Weekoverzicht

Nieuws van de week: RollerCoaster Tycoon World verschijnt in december

En verder: geen exclusieve dlc voor Fallout 4

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Geen exclusieve dlc voor Fallout 4

Fallout 4 krijgt geen exclusieve dlc voor specifieke platformen. Dit laat Pete Hines, hoofd van marketing bij Bethesda, via Twitter weten. In het verleden kwamen veel games van Bethesda vaak in combinatie met exclusieve dlc voor specifieke platformen uit. Dit wordt dus niet het geval met Fallout 4. 

Fallout 4 komt op 10 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. 

Grote update PS4 nu beschikbaar

Een grote nieuwe update voor PlayStation 4, 3.00, is sinds 30 september te downloaden. Dat heeft Sony aangekondigd. Via de update is het onder andere mogelijk om via YouTube te streamen, videoclips op Twitter te gooien en PNG-screenshots te maken.

Daarnaast kunnen spelers ook eigen communities oprichten, is er een aparte hub voor evenementen en kan er gebruikt worden gemaakt van digitale stickers.

RollerCoaster Tycoon World verschijnt in december

RollerCoaster Tycoon is vanaf 10 december voor pc verkrijgbaar. Dat heeft Atari aangekondigd. De game krijgt tevens een Deluxe Edition, die twee exotische maps heeft, meer textures voor de grond, een gouden toegangspoort voor het park en een Panda-mascotte. Daarnaast komt er een Ultimate Collection-editie, waar daarnaast ook alle vorige RollerCoaster Tycoon-games in zitten.

Net als in vorige games in de serie is het de bedoeling voor spelers om een eigen pretpark te bouwen.

Nieuwe Hitman verschijnt 11 maart

IO Interactive heeft details gegeven over hoe de content in de nieuwe Hitman-game precies wordt uitgegeven. De basisgame lanceert op 11 maart 2016 en de maanden erna wordt extra content uitgerold.

De basisgame bevat drie locaties: Parijs, Sapienza (Rome) en Marrakesh. Hier spelen zich in totaal zes verschillende hoofdmissies af. Hierbij zit ook de Contracts-modus, waarin zo'n 800 doelwitten zitten om te doden, veertig 'signature kills' en wekelijkse nieuwe events die worden toegevoegd. Dit basispakket kan voor 34,99 euro gekocht worden.

Na maart brengt IO in april, mei en juni nieuwe locaties uit die zich afspelen in Thailand, de VS en Japan. Voor deze extra content betalen spelers 29,99 euro. Daarnaast kan er gekozen worden om alles meteen bij lancering te kopen, dan kost het 59,99 euro.

Super Mario Maker een miljoen keer verkocht

Super Mario Maker, de Wii U-game waarin spelers hun eigen tweedimensionale Mario-levels kunnen maken en delen, is wereldwijd inmiddels een miljoen keer verkocht. Dat laat Nintendo weten middels een persbericht.

Volgens Nintendo is het de 32e game in de Super Mario-franchise die minstens een miljoen keer is verkocht. Er zijn de afgelopen dertig jaar wereldwijd meer dan 310 miljoen games in de reeks verkocht. Super Mario Maker verscheen op 10 september in Japan, op 11 september in Europa en de VS en op 12 september in Australië. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Rainbow Six: Siege (hands-on) 'De oude Uncharted-games zijn nu gestroomlijnder'
3

Reacties op: Nieuws van de week: RollerCoaster Tycoon World verschijnt in december

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 3 oktober 2015 20:30
  Wat ga je dit weekend doen ???

  A Chillen met Lodewijk Asscher bij de Hema ?
  B Boksen met Ard van der Steur ?
  C Ouderen uitlachen met Mark Rutte ?
  D EU sterretjes tekenen met Alexander Pechtold ?
  E Donuts eten met Emile Roemer ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 3 oktober 2015 20:29
  F Huiswerk maken in m'n eentje

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 4 oktober 2015 22:48
  Sterkte

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.