Weekoverzicht
Vice City

Nieuws van de week: GTA 6 wellicht in Vice City en Switch is half miljoen keer verkocht in Benelux

Juli van start

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

'Grand Theft Auto 6 speelt zich in Vice City en Rio de Janeiro af'

Het langverwachte Grand Theft Auto 6 zou zich in meerdere steden afspelen, waaronder Vice City en Rio de Janeiro, Brazilië. Dat blijkt uit een gerucht dat op Reddit is verschenen. De Reddit-gebruiker zou de informatie hebben gekregen van twee vrienden die voor publicaties als Kotaku en PC Gamer hebben gewerkt.

Volgens het gerucht is Grand Theft Auto 6 al sinds 2012 in ontwikkeling en moet hij exclusief uitkomen op de nieuwe PlayStation- en Xbox-consoles. De game zou dus niet verschijnen op PlayStation 4 en Xbox One. De ontwikkeling zou in 2015 pas op stoom zijn gekomen en de game zou de codenaam 'Project Americas' dragen.

Lees meer

GTA Redux

Valve biedt excuses aan voor verwarrend Grand Prix-evenement

Als onderdeel van de Steam Summer Sale, welke vorige week van start is gegaan, kunnen Steam-gebruikers deelnemen aan het Grand Prix-evenement op het platform. Het evenement zorgde echter voor veel verwarring en ophef, omdat spelers onbedoeld werden aangemoedigd om spellen te verwijderen van hun wenslijst.

Tijdens de Grand Prix op Steam kiezen spelers een team, waar elke dag punten voor verdiend kunnen worden door uitdagingen te voltooien. Willekeurige leden van de drie beste teams van de dag winnen vervolgens een spel die ze op hun wenslijst hebben staan. Er stond echter niet duidelijk aangegeven welke game spelers zouden winnen, waardoor spellen massaal werden verwijderd van wenslijsten.

Lees meer

steam summer

Indie-ontwikkelaars: G2A net zo slecht als illegaal downloaden

Mike Rose, de oprichter van indie-uitgever No More Robots, heeft op Twitter zijn onvrede geuit over de digitale marktplaats G2A. Hij roept spelers zelfs op om games illegaal te downloaden, in plaats van deze te kopen op de grijze markt. "In beide gevallen verdient de ontwikkelaar niks, dus dan hebben we liever dat G2A ook niks verdient", aldus Rose.

De onvrede van Rose komt door betaalde advertenties van G2A op Google, waarin onder andere het spel Descenders van No More Robots wordt geadverteerd. Wanneer spelers nu echter zoeken naar het spel, krijgen ze bovenaan eerst de G2A-advertentie te zien en daaronder pas de links naar de officiële retailers.

Lees meer

Descenders

Switch is half miljoen keer verkocht in de Benelux

De Nintendo Switch is 500.000 keer verkocht in de Benelux, zo heeft Nintendo aangekondigd. De half miljoen verkochte exemplaren gaat om doorverkoop, dus exemplaren die daadwerkelijk aan consumenten zijn verkocht. De hybride console is sinds maart 2017 te koop.

Woordvoerder Bianca Stirnweis-van Dort meldt aan NU.nl: "Vanaf de lancering van de Nintendo Switch zien we dat het product momentum heeft. En dat is duidelijk het afgelopen jaar nog verder toegenomen."

Lees meer

Splatoon Switch

Detroit: Become Human vervangt PES 2019 als PS Plus-game van juli

Sinds gisteren zijn de PlayStation Plus-games van juli beschikbaar. Niet PES 2019, maar Detroit: Become Human is één van de beschikbare games. Het is niet duidelijk waarom Sony PES 2019 heeft vervangen voor Detroit. Mogelijk heeft het te maken met de kritiek die spelers hadden op de PlayStation Plus line-up deze maand.

De PlayStation Plus-games van juli zijn tot 5 augustus binnen te halen. Daarna komen er weer nieuwe games beschikbaar voor leden. PS Plus-leden die de games downloaden, kunnen zolang ze een abonnement hebben de maandelijkse spellen voor altijd spelen.

Lees meer

Detroit: Become Human

Epic Games gaat terugbetalingen Shenmue 3 dekken

In een update op de Kickstarter-pagina van Shenmue 3 heeft ontwikkelaar Ys Net bekendgemaakt dat het toch mogelijk wordt voor donateurs van het project om hun geld terug te vragen. Deze beslissing is gemaakt in samenwerking met uitgever Deep Silver en Epic Games, voor de spelers die geen downloadcode van het spel voor de Epic Games Store willen ontvangen.

De terugbetalingen van Shenmue 3 worden volledig gedekt door Epic Games. Dat maakt Tim Sweeney, de oprichter van Epic, bekend op Twitter. Hij zegt dat Epic Games hiertoe heeft besloten, zodat de terugbetalingen niet ten kosten gaan van het ontwikkelingsbudget van Ys Net.

Lees meer

Shenmue 3

Gerucht: Sony wil Alan Wake-ontwikkelaar Remedy kopen

Vorige week werd bekendgemaakt dat Sony meer exclusieve games wil lanceren, wanneer de PlayStation 5 wordt uitgebracht. Om dit te bereiken en te kunnen concurreren met het groeiende aantal studio's van Microsoft, wil Sony volgens geruchten een aantal ontwikkelaars overnemen. Nieuwswebsite Push Square zegt nu dat Sony interesse heeft in het aanschaffen van Remedy Entertainment, de ontwikkelaar achter de Max Payne- en Alan Wake-franchises.

Shuhei Yoshida, de president van Sony Worldwide Studios, heeft recentelijk een bezoek gebracht aan het kantoor van Remedy in Finland. Push Square zegt bovendien van verschillende bronnen gehoord te hebben dat Sony een bod op de studio aan het voorbereiden is.

Lees meer

Britse minister: Lootboxen zijn geen vorm van gokken

Margot James, de Britse minister van digitale en creatieve industrieën, sprak recentelijk met een comité van het Britse parlement over verslavende technologieën. Dit gesprek stond grotendeels in het teken van lootboxen of, zoals EA deze recentelijk noemde, 'surprise mechanics' in games. James is van mening dat lootboxen geen vorm van gokken zijn, maar ontkent niet dat deze kunnen leiden tot gokproblemen.

James zegt dat het tot nu toe geleverde bewijsmateriaal niet genoeg ondersteuning biedt om lootboxen neer te zetten als een vorm van gokken. Hierbij legt ze uit dat lootboxen een manier zijn om skins of andere cosmetische items te kopen, die de speelervaring verbeteren. Er is volgens haar geen verwachting dat er een extra financiële beloning is en bovendien is het niet mogelijk om de items offline te verhandelen.

Lees meer

Lootbox

EA-medewerker heeft moeite met de perceptie dat het bedrijf de 'slechterik' is

Matt Bilbey, de uitvoerend vice-president van strategische groei bij EA, zegt in een interview met Gamesindustry.biz dat hij na 25 jaar werken bij EA nog steeds moeite heeft om te begrijpen waarom mensen het bedrijf zien als 'de slechterik' in de game-industrie. Zijn verklaring hiervoor is dat de grote schaal en wereldwijde reputatie van EA ervoor zorgen dat elke fout wordt uitgelicht.

Hoewel grote titels van EA als Star Wars Battlefront 2 en Anthem veel kritiek krijgen, wordt de uitgever door indie-ontwikkelaars gezien als een goede partner om mee samen te werken. Zo werden er vorige maand nog drie nieuwe ontwikkelaars aangekondigd die zich hebben aangesloten bij het EA Originals-uitgeverslabel, namelijk Hazelight, Glowmade en Zoink.

Lees meer

Electronic Arts

Pc-versie Red Dead Redemption 2 in broncode Rockstar Social Club

In de broncode van de Rockstar Social Club-website wordt een pc-versie van Red Dead Redemption 2 genoemd. Dit valt op, omdat de game vooralsnog alleen verkrijgbaar is voor PlayStation 4 en Xbox One en geen pc-versie aangekondigd is.

Dit is echter nog geen bevestiging dat de westerngame naar pc komt. Het vorige deel in de reeks, Red Dead Redemption, is nooit op pc verschenen. De Grand Theft Auto-games, tevens van Rockstar, komen meestal achter wel naar pc, al is het wel wat later dan de consoleversies.

Lees meer

Red Dead Redemption 2

Dit artikel delen:

Lees meer

Void Bastards oogt klein, maar is een grootse genremix Staat de console-industrie op het punt om te kantelen?
0

Reacties op: Nieuws van de week: GTA 6 wellicht in Vice City en Switch is half miljoen keer verkocht in Benelux

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.