Weekoverzicht
Netflix

Nieuws van de week: Netflix krijgt Castlevania-serie

En verder: geen Switch-browser en de nieuwe Lara Croft

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Netflix komt dit jaar met Castlevania-serie

Netflix heeft gisteren een groot deel van zijn programmering bekendgemaakt en hieruit blijkt dat er in 2017 een geanimeerde televisieserie gebaseerd op Castlevania verschijnt op de streamingservice.

Netflix noemt de eerste set afleveringen ‘Castlevania Season 1, Part 1’. Dit is hetzelfde project dat eerder door Frederator Networks (van Adventure Time) werd genoemd. Eerder meldde dit bedrijf al dat het een nieuwe serie van één van de meest bekende gamereeksen van de afgelopen dertig jaar zou maken.

Castlevania draait om de familie Belmont die op vampieren en in het bijzonder Dracula jaagt. De serie gaat volgens Netflix dan ook over het allerlaatste Belmont-familielid dat Oost-Europa probeert te redden van Vlad Dracula.

Producer Adi Shankar tegen IGN: "Dit is Castlevania in de vorm van Game of Thrones. De serie wordt R-rated." Eerder noemde Shankar de serie al "Amerika's eerste volwassen geanimeerde serie".

Castlevania was vooral in de tijd van de NES en Super NES erg populair, al wist de serie nieuwe fans aan te trekken op de PlayStation met Symphony of the Night. Op de Nintendo DS ontving de reeks een nieuw leven met een serie nieuwe 2D-games. Op PlayStation 3 en Xbox 360 verschenen twee driedimensionale actiegames. De eigenaar van de franchise is Konami.

Castlevania

Call of Duty gaat dit jaar 'terug naar zijn roots'

De Call of Duty-game die dit jaar verschijnt grijpt terug naar de oorspronkelijke opzet van de schietreeks.

Dat staat in een presentatie van de jaarcijfers die uitgever Activision Blizzard donderdagavond Nederlandse tijd naar buiten bracht. Hierin staat de spelreeks in 2017 'terug naar zijn roots' gaat. Traditionele gameplay staat weer centraal volgens de uitgever.

Het meest recente deel van de serie, Call of Duty: Infinite Warfare, heeft een sciencefictionsetting, dat terwijl grote concurrent Battlefield juist koos voor een setting in de Eerste Wereldoorlog. Infinite Warfare presteerde minder goed dan eerdere delen, zoals Call of Duty: Modern Warfare 3 en de Black Ops-spellen. Die richtten zich op moderne oorlogvoering.

Desondanks boekte uitgever Activision Blizzard in 2016 een recordomzet van 6,60 miljard dollar, tegenover 4,66 miljard dollar het jaar ervoor. Dit mede dankzij het meest succesvolle jaar voor ontwikkelaar Blizzard tot nu toe. Blizzard bracht dit jaar de online schietgame Overwatch uit, dat inmiddels al meer dan 25 miljoen spelers telt.

Blizzard zorgde voor 39 procent van de omzet voor de uitgever. Activision Blizzard is sinds 2015 ook eigenaar van de Candy Crush-ontwikkelaar King, dat goed is voor 25 procent van de inkomsten. 3,6 miljard dollar van de totale omzet kwam uit digitale verkopen, zoals downloadbare content en microtransacties.

Uit de presentatie van Activision Blizzard blijkt ook dat er dit jaar een volwaardig nieuw deel in de Destiny-reeks verschijnt, tevens een online schietspel. Ontwikkelaar Blizzard brengt dit kalenderjaar geen grote nieuwe titels uit.

Call of Duty Modern Warfare Remastered

GTA 4 en Episodes from Liberty City nu speelbaar op Xbox One

Grand Theft Auto 4 en uitbreiding Episodes from Liberty City zijn nu speelbaar op Xbox One via backwards compatibility.

Iedereen die de game en diens uitbreiding fysiek of digitaal op Xbox 360 heeft kan nu aan de slag op Xbox One. Opgeslagen data worden zoals gebruikelijk ook overgezet naar de Xbox One als de savefile van de Xbox 360-versie op de Cloud Saved Games staat. Tot slot kunnen spelers er ook voor kiezen om de game en uitbreiding direct digitaal op Xbox One te kopen.

Grand Theft Auto 4 verscheen oorspronkelijk op Xbox 360 en PlayStation 3 en later ook pc. De game speelt zich af in Liberty City, een fictionele versie van New York.

GTA 4

Grand Theft Auto 5 in totaal 75 miljoen keer verscheept

Van Grand Theft Auto 5 zijn inmiddels 75 miljoen exemplaren verscheept door uitgever Take-Two.

Dat blijkt uit een gesprek tussen Take-Two en investeerders na bekendmaking van de afgelopen kwartaalcijfers van het bedrijf.

Grand Theft Auto 5 verscheen in september 2013 voor Playstation 3 en Xbox 360, maar werd in de jaren erna ook nog uitgebracht voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Die versies zorgden voor een verkoopimpuls.

Van de game werden afgelopen jaar zelfs meer exemplaren verscheept dan in 2015, meldt analist Daniel Ahmad op Twitter. Bovendien telde het online gedeelte van de game, Grand Theft Auto Online, in december een recordaantal spelers.

Met 75 miljoen verscheepte exemplaren is GTA 5 een van de bestverkopende fysieke games ooit. Het volgende project dat de studio maakt, is Red Dead Redemption 2. Van de voorganger, Red Dead Redemption, zijn inmiddels 15 miljoen exemplaren verscheept. Het volgende deel in de westernserie verschijnt in de herfst van dit jaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

Nintendo Switch krijgt geen internetbrowser op lancering

De Nintendo Switch wordt op lancering niet geleverd met een internetbrowser.

Dat blijkt uit een interview met Nintendo-president Tatsumi Kimishima door Time.

Kimishima laat weten dat "alle moeite gestopt is in het maken van een toegewijd gameplatform" en dat de Switch daarom geen internetbrowser heeft. Nintendo sluit echter niet uit dat de browser in een later stadium alsnog wordt toegevoegd.

Eerder liet het Japanse bedrijf al eenzelfde geluid horen met betrekking tot streamingdiensten zoals Netflix. Ook daarvoor ontbreekt ondersteuning op lancering.

De Nintendo Switch ligt vanaf 3 maart wereldwijd in de winkels, in Nederland vanaf zo'n 309 euro.

Nintendo Switch

Nintendo bespreekt mogelijke hardware-upgrades Switch

In een uitgebreid interview met Time hebben Nintendo director Shinya Takahashi en Switch producer Yoshiaki Koizumi verteld over de levensduur van de Switch. De Switch moet een lange levensduur hebben, maar het bedrijf sluit hardware-upgrades niet uit.

Toen werd gevraagd of de cyclus van de Nintendo Switch meer op die van de consoles zal lijken, of net zoals de DS en 3DS hardware-upgrades zal krijgen, antwoordde Takahashi dat hij ervan uitgaat dat mensen die het systeem als console hebben gekocht, deze voor een langere tijd zullen gebruiken.

Ook zegt hij: ''Mensen die normaal handheld gamers zijn die de Nintendo Switch kopen, besluiten wellicht om te upgraden, als er op een later moment een nieuwe versie uit zou komen. Of, omdat je bijvoorbeeld de Joy-Con's van het systeem kunt verwijderen, wellicht iets anders eraan zullen bevestigen.''Nintendo lijkt een upgrade van de Switch dus niet uit te sluiten.

Wel benadrukken beide medewerkers dat ze hopen dat de Switch zowel als console en als handheld gebruikt gaat worden, omdat daar de kracht van het systeem ligt. De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart.

NIntendo Switch, Switch

Playstation 4-update laat oudere games soepeler lopen op PS4 Pro

De Playstation 4 Pro krijgt binnenkort de optie om oudere PS4-games soepeler te laten lopen zonder dat ontwikkelaars daarvoor een speciale update uit hoeven te brengen.

Dat blijkt uit een testversie van aankomende firmware voor de Playstation 4 die Sony vrijdag heeft vrijgegeven. Testers ontdekten daarin een nieuwe functie genaamd ‘Boost Mode’.

Boost Mode is alleen beschikbaar voor de Playstation 4 Pro en ontgrendelt de volledige processorkracht van het apparaat bij spellen die zijn uitgebracht voordat de PS4 Pro op de markt verscheen.

Voorheen schakelde Sony bij die games een deel van de rekenkracht van de PS4 Pro uit, om ervoor te zorgen dat de spellen niet anders zouden lopen dan op de gewone Playstation 4. Ontwikkelaars konden er vervolgens zelf voor kiezen om hun oudere titels van een update te voorzien die op de PS4 Pro grafische verbeteringen biedt.

Van die strategie stapt Sony af met de volgende firmware, versie 4.5. In de uitleg van Boost Mode staat vermeld dat de functie ‘verbeterde gameplay’ tot gevolg heeft, onder meer dankzij een hoger aantal frames dat per seconde kan worden weergegeven, de zogeheten 'framerate'. Een van de testers zette bewijs hiervan op Youtube. In dat filmpje is te zien dat het spel The Evil Within dankzij de Boost Mode vloeiender loopt.

Een woordvoerder van Sony liet tegenover The Verge weten dat ook laadtijden korter uit kunnen vallen bij de oudere spellen. Wel waarschuwt het bedrijf dat Boost Modus mogelijk “onverwachte” resultaten geeft. Het bedrijf kan niet garanderen dat alle games met de Boost Mode ingeschakeld correct blijven werken.

Sony adviseert gebruikers die problemen ondervinden om de modus weer uit te schakelen. Wanneer de firmware die Boost Mode voor alle Playstation 4-gebruikers verschijnt, is nog niet bekend.

PS4 Pro

Eerste foto’s Tomb Raider-film tonen nieuwe Lara Croft

Een reboot van de Tomb Raider-films is in de maak en nu zijn de eerste foto’s van de nieuwe Lara Croft online gekomen.

Op de foto’s is te zien hoe Alicia Vikander, bekend van o.a. Ex Machina, in de rol kruipt van één van de bekendste gamepersonages ooit. Eerder werd al bekendgemaakt dat Dominic West (uit The Wire) de vader van Lara speelt. Walton Goggings (Sons of Anarchy) speelt de slechterik.

De nog naamloze reboot van Tomb Raider moet in maart 2018 in de bioscopen draaien. Regisseur Roar Uthaug is te spreken over hoe de gamereeks een reboot heeft gekregen en wil hetzelfde doen voor de filmreeks.

Tomb Raider

Dit artikel delen:

Lees meer

The Unspoken De legende van Zelda – deel 2
0

Reacties op: Nieuws van de week: Netflix krijgt Castlevania-serie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.