Weekoverzicht
Geralt of Rivia

Nieuws van de week: Nintendo Direct uitgesteld en Henry Cavill in The Witcher

Genoeg om naar uit te kijken

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Nintendo Direct uitgesteld door aardbeving

De eerder aangekondigde Nintendo Direct-presentatie van donderdagnacht is uitgesteld. Het Japanse bedrijf maakte deze beslissing naar aanleiding van de aardbeving in Hokkaido.

In een Twitter-bericht op de Europese Nintendo-pagina maakt het bedrijf bekend de presentatie voor onbepaalde tijd uit te stellen. Wel wordt beloofd dat er binnenkort een nieuwe tijd en datum bekend wordt gemaakt voor de Direct. Er stond gepland om deze Direct te praten over 3DS en Switch-games.

Henry Cavill speelt Geralt in The Witcher-serie

Acteur Henry Cavill krijgt de rol van Geralt of Rivia in de aankomende serie gebaseerd op The Witcher.

Cavill is vooral bekend om zijn rol als Superman in de films Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League. Opvallend genoeg liet hij vorige maand al weten interesse te hebben in de rol. Cavill is in ieder geval een fan van de serie.

IOC-voorzitter vindt e-sports niet passen bij Olympische Spelen

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, heeft duidelijk gemaakt dat e-sports met geweldadige games niet geschikt zijn voor de Olympische Spelen. Dit maakt Bach bekend in een gesprek met de Associated Press bij de 2018 Asian Games.

Bach zegt dat er zich een cruciale barrière bevindt die het voor games onmogelijk maakt om op dit punt geaccepteerd te worden in het grote evenement. "We kunnen geen game in het Olympisch programma hebben die geweld of discriminatie verheerlijkt. Het gaat tegen de Olympische waarden in en kan daarom niet geaccepteerd worden."

Nederlands bedrijf verkoopt als eerst Cyberpunk-merchandise

Het Nederlandse bedrijf Cook & Becker is de eerste verkoper van officiële Cyberpunk 2077-merchandise. De Doing Business-afbeelding die hieronder te zien is, is één van de drie afbeeldingen aan limited edition artwork die het bedrijf verkoopt. De artwork is ontworpen door Bernard Kowalczuk.

Op Facebook maakte Cook & Becker bekend dat ze hun eerste HD-afbeeldingen binnen hadden van de aankomende sciencefiction game Cyberpunk 2077. In samenwerking met de ontwikkelaar, CD Projekt RED, bracht het bedrijf de nieuwe collectie uit. De gameplaytrailer werd tijdens de E3 dit jaar getoond. Cook & Becker is zeer te spreken over hun eerste HD-print op metal finish van Doing Business:“In tegenstelling tot de donkere en grimmige gameplay van Cyberpunk 2077, komt deze artwork net als in de trailer veel frisser en strakker naar buiten.”

Cyberpunk 2077

Nieuwe gratis Lord of the Rings-mmo aangekondigd

Athlon Games heeft bekendgemaakt te werken aan een nieuwe gratis mmo-game gebaseerd op de Lord of the Rings-franchise. De game is in ontwikkeling voor zowel pc als consoles.

Athlon Games heeft aangegeven samen te gaan werken met een andere ontwikkelaar. Welke ontwikkelaar dit precies is, is momenteel nog niet bekend. Daarnaast is onthuld dat de nieuwe game zich afspeelt in Middle-Earth in de tijd voor de bekende trilogie van de Lord of the Rings. Er is nog geen verschijningsdatum bekend.

Lord of the Rings

Nieuwe details bekend over campagne Fallout: 76

Bethesda heeft nieuwe details rondom de campagne van Fallout 76 bekendgemaakt. De uitgever sprak vooral over het verhaal van de campagne en het verkrijgen van beloningen wanneer de game is uitgespeeld.

Todd Howard van Bethesda heeft aangegeven dat de main quest van de verhaallijn draait om de mysterieuze verdwijning van de opzichter van Vault 76. Daarbij wordt uitgelegd dat deze opzichter als eerste de plek verliet. Er worden geheime instructies achtergelaten voor de speler, die een transmissie ontvangt van de opzichter zodra de Vault verlaten wordt. Met de gegeven transmissie en geheime instructies wordt de basis gelegd voor de main storyline van de game. Deze verhaallijn eindigt met het toegang krijgen tot de atoombommen.

Fallout 76

THQ Nordic koopt rechten op Kingdom of Amalur

THQ Nordic heeft de rechten op Kingdom of Amalur gekocht.

De rpg-franchise bestaat maar uit één game: Kingdom of Amalur: Reckoning, dat door Electronic Arts werd uitgegeven. Daarna ging ontwikkelaar 38 Studios failliet. De staat van Rhode Island, waar de studio gesitueerd was, kreeg de rechten in handen, maar THQ Nordic is nu de eigenaar van de franchise.

Cyberpunk 2077 krijgt mogelijk een Photo Mode

CD Projekt Red heeft aangegeven een foto-modus te willen implementeren in de game Cyberpunk 2077. Dit kwam naar voren uit een reactie die een Twitter-gebruiker plaatste over de wens om een foto-modus in de game te willen zien.

Het toevoegen van een Photo Mode geeft spelers veel mogelijkheden om in de open wereld van Cyberpunk 2077 mooie in-game foto's te maken. Echter is met het antwoord van de ontwikkelaar op Twitter het nog niet zeker of de modus ook daadwerkelijk in de game verwerkt gaat worden. Momenteel worden er nog vele veranderingen aangebracht en bestaat dus de kans dat de modus uiteindelijk toch weggelaten gaat worden.

PEGI introduceert nieuw label voor in-game aankopen

PEGI, dat in Europa games van een leeftijdsclassificatie voorziet, introduceert een nieuw labeltje waarmee aangegeven wordt dat games in-game aankopen bevatten.

Dit label moet op de verpakking van games verschijnen waar spelers op wat voor manier dan ook aankopen met echt geld in kunnen doen, zoals microtransacties. Tegen het einde van het jaar moet het aan alle games in Europa die hier onder vallen toegevoegd zijn. PEGI voegt het al wel toe aan digitale versies van games.

PEGI

Valve voegt 'Adult Only'-filter toe aan Steam

Valve heeft een nieuwe 'Adult Only'-filter toegevoegd aan Steam. Deze filter dient bezoekers te helpen om games met seksuele content te kunnen vermijden.

Eerder hadden bezoekers de optie om games met veelvoorkomende gewelddadige en seksuele content te filteren. Nu zijn er nog twee functies bijgekomen op basis van reviews bij nieuwe games die op de online winkel belanden.

Steam

Dit artikel delen:

Lees meer

Assassin’s Creed Odyssey wordt Grieks epos Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 9
1

Reacties op: Nieuws van de week: Nintendo Direct uitgesteld en Henry Cavill in The Witcher

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Floks

    • 8 september 2018 13:05
    niks over de nieuwe open beta van BFV

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.