Weekoverzicht

Nieuws van de Week: Horizon-dlc krijgt releasedatum

En ook: updates voor Overwatch en No Man's Sky, plus geruchten over een open-world Pokémon-titel

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De releasedatum van The Frozen Wilds, de eerste uitbreiding voor Horizon: Zero Dawn, is bekendgemaakt. Verder krijgt Overwatch een deathmatch-modus en is No Man's Sky flink geüpdatet. Ook gaan er geruchten rond dat er eindelijk een Pokémon game voor de Switch in de maak is die de wereld volledig opengooit.

Horizon Zero Dawn-dlc The Frozen Wilds lanceert op 7 november

Guerrilla Games heeft via een bericht op de PlayStation Blog een releasedatum aangekondigd voor The Frozen Wilds, de dlc-uitbreiding voor Horizon Zero Dawn.

The Frozen Wilds is vanaf 7 november beschikbaar voor PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro. De uitbreiding kost 19,99 euro of 17,99 euro voor leden van PlayStation Plus.

In de dlc reist Aloy af naar een besneeuwd gebied in het noorden met nieuwe omgevingen om te ontdekken, nieuwe mysteries om te ontrafelen en nieuwe dodelijke machines om tegen te vechten. Guerrilla is van plan meer informatie over de uitbreiding uit te brengen in aanloop naar de release.

Horizon Zero Dawn kreeg een 9,5 in onze review: "Sinds The Witcher 3 zijn we niet zo gegrepen door een spelwereld."

Overwatch krijgt Deathmatch-modus met nieuwe map

Gisteravond heeft Blizzard twee Deathmatch-modi aangekondigd voor Overwatch. Deathmatch is op dit moment beschikbaar in de Overwatch Public Test Region op pc.

Overwatch zal binnenkort een nieuwe gamemodus krijgen, genaamd Deathmatch. De modus is nu beschikbaar in de Overwatch Public Test Region (PTR), exclusief voor pc. Deathmatch kent twee versies, Deathmatch en Team Deathmatch.

In Deatchmatch spelen tot acht spelers tegen elkaar in een free-for-all, waarin de eerste speler die twintig punten behaald, het spel wint. Punten zijn verkrijgbaar door kills te maken. Spelers verliezen een punt door dood te gaan, op welke manier dan ook.

Ook brengt Blizzard een nieuwe map uit speciaal voor free-for-all Deathmatch, genaamd Château Guillard. Binnen de lore van de game ligt deze map in de buurt van Annecy in Zuid-Frankrijk en is de map vastgoed van Widowmakers familie.

In Team Deathmatch wordt een traditionele 6v6 matchup aangehouden.

Beide Deathmatch-modi worden uiteindelijk op alle platformen uitgebracht worden en zullen gelanceerd worden wanneer de modi succesvol getest zijn in de PTR.

Dit is er nieuw in de Atlas Rises-update voor No Man's Sky

Hello Games heeft een trailer en veel details uitgebracht over de Atlas Rises-update voor No Man's Sky.

Sinds de lancering in augustus van vorig jaar zijn er al verschillende updates voor de ruimtegame verschenen. Zo konden spelers door de updates al gebruik maken van voertuigen en eigen basissen creëren.

Met de Atlas Rises-update worden veel functies toegevoegd aan de game. De volledige details zijn te vinden op de website van No Man's Sky. De belangrijkste verbeteringen zijn hieronder te vinden:

-Andere spelers zijn zichtbaar in de vorm van 'glitches'
-Hogere resolutie van 3D-objecten
-Nieuwe planeetsoorten
-Nieuwe missie's beschikbaar
-Farming is verder uitgebreid
-Meer muziek van 65daysofstatic
-Portals om snel tussen systemen te kunnen reizen
-Meer dan dertig uur aan nieuwe verhalende content

De update is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Vermoedelijk wordt deze later vandaag beschikbaar gesteld. No Man's Sky is beschikbaar voor pc en PS4.

Gerucht: Pokémon op de Switch krijgt open wereld

Een video is verschenen waarin Pokémon-ontwikkelaars praten over de aankomende Pokémon-game voor Nintendo Switch. Hierin wordt geïmpliceerd dat het spel een open wereld gaat hebben.

In de video geven producer en director, Junichi Masuda en tevens director Shigeru Ohmori hun gedachten over de komende Pokémon-game die uit zal komen voor Nintendo Switch.

Aan het einde van de video reageren de ontwikkelaars op posts die zijn verschenen op fora, waarin Pokémon-fans hun wensen voor de Pokémon-franchise uitspreken.

Een van deze posts is geschreven door Giant Bomb-gebruiker Tebbit, waarin staat: "Alles wat ik vraag is een Pokémon game met het uitgangspunt "Gotta Catch Em All", in een grote, open wereld". Op deze post van zeven jaar geleden reageren de Pokémon-ontwikkelaars in koor: "We zijn het aan het maken!". Dit wekt de indruk dat de Pokémon-game die uit zal komen voor Nintendo Switch een open wereld zal hebben.

Dat deze game een open wereld zal bevatten is niet officieel bevestigd. Eerder registreerde Nintendo Pokémon voor de Switch voor 2018 of later. Bekijk hieronder de video.

GTA 5-mod voor pc moet 'meest realistische visuele ervaring mogelijk' afleveren

Een nieuwe GTA 5-mod, genaamd NaturalVision Remasterd, is nu beschikbaar voor pc.

De GTA 5-mod NaturalVision Remasterd is een complete herziening van de originele mod met dezelfde naam. Dit is niet een simpele grafische upgrade, maar voegt veranderingen toe aan het weer, lichtsysteem en tonemapping om de game grafisch realistischer te laten lijken.

De ontwikkelaar Razed geeft aan meer dan 1200 uur bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van de mod. "Ik heb meer dan 40 uur aan videobeelden en honderden foto's gebruikt. Ook heb ik diverse wijken onderzocht in de buurt van Los angeles en Salton Sea," aldus Razed. Hij voegt toe dat zijn is geweest om "de meest realistische visuele ervaring mogelijk te maken met de GTA 5-engine".

Voor inspiratie heeft de ontwikkelaar verder gekeken naar games als Forza Horizon 3, Watch Dogs en Grand Theft Auto 4.

Ga naar gta5-mods.com om zelf de NaturalVision GTA 5-mod te proberen. Bekijk hieronder de trailer van de mod.

Nieuwe Xbox One-update neemt dashboard op de schop

Microsoft heeft meer details gegeven over een aankomende Xbox One-update, die onder andere het dashboard van het systeem verandert.

De update, die nu beschikbaar is voor Xbox Insider-testers, zorgt ervoor dat het thuismenu opties toont om een laatst gespeelde game op te starten. Ook wordt een vriend voorgesteld die dezelfde game speelt, zijn er opties om de besturing aan te passen en worden tijdelijke deals uit de Xbox Live-winkel getoond.

In de linkerhoek van het scherm is ook een 'my games'-optie, waarmee spelers meteen naar hun volledige bibliotheek kunnen gaan. Daarnaast worden een aantal recent gebruikte apps en games getoond.

Deze en andere wijzigingen zijn te zien in onderstaande video. De update moet ergens de komende maanden voor alle Xbox One-gamers beschikbaar komen.

Verken de woestijn van Assassin's Creed Origins

In een nieuwe video wordt 18 minuten aan nieuwe gameplay van het aankomende Assassin's Creed Origins getoond.

De laatste keer dat de game uitgebreid werd getoond was op E3 in juni, maar in een nieuwe video van IGN wordt een nieuwe missie van de game getoond. Het gaat om een zijmissie genaamd 'What's Yours is Mine'. Niet de hele missie wordt getoond en game director Ash Ismail laat weten dat missies vaak langer zijn.

De ontwikkelaar meldt tevens dat spelers vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen tijdens missies. Komt men tijdens een missie bijvoorbeeld een persoon die volgens een andere missie vermoord moet worden tegen, dan kan dat gewoon gedaan worden zonder dat de huidige missie stopt.

De beelden komen van de Xbox One X-versie van de game. Assassin's Creed Origins verschijnt op 27 oktober op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Gearbox werkt aan nieuwe 1v1-shooter

Gearbox werkt aan Project 1v1, een shooter waarin twee spelers het tegen elkaar opnemen.

De game moet shooter-actie combineren met het verzamelen van kaarten, vergelijkbaar met Keystone van Warframe-ontwikkelaar Digital Extremes. Volgens de website van de game is het project nog geheim, al kunnen mensen zich al wel aanmelden voor een korte testperiode die deze zomer nog moet starten. Deze is alleen beschikbaar via Noord-Amerikaanse servers.

Meer details zijn nog niet bekend, al werd bovenstaande artwork wel getoond via de website. Hierop is een soort futuristische stad te zien. Het is niet bekend wanneer Gearbox meer bekendmaakt over de titel. De studio is onder andere beken van Borderlands en Battleborn.

Commissie Olympische Spelen 2024 overweegt eSports

De commissie die zich bezighoudt met de Olympische Zomerspelen van 2024 overweegt eSports onderdeel te maken van het evenement.

De commissie beoogt met mensen uit de eSports-wereld te praten, evenals de International Olympic Committee (IOC), om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor deze toevoeging. Dat meldt de co-president van het committee, Tony Estanguet, aan de Associated Press via NBC Sports.

"We moeten hier naar kijken want we kunnen niet zomaar zeggen 'Dat past niet bij ons, dat draait niet om de Olympische Spelen'. De jeugd is geïnteresseerd in eSports. Laten we er naar kijken. Laten we ze ontmoeten. laten we kijken of we een brug naar elkaar kunnen vinden", aldus Estanguet. "Ik wil niet meteen nee zeggen. Het is interessant om met hen te praten, met de IOC, de eSport-familie, om beter te begrijpen wat het proces is en waarom het zo'n succes is."

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio werd een eenmalig eSports-toernooi gehouden, maar de sport wordt nog niet beschouwd als een compleet Olympisch evenement met eigen medailles. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking wordt eSports wel als officieel evenement, inclusief medailles, gehouden.

Hoewel een officiële locatie voor de Spelen van 2024 nog niet is vastgesteld, is Parijs momenteel de enige die meedingt. Los Angeles was deed aanvankelijk ook mee, maar trok zich uiteindelijk terug als kandidaat.

Steam Direct zorgt voor stijging in aantal nieuwe games

Het aantal games dat op Steam wordt geplaatst is de afgelopen maanden enorm gestegen dankzij de lancering van Steam Direct. Er zijn zo'n duizend games op de service verschenen sinds 13 juni.

Steam Direct heeft Steam Greenlight vervangen. In plaats van dat ontwikkelaars stemmen van spelers moeten verzamelen, kan men voor een bedrag van 100 dollar hun games op de service plaatsen. Dit bedrag is volgens Valve nodig om neppe projecten te weren.

In de onderstaande statistieken van ICO Partners-ceo Thomas Bidaux is te zien hoe er in de afgelopen week maarliefst 215 nieuwe games verschenen. Dit in vergelijking met vorig jaar: in de eerste week van juli werden er maar 28 games op Steam toegevoegd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Gaming Router
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Horizon-dlc krijgt releasedatum

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.