Weekoverzicht

Nieuws van de week: Microsoft onthult Xbox One met 1TB opslag

Dark Souls 3 komt waarschijnlijk begin 2016

Geschreven door Michel Musters op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Microsoft onthult Xbox One met 1TB opslag

Microsoft heeft in een video de nieuwe Xbox One met een harde schijf van 1 terabyte onthuld. De nieuwe Xbox One-modellen liggen vanaf 16 juni in de winkels, aldus Microsoft, en kost 449 euro. 

Microsoft laat ook weten dat de nieuwe Xbox One-controller draadloze updates ondersteunt. Spelers hoeven hun controller niet langer met hun console te verbinden om hem te updaten. 

‘Dark Souls 3 verschijnt begin 2016’

De actie-rpg Dark Souls 3 verschijnt waarschijnlijk begin 2016. De entertainmentwebsite IGN laat weten een afbeelding van de game te hebben bemachtigd die ter promotie dient voor de aanstaande E3-beurs.

De nog onuitgebrachte art toont een gepantserd personage bedekt met een gehavende cape en vlammen. Dark Souls 3 wordt waarschijnlijk op de E3 beurs, die plaatsvindt van 16 tot 18 juni, onthuld voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Uitgever Bandai Namco Entertainment wilde geen commentaar geven.

Mirror’s Edge Catalyst officieel aangekondigd

Mirror’s Edge Catalyst is officieel aangekondigd. Dit gebeurde via een open brief die Sana Jansson, senior producer bij ontwikkelaar DICE, op de website van Mirror’s Edge plaatste.

Eerder deze week werd al bekend dat uitgever Electronic Arts handelsmerk geregistreerd had. In de brief laat Jansson weten dat Catalyst geen vervolg is op het origineel. "Dit is geen Mirror’s Edge 2. We zijn terecht gekomen op een visie die de eerste game eer aan doet – de grenzen opzoekt van first person-beweging en dieper ingaat op het verhaal achter onze heldin Faith – maar ook veel nieuwe, interessante gameplay en mogelijkheden bevat", zegt Jansson.

Op EA’s E3-persconferentie, volgende week maandag, toont men meer van Mirror’s Edge Catalyst. 

Platinum onthult nieuwe game op E3

De Japanse studio PlatinumGames onthult op de E3 een nieuwe, nog onaangekondigde game. Tijdens de E3-show van IGN zal er gameplay getoond worden van het spel. 

De onthulling vindt plaats op op 16 juni om 23:00 Nederlandse tijd. Het is nog niet bekend om welke game het kan gaan of wanneer het spel in kwestie uit gaat komen. Platinum maakte eerder Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance en werkt momenteel aan Scalebound voor de Xbox One. De studio is ook verantwoordelijk voor Vanquish, dat onder leiding van Shinji Mikami werd gemaakt. 

Super Meat Boy deze herfst naar PS4 en PS Vita

Tweedimensionale platformer Super Meat Boy verschijnt deze herfst op PlayStation 4 en PlayStation Vita. Ook kondigt de ontwikkelaar aan dat het spel gratis is bij PlayStation Plus wanneer het uitkomt. 

Super Meat Boy mocht niet op het PlayStation Network uitkomen door de deal van Team Meat met Nintendo en Microsoft. "Na hard werken, een beetje overtuigingskracht en een hoop geluk zijn we hier gekomen", laat de ontwikkelaar weten.

Consumentenversie Oculus Rift onthuld

Oculus heeft de consumentenversie van zijn virtualrealitybril Oculus Rift officieel onthuld. De consumentenversie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2016. Een prijs werd niet bekendgemaakt, maar Oculus liet eerder al vallen dat de bril samen met een geschikte pc zo'n 1500 dollar gaat kosten.

De Oculus Rift wordt verder geleverd met een camera-accessoire dat de bewegingen van spelers volgt en kan vertalen naar acties in een spel. Oculus presenteerde ook een eigen bewegingsgevoelige controller, Oculus Touch, al gaat het nog wel om een prototype. Deze controller wordt in tweevoud geleverd en maakt het mogelijk om ook de handen weer te geven in de virtuele wereld.

De consumentenversie wordt standaard geleverd met een draadloze Xbox One-controller. Oculus stelt naar eigen zeggen dat er aan het ontwerpen van een controller jaren van experimenten voorafgaat, wat het bedrijf heeft doen besluiten om voor de controller met Microsoft samen te werken.

Wanneer de Oculus Rift begin 2016 lanceert, zijn onder meer de de first-person ruimtesimulator Eve: Valkyrie en role-playing game Chronos beschikbaar. Insomniac Games, bekend van onder meer Ratchet & Clank en Sunset Overdrive, ontwikkelt exclusief voor de Rift de game Edge of Nowhere. Verder heeft Oculus samenwerkingen met ontwikkelaars als Square Enix en Ready At Dawn, maker van Playstation 4-game The Order: 1886. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Zeno Clash-studio komt met The Deadly Tower of Monsters Star Hammer: The Vanguard Prophecy
0

Reacties op: Nieuws van de week: Microsoft onthult Xbox One met 1TB opslag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.