Weekoverzicht

Nieuws van de week: Far Cry Primal onthuld

En verder: Nintendo valt niet meer onder de top 100 merken

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Far Cry Primal onthuld, verschijnt begin 2016

Ubisoft heeft de nieuwe Far Cry officieel onthuld: Far Cry Primal. De game speelt zich af in de oertijd. De hoofdpersoon is de jager Takkar, die als laatste van zijn jachtgroep moet zien te overleven in het land Oros. De game verschijnt 23 februari 2016 op PlayStation 4 en Xbox One en in maart 2016 op pc.

Spelers moeten in Far Cry Primal op jacht om voedsel te vergaren. Vuur dient als wapen en spelers kunnen wapens en gereedschap maken van de resten van dode dieren.

Nederlander wint Europees kampioenschap Hearthstone

Thijs "ThijsNL" Molendijk heeft zondag 4 oktober het Europese Kampioenschap Hearthstone gewonnen. Hij mag nu door naar het wereldkampioenschap dat tijdens BlizzCon plaatsvindt. In de finale versloeg ThijsNL de Oekraïner Neirea met 3 -1.

Thijs maakte in de finale 10.000 euro buit en mag nu gaan strijden voor de wereldtitel, waar een prijs van 100.000 euro aan verbonden is. Blizzcon vindt 6 en 7 november plaats in Anaheim, Californië. 

Nintendo valt niet meer onder de top 100 merken

Nintendo behoort niet langer tot de top 100 merken ter wereld. Dat heeft onderzoeksbureau Interbrand bekendgemaakt. Het is voor het eerst sinds 2001 dat het bedrijf niet meer in deze top 100 staat.

Volgens Interbrand-ceo Yuki Wada gaat Nintendo niet mee met de veranderingen die plaatsvinden in de levensstijl van consumenten. Wada zegt dat Nintendo de smartphoneboot heeft gemist.

De Japanse gamegigant heeft zich lange tijd verzet tegen het uitbrengen van smartphonegames. Inmiddels werkt het bedrijf aan een Pokémon GO, een augmented reality-game gebaseerd op Pokémon.  Het spel verschijnt in 2016 op iOS en Android.

Microsoft's HoloLens kost 3000 dollar voor ontwikkelaars

Microsoft's augmented realitybril HoloLens komt in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar voor ontwikkelaars en gaat hen 3000 dollar kosten. Dat is bekendgemaakt op Microsoft's Windows 10-evenement op 6 oktober.

De development kit komt niet voor alle ontwikkelaars beschikbaar. Mensen moeten online een formulier invullen om kans te maken. Meer details over wie er aan de slag kan met de bril wordt dichter bij de lancering bekendgemaakt. 

Staking stemacteurs goedgekeurd door Amerikaanse vakbond

De staking voor stemacteurs in games is door 96,52 procent van de leden van SAG-AFTRA goedgekeurd. SAG-AFTRA is de vakbond voor acteurs in de Verenigde Staten.

75 procent van de vakbond moest de staking goedkeuren om het door te laten gaan. De vakbond gaat nu om tafel zitten met diverse uitgevers om te kijken of het mogelijk is om voor de belangen van stemacteurs op te komen. 

Uitgevers moeten stemacteurs een percentage van de winst van een spel betalen, vindt de vakbond. In ruil daarvoor zou het uurloon omlaag gaan. Op zijn website schrijft de SAG-AFTRA dat de regeling alleen gaat gelden voor spellen die meer dan 2 miljoen keer verkopen. De vakbond wil hiermee vooral stemacteurs van 'blockbusters' bevoordelen en indie-spellen beschermen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Vervolg op Until Dawn wordt overwogen The Road to Blizzcon 2015: een sfeerverslag
0

Reacties op: Nieuws van de week: Far Cry Primal onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.