Weekoverzicht

Nieuws van de week: Firewatch verschijnt op 9 februari

En verder: Star Wars Battlefront krijgt seizoenspas

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Firewatch verschijnt 9 februari

Adventuregame Firewatch komt 9 februari 2016 uit op pc, Mac, Linux en PlayStation 4. Dat heeft ontwikkelaar Campo Santo bekendgemaakt op zijn blog. De ontwikkelaar is nu bezig met bugs verhelpen en het spel afronden.

Hoofdpersoon Henry moet in Firewatch de wildernis van Wyoming bosbranden melden aan zijn collega en enige contactpersoon: Delilah. Spelers kunnen de omgeving verkennen en onderzoeken, evenals branden voorkomen.

Humble Bundle schrapt 12 banen

Humble Bundle heeft twaalf banen geschrapt, ongeveer een vijfde van het totale aantal werknemers. Mede-oprichter John Graham zegt dat het bedrijf te ambitieus is geweest en te veel mensen heeft aangenomen.

Een anonieme bron zegt tegen nieuwssite Polygon dat er in verscheidene afdelingen ontslagen zijn gevallen. Volgens deze bron zijn zowel bij de creatieve als de technische, zaken- en communicatie-afdelingen mensen ontslagen.

Humble Bundle is een digitale winkel die spellenbundels verkoopt. Klanten kunnen zelf bepalen hoeveel ze voor een bundel betalen en hoeveel van het bedrag naar de ontwikkelaars gaat en welk deel naar het goede doel.

Star Wars Battlefront krijgt seizoenspas

Electronic Arts heeft een seizoenspas onthuld voor first person shooter Star Wars Battlefront. De seizoenspas bevat vier dlc-pakketten met nieuwe maps. Dat maakt de uitgever bekend op zijn site. Seizoenspas-eigenaars krijgen twee weken eerder toegang tot de dlc's dan andere spelers. Bovendien bevat de seizoenspas een 'Shoot First'-emote. De seizoenspas gaat 50 euro kosten voor pc.

Gesloten bèta Overwatch start vanaf 27 oktober

Blizzard rolt vanaf 27 oktober een gesloten bèta uit van multiplayershooter Overwatch. De bèta is eerst beschikbaar in Amerika; het is nog niet bekend wanneer de bèta naar Europa en Azië komt. Blizzard kondigt de bèta aan op zijn website Battle.net.

De ontwikkelaar deelt de bèta op in twee hoofdonderdelen: de bèta zelf en testweekends. De gewone bèta is puur om feedback te ontvangen over hoe de game speelt. De testweekends zijn bedoeld om de serverinfrastructuur te testen.

De Overwatch-bèta is alleen beschikbaar voor het Windows-besturingssysteem. Ook is de Battle.net-launcher vereist om het spel te kunnen testen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een plaats in de bèta.

Registratie gesloten alphatest Doom nu open

Bethesda heeft een gesloten alphatest voor de nieuwe Doom aangekondigd. Mensen met een toegangscode kunnen zich nu aanmelden voor de test. Op de registratiepagina valt te lezen dat de alphatest alleen beschikbaar komt voor een gedeelte van de mensen die een code hebben voor de daaropvolgende bèta van de game. Mensen die Wolfenstein: The New Order hebben gereserveerd hebben deze code ontvangen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Nier 2 wordt voornamelijk ontwikkeld door PlatinumGames Panoramical
2

Reacties op: Nieuws van de week: Firewatch verschijnt op 9 februari

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 17 oktober 2015 14:09
  Firewatch is wel een titel die ik sterk in de gaten hou, genre spreekt me enorm aan datzelfde geld voor de gameplay.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 18 oktober 2015 22:12
  +1
  Firewatch vind ik bij elke preview interessanter worden. Dit samen met de nieuwe Deus Ex gaat 2016 lekker van start! :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.