Weekoverzicht
Elder Scrolls 6

Nieuws van de week: Geen Elder Scrolls 6 op E3 en Mega Drive Mini aangekondigd

April van start

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Bethesda toont The Elder Scrolls 6 en Starfield niet op E3

Tijdens Bethesda's E3-persconferentie dit jaar worden The Elder Scrolls 6 en Starfield niet getoond. Dat heeft Bethesda's Todd Howard bevestigd op de Elder Scrolls 25th Anniversary stream. Op Bethesda's E3-persconferentie vorig jaar werd van beide games bevestigd dat ze in ontwikkeling zijn.

Hoewel Bethesda tijdens zijn E3-persconferentie op 9 juni geen The Elder Scrolls 6 of Starfield toont, zullen Doom Eternal en Wolfenstein: Youngblood wel aanwezig zijn. Verder is nog niet bekend met welke games het bedrijf de presentatie vult.

Lees meer

Elder Scrolls 6

Mega Drive Mini verschijnt in september

Sega Japan heeft de Mega Drive (en Genesis) Mini aangekondigd. De kleine versie van de klassieke console verschijnt wereldwijd op 19 september. Er worden twee controllers bijgeleverd en het apparaat moet 79,99 euro gaan kosten. Net als Nintendo's miniconsoles kan de Mega Drive Mini op elk moment games saven.

Er moeten veertig games op de console komen te staan. De westerse versie krijgt andere games dan de Japanse editie. Voor de westerse editie zijn tot nu toe de volgende games aangekondigd: Altered Beast, Castlevania Bloodlines, Comix Zone, Dr. Robotnik's Mean Bean Machine, Ecco the Dolphin, Gunstar Heroes, Shining Force, Sonic the Hedgehog, Space Harrier 2 en Toejam & Earl.

Lees meer

Mega Drive Mini

PUBG-bedenker wil geen battle royale-games meer maken

In maart kondigde Greene aan dat hij, na vijf jaar, het team van PUBG heeft verlaten. Hij blijft wel in dienst bij PUBG Corporation en gaat aan de slag als hoofd van een nieuwe divisie bij de ontwikkelaar, genaamd PUBG Special Projects. Met dit team, dat gaat opereren vanuit Amsterdam, wil Greene nieuwe mogelijkheden van interactie en connecties in de gamewereld onderzoeken.

Greene weet nog niet wat zijn volgende spel gaat inhouden, maar het is wél zeker dat dit geen nieuwe battle royale-game of een vervolg op PUBG gaat zijn. Hij geeft aan dat het doel van dit project is om iets nieuws te proberen en houdt zich niet bezig met het maken van winst. Bovendien krijgt Greene alle vrijheid en is er geen opgegeven deadline, dus voorlopig hoeven fans geen nieuws te verwachten over zijn nieuwe game.

Lees meer

PUBG

Best Buy lekt Metroid Prime Trilogy, Zelda: ALttP en Persona 5 voor Switch

Via het interne systeem van Best Buy is mogelijk het bestaan van Metroid Prime Trilogy, Zelda: A Link to the Past en Persona 5 voor de Switch gelekt.

Het begon in eerste instantie met de melding van Persona 5 voor de Switch, dat daarna werd bevestigd door een andere Twitter-gebruiker middels een foto. Daarna liet Wario64 weten dat ook Metroid Prime Trilogy in het werknemerssysteem van Best Buy the vinden is.

Tot slot vindt Wario64 een melding van een Switch-versie van The Legend of Zelda: A Link to the Past. Laatstgenoemde game is de klassieke Zelda-titel die oorspronkelijk op de Super NES verscheen.

Lees meer

Metroid Prime

Gearbox bevestigt releasedatum Borderlands 3 en brengt nieuwe trailer uit

Gearbox heeft bevestigd dat Borderlands 3 lanceert op 13 september voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Op pc zal de game exclusief verkrijgbaar zijn in de Epic Games Store.

In het spel kan worden gespeeld als een van de vier nieuwe Vault Hunters. Er is ook meer onthuld over het verhaal van Borderlands 3. De Calypso-tweeling heeft als doel om de verschillende groepen van bandieten te verenigen, om vervolgens de 'ultieme kracht van de melkweg' te veroveren. Het is de taak van de Vault Hunters om de tweeling tegen te houden.

Lees meer

Borderlands 3

Drie nieuwe NES-titels komen naar Nintendo Switch Online

Nintendo heeft nu aangekondigd dat de titels Super Mario Bros: The Lost Levels, Punch Out!! Featuring Mr. Dream en Star Soldier naar Nintendo Switch Online komen. De spellen zijn beschikbaar vanaf 10 april en brengen het totaal aantal games op de dienst naar 38.

Super Mario Bros: The Lost Levels werd oorspronkelijk alleen in Japan uitgebracht en is het vervolg op de originele Super Mario Bros-game. Het spel staat erom bekend een stuk moeilijker te zijn dan zijn voorganger. Punch Out!! Featuring Mr. Dream is een opnieuw uitgebrachte versie van de originele Punch Out!! en vervangt het gevecht met Mike Tyson door een gevecht met Mr. Dream. In het spel wordt gespeeld als Little Mac, die de rangen van de bokswereld moet bestijgen. Tot slot wordt het verticale ruimteschietspel Star Soldier toegevoegd aan Nintendo Switch Online.

Lees meer

Nintendo Update

Switch-versie Mortal Kombat 11 draait op 60 frames per seconde

In een interview met Game Informer verzekert Ed Boon, medebedenker van Mortal Kombat, dat de Switch-versie van Mortal Kombat 11 net als op de andere consoles draait op 60 frames per seconde. Wél vertelt hij dat de Fatality-acties op alle platformen met 30 frames per seconde worden afgespeeld. Volgens Boon is hiervoor gekozen om de personages in een hogere resolutie te kunnen tonen en meer effecten in beeld te kunnen brengen.

De Switch-versie van Mortal Kombat 11 wordt niet ontwikkeld door NetherRealm zelf, maar door Shiver Entertainment. In januari meldde Trevor Traub, producent van NetherRealm, dat de omgevingen in het vechtspel minder gedetailleerd zijn op de console van Nintendo, maar dat het spel er wel fantastisch uitziet.

Lees meer

Mortal Kombat 11

Battlefield 5-update voegt cosmetische microtransacties toe

Vanaf vandaag is het mogelijk om met echt geld Battlefield-valuta aan te schaffen in Battlefield 5. Deze valuta staat los van Company Coin, dat wordt verdiend door het spel te spelen, en kan worden gebruikt om cosmetische accessoires, Elite-personages en 'tijdbespaarders' te kopen in de digitale winkel van het spel.

Met Battlefield-valuta kunnen nieuwe cosmetische items van epische kwaliteit aangeschaft worden. Hoewel EA zegt in de toekomst meer cosmetische items uit te brengen, verzekert de uitgever dat elke speler de kans krijgt om de items te verkrijgen door middel van Company Coins.

Lees meer

Battlefield V

Toekomstige Assassin's Creed draait mogelijk om Vikingen

Wiki-bezoeker AlifMorrisonudin heeft een poster in The Division 2 gevonden waarin een Noorse God in de Assasssin's Creed-kleuren rood en wit wordt afgebeeld. Daarbij houdt hij de Apple of Eden vast, een bekend object uit de franchise.

De Noorse God zou mogelijk kunnen duiden op een Noorse inslag voor een nieuwe AC-game, waardoor de game zich tijdens het tijdperk van de Vikingen af kan spelen. Ubisoft heeft echter niets bevestigd, en daarnaast gaan er al een tijd geruchten dat de volgende AC-game zich rondom Rome afspeelt.

Lees meer

Assassins Creed Rogue

Zelda: Breath of the Wild en Mario Odyssey worden speelbaar in virtual reality met Labo

Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild krijgen updates op Switch die de games compatibel maken met Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit. De updates komen op 25 april uit en het nieuwe Labo-pakket verschijnt op 12 april. Met dit pakket kunnen spelers met karton hun eigen vr-headset maken voor de Switch.

In een trailer is te zien op wat voor manier de bril samenwerkt met de games. In Super Mario Odyssey lijken spelers drie koninkrijken opnieuw te kunnen bezoeken in virtual reality, en Breath of the Wild lijkt in zijn geheel speelbaar in vr door een optie aan te vinken in het menu.

Lees meer

Labo VR

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Rollercoaster Tycoon BioWare, waar ben je mee bezig?
0

Reacties op: Nieuws van de week: Geen Elder Scrolls 6 op E3 en Mega Drive Mini aangekondigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.