn aandeelhouders echter dat het spel slechts een beperkte invloed zal hebben op de omzet van het bedrijf.

Pokemon Go
Telltale introduceert multiplayer in Batman-serie

Telltale gaat multiplayer-functies implementeren in hun adventure games, beginnend met Batman.

De ontwikkelaar noemt de functie Crowd Play en introduceerde het tijdens een presentatie op Comic-Con in San Diego. Met Crowd Play kan het meekijkend publiek invloed uitoefenen op de keuzes die de speler moet maken, door te stemmen op de verschillende keuze-opties en feedback achter te laten.

Crowd Play werd ontwikkeld omdat veel mensen de adventure games van de studio vaak in gezelschap spelen, waarbij omstanders meehelpen bij het maken van beslissingen in de games. "We zochten een betere manier om dat publiek te betrekken", zegt Job Stauffer van Telltale tegenover Shacknews. "Nu kunnen er twee tot meer dan 2 duizend mensen spelers helpen bij het maken van keuzes."

De functie maakt zijn debuut in Telltales aankomende Batman-game, waarvan de eerste aflevering op 2 augustus uitkomt. Bij het activeren van Crowd Play wordt een unieke URL gegenereerd, die omstanders kunnen bezoeken via hun telefoon of ander apparaat. Wanneer de speler voor een beslissing staat, kan het publiek middels hun telefoon vervolgens stemmen uitbrengen en feedback geven over gemaakte keuzes met duimpjes omhoog of omlaag.

De speler kan zelf bepalen of de meerderheid automatisch bepaalt welke keuze er wordt gemaakt, of dat hij of zij de resultaten enkel als leidraad gebruikt en uiteindelijk zelf de beslissing mag nemen.

Batman Telltale
Microsoft overwoog Xbox-handheld uit te brengen

Microsoft heeft in de begindagen van Xbox overwogen om naast de console ook een handheld op de markt te brengen.

In een aflevering van IGN Unfiltered vertelt Robbie Bach, voormalig hoofd van de Xbox-afdeling, over de beslissing van Microsoft om het project voor de handheld uiteindelijk te schrappen. Bach zegt zich niks te herinneren van een prototypefase, maar er zijn volgens hem wel degelijk tekeningen gemaakt.

Het project voor de handheld werd binnen Microsoft "Xboy" gedoopt. Volgens Bach heeft het project ook andere namen gehad die hij zich nog vaag herinnert. Het is uiteindelijk niet gelukt om de draagbare spelcomputer werkelijkheid te laten worden, omdat Microsoft niet genoeg middelen had om zich te focussen op zowel een console (Xbox 360) als een handheld.

Bach zegt dat de keuze om de handheld niet op de markt te brengen naar zijn mening goed heeft uitgepakt. Daar de Xbox 360 uiteindelijk een succes werd en hij smartphones een groot deel van de potentiële markt in de nabije toekomst ziet overnemen.

Xbox
No Man's Sky twee dagen uitgesteld op pc

No Man's Sky is wereldwijd een paar dagen uitgesteld voor pc. De verschijningsdatum voor pc is nu 12 augustus in plaats van 10 augustus, volgens de officiële website.

No Man's Sky komt volgende maand naar PlayStation 4 en pc. Het was in eerste instantie de bedoeling dat beide versies tegelijkertijd verschijnen. Het lijkt er nu sterk op dat de pc-versie vertraagd is van 10 augustus naar 12 augustus. Deze datum is namelijk sinds gisteren veranderd op de officiële site van No Man's Sky.

De verschijningsdatum voor PlayStation 4 blijft onveranderd. De game komt in Europa op 10 augustus uit.

No Mans Sky
Nordic Games kondigt Darksiders Warmastered Edition aan

Ontwikkelaar Nordic Games heeft een remaster aangekondigd van Darksiders met de naam 'Darksiders Warmastered Edtion'.

De exacte verschijningsdatum is nog niet bekendgemaakt, maar volgens de productenpagina van Nordic Games kunnen spelers de remaster binnenkort verwachten. Ook de prijs is nog niet bekendgemaakt.

De opgepoetste versie van Darksiders draait in 1080p en 60 fps op PlayStation 4 en Xbox One. De Wii U-versie draait op 30 fps. Daarnaast is de renderkwaliteit verbeterd. Hieronder een paar screenshots die zijn verschenen van de remaster.

Darksiders Warmastered

Life is Strange krijgt live action tv-serie

De game Life is Strange krijgt een eigen live action tv-serie die wordt geproduceerd door Legendary Digital Studios.

De digitale serie wordt in samenwerking met Dmitri Johnson en Dan Jevos van dj2 Entertainment gemaakt. Het tweetal werkte eerder al aan de geanimeerde serie Skulls of the Shogun en werkt op dit moment aan een film van Sonic voor Sony Pictures.

Mensen die Life is Strange hebben gespeeld zullen hoofdpersonage Max mogelijk weer terugzien in de tv-serie. Max is een tiener die studeert op een kunstschool en plotseling superkrachten krijgt waarmee ze de tijd kan terugspoelen.

"Life is Strange is één van die zeldzame games waarin ongelooflijk ontwikkelde personages en verhaallijnen gecombineerd worden", vertelde Greg Siegel van Legendary Digital Studios. Volgens Siegel leent de game zich perfect voor een live action tv-serie. "We kunnen bijna niet meer opgewonden zijn nu we in samenwerking met Square Enix, Dontnod Entertainment en dj2 de wereld van Arcadia Bay tot leven mogen brengen."

Life is Strange kreeg een hoop bijval van critici toen de game in 2015 uitkwam. De prijzenkast werd onder anderen gevuld met een BAFTA voor beste verhaal en een Peabody Award en Performance of the Year bij the Golden Joysticks. Episode 1 is vanaf nu gratis op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc.

Life is Strange

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Metrico+ verschijnt op 23 augustus voor PlayStation 4 Stardew Valley nu ook beschikbaar voor Mac en Linux
7

Reacties op: Nieuws van de week: 'NX is een draagbare console'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Panzermeister

  • 30 juli 2016 11:03
  Volgens mij weten we niet de helft van die NX. Ik denk dat er een soort basestation is met zwaardere hardware dan een Tegra (waarschijnlijk AMD APU) wat pas later uitlekt. Aangezien de nieuwe Zelda ook voor de NX uitkomt moet hij daarop draaien, ik denk dat een Tegra dan net tekort schiet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  alexvkan

  • 30 juli 2016 15:23
  @Panzermeister Kan ook dat er een Tegra X2 in komt, dan zou het verschil ook al een stuk kleiner zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 30 juli 2016 21:55
  Ik heb er een hard hoofd in dat dit Nintendo succes gaat brengen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Jelster

  • 31 juli 2016 08:42
  Tragisch. Dit gaat het dus niet worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 31 juli 2016 21:59
  @Jelster zeiden ze over de wii ook en ook over mobile games dat ze te laat zijn kijk naar Pokémon Go een hit dus reken nintendo niet uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  pepsi

  • 1 augustus 2016 00:11
  @hulstpower Pokemon is anders wel een ijzersterke franchise die bijna niet kon falen, wat je er ook mee doet als mobiele game. Daarnaast vulde de Wii een gat in de markt, namelijk dat van huisvrouwen en kinderen die casual wilden gamen etc. Aangezien deze doelgroep tegenwoordig ook prima terecht kan op een PS4 of Xbox One, en je dan meer waar voor je geld hebt, ga ik er niet vanuit dat de NX weer dezelfde kansen gaat krijgen als de Wii toendertijds.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 1 augustus 2016 07:41
  @pepsi wat ik zeg is dat de pers en het publiek steeds nintento ongelijk geeft.
  Ik weet dat boris zei van gamekings dat nintendo met mobile markt te laat en de boot gemist had wat dus niet blijkt te zijn met pokemon go. De wii zou ook falen volgens velen omdat niemand hier op zat te wachten en toch heeft nintendo niet gefaald de wii u wel. Ik zeg alleen dat ik ben nieuwd ben naar wat nintendo gaat doen met de nx want hoor zo veel verhalen dat het een console hybrid word dat weten we wel bijna zeker of het een hit word dat weet niemand nog.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.