Weekoverzicht
Watch Dogs 2

Nieuws van de week: Geslachtsdelen in Watch Dogs 2 worden verwijderd

Met o.a. Switch-geruchten en Kojima die een award krijgt

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Ubisoft gaat geslachtsdelen uit Watch Dogs 2 verwijderen

Gameontwikkelaar Ubisoft gaat in een software-update geslachtsdelen uit het nieuwe spel Watch Dogs 2 verwijderen. Dat vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan Kotaku. De game bevat personages die geen ondergoed dragen, waardoor gemodelleerde genitaliën in bepaalde situaties duidelijk te zien zijn.

Een speler plaatste een screenshot van vrouwelijke geslachtsdelen binnen de game op PlayStation Network. Dit bleek in strijd met de gebruikersvoorwaarden van Sony, waardoor de speler tijdelijk werd verbannen.

Met de software-update wil Ubisoft voorkomen dat meer spelers van PlayStation Network worden verbannen. De ontwikkelaar is in gesprek met spelcomputermakers, om verdere verbanningen op basis van screenshots te voorkomen.

Volgens een woordvoerder wordt het 3D-model van één vrouwelijk personage aangepast om verdere problemen te voorkomen. Of een naakte man in het spel ook wordt veranderd, is nog niet bekend.

Watch Dogs 2

Super Mario Run op 15 december naar iOS, kost 9,99 euro

Super Mario Run verschijnt op 15 december voor iPhone en gaat 9,99 euro kosten. Super Mario Run kan door iedereen gratis gedownload worden, maar dan zijn er maar een aantal levels beschikbaar. Wanneer 9,99 euro wordt betaald is de complete game beschikbaar met alle levels en drie verschillende modi: een modus waarin munten verzameld moeten worden, een modus waarin spelers het tegen een ghost van vrienden opnemen en een modus waarin spelers hun eigen Mushroom Kingdom maken die ze verzamelen met munten uit de andere modi.

De game is speelbaar op iPhone, iPad en iPod die op iOS 8.0 of hoger draaien. Er is nog geen release voor Android-apparaten bekend.

Super Mario Run

No Man's Sky-designer aan de slag bij Star Citizen-ontwikkelaar

Hello Games-designer Gareth Bourn is vertrokken bij de No Man's Sky-ontwikkelaar en werkt nu bij Foundry42 aan Star Citizen-uitbreiding Squadron 42. Dat is niet officieel aangekondigd, maar is te zien op de LinkedIn-pagina van Bourn. Squardron 42 wordt de singleplayercampagne van de ruimtesim Star Citizen.

De switch van werkgever valt op, omdat Hello Games sinds de release van No Man's Sky afgelopen zomer vaak negatief in het nieuws komt. Volgens veel gamers heeft de ruimtegame namelijk niet waargemaakt wat van te voren is beloofd. De studio heeft sindsdien een radiostilte ingelast. Een vertrek van één van de belangrijkste ontwikkelaars van het team valt daardoor extra op.

'Geheime' Ubisoft-game in Watch Dogs 2 heet Pioneer

De trailer in Watch Dogs 2 die enkele dagen geleden werd ontdekt blijkt van een echte game te zijn: Pioneer. Dat vertellen verschillende bronnen dichtbij Ubisoft aan Kotaku. De game draagt de (code)naam Pioneer, maar volgens een bron verloopt de ontwikkeling van de game niet soepel. "De game stond gepland om volgend jaar aangekondigd te worden, maar vanwege enkele veranderingen binnen het ontwikkelingsteam wordt de game nu op de schop genomen", zei een bron.

"De tegenslagen met Pioneer waren nog niet bekend toen de trailer in Watch Dogs 2 verwerkt werd, dus het is allemaal een beetje ongemakkelijk", aldus de tweede bron.

Ubisoft zelf heeft nog niet gereageerd op de trailer. Spelers krijgen toegang tot de trailer via een zijmissie, die geactiveerd wordt door het volgen van een werknemer van het fictieve Ubisoft-kantoor in de game. De npc heeft het aan de telefoon onder andere over hoe Assassin's Creed-games "Unity, Syndicate en Osiris altijd voortijdig lekken". Osiris is de verwachte ondertitel van de nieuwe Assassin's Creed-game, die zich volgens geruchten in Egypte afspeelt. De trailer van Pioneer toont een soort ruimtestation en doet qua kleurenpallet nog het meest denken aan No Man's Sky.

Gerucht: 3D Mario en Splatoon op Switch-lancering

Een driedimensionale Mario-platformer en een nieuwe versie van de Wii U-game Splatoon zouden volgens geruchten op de lancering van de Nintendo Switch in maart 2017 beschikbaar zijn. Dat meldt Laura Dale, één van de journalisten die eerder al correcte Switch-informatie lekte. Volgens haar hebben twee afzonderlijke bronnen, waarvan één bij Nintendo zelf werkt, deze informatie bevestigd.

De driedimensionale Mario-game zou dezelfde zijn als die kort in de Switch-onthullingsvideo werd vertoond en een 3D-hub vergelijkbaar met Super Mario 64 bevatten. Daarbij zou het belangrijk zijn om te vermelden dat de gameplay niet vergelijkbaar is met Super Mario 3D World, waarbij elk level vrij lineair was, maar een stuk opener zijn. Ook zou de Mario-game een multiplayer krijgen in de vorm van een co-op modus, waarbij twee spelers kunnen samenwerken om de doelstellingen te behalen. De game zou op het evenement dat Nintendo in januari houdt om de games van de Switch te onthullen speelbaar zijn.

Daarnaast zou er ook een bundel van de Switch op lancering beschikbaar komen waarin een vernieuwde versie van de Wii U-shooter Splatoon zit. Nieuw is een 1vs1-modus waarin twee spelers op aparte Switch-consoles op een map kunnen vechten. Ook zou de game nieuwe singleplayercontent krijgen en zou na de lancering gratis content blijven uitkomen, vergelijkbaar met de Wii U-game.

Eerdere geruchten over een uitstel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild beaamt Dale. De game zou niet op lancering van Switch verschijnen, maar "een aantal maanden daarna". De Wii U-versie van de nieuwe Zelda zou tevens dan pas uitkomen.

Dale bevestigt ook dat de port van The Elder Scrolls: Skyrim die tijdens de Switch-onthulling werd getoond op lancering verschijnt en vergelijkbaar is met Skyrim: Special Edition, die sinds kort verkrijgbaar is voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Mod-support moet ergens na lancering beschikbaar komen.

Een anonieme blogger, ArcadeGirl64, die voor de Switch-onthulling ook diverse informatie lekte, heeft tevens een nieuw gerucht geplaatst. Deze geruchten gaan over de nieuwe versie van Wii U-game Mario Kart 8 die tijdens de Switch-onthulling werd getoond. De game zou in de eerste drie maanden na de Switch-lancering uitkomen en alle parkoersen en later uitgekomen downloadbare content uit de originele game bevatten.

Daarnaast zou de Switch-versie nieuwe content krijgen in de vorm van nieuwe parkoersen, nieuwe speelbare personages en een verbeterde battle modus. De battle modus in de huidige Wii U-versie kon rekenen op negatieve kritiek van spelers en Nintendo zou daar wat aan willen doen. De ontwikkeling van de nieuwe Mario Kart zou inmiddels al afgerond zijn.

Kojima neemt dit jaar wel award op The Game Awards in ontvangst

Metal Gear-bedenker Hideo Kojima ontvangt op The Game Awards op 1 december de 'Industry Icon' award. Kojima had deze al vorig jaar moeten ontvangen, maar kon toen niet aanwezig zijn.

The Game Awards-presentator Geoff Keighley liet via Twitter weten dat Kojima dit jaar zijn award wel in ontvangst neemt. Kojima had de award vorig jaar al moeten ontvangen, maar hij werd toen volgens Keighley door de advocaten van zijn voormalige uitgever, Konami, tegengehouden aanwezig te zijn op de awardshow.

Kojima werkte jarenlang bij Konami en maakte daar onder andere de Metal Gear-franchise. In 2015 begonnen de geruchten over een moeilijke relatie tussen de ontwikkelaar en de uitgever, waarbij onder andere Kojima's naam van de cover van de laatste Metal Gear Solid-game, The Phantom Pain, werd gehaald. Uiteindelijk is Kojima vertrokken en heeft hij zijn eigen studio opgericht, waarmee hij een nieuwe game genaamd Death Stranding maakt. The Game Awards worden op 1 december gehouden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bethesda bevestigt tafels voor Zen Pinball Driveclub VR
0

Reacties op: Nieuws van de week: Geslachtsdelen in Watch Dogs 2 worden verwijderd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.