Weekoverzicht

Nieuws van de week: Nieuwe Hitman-game uitgesteld

En verder: Xbox One Elite-controller verschijnt op 27 oktober

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

PlayStation VR krijgt prijs van een nieuwe console

PlayStation VR, de virtualrealitybril van Sony die volgend jaar verschijnt, krijgt de prijs van een nieuw gaming platform. Dat meldt Sony Computer Entertainment CEO Andrew House in een interview met Bloomberg. House gaf geen precieze prijs, maar meldde aan Bloomberg dat de virtualrealitybril de prijs van een nieuw gaming platform krijgt. De PlayStation 4 kostte bij lancering 399 euro.

Xbox One Elite-controller verschijnt op 27 oktober

De Xbox One Elite-controller verschijnt op 27 oktober. De releasedatum werd onthuld in de Amerikaanse Microsoft-winkel. De controller komt daardoor op dezelfde dag uit als de game Halo 5: Guardians. Hoewel een releasedatum voor Nederland nog niet is gegeven, komt Halo 5 ook op die dag uit in Nederland. De draadloze controller is compatibel met Xbox One en Windows 10. 

Nieuwe Hitman-game uitgesteld naar volgend jaar

De nieuwe Hitman-game is uitgesteld naar volgend jaar maart. Dat laat ontwikkelaar IO Interactive weten. De game had eerst op 8 december voor pc, PlayStation 4 en Xbox One moeten verschijnen. Zoals eerder bekendgemaakt wordt de basisgame uitgebracht, waarna de ontwikkelaar nieuwe missies blijft toevoegen aan het spel.

"Deze extra maanden zorgen er voor dat we op de lancering meer te bieden hebben dan dat we van plan waren en dat we sneller updates kunnen uitbrengen, wat uiteindelijk voor iedereen een betere game oplevert."

Stemacteurs games overwegen staking voor meer loon

Acteurs die hun stem verlenen aan games, overwegen een staking. De stemacteurs willen een percentage van de winst die games opbrengen. Dat maakt de SAG-AFTRA bekend, de vakbond voor acteurs in Amerika. De SAG-AFTRA is al sinds begin 2015 in gesprek met speluitgevers om tot een overeenkomst te komen. De vakbond overweegt nu een staking om vaart achter deze overleggen te zetten. Stemacteurs aangesloten bij de vakbond kunnen voor of tegen de staking stemmen.

Uitgevers moeten stemacteurs een percentage van de winst van een spel betalen, vindt de vakbond. In ruil daarvoor zou het uurloon omlaag gaan. Op zijn website schrijft de SAG-AFTRA dat de regeling alleen gaat gelden voor spellen die meer dan 2 miljoen keer verkopen. De vakbond wil hiermee vooral stemacteurs van 'blockbusters' bevoordelen en indie-spellen beschermen.

De eerste trailer van The Angry Birds movie

Sony Pictures en Rovio hebben de eerste trailer van The Angry Birds Movie online gezet. The Angry Birds Movie wordt geregisseerd door Clay Kaytis en Fergal Reilly. Het verhaal zal gaan over de bekende biggen uit de games, die de rust op het eiland waarop de vogels vredevol samenleven komen verstoren, en is geschreven doorJon Vitti (The Simpsons).

Om dit verhaal tot leven te brengen heeft de film een cast bestaande uit onder anderen Peter Dinklage, Bill Hader, Jason Sudeikis en Josh Gad. The Angry Birds Movie is vanaf 25 mei 2016 te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Twitch werkt aan volwaardige apps voor Playstation-consoles Etrian Mystery Dungeon
0

Reacties op: Nieuws van de week: Nieuwe Hitman-game uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.