Weekoverzicht

Nieuws van de week: Mafia 3 aangekondigd

En verder: The Witcher 3 krijgt New Game Plus-modus

Geschreven door Michel Musters op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

2K onthult volgende week Mafia 3

2K Games toont volgende week op Gamescom de game Mafia 3. Er gingen al langer geruchten dat Mafia 3 in ontwikkeling was, maar deze week heeft 2K het officieel bevestigd via Twitter.

In een afbeelding die naar buiten is gebracht, is te zien dat de game op woensdag 5 augustus om 14:00 uur onthuld wordt. De game zal op de beurs achter gesloten aan de pers getoond worden.

Razer koopt bedrijf achter Android-console Ouya op

Hardwarebedrijf Razer heeft Ouya gekocht. Ouya is het bedrijf achter de gelijknamige Android-console die in 2013 verscheen. Julie Uhrman, één van de oprichters van Ouya, laat via Twitter weten dat hij benieuwd is wat Razer met zijn bedrijf gaat doen. Op deze manier is naar buiten gekomen dat het bedrijf nu in handen is van Razer.

Met de overname komt ook de volledige catalogus games voor Ouya in handen van Razer. Het bedrijf zegt tegenover Polygon dat het alle Ouya-games beschikbaar wil stellen op Google Play. Op die manier wil het bedrijf de markt voor Android TV-games vergroten. De Ouya is sinds 2013 verkrijgbaar, maar is nooit doorgebroken bij het grote publiek. De console werd succesvol gefinancierd via crowdfunding. In totaal werd er meer dan 8 miljoen dollar opgehaald voor de console. In 2013 lanceerde de Ouya voor 99 dollar. Alle Android-games die per download beschikbaar waren, kunnen gratis uitgeprobeerd worden.

The Witcher 3 krijgt New Game Plus-modus

Role-playing game The Witcher 3: Wild Hunt ontvangt binnenkort via gratis downloadbare content een zogeheten New Game Plus-modus. New Game Plus laat spelers nadat zij een spel één keer doorgespeeld hebben opnieuw beginnen, maar dan vaak met behoud van hun level en de vaardigheden en voorwerpen die zij tijdens de eerste speelsessie hebben verzameld.

Vijanden zijn sterker in de New Game Plus-modus. Naast sterkere vijanden is het ook mogelijk om het level van het personage van spelers verder omhoog te schroeven. Spelers nemen hun huidige level mee en zijn ze aan het einde van hun vorige game nog niet level 30, dan beginnen ze toch als level 30-personage in de New Game Plus. Spelers krijgen ook een 'Clearing Potion' aan het begin van de game, waarmee ze skills kunnen wissen en zo opnieuw hun skillpoints kunnen verdelen. Ook worden alle items meegenomen, behalve items die van belang zijn  bij missies, boeken, brieven en Gwent cards.

Tenslotte mogen spelers zelf kiezen wat voor moeilijkheidsgraad ze instellen voor de New Game Plus. De Death March-achievement die spelers krijgen voor het uitspelen van de hoogst mogelijke moeilijkheidsgraad is behaaldbaar in New Game Plus. Het is nog niet bekend wanneer deze update voor The Witcher 3 verschijnt.

Uitbreiding The Following voor Dying Light aangekondigd

Techland heeft officieel een nieuwe uitbreiding voor Dying Light genaamd The Following aangekondigd. Ook zijn de eerste screenshots getoond. The Following is een uitbreiding op het verhaal in de game en laat spelers ook nieuwe dingen doen. Zo is er een nieuwe map die volgens Techland even groot is als alle voorgaande maps in de game gecombineerd en kan er ook met voertuigen gereden worden, waaronder een buggy.

The Following kan apart gekocht worden, maar komt ook gratis beschikbaar voor alle Season Pass-houders. Het is nog niet bekend wanneer de uitbreiding verschijnt, maar Techland toont The Following wel achter gesloten deuren op Gamescom volgende week.

Nieuwe World of Warcraft-uitbreiding wordt onthuld op Gamescom

Op donderdag 6 augustus onthult Blizzard een nieuwe uitbreiding voor zijn mmorpg World of Warcraft. Op donderdag toont Blizzard om 19:00 uur een livestream tijdens Gamescom waarop de uitbreiding getoond wordt. Op zondagavond wordt vervolgens wederom een livestream gehouden waarin ontwikkelaars meer vertellen over de uitbreiding. Blizzard laat weten dat vlak voor Gamescom meer details over de livestream worden bekendgemaakt. 

Het gerucht gaat dat de uitbreiding 'Council of Glades' gaat heten, omdat deze naam geregistreerd is door Blizzard. Naast de nieuwe uitbreiding voor WoW heeft Blizzard onder andere Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch en Starcraft 2: Legacy of the Void op de beurs staan. Tijdens Gamescom worden er ook sessies gehouden waarin ontwikkelaars van het bedrijf handtekeningen uitdelen.

Zombi aangekondigd voor pc, PS4 en Xbox One

Ubisoft heeft Zombi aangekondigd voor de pc , PlayStation 4 en Xbox One. De first-person survival horror-game is een verbeterde versie van ZombiU voor de Wii U en verschijnt 18 augustus in digitale vorm.

In Zombi moeten spelers zien de overleven in een wereld gevuld met zombies. Aan het begin van de game beginnen spelers slecht met een houten plank en een pistool met enkele kogels. Doodgaan in de game zorgt ervoor dat spelers al hun spullen verliezen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony bevestigt kiezen van Playstation Plus-game door leden Q.U.B.E. Director’s Cut
2

Reacties op: Nieuws van de week: Mafia 3 aangekondigd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 1 augustus 2015 12:57
  Mooie aankomende games en DLC, wel klote dat Mafia 3 achter gesloten deuren wordt gepresenteerd, snap de hele aankondiging dan gewoon niet.

  Doe net als Fallout 4, kondig hem ineens massaal aan en verbaast dan ook nog eens mening Fallout fan dat hij 5 maanden erna uit komt.

  Hopelijk filmt iemand het de presentatie van Mafia 3 want ben er zeer benieuwd naar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  D4rKy28

  • 1 augustus 2015 15:11
  4k here we come :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.