Weekoverzicht

Nieuws van de Week: Fortnite en PUBG verdienen 200 miljoen dolllar

En verder is Tony Hawk gestopt bij Activision en nieuwe Fortnite: Battle Royale-update

Geschreven door Bob van der Laan op
In het Nieuws van de Week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

A Way Out gaat goud

De regisseur en schrijver van de coöperatieve actiegame A Way Out heeft via Twitter aangegeven dat de ontwikkeling is afgerond. In een tweet zegt Josef Fares, het creatieve brein achter de game: "A Way Out is goud," wat betekent dat de ontwikkelingen rondom de game zijn afgerond. In dezelfde tweet zegt Fares dat hij nauwelijks zijn opwinding kan omschrijven. De kans is groot dat hoewel de game klaar is er nog steeds een team blijft werken aan updates en patches.

A Way Out is gemaakt door het brein achter Brothers: A Tale of Two Sons. Het spel speelt zich af tijdens de jaren 70 en volgt twee mannelijke gevangenen. In dit coöperatieve spel moeten spelers uit een zwaarbewaakte gevangenis zien te ontsnappen. De game bestaat daarom veelal uit splitscreen en focust zich voornamelijk op verhaalvertelling. In onze preview is meer te lezen hoe de game precies samen is gesteld.

Het spel is alleen in de coöperatieve mode speelbaar, maar er wordt voor gezorgd dat er altijd met iemand kan worden gespeeld. Zo is er afgelopen december bekendgemaakt dat er een "gratis proefperiode voor vrienden-pas" aangeschaft kan worden bij de game. Hierdoor kan de speler met een vriend spelen die het spel zelf niet in bezit heeft. Wanneer dit op console wordt gedaan moet de desbetreffende vriend wel PS Plus of Xbox Live Gold hebben.

Vanaf maart 2019 geen PS3- en Vita-games bij PS Plus

Sony heeft aangekondigd dat het vanaf 8 maart 2019 geen nieuwe games meer toevoegt aan de PS Plus-lijst. De tijd van aanbiedingen voor de PS3 en Playstation Vita komt ten einde. De aanbiedingen lopen nog tot 8 maart 2019. Dit is in de Playstation Blog van vandaag aangekondigd.

Februari 2019 wordt dus de laatste maand wanneer Sony het zes-game format aanhoudt. Dit format bestond sinds de lancering van de Playstation 4 in november 2013. De PS Vita, PS3 en PS4 krijgen elke maand elk twee aanbiedingen.

Sony zegt in de blog: "De maandelijkse PS game lineup gaat focussen op PS4 titels en niet langer Playstation 3- en Playstation Vita-titels zal bevatten. Dit heeft geen effect op games die je al hebt gedownload of gaat downloaden vóór 8 maart 2019. Deze games zullen nog steeds onderdeel zijn van je PS Plus-bibliotheek zo lang je abonnee blijft."

Volgens Sony verandert er niks anders aan het Playstation Plus-abonnement. Er zal een blijvende prioriteit zijn voor het ondersteunen van online multiplayer, online gameopslag, maandelijkse PS4-games en exclusieve PS Store-kortingen voor alle content en netwerkservices.

Nieuwe gamemodus in Fortnite: Battle Royale geeft spelers alleen gouden wapens

Er is vandaag een nieuwe gamemodus beschikbaar geworden in Fortnite: Battle Royale. Spelers krijgen bij de Solid Gold Limited Time Mode alleen wapens die Legendary zijn.

In de Solid Gold Limited Time Mode krijgen spelers alleen de optie om tijdens de Battle Royale-modus wapens te vinden die Legendary zijn.

De gouden wapens die spelers tijdens de modus kunnen gebruiken zijn de SCAR Assault Rifle, Semi-Auto en Bolt-Action Rifles, Silenced Pistol, Minigun, Silenced Pistol, Minigun en de Hand Cannon Pistol die vorige week met de Season 3-update uit de Save the World-modus naar Battle Royale over kwam. Verder zijn granaten en heal-items als shields en bandages nog wel beschikbaar.

De gloednieuwe Solid Gold-modus is alleen speelbaar in de squad-modus en is maar tijdelijk beschikbaar in Fortnite: Battle Royale. Hoe lang dit zal zijn heeft Epic Games nog niet duidelijk gemaakt.

Tony Hawk werkt niet meer met Activision, Nederlandse studio RageSquid wil graag met de skatboarder werken aan skateboardgame

Tony Hawk heeft bevestigd dat hij niet meer samenwerkt met Activision rondom de Tony Hawk's Pro Skater-serie. De franchise heeft niet veel meer van zich laten horen sinds 2015 en de release van de uitermate teleurstellende Tony Hawk's Pro Skater 5. Tony Hawk heeft zelf in een tweet gereageerd op zijn fans die vragen om een remaster.

Tony Hawk heeft vorig jaar in een interview gehint dat hij met een ander bedrijf werkt aan een game. Hierin zij hij dat hij nog geen contracten had ondertekend en dat hij meer zal weten na een paar maanden. Dit is inmiddels al een jaar geleden. Het is niet duidelijk of er ooit nog iets van deze samenwerking naar voren komt.

De Nederlanse gamestudio RageSquid, bekend van onder andere Action Henk en hun nieuwste titel Descenders, heeft laten weten wel samen te willen werken met Tony Hawk aan een nieuwe skateboardgame.

Mike Rose, oprichter van de uitgever achter het in Utrecht gelegen RageSquid, heeft via Twitter een oproep gedaan aan de bekende skateboarder om te gaan praten over een nieuwe game.

In zijn tweet geeft Rose aan dat Descenders de hoogst gewaardeerde 'extreme biking game' op Steam is en dat RageSquid van plan is om skateboarden aan te pakken voor hun volgende project. Tony Hawk heeft vooralsnog nog niet publiekelijk gereageerd op het verzoek. Wel heeft Rose een tweet geplaatst waarin hij zegt: "Raad eens met wie ik aan het kletsen ben".

Fornite en PUBG halen in januari meer dan 200 miljoen dollar binnen

Het onderzoekscentrum Superdata, dat zich voornamelijk focust op de games-industrie, heeft cijfers naar voren gebracht over Fortnite en PUBG.

Hierin komt naar voren dat in de maand januari PUBG en Fortnite gezamenlijk een digitale omzet van 200 miljoen dollar hebben gegenereerd op zowel consoles als pc. Fortnite heeft in die maand volgens Superdata een record neergezet qua 'betrokkenheid'.

Andere statistieken die naar voren kwamen is dat er globaal een totaal van 9 miljard dollar digitaal is uitgegeven aan games. Vorig jaar was dat 8,9 miljard dollar gedurende de maand januari. Daarnaast zegt Superdata dat er ongeveer 1,5 miljoen digitale exemplaren van Dragon Ball FighterZ voor consoles zijn verkocht en dat Monster Hunter: World heeft bijgedragen aan een grote digitale omzet voor de consolemarkt.

Gisteren is een nieuwe gamemodus voor Fortnite: Battle Royale aangekondigd. Deze is nu live en laat spelers alleen met gouden wapens strijden. Ook komen er snel jetpacks naar de game.

Hieronder is een lijst te zien met games per platform die de meeste digitale omzet hebben behaald.

'Nieuwe Battlefield speelt zich af in Tweede Wereldoorlog'

Net als zijn voorganger Battlefield 1, zal het vervolg op de Battlefield-serie zich afspelen in een van de grote wereldoorlogen. Nadat Battlefield 1 zich afspeelde in de Eerste Wereldoorlog zal de volgende Battlefield-game terugkeren naar de Tweede Wereldoorlog.

Volgens bronnen binnen GamesBeat wordt de volgende Battlefield-game Battlefield V en gaat het terugkeren naar de Tweede Wereldoorlog, waar de in 2009 uitgebrachte Battlefield 1943-game zich ook al afspeelde. Hierbij hadden spelers de keuze om te kiezen tussen het United States Marine Corps en het Japanse Keizerlijke-leger. GamesBeat liet ook al het beginscherm van de nieuwe Battlefield zien.

EA maakte eerder dit jaar al bekend dat er in 2018 nog een nieuwe Battlefield-game gaat komen en dat er al een in de maak is. Afgelopen zaterdag bracht de senior video en media director van EA, Randy Evans, het nieuws naar buiten dat er een Battlefield-onthullingstrailer onderweg is. Verder liet EA vorige week al weten dat er een nieuwe Battlefield-game speelbaar zou zijn op het EA Play 2018-evenement in Los Angeles dat drie dagen voor E3 van start gaat.

Facebook introduceert Women in Gaming

Women in Gaming is een initiatief dat is gelanceerd door Facebook. Het moet vrouwen aanmoedigen om te werken in de games-industrie.

Met het project, dat hier te bekijken is, wordt via video en tekst aandacht gegeven aan de vrouwen die in de game-industrie werken. Hiermee wilt men aandacht geven aan het feit dat vrouwen ondergerepresenteerd worden in deze industrie.

Er staan inmiddels al twintig video's op de pagina waarin diverse vrouwen vertellen hoe hun werkzaamheden verlopen en hoe het is om als vrouw diverse rollen binnen de industrie te bekleden. Daarnaast heeft Facebook de handen ineengesloten met diverse organisaties, zoals de European Women in Games-conferentie en Women in Games WIGJ, om vrouwen die op evenementen spreken te ondersteunen.

Facebook-president Sheryl Sandberg vertelt: "We moeten alle talenten van de mensheid gebruiken om titels en industrieën te creëren die iedereen aanspreken. Daar gaat het Women in Gaming-programma over. We willen een globale community bouwen zodat je je verhalen, je uitdagingen, je wensen en dromen kunt delen."

Epic Games heeft de tweede update sinds het derde seizoen van Fortnite: Battle Royale uitgebracht. De update voegt onder meer een gloednieuwe locatie toe aan de map.

Pal onder Fatal Fields is namelijk het nieuwe point of interest Lucky Landing toegevoegd aan de Battle Royale-map. De locatie heeft iets weg van een Aziatisch-getint stadje. Er zijn een aantal verschillende huisjes waar vele chests, ammo boxes en loot te vinden is. Ook zijn de shrines weer te vinden die in de 2.5.0-update naar Battle Royale kwamen om het Chinese Nieuwjaar te vieren.

Naast een nieuwe locatie is er ook een nieuw wapen toegevoegd aan Fortnite: Battle Royale. De Hunting Rifle is nu beschikbaar en komt over van de Save the World-modus in Fortnite. Het jachtgeweer is effectief op middel tot lange afstand, wordt geleverd zonder scope en komt voor als Uncommon en Rare. Daarnaast wordt er voor de Save The World-modus een Dragonfire Auto-Shotgun toegevoegd. Deze shotgun ontketent een muur van vuur en beschadigt alle zombies in zijn bereik.

Bekijk de rest van de aanpassingen hier.

Ubisoft brengt volgende week korte Far Cry 5-film op Amazon Prime uit

Ubisoft brengt begin volgende week een korte film rondom hun aankomende game Far Cry 5 uit op Amazon Prime.

De korte film heet Eden's Gate en draait om drie vloggers die naar Montana gaan om de Eden's Gate-cult te volgen. De Eden's Gate zijn de slechteriken in het spel Far Cry 5. Dat dit niet helemaal goed afloopt voor de vloggers lijkt een inkoppertje.

Hieronder is de aankondigingstrailer van de korte film te zien. Die is vanaf 5 maart op Amazon Prime te zien. Far Cry 5 komt op 27 maart uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Assassin’s Creed Origins: Curse of the Pharaohs verschijnt week later

De Assassin's Creed Origins-uitbreiding Curse of the Pharaohs komt niet langer op 6 maart uit, maar op 13 maart.

Dit is volgens de ontwikkelaar om de best mogelijke ervaring aan spelers te kunnen bieden. Ubisoft heeft daarnaast ook een video uitgebracht waarin meer te zien is van de uitbreiding.

Curse of the Pharaohs voegt nieuwe locaties als Thebes en de Luxos-tempels toe. Bayek jaagt in de uitbreiding op artefacten die door dieven uit graven van oude koningen zijn gestolen. Dit heeft er vervolgens voor gezorgd dat ondode farao's in de wereld rondlopen. Bayek moet het zowel tegen hordes ondoden als tegen de oude koningen opnemen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Sid Meier’s Pirates! Brass Tactics
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Fortnite en PUBG verdienen 200 miljoen dolllar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.