Weekoverzicht
Super smash bros ultimate

Nieuws van de week: gameplay Red Dead Redemption 2 en nieuwe personages voor Super Smash Bros.

Veel nieuwe games om naar uit te kijken

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Uitgebreide gameplay-video van Red Dead Redemption 2 verschenen

Rockstar Games heeft vandaag uitgebreide gameplay-beelden van Red Dead Redemption 2 uitgebracht.

In de game speel je als Arthur Morgan, een seniorlid van de Van der Linde-bende. Morgan is de rechterhand van de leider, Dutch van der Linde en werd als jonge jongen opgenomen in de bende, waardoor hij zijn bendeleden ziet als familie. En dus is het leven als een outlaw het enige dat hij kent, en is hij bereid zijn leven te geven voor zijn 'familie'.

Castlevania-personages, Dark Samus, King K. Rool en meer naar Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo heeft in een speciale Nintendo Direct meer informatie rondom Super Smash Bros. Ultimate bekendgemaakt. Onder andere Simon en Richter Belmont uit Castlevania worden beschikbaar in de vechtgame.

De vampierenjager Simon Belmont maakt gebruik van zijn iconische zweep. Voor zijn speciale aanvallen maakt hij gebruik van zijn bijl, Holy Water en een uppercut. Richter Belmont is beschikbaar als 'echo fighter' en heeft veel van dezelfde moves als Simon.

Fallout 76 komt niet op Steam beschikbaar

Fallout 76 zal op pc niet op Steam verschijnen. In plaats daarvan komt de game op Bethesda's eigen lanceerplatform uit, Bethesda.net.

Dit valt te lezen in de FAQ voor de Fallout 76-bèta. "De bèta en de game zullen beschikbaar zijn op Xbox One, PlayStation 4 en pc (alleen via Bethesda.net)." Het bedrijf bevestigde daarna aan PC Gamer dat de bèta en de game zelf niet naar Steam komen.

Fallout 76

Blizzard werkt aan meerdere Diablo-projecten

Blizzard heeft een video uitgebracht waarin het bedrijf meldt aan meerdere Diablo-projecten te werken.

Volgens associate community manager Brandy Camel zijn er "meerdere Diablo-projecten" in de maak, en heeft de studio "wellicht" wat te tonen dit jaar. Ze laat daarnaast weten dat sommige projecten langer duren dan anderen.

PVP-gevechten eind dit jaar naar Pokémon Go

In een interview met het Poolse tijdschrift Gram heeft Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic aangegeven dat PVP-gevechten eind dit jaar verschijnen. Ook worden er nieuwe pokémon toegevoegd.

Uit de vertaling van het interview blijkt dat Niantics hoofd van product marketing Anne Beuttenmüller aangeeft dat er op dit moment wordt gewerkt aan de langverwachte feature. PVP-gevechten zijn onderdeel van de volgende grote update van de game en verschijnt eind dit jaar.

Breath of the Wild krijgt plaats op Zelda-tijdlijn

The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft een plek gekregen in de Zelda-tijdlijn. Op het Japanse Zelda Portal is te zien dat de game plaatsvindt aan het einde van alle games.

Het blijkt echter ook dat de game niet verbonden is met de andere tijdlijnen uit de serie. Zoals beschreven staat in Hyrule Historia zijn de games verdeeld over drie tijdlijnen: een over de jonge Link, een over de oude Link en een 'Fallen Hero'-tijdlijn.

Zelda: Breath of the Wild

Fortnite: Battle Royale nu beschikbaar voor geselecteerde Android-toestellen

Epic Games stelt Fortnite beschikbaar als download op Android-apparaten. De bèta-versie van de populaire game is echter voor nu alleen te downloaden voor een paar Samsung-apparaten.

Indien de speler de game downloadt op de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 of de Galaxy Tab S4, dan krijgt de speler de Galaxy-outfit cadeau.

EmuParadise verwijdert roms om juridische problemen te vermijden

Website EmuParadise verwijdert alle roms. oprichter MasJ zegt dit te doen door een groeiend risico van juridische consequenties.

In een blog op de website van EmuParadise maakt MasJ duidelijk dat het na 18 jaar bestaan niet waard is om al het werk van zijn team te riskeren voor potentieel desastreuze gevolgen. “Ik kan de toekomst van mijn teamgenoten, die door de jaren heen zoveel hebben bijgedragen aan de website, niet riskeren. We beheren EmuParadise uit liefde voor retro-games. Helaas is het nu niet mogelijk om dit te doen op een manier die iedereen gelukkig maakt én ons uit de problemen houdt.”

Super Retro Boy

Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee krijgen weer Mega Evolutions

Mega Evolutions komen terug in de nieuwe games Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee. De Pokémon-fansite Serebii deelde nieuw verschenen afbeeldingen van het tijdschrift CoroCoro.

In het tijdschrift lijkt het onder andere dat Mega Evolutions vrijwel hetzelfde gaan functioneren als in eerdere games. De speler dient een zogenoemde Mega Stone te koppelen aan de juiste Pokémon om een Mega Evolution uit te voeren die eens per battle gebruikt kan worden. Pokémon die een Mega Stone gebruiken veranderen regelmatig van type, veranderen van uiterlijk en krijgen daarnaast een flinke power-boost.

God of War krijgt deze maand nog New Game+

Het eerder dit jaar uitgekomen God of War ontvangt op 20 augustus een update die een New Game+-modus toevoegt aan het spel.

Tijdens E3 liet Sony al weten dat New Game+ naar de game zou komen, maar nu is de datum van verschijning ook bekend.

God of War

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: Call of Duty: Black Ops 4 Een droge zomer? Niet in gameland
0

Reacties op: Nieuws van de week: gameplay Red Dead Redemption 2 en nieuwe personages voor Super Smash Bros.

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.