Weekoverzicht
God of War

Nieuws van de week: God of War GOTY en nieuwe Far Cry-game

Een blik op de toekomst

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Deze week werden op The Game Awards meerdere nieuwe games onthuld, zoals The Outer Worlds, Crash Team Racing Nitro-Fueled en Marvel Ultimate Alliance 3. Klik hier om alle aankondigingen en trailers te bekijken.

God of War is game van het jaar bij The Game Awards

God of War is benoemd tot beste game van het jaar op The Game Awards.

Daarmee versloeg de game andere spellen zoals Red Dead Redemption 2, Assassin's Creed Odyssey en Monster Hunter: World. God of War won ook awards voor beste game direction en beste actie-adventuregame.

Lees meer

God of War

Far Cry New Dawn officieel onthuld

Ubisoft heeft tijdens The Game Awards meer prijsgegeven van een nieuwe Far Cry-game, die officieel Far Cry New Dawn heet.

Woensdag toonde Ubisoft een korte teaser van de game, maar nu is het spel volledig onthuld. New Dawn speelt zich jaren na Far Cry 5 af en laat spelers wederom Hope County bezoeken, maar dan nadat er overal nucleaire bommen zijn ontploft.

Lees meer

Duitse MediaMarkt noemt 'Assassin's Creed Compilation' voor Xbox One, PS4 en Switch

De Duitse Media Markt heeft op zijn website een game geplaatst met de titel 'Assassin's Creed Compilation'. Deze nog onbekende titel heeft volgens het Duitse bedrijf ook een versie voor de Nintendo Switch.

Er wordt weinig informatie gegeven over de nieuwe game. Naast de titel, prijs en uitgever, wordt vermeld dat de titel wordt uitgebracht op de Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Ook staat aangegeven dat de game op 29 maart verschijnt. Er wordt verder geen informatie gedeeld over de inhoud van de game.

Lees meer

Assassin's Creed Compilation

Valve laat grote ontwikkelaars meer verdienen op Steam

Valve past zijn beleid aan op Steam bij het innen van omzetpercentages van ontwikkelaars. Indien een ontwikkelaar nu tien miljoen dollar aan omzet genereert op het platform daalt het percentage dat Valve ontvangt van 30 procent naar 25 procent.

Momenteel ontvangt Valve 30 procent van de gegenereerde omzet van een ontwikkelaar bij gepubliceerde games. Nu wordt het beleid zodanig aangepast dat de ontwikkelaar nog maar 25 procent hoeft in te leveren bij Valve. Daarnaast hoeven ontwikkelaars nog maar 20 procent in te leveren als het een omzet van 50 miljoen bereikt.

Lees meer

Steam

Epic start eigen digitale winkel om te concurreren met Steam

Ontwikkelaar Epic Games gaat zijn eigen digitale gamewinkel lanceren. Met de Epic Games Store doet de ontwikkelaar een poging om ontwikkelaars naar het nieuwe platform te lokken door het innen van een laag omzetpercentage.

Epic Games laat weten met het digitale platform slechts twaalf procent te gaan innen bij de gegenereerde omzet van ontwikkelaars. Dit is een zeer laag percentage vergeleken met de standaard 30 procent die wordt geïnd bij platformen van Sony, Microsoft, Android, Apple en Valve. Op deze manier gaat Epic Games concurreren met de bestaande platformen.

Lees meer

Epic Games

Bethesda-site lekt gegevens van Fallout 76-spelers

Consumenten die een vervangende tas voor hun Fallout 76 Power Armor-editie hebben aangevraagd, kregen per ongeluk toegang tot de persoonlijke gegevens van anderen via het Bethesda-supportsysteem. Spelers hebben inzicht gekregen in namen, adressen en de optie om aanvragen te stoppen.

Wanneer spelers de optie van Bethesda kregen om hun Fallout 76-nylon tas te vervangen voor een canvas tas, moesten de spelers een aanvraag indienen bij Bethesda. Bepaalde spelers hebben op hun account inzicht gekregen in aanvragen van andere Fallout-spelers waarbij dan ook alle persoonlijke gegevens bij staan. In hoeverre de gegevens verder gedeeld zijn is niet bekend. De spelers die inzicht kregen hebben op Reddit melding gemaakt van de lek en verspreid spelers moeten alert moeten blijven.

Fallout 76

Mortal Kombat 11 in de maak voor PS4, Switch, Xbox One en pc

Mortal Kombat 11 is in ontwikkeling en verschijnt voor pc, Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

De game werd op The Game Awards onthuld door Ed Boon, de medebedenker van de franchise. In de CGI-trailer was een gewelddadig gevecht tussen Raiden en Scorpion te zien.

Lees meer

Joker uit Persona 5 komt naar Super Smash Bros. Ultimate

Joker uit Persona 5 wordt een downloadbaar personage voor Super Smash Bros. Ultimate.

Hij is één van de vijf nieuwe personages die spelers ontvangen wanneer ze de eerste uitbreiding van de game kopen. Elk personage krijgt ook zijn eigen arena en muziek in de game. De andere personages zijn nog niet bekend.

Lees meer

THQ Nordic koopt Carmageddon-franchise

THQ Nordic heeft de rechten op de Carmageddon-franchise gekocht van Stainless Games.

Carmageddon verscheen in 1997 en kwam in opspraak doordat spelers met een auto over onschuldige mensen konden rijden. De game werd in landen als Duitsland gecensureerd. Vervolgen wisten niet hetzelfde succes te behalen. Stainless Games wilde de serie een paar jaar geleden nieuw leven in blazen met Carmageddon: Reincarnation en Max Damage, maar ook dat was geen succes.

Lees meer

Carmageddon

Nier: Automata is wereldwijd 3,5 miljoen keer verscheept

Nier: Automata is wereldwijd in totaal meer dan 3,5 miljoen keer verscheept, zo laat Square Enix weten.

Hieronder vallen alle verscheepte exemplaren, alsmede digitaal verkochte exemplaren van de game. De game werd bijna twee jaar geleden op PlayStation 4 en pc uitgegeven en een halfjaar geleden op Xbox One.

Lees meer

Nier: Automata

Dit artikel delen:

Lees meer

Vraag het de expert: De derde ronde antwoorden over pc-gaming Met Epics winkel wordt de druk op Steam eindelijk opgevoerd
2

Reacties op: Nieuws van de week: God of War GOTY en nieuwe Far Cry-game

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Clausbmf666

  • 8 december 2018 15:41
  die farcry's worden echt uitgepoept. zelfde buildings animals noem maar op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • ebiker

  • 9 december 2018 15:43
  Ik zou far cry 5 graag kopen… heb echter geleerd van eerdere fouten, ik wacht op de ps5 remake :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.