Weekoverzicht
Nintendo

Nieuws van de week: Nintendo weet wat het doet

En Epic Games wil Playground permantent toevoegen

Geschreven door Arran Winmai op
Heb je een drukke week gehad of wil je nog even de highlights erbij pakken? Hier is het belangrijkste gaming-nieuws van deze week.

Nintendo 'overweegt diverse mogelijkheden' voor opvolger 3DS

Dat meldt de nieuwe Nintendo-president Shuntaro Furukawa in een vergadering met aandeelhouders. Hij merkte op dat de Switch goed verkoopt, maar dat het bedrijf zijn handheldmarkt niet vergeten is. Nintendo "overweegt diverse mogelijkheden" als het aankomt op een opvolger.

Dat wil niet zeggen dat Nintendo ook daadwerkelijk een nieuwe handheld gaat lanceren. De Switch is een console en handheld in één en mogelijk blijft het bedrijf zich daar op richten, eventueel met verschillende Switch-modellen. Het bedrijf houdt de mogelijkheid van een opvolger van de 3DS echter wel open, zo geeft Furukawa nu aan.

Verder laat Furukawa weten dat de smartphonemarkt een belangrijke is voor Nintendo. Het is de bedoeling dat het bedrijf minstes 100 miljard yen gaat verdienen aan de smartphonemarkt, om het een essentiële pilaar in de strategie van het bedrijf te maken.

'Sony wil geen crossplay met Fallout 76'

Sony werkt crossplay tegen voor Fallout 76. Zo zegt Todd Howard, regisseur van de nieuwe game van Bethesda Softworks.

Howard vertelt dat Bethesda graag crossplay wil aanbieden voor Fallout 76, aangezien het "een grote trend" is. Het probleem is dat "Sony niet zo behulpzaam is als we dat zouden willen".

Dit antwoord gaf hij aan de Duitse website GameStar. Of het mogelijk gaat zijn voor spelers op Xbox One en pc om samen te spelen is nog onbekend.

Sony werkt crossplay al langer tegen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor spelers op PlayStation 4 om Fortnite te spelen met vrienden op Xbox One of Nintendo Switch, ondanks dat zij onderling wel met elkaar een squad kunnen vormen.

Wel vertelde Shawn Layden, de CEO van Sony Interactive Entertainment America, dat er wordt gekeken naar een oplossing voor dit probleem.

Lees ook onze column over het hele vraagstuk.

Fallout 76

Call of Duty-studio op zoek naar ontwikkelaars voor next-gen shooter

Een vacature op de site van Infinity Ward verwijst naar een next-gen project van de Call of Duty-ontwikkelaar.

De vacature vermeld dat de werkzaamheden specifiek voor "meerdere next-gen platforms" zijn. Meer details over de term next-gen wordt niet gegeven, maar vermoedelijk gaat het om de opvolgers van de huidige generatie consoles. De kans is echter groot dat het nog tot minstens 2020 gaat duren voordat de volgende generatie consoles op de markt komen. Volgens Jason Schreier van Kotaku verschijnt de PlayStation 5 pas in 2020. Microsoft heeft al aangekondigd aan een nieuwe Xbox te werken, die volgens de website Thurrot.com 'Scarlet' als codenaam heeft. Een releasedatum is echter nog niet aangekondigd.

In de vacture staat tevens niet vermeld dat het gaat om een nieuwe Call of Duty. Het zou kunnen dat Infinity Ward aan een ander project werkt, maar de studio heeft sinds de oprichting in 2003 exclusief Call of Duty-titels gemaakt. Hierdoor is het aannemelijk dat het hier een nieuwe Call of Duty betreft.

Infinity Ward Logo

Rockstar bevestigt: Grand Theft Auto 6-teaser in GTA Online is nep

Het bericht in GTA Online dat Grand Theft Auto 6 volgend jaar zou verschijnen, blijkt nep te zijn. Dat heeft Rockstar bevestigd.

Het bedrijf liet op Twitter weten dat het om modders gaat die op een of andere manier toegang hebben gekregen tot het aankondigingssysteem in de online modus van GTA 5.

De tekst waarin wordt gemeld dat GTA 6 in 2019 verschijnt, was voor veel gamers de afgelopen dagen in GTA Online te zien. De in-game aankondigingen zijn alleen verschenen op pc, Xbox 360 en PS3. Deze platforms zijn de enige met mod-ondersteuning. Veel gamers vermoedden al dat het om een actie van modders ging.

Bandai Namco toont op Gamescom mysterieuze nieuwe game

Bandai Namco toont op Gamescom een nog onaangekondigde game die het samen met een andere uitgever publiceert.

Volgens Hervé Hoerdt, de vicepresident van marketing and digital van Bandai Namco Europe, is het een project "waar fans erg enthousiast over zullen zijn". Meer details zijn er nog niet.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Bandai Namco Metroid Prime 4 voor Nintendo ontwikkelt. Ook zou het bedrijf volgens de geruchten aan een Ridge Racer voor de Switch werken. Deze geruchten zijn echter niet bevestigd en het is niet duidelijk of Hoerdt over deze mogelijke projecten praat.

Bandai Namco heeft verder de volgende games speelbaar: Jump Force, SoulCalibur 6, Dragon Ball Fighter Z (Switch), One Piece: World Seeker, Ace Combat 7: Skies Unknown, Code Vein, My Hero One's Justice en Naruto to Boruto: Shinobi Striker. Daarnaast zullen er drie andere, nog onbekende titels speelbaar zijn.

Gamescom wordt van 21 tot en met 25 augustus in Keulen, Duitsland gehouden.

'Ghost of Tsushima is niet altijd historisch accuraat'

Ghost of Tsushima speelt zich af in Japan tijdens de 13e eeuw, maar Sucker Punch deelt alvast even mee dat de game niet altijd even historisch accuraat gaat zijn.

Dit vertelt Chris Zimmerman, medeoprichter van de Amerikaans ontwikkelaar, in een interview met Gamespot. Volgens Zimmerman is het team erg ver gegaan om het eiland van Tsushima zorgvuldig te bestuderen, het verleden te begrijpen en dit vervolgens genuanceerd in de game te verwerken. Zo gelooft Zimmerman dat nauwlettende gamers die bekend zijn met de geschiedenis van Japan en het eiland kleine details zeker zullen appreciëren.

Zimmerman zegt wel dat de geschiedenis van Japan vrij geïnterpreteerd wordt en dat historische accuraatheid is opgeofferd voor bepaalde creatieve keuzes. Zo heeft de armor van de samoerai volgens Zimmerman een bepaalde uitstraling gekregen door comics, films en games. Deze armor die men in de media ziet is niet te vergelijken met de echte bepantsering uit die tijd. In de 13e eeuw was de bepantsering van samurai namelijk erg gering. De ontwikkelaars hebben ervoor gekozen het hoofdpersonage te versieren in een outfit die eigenlijk alleen voorkwam tijdens de periode van de Strijdende Staten (15e en 16e eeuw) in plaats van de 13e eeuw. Dit is een voorbeeld waar de ontwikkelaar heeft gekozen voor creativiteit in plaats van historische accuraatheid.

Daarnaast zegt de medeoprichter ook:“De manier waarop ik er over denk is: als we afwijken van de historie dan doen we dan bewust. We hebben heel veel hulp gekregen van onze vrienden van Sony in Japan, onzn Japanse vrienden in Sony US en alle culturele adviseurs, zodat we niet onbewust historische inaccuraat zijn. Er zijn dingen die we op een andere manier doen en we willen die beslissingen met wijsheid benaderen."

Ghost of Tsushima

Far Cry 5 heeft nu een fotomodus

Sinds afgelopen donderdag heeft Far Cry 5 een patch die onder andere een nieuwe fotomodus voor de game toevoegt.

De fotomodus laat spelers uitgebreid foto's maken in de game en vervolgens verschillende filters en frames toepassen. Ook kan de emotie op het gezicht van het hoofdpersonage aangepast worden voor de foto.

Daarnaast werkt de patch nog een hoop bugs en andere problemen weg. De volledige lijst met aanpassingen is hier te lezen.

Far Cry 5

'We zijn nog twee volle games van The Elder Scrolls 6 verwijderd'

Tijdens E3 2018 sprak Gamer.nl met Pete Hines, vicepresident van ontwikkelaar Bethesda Softworks en hoofd van PR en marketing bij Bethesda. Met zijn bijna twintig jaar ervaring binnen het bedrijf geeft hij interessante inzichten in de E3, gelekte games, de planning van Bethesda en virtual reality. Uiteraard praten we ook uitgebreid over Fallout 76, The Elder Scrolls 6 en de toekomst van gaming.

Bethesda

'We werken aan een permanente Fortnite Playground-modus'

Een medewerker van Epic Games vertelt op Twitch dat het bedrijf bezig is met een permanente versie voor de Playground-modus in Fortnite.

De reactie op het Twitch-kanaal van Fortnite is opgemerkt door een Reddit-gebruiker, specifiek in deze stream.

De reactie van de Epic Games medewerker luidt als volgt: "Ja, we werken aan een versie waar we Playground als een echte modus kunnen houden, niet alleen als een Limited Time Mode."

Hoe een permanente-versie van de Playground-modus eruit gaat zien en of de Limited Time Mode eerst offline wordt gehaald is onduidelijk.

Doordat spelers respawnen, een tijdlimiet van één uur hebben en er geen storm is die spelers naar één punt op de map forceert, is Playground een modus waarin spelers wild kunnen gaan met hun bouwcreaties. Zo hebben laatst Mario Kart- en Fortnite-fans een circuit gebouwd in de Playground-modus.

De lancering van de modus ging moeizaam. De modus was namelijk 27 juni slechts één uur speelbaar. Epic deelde mee dat er verbeteringen moesten worden doorgevoerd, waarna hij deze maandag opnieuw live ging, dit keer zonder problemen.

Nintendo Switch verkoopcijfers verdubbeld na de E3

De vicepresident van merchandising bij Gamestop Eric Bright zegt in een interview met GameIndustry dat de Nintendo Switch sinds de E3 twee keer zoveel is verkocht in Gamestop-winkels. Verder bespreekt hij de cyclussen waarin games worden uitgebracht en de invloed daarvan op de verkoop.

Als oorzaak van de verdubbeling haalt de vicepresident de aankondigingen van de E3 aan. Zo zegt Bright: "Niets verslaat de aankondigingen van Nintendo. Super Smash Bros staat gelijk boven aan de per-order lijst. We krijgen ook een grote reactie op Pokémon Let's Go (beide versies) en dan zijn er natuurlijk mensen die ook de Pokéball-controller op de kop willen tikken."

Net voor de E3 was de aandeelwaarde van Nintendo plots gedaald. Analisten zeiden dat dit waarschijnlijk kwam omdat Nintendo geen ontwikkeltraject heeft wat investeerders achterover doet slaan en door de vraag of de infrastructuur van Nintendo wel klaar is om online-gaming te faciliteren.

Nintendo deed eergisteren uitspraken over deze daling. Voormalig hoofd van Nintendo Tatsumi Kimishima liet weten dat het bedrijf nog steeds de verwachting heeft twintig miljoen Nintendo Switches te verkopen voor het einde van dit jaar.

Super Smash Bros. Ultimate

Dit artikel delen:

Lees meer

Zo gebruik je een Dualshock 4-controller op pc Lego The Incredibles
0

Reacties op: Nieuws van de week: Nintendo weet wat het doet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.