Weekoverzicht
Mortal Kombat 11

Nieuws van de week: Gratis in-game geld en verbannen voor verklappen Endgame

Het is alweer mei

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

NetherRealm geeft gratis in-game geld weg aan Mortal Kombat 11-spelers

Om kritiek op de langzame progressie in Mortal Kombat 11-modus Towers of Time in te perken, geeft ontwikkelaar NetherRealm Studios gratis in-game geld weg aan spelers. Een van de kritiekpunten op het vorige week uitgekomen Mortal Kombat 11 is dat de Towers of Time-modus erg moeilijk is. In elke 'toren' worden er 'mods' aan gevechten toegevoegd die de regels veranderen.

Om spelers een hart onder de riem te steken, geeft het mensen 500.000 Koins, 500 Hearts, 1000 Soul Fragments en 1000 Time Krystals. Ook wordt de moeilijkheidsgraad van de AI teruggeschroefd en worden de beloningen in Towers of Time talrijker.

Lees meer

Mortal Kombat 11

League of Legends-spelers verbannen voor verklappen Avengers: Endgame

Een paar weken geleden debuteerde Avengers: Endgame in de bioscopen. De superheldenfilm van Marvel Studios heeft maar liefst 1,2 miljard dollar opgeleverd in het eerste weekend en ligt op schema om Avatar te passeren als best verdienende film ooit. Veel spelers die Endgame nog niet hebben gezien zijn nu echter slachtoffer geworden van mensen die de film verklappen door middel van de chatfunctie in games.

League of Legends heeft besloten om in te grijpen tegen de mensen die de gebeurtenissen in Avengers: Endgame verklappen aan andere spelers in het spel. Reddit-gebruiker Laptop-Guy plaatste een afbeelding van zijn mailcontact met de spelersondersteuning van League of Legends, waarin te zien is dat hij drie dagen is verbannen uit het spel voor het praten over Endgame. Het verklappen van de film wordt omschreven als "niet cool" en "verstorend gedrag".

Lees meer

League of Legends

Borderlands 3-gameplay, vaardigheden en interface ontdekt

Gearbox Software heeft onthuld dat Borderlands 3 een Twitch-uitbreiding krijgt, genaamd ECHOcast. De uitbreiding maakt het mogelijk voor kijkers om de wapens, vaardigheden en rugzak van een Twitch-streamer te bekijken, wanneer deze Borderlands 3 aan het streamen is. Bovendien hebben de kijkers een kans om loot te ontvangen als de streamer een wapenkist opent.

Oplettende fans ontdekten dat de demonstratievideo van ECHOcast de naam 'xfvkhjrvufoqpn3qwvmggipsd' laat zien. Dit bleek een echt Twitch-kanaal te zijn, waarop nog niet getoonde gameplay-beelden te zien waren van Borderlands 3. De clip duurt slechts een halve minuut, maar toont onder andere de user interface en een nieuwe soort wapenkist van het merk Maliwan. Uit de video is op te maken dat wapens van het Maliwan-merk niet één, maar twee elementen bevatten. Ook is te zien dat de wapens in Borderlands 3 een Item Score hebben, wat niet het geval was in de vorige games in de franchise.

Lees meer

Borderlands 3

Riot Games-werknemers dreigen met weglopen na ophef

In augustus vorig jaar publiceerde Kotaku een onderzoek, waarin werd onthuld dat seksisme een veelvoorkomend probleem is bij Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends. Het bedrijf heeft nu wederom voor ophef gezorgd, nadat afgelopen weekend bekend is geworden dat twee vrouwen zijn gedwongen tot privéarbitrage, wat betekent dat zij geen juridische stappen kunnen ondernemen.

Riot Games beweert dat de twee vrouwen zelf hebben afgezien van het recht om het bedrijf aan te klagen, door middel van een clausule in het contract. Deze clausule houdt in dat werknemers hun klachten moeten oplossen door middel van privéarbitrage, een wetssysteem binnen het bedrijf. Deze controversiële regeling zorgt er echter voor dat werknemers veel minder snel stappen zullen ondernemen tegen hun werkgever.

Lees meer

Riot Games

Minecraft-bedenker Notch niet welkom op tienjarig jubileum

Op 17 mei is het exact tien jaar geleden dat Minecraft werd gelanceerd, wat wordt gevierd door Mojang en Microsoft. Markus 'Notch' Persson, de originele ontwikkelaar van het spel en de oprichter van Mojang, wordt echter uitgesloten van het tienjarige jubileum. Persson is regelmatig in het nieuws gekomen om zijn controversiële uitspraken op Twitter, nadat hij in 2014 alle rechten tot Minecraft verkocht aan Microsoft voor 2,5 miljard dollar.

Een woordvoerder van Microsoft vertelt tegen nieuwswebsite Variety dat Persson niet welkom is bij het Minecraft-jubileum, omdat zijn "uitspraken en meningen niet die van Microsoft of Mojang representeren en niet passen bij Minecraft". De woordvoerder verzekert dan ook dat Persson niks meer met Minecraft te maken heeft gehad, sinds hij het spel vijf jaar geleden heeft verkocht.

Lees meer

Minecraft

Valve Index gaat 539 euro kosten

De aankomende virtualrealityheadset van Valve, de Index, kost los 539 euro en wordt vanaf 28 juni geleverd. Er is daarnaast ook een pakket beschikbaar samen met twee controllers die 799 euro kost. Tot slot is er een compleet pakket inclusief de controllers en Base Station 2.0 (voor preciezere bewegingen) beschikbaar voor 1079 euro. De controllers en Base Station zijn ook los te koop voor mensen die in eerste instantie alleen de headset aanschaffen.

De Index heeft een resolutie van 1440x1600 pixels per oog en een verversingssnelheid tot wel 144Hz. Door de lcd's met een hoge resolutie zou het screendoor-effect verminderen. De controllers hebben naast de gebruikelijke knoppen en analoge sticks ook drukgevoelige sensors, zodat in spellen duidelijk kan zijn hoe hard spelers ergens in knijpen. Ook andere bewegingen die met de handen worden gemaakt worden dankzij de in totaal 87 sensors bijgehouden. De headset zelf heeft tot slot ingebouwde speakers.

Lees meer

Valve Index

Gerucht: GTA 6 komt 2020 uit en is een maand exclusief op PlayStation 5

Er is een bericht opgedoken op Pastebin, waarin een anonieme gebruiker een aantal details gelekt zou hebben over Grand Theft Auto 6. Het bericht is inmiddels verwijderd van Pastebin, wat opvallend is. De plaatser van de tekst had namelijk een onbeperkte tijdstempel ingesteld op het bericht, wat betekent dat deze enkel nog verwijderd kan worden door een werknemer van Pastebin.

In de Pastebin-tekst, die is bewaard door nieuwswebsite Dexerto, was te lezen dat de map van GTA 6 bestaat uit meerdere grote steden, waartussen spelers kunnen reizen. Liberty City, uit GTA 3 en 4, en Vice City zijn volgens de lekker twee van deze steden. Ook omschrijft het bericht dat de speler in GTA 6 start als een crimineel, met als doel om lid te worden van een beruchte bende en een drugsbaron te worden.

Lees meer

Rocket League-ontwikkelaar Psyonix gekocht door Epic Games

Epic Games heeft Rocket League-ontwikkelaar Psyonix gekocht. Dat betekent dat Rocket League later dit jaar ook op de Epic Games Store verschijnt. Hoewel er kort na de aankondiging gisteren wat verwarring ontstond, heeft Epic inmiddels laten weten dat Rocket League ook gewoon op Steam te koop blijft. Ook Psyonix laat dit weten op zijn officiële website.

Psyonix kondigde de overname gisteren op zijn website aan. "Rocket League is altijd al een game geweest die wordt gedreven door de community en dat blijft zo, en nu we samenwerken met Epic kunnen we onze community op nog betere en grotere manieren bedienen!"

Lees meer

Rocket League

Aantal Epic Games Store-functionaliteiten uitgesteld

Epic Games heeft een blogpost uitgebracht, waarin bekend wordt gemaakt dat een aantal nieuwe functionaliteiten van de Epic Games Store worden uitgesteld. De functionaliteiten die stonden gepland om uit te komen in april, zijn nu verschoven naar mei en juni.

In de blogpost onthult Epic Games ook dat april de beste maand tot nu toe was voor de Epic Games Store. World War Z, het zombiespel dat 16 april werd uitgebracht, is tot nu toe 320.000 keer verkocht in de Epic Games Store. 250.000 kopieën hiervan zijn in de eerste week na lancering al verkocht. Epic vermeldt verder dat Satisfactory, Anno 1800 en Metro: Exodus de beste lanceringen ooit hebben gehad in de respectievelijke franchises. Metro: Exodus is zelfs het bestverkochte spel ooit in de Epic Games Store.

Lees meer

Epic Games Store

Investeerders verliezen interesse in Slightly Mad-console door Google Stadia

De ontwikkeling van de Mad Box-console van Slightly Mad Studios is onder druk komen te staan omdat belangrijke investeerders zich hebben teruggetrokken uit het project. Dat zou volgens marketingdirecteur Nathan Bell komen door de aankondiging van Google Stadia.

Het feit dat veel mensen niet eens weten dat Slightly Mad Studio, vooral bekend om Project Cars, bezig is met een gameconsole, zegt eigenlijk al genoeg. Met enige bombarie zijn de plannen voor een nieuwe console met de codenaam Mad Box begin dit jaar gepresenteerd, maar de kans dat deze alsnog op de markt komt, is aanzienlijk kleiner geworden vanwege de aankondiging van Googles gamedienst Stadia.

Marketingdirecteur Nathan Ball heeft in een interview met PC Games Insider te kennen gegeven dat twee belangrijke investeerders zich hebben teruggetrokken. "Googles aankondiging van Stadia heeft ons project qua investeerders niet geholpen", aldus Bell. "We hadden een goede investering in zicht, maar het feit dat Google stelt dat 'de toekomst van gamen niet in een doos zit', heeft ons weinig geholpen."

Lees meer

Mad Box

Dit artikel delen:

Lees meer

Review: MSI GL63 8SE – Raytracen voor een prikkie Zo kan Square Enix de E3-primetime waarmaken
1

Reacties op: Nieuws van de week: Gratis in-game geld en verbannen voor verklappen Endgame

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    TommyVercetti

    • 4 mei 2019 14:43
    De eerste trailer van GTA VI komt denk ik in November 2019 uit en dan nog tot 2021 op de release wachten. Kan ook 2020 zijn maar GTA V kreeg de eerste trailer in November 2011 en de release was in 2013.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.