Weekoverzicht

Nieuws van de week: Gameverslaving een erkende stoornis en PS5 lanceert zonder PSVR

De maand van E3 is begonnen!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Gameverslaving vanaf 2022 officieel erkend als stoornis

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft afgelopen weekend de elfde herziening van de International Classification of Diseases (ICD) bekendgemaakt. In de nieuwe classificatie, welke vanaf 2022 in werking treedt en wordt gebruikt als internationale standaard voor het vaststellen van ziekten en stoornissen, wordt gameverslaving officieel erkend als stoornis.

Een gameverslaving wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie omschreven als een patroon van speelgedrag, dat wordt gekenmerkt door het hebben van verminderde controle over het gamen. Hierbij wordt steeds meer prioriteit gegeven aan gamen dan aan andere activiteiten, tot het punt waar het spelen van games voorrang krijgt op andere interesses en dagelijkse activiteiten. Vervolgens wordt dit gedrag doorgezet of uitgebreid, ondanks de negatieve gevolgen hiervan.

Lees meer

gamer

Nieuwe PSVR-versie komt niet uit rond release van PlayStation 5

Rond de release van de PlayStation 5 komt er geen nieuwe versie uit van de PlayStation VR. Dat laat Dominic Mallinson, Sony Global Head van R&D, weten in een interview met CNET. Volgens hem hoeven spelers geen nieuwe versie van de vr-helm te verwachten rond de lancering van de nieuwe console.

"We hebben geen reden om de release (van een nieuwe PSVR) samen te laten vallen met een nieuwe console", aldus Mallinson. "Consumenten worden dan gebombardeerd met zoveel nieuwe dingen - je moet dit kopen, je moet dat kopen - en dat is niet de boodschap die we dan willen versturen. Je moet wat ademruimte tussen dergelijke releases hebben."

Lees meer

PlayStation VR

Sonic the Hedgehog-film uitgesteld naar februari 2020

De aankomende Sonic the Hedgehog-film is uitgesteld naar februari 2020. Dat kondigde regisseur Jeff Fowler aan via Twitter. Volgens hem is de extra tijd nodig om Sonic "precies goed" te maken. Of hij daarmee de film zelf of het uiterlijk van de mascotte bedoelt is niet duidelijk.

De film gebaseerd op Sonic had eigenlijk in november dit jaar uit moeten komen. Na de release van de eerste trailer verscheen er online massaal kritiek op het uiterlijk van Sonic. Deze leek te weinig op zijn uiterlijk in de games. Daarop kondigde men aan dat het uiterlijk van Sonic in de film nog aangepast zou worden.

Lees meer

Sonic

Gratis nieuwe Battlefield 5-map

Afgelopen donderdag verscheen er een gratis nieuwe map voor Battlefield 5 op alle systemen. De multiplayermap heet Mercury en speelt zich af aan de kust van Kreta. De Britten en Duitsers nemen het tegen elkaar op onder operatie Mercury, waarbij de Britten proberen stand te houden tegen een aanval van de Duitsers.

De map is onder andere interessant vanwege de kleurrijke graphics en het hoogteverschil op vele punten van de map. Daardoor kunnen aanvallen van alle kanten komen.

Lees meer

Battlefield 5

Abonnementendienst gelekt op Ubisoft Store

Een gebruiker op het forum van ResetEra vond vorig weekend een placeholder voor de 'Ubisoft Pass Premium' in de Ubisoft Store. Ook de categorie 'Ubisoft Subscription' verscheen in de digitale winkel. Dit is opvallend, omdat Ubisoft op het moment niet dit soort diensten aanbiedt. De afbeelding en categorie werden al snel weer verwijderd, maar suggereren dat Ubisoft plannen heeft om een eigen abonnementendienst op te zetten.

De dienst van Ubisoft is wellicht vergelijkbaar met Origin Access, waarmee spelers toegang krijgen tot een uitgebreide bibliotheek aan games en nieuwe spellen al vóór lancering gespeeld kunnen worden. Bovendien krijgen leden van de Origin-dienst tien procent korting op digitale aankopen.

Lees meer

Ubisoft

'The Last of Us 2 wordt uitgesteld tot 2020'

Volgens Jason Schreier stond The Last of Us 2 oorspronkelijk gepland om in dit najaar gelanceerd te worden. De releasedatum is nu echter mogelijk verplaatst naar februari volgend jaar. Schreier zegt ook dat Ghost of Tsushima, waarvan ook nog geen releasedatum bekend is, na Death Stranding en The Last of Us 2 wordt uitgebracht en daarmee de laatste grote PS4-titel is, voordat de PlayStation 5 in het najaar van 2020 verschijnt.

Eerder deze maand werd er een afbeelding geplaatst van een aantal vacatures bij Naughty Dog. De ontwikkelaar was op zoek naar werknemers uit verschillende disciplines, om The Last of Us 2 'af te ronden'. De vacatures suggereerden dat het spel in de laatste fase van ontwikkeling zit, maar ook dat de kans groot is dat de lancering van The Last of Us 2 voorlopig nog op zich laat wachten.

Lees meer

The Last of Us Part 2

Death Stranding verschijnt op 8 november

Death Stranding komt op 8 november uit voor PlayStation 4. Dat is onthuld tijdens een livestream op het PlayStation Twitch-kanaal. De livestream rondom Death Stranding begon al eerder en toonde alleen nog maar vage beelden, maar later verscheen er een trailer met gameplay van de game en werd de releasedatum onthuld.

Kojima laat weten dat Death Stranding een compleet nieuw soort actiegame wordt waar spelers geïsoleerde steden en een gefragmenteerde samenleving met elkaar in contact moeten brengen. Alle elementen van de game, waaronder het verhaal en de gameplay, hangen samen dankzij het thema 'connectie'. Hoe dat precies tot uiting komt is niet bekend.

Lees meer

Death Stranding

Gears 5 wordt op E3 getoond

Gears 5, het nieuwe deel in de Gears of War-reeks, wordt op E3 getoond, zo heeft het officiële Twitter-account van de franchise bevestigd. In de tweet valt te lezen dat Gears 5 tijdens Microsoft's E3-persconferentie wordt getoond. Deze persconferentie begint op zondag 9 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd.

Daarnaast deelde het officiële Twitter-account van E3 meer informatie. Zo is Rod Fergusson van ontwikkelaar The Coalition aanwezig bij het E3 Coliseum om nog meer details over de game te geven. E3 Coliseum is een nieuwe show tijdens en op de beurs waar allerlei ontwikkelaars aan het woord komen en games worden uitgelicht.

Lees meer

Gears 5

Call of Duty: Modern Warfare aangekondigd, krijgt gratis updates en cross-play

Call of Duty: Modern Warfare is onthuld door Infinity Ward. De game bevat geen season pass , ondersteunt cross-play en komt op 25 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Een trailer geeft enkel een blik op de op singleplayer-campagne van de game, die volgens ontwikkelaar Infinity Ward een 'authentieke militaire simulator' is. Ook moet het de meest provocatieve game in de franchise worden, met 'twee kanten van oorlogsvoering' en terrorisme. Het verhaal betreft een reboot van de serie, maar Captain Price uit de vorige games keert terug. Verder valt op hoe de graphics erop vooruit zijn gegaan vergeleken met Black Ops 4 dankzij een nieuwe versie van de engine.

Lees meer

Modern Warfare, cod, call of duty

Marvel's Avengers wordt third person-game met single- en multiplayer

Op de pagina van E3 Coliseum stond een hoop informatie over wat we van Marvel’s Avengers kunnen verwachten. Dit leek echter niet de bedoeling, want de update is sindsdien verwijderd. Een oplettende ResetEra gebruiker, genaamd Vestan, heeft een screenshot van de informatie gemaakt en deze gedeeld.

Uit de screenshot kunnen we halen dat Marvel’s Avengers zowel singleplayer- als co-op-gameplay ondersteunt. Het is een ‘epische’ avonturengame die gebruikmaakt van filmische verhaalvertelling en speelt zich af in een wereld die zich blijft uitbreiden. Daarnaast is het mogelijk om de helden aan te passen.

Lees meer

Avengers Endgame

Dit artikel delen:

Lees meer

Niantic: ‘Succes Ingress verantwoordelijk voor creatie van Pokémon Go’ Gameverslavingen worden erkend en dat is goed
0

Reacties op: Nieuws van de week: Gameverslaving een erkende stoornis en PS5 lanceert zonder PSVR

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.