Weekoverzicht
PS4

Nieuws van de week: Mogelijk nieuwe Def Jam, Metroid in Unreal Engine 4 en PS4-verkoopcijfers

Genoeg game-actie deze week!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Def Jam Recordings hint naar nieuwe game

Het Twitter-kanaal van Def Jam Recordings hint naar een nieuwe Def Jam-titel. Het is de tweede tweet die wijst op het eerste deel sinds 2008.

Vijf weken geleden plaatste het platenlabel een cover van Def Jam Vendetta, met de vraag welke artiest fans zouden willen zien. Vendetta verscheen in 2002 oorspronkelijk voor de GameCube en PlayStation 2, maar de box art toont een PS4-versie met het silhouet van een onbekende rapper.

Lees meer

De eerste teaser trailer van Life is Strange 2

De eerste teaser trailer van het aankomende Life is Strange 2 is uitgebracht.

Dontnod en Square Enix hebben eindelijk wat meer getoond van de game, al is het onderstaande filmpje niet rijk aan details. In plaats daarvan toont het een reis met een auto die opvallend afloopt.

Lees meer

Journalist betaalde voor artikel over zelfmoordpoging door Fortnite

Eurogamer heeft achterhaald dat een artikel van The Daily Mirror dat Fortnite in een negatief daglicht stelt niet is wat het lijkt. Journalist Matthew Barbour betaalde om een zelfmoordpoging af te schuiven op de game.

In het artikel wordt beschreven hoe Carl Thompson uit Preston, een gewijzigde naam om anoniem te blijven, een poging tot zelfmoord doet als gevolg van het spelen van Fortnite. Thompson zou speed gebruiken om eindeloos door te kunnen spelen en geld van zijn ouders stelen om nieuwe skins en wapens aan te schaffen. In april zou hij een zelfmoordpoging hebben gedaan, omdat hij zijn leven niet meer op de rails kreeg.

Het artikel werd sterk bekritiseerd op social media omdat het andere potentiële oorzaken voor de zelfmoordpoging volledig buiten beschouwing laat. Matthew Barbour, de schrijver van het artikel, blijkt via het platform ResponseSource 300 pond te hebben geboden om 'een zo sterk mogelijk verhaal' over een kind dat is verslaafd aan Fortnite te mogen schrijven. Eurogamer onderschepte onderstaande email van Barbour.

Lees meer

Alleen de eerste Spyro staat op de disk van Spyro Reignited Trilogy

De fysieke versie van het aankomende Spyro Reignited Trilogy heeft alleen een remake van de eerste Spyro the Dragon op disk staan. De rest moet gedownload worden.

Dat blijkt uit de informatie te vinden op de reserveringspagina van de game. Daarop valt te lezen dat Spyro 2: Ripto's Rage! en Spyro: Year of the Dragon, de twee vervolgen op Spyro the Dragon, gedownload moeten worden.

Lees meer

Spyro

Nintendo kondigt line-up voor Gamescom aan

Nintendo brengt onder andere Super Smash Bros. Ultimate en Super Mario Party naar Gamescom 2018. Hiernaast kondigt het bedrijf aan dat thuisblijvers een reeks video's vanaf de beursvloer kunnen bekijken.

In totaal zijn er acht speelbare titels op de beursvloer van Gamescom die allen later dit jaar voor Nintendo Switch gaan verschijnen. Super Smash Bros. Ultimate en Super Mario Party zijn de enige first party-games die aanwezig zijn. Andere titels die bezoekers kunnen verwachten zijn: Fifa 19, Dark Souls Remastered, Travis Strikes Again: No More Heroes, Dragon Ball FighterZ, Starlink: Battle for Atles en Killer Queen Black.

Lees meer

Nintendo

Sea of Thieves heeft meer dan vijf miljoen spelers

Xbox One- en Windows 10-game Sea of Thieves heeft vijf miljoen spelers, zo hebben Microsoft en Rare aangekondigd.

De hoeveelheid spelers zijn gamers op Xbox One en pc bij elkaar opgeteld. Naast dit behaalde aantal heeft Rare ook de nieuwe Cursed Sails-update uitgebracht. Hierin zitten vijandelijke schepen met skeletten om tegen te vechten, drie Brigantine-schepen voor spelers en nog meer. De content is gratis voor iedereen die de game speelt, na aankoop van de game of via Game Pass.

Lees meer

Portal 2-schrijver Jay Pinkerton terug bij Valve

Een jaar nadat hij bij het bedrijf vertrok is Jay Pinkerton weer terug bij Valve.

Dat merkte Reddit-gebruiker OWLverlord op. Pinkerton wordt weer op de werknemerpagina van Valve genoemd bij 'andere experts'. Het is niet bekend wat voor rol Pinkerton nu precies vervult binnen het bedrijf.

Lees meer

Valve

Fan maakt Metroid Prime na in Unreal Engine 4

Een fan heeft een gedeelte van Metroid Prime nagemaakt in Unreal Engine 4.

De originele Prime verscheen in 2002 op de GameCube en bood een immersieve first-person adventure-ervaring. Gamer MilkyMax heeft een gedeelte van het spel nagemaakt in Unreal Engine 4, en het resultaat is in onderstaande video te zien.

Lees meer

De eerste beelden van de Blackout-modus in Call of Duty: Black Ops 4

In een trailer van de multiplayerbèta van Call of Duty: Black Ops 4 zijn de eerste beelden de battle royale-modus van de game, genaamd Blackout, te zien.

Het grootste gedeelte van de trailer draait om de multiplayerbèta, die over vier dagen begint op PlayStation 4. De bèta bevat zes maps, zes modi, diverse wapens en de specialisten.

Lees meer

PlayStation 4 meer dan 80 miljoen keer verscheept

Sony heeft de laatste kwartaalcijfers van PlayStation bekendgemaakt. Uit het rapport blijkt dat de PlayStation 4 82,2 miljoen keer is verscheept.

Dat is een stijging van 3,2 miljoen consoles in de afgelopen drie maanden. Het bedrijf voorspelt voor maart 2019 96 miljoen exemplaren te verschepen.

Sony meldt dat ook de winst is toegenomen tot 36 miljard euro vanwege de toegenomen verkoop van games. Met name God of War en Detroit: Become Human verkochten "boven verwachting goed." 43 procent van het aantal verkochte games betrof een digitaal exemplaar.

Lees meer

PlayStation 4

Dit artikel delen:

Lees meer

We kochten een pakje in Fifa 19 Ultimate Team De cijfers bewijzen: we kopen een Switch voor Nintendo-games
0

Reacties op: Nieuws van de week: Mogelijk nieuwe Def Jam, Metroid in Unreal Engine 4 en PS4-verkoopcijfers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.