Weekoverzicht

Nieuws van de week: Makers Heavy Rain komen met Detroit: Become Human

En verder: Nintendo kondigt overkoepelend systeem aan

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Makers Heavy Rain komen met Detroit: Become Human

Sony heeft een nieuwe titel voor de PlayStation 4 aangekondigd met de naam Detroit: Become Human. Het spel is gebaseerd op de korte techdemo met de naam Kara, die Heavy Rain-ontwikkelaar Quantic Dream in 2012 online plaatste.

In Detroit: Become Human is Kara, de hoofdpersoon, een Android die moet functioneren in Detroit, een plek waar mens en robot samen leven. Robots worden gebruikt voor alledaagse dingen en worden verkocht om de mens te dienen. Kara ontsnapt zodat zij een vrij leven kan leiden.

Detroit: Become Human komt uit op PlayStation 4. Een releasedatum voor de game is niet aangekondigd. 

Backwards compatibility op 12 november naar Xbox One

Vanaf 12 november krijgen Xbox One-gamers een grote nieuwe update voor de console die backwards compatibility met Xbox 360-games toevoegt en van het besturingssysteem een aangepaste versie van Windows 10 maakt.

Backwards compatibility met Xbox 360-games was al beschikbaar voor een aantal gebruikers, maar komt vanaf 12 november dus voor iedereen beschikbaar. Het gaat om een selectie games die gereed zijn gemaakt voor Xbox One-support.

Fallout 4 krijgt pre-load op pc en consoles

Bethesda heeft bevestigd dat mensen die Fallout 4 digitaal kopen op pc of consoles de game voor de release van 10 november alvast kunnen downloaden.

Een precieze datum noemt Bethesda niet, maar volgens het bedrijf hebben spelers "enkele dagen" de tijd om de game te downloaden. Uitgevers bieden soms pre-loads aan zodat spelers een game van te voren kunnen downloaden.

Fallout 4 is vanaf 10 november beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4. 

Gran Turismo Sport voor PlayStation 4 aangekondigd

Grand Turismo Sport, een nieuw deel in de raceserie, komt naar de PlayStation 4. Het nieuws werd bekendgemaakt door de maker van de serie, Kazunori Yamauchi, tijdens de persconferentie van Sony op de Paris Games Week.

GT Sport krijgt twee kampioenschappen die lopen gedurende een jaar. Spelers kunnen hun favoriete automerk en land vertegenwoordigen. Virtuele wedstrijden lopen gelijk aan races die in de echte wereld plaatsvinden.

Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt. De open bèta voor de game start echter ergens aan het begin van 2016.

Nintendo kondigt overkoepelend accountsysteem aan

Nintendo heeft een overkoepelend account voor al zijn systemen aangekondigd, genaamd Nintendo Account. Hiermee is het straks mogelijk om op alle consoles van het bedrijf met dezelfde gebruikersnaam in te loggen. Het overkoepelende account moet er voor zorgen dat gegevens over alle platformen van Nintendo worden opgeslagen, waaronder savefiles van games. De gegevens worden via de cloud bewaard.

Een Nintendo Account is ook toegankelijk via Google, Twitter en Facebook. Uiteindelijk verdwijnen daardoor 'friend codes', het huidige Nintendo-systeem waarmee gamers elkaar kunnen vinden om online tegen elkaar te gamen

Verder moet het account straks ook werken bij smartphonegames van Nintendo. Tot slot wordt er een nieuw cadeausysteem ingebouwd, genaamd My Nintendo, dat in maart 2016 lanceert. Hiermee kunnen spelers punten verdienen door games te kopen en te spelen. Met die punten kunnen diverse cadeaus worden gekocht, waaronder merchandice en downloadbare content.

Nintendo's eerste smartphonegame verschijnt in maart 2016
Nintendo heeft daarnaast zijn eerste eigen smartphonegame aangekondigd op een vergadering met investeerders.

Miitomo maakt gebruikt van de Mii-personages die spelers aan kunnen maken en verschijnt in maart 2016. In Miitomo kunnen spelers hun eigen Mii-personages maken, zoals dat ook kan op de Wii U en 3DS. Vervolgens kunnen spelers met hun Mii-personages elkaar opzoeken en met elkaar chatten. Het is bekendgemaakt dat de app gratis te downloaden is, maar dat er wel in-app aankopen te doen zijn.

Miitomo is de eerste van vijf mobiele apps die Nintendo voor maart 2017 uit wil geven. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Zotte wapens in Ratchet & Clank 343 Industries overweegt Halo 6 weer splitscreen te geven
1

Reacties op: Nieuws van de week: Makers Heavy Rain komen met Detroit: Become Human

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    ShadowX

    • 1 november 2015 02:47
    Bedankt voor al het geweldige nieuws, op naar een nieuwe week.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.