Weekoverzicht
LA Noire

Nieuws van de week: L.A. Noire naar Switch en het ontslag van Mario

En verder CEO over Pokémon voor Switch, Witcher 10 jaar en meer

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Weekend! Heb jij het zo druk gehad deze week dat jij niet alle nieuwtjes hebt meekregen uit gameland of heb je gewoon zin om de hoogtepunten nog eens rustig dor te nemen? Dan zit je hier goed!

Moeilijkheidsgraad South Park: The Fractured but Whole verandert mee met huidskleur

De moeilijkheidsgraad van South Park: The Fractured but Whole verandert mee met de gekozen huidskleur van de speler.

In de rpg maken spelers hun eigen South Park-avatar. Daarbij zijn onder meer kleding en gezichtsbeharing aan te passen. Ook moet een moeilijkheidsgraad gekozen worden. Hoe moeilijk het spel is, ligt aan de gekozen huidskleur van de avatar.

"Maak je geen zorgen, dit heeft geen invloed op gevechten", zegt South Park-personage Eric Cartman tijdens het keuzeproces. "Alleen elk ander aspect van je leven." Ubisoft geeft aan dat de huidskleur onder andere invloed heeft op de hoeveelheid geld die spelers verdient en de manier waarop de speler wordt aangesproken. De reacties op dit vrijgegeven aspect van de game zijn verdeeld.

Spelers hebben in deze South Park-game ook de mogelijkheid een vrouwelijk en transgender personage te maken. Dit heeft geen invloed op hoe moeilijkheid van het spel. In The Stick of Truth waren alleen mannelijke personages speelbaar. De nieuwe South Park-game verschijnt op 17 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

EA reageert fel tegen de afschaffing van het DACA programma onder het beleid van Trump, dat jonge illegale immigranten beschermt tegen deportatie.

Afschaffing van het DACA programma

DACA staat voor Deferred Action for Childhood Arrivals en is een programma dat ervoor zorgt dat jonge illegale immigranten niet zomaar uitgezet konden worden. Daarnaast geeft DACA deze mensen de mogelijkheid een opleiding te genieten en een werkvergunning te krijgen.

Dinsdag heeft de Noord-Amerikaanse regering onder leiding van president Donald Trump aangekondigd dit programma stop te zetten. Het overheidsprogramma heeft zo'n 800.000 immigranten die als kind naar de VS kwamen beschermd. Deze zogenoemde 'dromers' hoeven niet per direct te stoppen bij het bedrijf waar ze in dienst zijn. Illegalen wiens werkvergunning tussen 5 september 2017 en maart 2018 verloopt, kunnen nog een verlenging aanvragen van twee jaar, zolang dit maar vóór 5 oktober gebeurd.

EA protesteert

Electronic Arts is fel tegen de afschaffing van het immigrantenbeleid, dat ook werknemers van het bedrijf betreft. "EA heeft een klein aantal DACA-werknemers. We werken nauw met deze mensen samen en we zijn van plan om ze op alle mogelijke manieren te helpen," meldt een woordvoerder van de studio aan Kotaku. Zowel Apple als Microsoft hebben op dezelfde manier gereageerd op deze beslissing van de Noord-Amerikaanse regering.

Ook heeft EA een open brief gericht aan president Trump getekend om steun te betuigen tegenover de personen die getroffen zijn door de stopzetting van het DACA programma. In de brief staat vermeld:

"Dromers zijn essentieel voor de toekomst van bedrijven de Noord-Amerikaanse economie. Met deze mensen groeien wij en creëren we banen. Ze zijn deel van de reden waarom wij nog steeds een globaal competitieve voorsprong hebben."

Ook wordt in de brief gepleit voor een meer permanente oplossing voor de dromers.

Reacties van andere bedrijven

Honderden bedrijven, inclusief Google en Amazon, hebben de bovengenoemde brief ondertekend. Op deze lijst zijn echter EA en Microsoft de enige bedrijven uit de game-industrie. Ubisoft, Activision en Nintendo hebben geen commentaar geleverd op de politieke beslissing in de Verenigde Staten.

Sony staat als lid van de vereniging achter het geluid van Entertainment Software Association (ESA) te staat. ESA verkondigt:

"Het concurrentievermogen van onze natie is afhankelijk van het creëren van mogelijkheden voor iedereen. Dat houdt ook in dat we dromers de kans moeten geven om de innovators van morgen te kunnen worden. Federale wetgeving om regels rondom het DACA-programma te behouden past bij onze Amerikaanse normen en waarden en is een gezond beleid wat betreft onze economie en humanitaire perspectieven."

Eerder gaven EA en Take-Two al aan dat het beleid dat Donald Trump voert niet goed is voor de Noord-Amerikaanse game-industrie. Zo wordt er volgens de bedrijven veel buitenlands talent misgelopen en zorgen bezuinigingen op het hoger onderwijs in Noord-Amerika voor een daling in gespecialiseerde professionals.

Eerder heeft Trumps regering al het DAPA (Deferred Action for Parents of Americans and Lawful Permanent Residents) stopgezet. Dit programma, dat ouders moest beschermen tegen uitzetting in de VS, werd in 2014 ondertekend door Obama. Het programma is nooit van kracht gegaan, aangezien dit door verschillende partijen werd aangevochten. In dit jaar heeft Trump het programma van voorgoed van de kaart geholpen. DAPA zou ongeveer vijf miljoen illegale ouders hebben geholpen.

Trump

Rockstar brengt L.A. Noire naar Xbox One, PS4, Switch en HTC Vive

Rockstar heeft vier nieuwe edities van L.A. Noire aangekondigd voor PlayStation 4, Xbox One, HTC Vive en Nintendo Switch. De releasedatum voor alle versies is 14 november.

De Switch-versie van L.A. Noire bevat de originele game en alle dlc met een aantal toevoegingen als een Joy-Con-modus die gebruik maakt van de gyroscoop, HD Rumble en besturing met bewegingen toevoegt. Hiernaast zijn nieuwe wijde camerahoeken en controls voor het touchscreen beschikbaar.

Op PS4 en Xbox One ontvangt de game een aantal technische verbeteringen die de visuele presentatie verbetert. Op de normale PS4 en Xbox One wordt de game afgespeeld in 1080p, terwijl de PlayStation 4 Pro- en Xbox One X-versies in 4K worden vertoond.

Pc-gamers met een HTC Vive kunnen zeven missies uit de game in virtual reality spelen. Een vr-versie van L.A. Noire voor Oculus Rift of PlayStation 4 is niet aangekondigd door Rockstar.

L.A. Noire verscheen oorspronkelijk in mei 2011 voor PlayStation 3 en Xbox 360. Een halfjaar later werd ook een pc-versie uitgebracht. Eerder dit jaar verschenen al geruchten over een remaster; een Switch-versie en ondersteuning voor virtual reality-headsets werd toen ook al genoemd. De vorige keer dat Rockstar een game uitbracht voor een Nintendo-platform was in 2009. Toen verscheen GTA: Chinatown Wars voor de Nintendo DS.

Op 14 november verschijnen de nieuwe versies van L.A. Noire voor Nintendo Switch, HTC Vive, PlayStation 4 en Xbox One.

Skyrim: Special Edition gratis speelbaar op Xbox One dit weekend

Gamers met een Xbox One kunnen dit weekend gratis Skyrim: Special Edition spelen.

Dat kondigde uitgever Bethesda aan op Twitter. Daarbij meldt het bedrijf dat dit het "eerste gratis weekend voor Skyrim: Special Edition ooit" is. Of dat betekent dat er meer gratis weekenden volgen is niet bekend.

De game kan in die tijd ook met vijftig procent korting worden gekocht. Natuurlijk wordt alle progressie die spelers in de gratis versie hebben geboekt, overgezet naar de betaalde versie.

Skyrim

Pokémon-CEO spreekt over Switch-versie en twijfels over het succes van de console

Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, heeft in een interview met Bloomberg een aantal zaken omtrent Pokémon op de Switch en zijn oorspronkelijke twijfels over het succes van de console besproken.

In het interview zegt Ishihara dat ze met de aankomende Pokémon-game voor Switch de kans hebben om een game te maken die "dieper gaat en een hoger level van expressie bevat". Hij voegt hieraan toe: "Op dit moment gebruiken we schermen van zeven tot acht inch, maar op een HD-TV kan je een hele andere wereld met graphics en geluid creëren."

Verder noemt hij dat meer mensen kunnen spelen op een Switch dan op een 3DS, wat misschien betekent dat de ontwikkelaars lokale multiplayer in gedachten hebben. Bijbehorende accessoires als een Pokéwalker of Pokémon Go Plus kan hij nog niet bevestigen, hoewel hij dit wel als een mogelijkheid ziet.

Twijfels over de Switch

De Pokémon-baas legt uit dat hij in eerste instantie twijfels had over het succes van de Switch: "Ik zei tegen Nintendo voor de lancering dat de Switch geen succes zou worden, omdat ik dacht dat in deze tijd van smartphones niemand een gameconsole met zich mee zou dragen."

Ishihara geeft toe dat hij verkeerd zat, maar zegt nog wel dat het huidige succes van de Switch niet per se een indicatie is voor de toekomst van de console. "Op dit moment is het erg populair bij de 'early adopters', maar er is nog een stap nodig om een breder publiek te bereiken." De kwaliteit van software is volgens de Japanner de sleutel om veel hardware te verkopen.

Een specifieke releasedatum voor de Pokémon-rpg voor Switch is nog niet bekendgemaakt. De releaseperiode is op dit moment vastgelegd voor '2018 of later'.

Pokemon Switch

Gerucht: Assassin's Creed Origins krijgt 1080p/60fps-modus op Xbox One X

In een video vanaf de FanExpo in Canada is een gerucht naar buiten gekomen over een mogelijke 1080p/60fps-modus voor de Xbox One X-versie van Assassin's Creed Origins.

Zowel Ubisoft als Microsoft hebben deze modus nog niet aangekondigd wat betreft de grafische kwaliteit van de game. In de video wordt verteld dat "mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Assassin's Creed Origins" hebben bevestigd dat de game in 1080p en 60fps speelbaar is op Xbox One X. Tijdens de E3 dit jaar werd al bekendgemaakt dat Origins in dynamisch 4K speelbaar is op de nieuwe console van Microsoft met ongeveer 30fps.

De vorige game uit de serie, Assassin's Creed Syndicate, draaide met moeite op 30fps op een normale PlayStation 4 en Xbox One en was te spelen in een maximale resolutie van 900p. Bekijk hieronder de FanExpo-video. Assassin's Creed Origins wordt kort getoond vanaf 1:38.

Assassin's Creed Origins verschijnt op 27 oktober op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

CD Projekt viert tien jaar The Witcher met animatie

De Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red kwam tien jaar geleden met The Witcher. Om dat te vieren heeft het bedrijf een nieuwe video geanimeerd met hoofdpersonage Geralt of Rivia.

In de video stuurt Geralt een brief naar een heel speciaal iemand. Ook andere personages uit het Witcher-universum laten zichzelf zien.

De meest recente game in de Witcher-reeks is The Witcher 3: Wild Hunt, een grootste actie-rpg die in 2015 verscheen op pc, Xbox One en PlayStation 4. CD Projekt Red gaf daarna een stand-alone digitale kaartgame uit genaamd Gwent, gebaseerd op het gelijknamige kaartspel uit The Witcher 3.

Mario is geen loodgieter meer volgens Nintendo

Volgens het officiële, Japanstalige profiel van Mario is het Nintendo-personage geen loodgieter meer.

Mario, die veelal bekendstaat als Nintendo's loodgieter, is officieel geen loodgieter meer. Mario wordt op de officiële profielpagina van Nintendo omschreven als een man van sport: "Hij is allround sportief. Of het nu gaat om tennis, honkbal, voetbal of racen, alles wat Mario doet is cool. Om eerlijk te zijn heeft hij vroeger gewerkt als loodgieter..."

Eerder stond Mario wel nog bekend als loodgieter, maar Nintendo heeft dit recent veranderd. Het bedrijf geeft aan dat deze beroepswisseling past bij een veranderende setting. Toen in 1981 Donkey Kong uitkwam, paste het beroep 'loodgieter' bij het scenario. In 1983 gingen Luigi en Mario vaak onder de grond in Mario Bros., waarbij het beroep ook de logische keuze was.

Miyamoto vertelde USA Today dat "het scenario de rol van Mario bepaalt".

Mario

Activision hint naar meer Call of Duty-games met een historische setting

Activision CEO Eric Hirshberg heeft in een interview met Game Informer gehint naar de toekomst van Call of Duty.

In het interview wordt aan Hirschberg gevraagd of de terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog in Call of Duty: WW2 eenmalig was of dat dit een nieuwe koers is voor de franchise. Hirshberg zegt vervolgens: "Je weet dat ik geen dingen kan onthullen die nog jaren verwijderd zijn van release, maar nee, ik zie dit niet als een eenmalig uitstapje; ik denk dat de Tweede Wereldoorlog en historische kaders in het algemeen veel potentie hebben, en ik denk dat er elke mogelijkheid is dat dit een gebied kan worden dat we meer dan een keer gaan verkennen."

De CEO vertelt verder dat spelers klaar waren met de futuristische setting van de vorige games: "Ik wil geen kritiek geven op de kwaliteit van de game van vorig jaar (Infinite Warfare), maar ik denk dat, hoewel er veel innovaties en een hoop nieuwe leuke dingen voor spelers waren om te doen, het net een toekomstgame te veel was."

Wanneer Hirshberg de vraag krijgt of de gameplay van Call of Duty past bij een Battle Royale-modus zoals PlayerUnknown's Battlegrounds antwoordt hij: "Misschien. Het is een leuke manier om te spelen! Ik weet het niet, ik denk dat Call of Duty zowel nieuwe manieren om te spelen heeft ontwikkeld als een eigen draai kan geven aan dingen die we elders hebben gezien."

Call of Duty: WW2 verschijnt op 3 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Call of Duty WW2

Dit artikel delen:

Lees meer

The Elder Scrolls 5: Skyrim VR (hands-on) De Nintendo Switch: een halfjaar na release
4

Reacties op: Nieuws van de week: L.A. Noire naar Switch en het ontslag van Mario

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 9 september 2017 12:47
  South park komt wederom met een geniale grap die tegelijkertijd ook een serieus probleem aankaart. L.A. Noire heruitgave is leuk voor de mensen die de game echt geweldig vonden en voor mensen die de game nog niet hebben gespeeld, maar ik had liever een RDR heruitgave gezien. Kan Bethesda eens beginnen aan elders scroll 6 en stoppen met skyrim te herkauwen.

  Zodra de Pokemon rpg voor de switch er echt is koop ik gelijk een switch. Assassin's Creed Origins zal denk ik ook wel op de ps4 pro op 1080p 60 fps gaan draaien ( overigens liep syndicate op de standaard ps4 gewoon met een stabiele 30fps en ik heb persoonlijk nog geen één keer in al m'n 5 playthroughs een dip gemerkt)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  timtim96

  • 9 september 2017 18:18
  @coola
  Lol… er komt een RDR 2. Ik denk dat dat wel beter is dan de oude nogmaals. Toch wil je de oude graag opnieuw zien.
  En je hebt wel liever een nieuwe Elder Scrolls dan een oude nogmaals? Dan wil je geen oude game.
  Logisch!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MaTriX

  • 9 september 2017 15:02
  South Park weet het altijd goed te brengen maar er zal ongetwijfeld weer gezeken worden en ongetwijfeld krijgen dat soort zeikerds weer een podium.
  L.A. Noire tja vond het een redelijke game maar het rondrijden in de stad vond ik op een gegeven moment zo boring dat ik er uiteindelijk voor koos om gelijk naar plaats van bestemming te gaan zonder het verplicht rijden, ik laat deze game staan was toen leuk maar vind het geen heruitgave waard.

  Tja het DACA programma een goed iets om dat te stoppen, zouden ze in NL ook moeten doen met dergelijke programma`s, dikke onzin dat ze een opleiding krijgen en werk, zou zeggen pak eerst de ellende in eigen land aan wat betreft z`n burgers (hij doet dat nu) en kijk dan wat erover is, er zitten ook in NL genoeg mensen die een nieuwe opleiding horen te krijgen en werk maar over die mensen wordt nooit een woord gerept. Wat talent betreft iedereen hoor je erover zoals dokters, chirurgen, architecten etc etc etc maar enige wat ik zie is uitvreters uitvreters en uitvreters die alleen maar klagen dat ze geen huis geen geld en geen fatsoenlijk eten krijgen of oja dat ze de uitkering te weinig vinden.

  Wat Assassins Creed betreft ik vind het super als 1080/60 frames komt en kijk nu al uit naar de game, Skyrim tja leuk maar heb hem al en moet (schaam) hem nog uitspelen iets wat ik aankomende winter zeker gaat doen.

  Veel nieuws van de week op zich en dat bevalt me wel, ik zeik vaak op reviews van GNL maar ik geef ook graag een leuke reactie en hier komt tie …… een dikke PLUIM voor deze post met veel nieuws info.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • toeterbaas198219

  • 9 september 2017 17:39
  Wederom weer ouwe bende

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.