Weekoverzicht
Fallout 76

Nieuws van de week: Fallout 76 valt tegen en mobiele WoW

Voor ieder wat wils

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Fysieke verkoop Fallout 76 slechter dan Fallout 4 in VK

Fallout 76 is in zijn eerste week in het Verenigd Koninkrijk in fysieke versie beduidend minder verkocht dan zijn voorganger, Fallout 4. In de top tien bestverkochte fysieke games worden tevens meerdere nieuwe games uitgelicht.

Met het uitkomen van Fallout 76 heeft Bethesda 82,4 procent minder exemplaren verkocht ten opzichte van Fallout 4. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met het feit dat meer spelers kiezen om een digitale versie van de game te kopen vergeleken met het jaar 2012 dat Fallout 4 uitkwam. Met de verkopen van afgelopen week bereikte de nieuwe game van Bethesda de derde plaats in de top tien.

Fallout 76

Pokémon Go-achtige World of Warcraft-game in ontwikkeling

Blizzard laat weten een World of Warcraft-game te ontwikkelen die sterk geïnspireerd is door de mobiele game Pokémon Go. Daarnaast wordt bekend dat Diablo 4 mogelijk pas na 2020 gaat verschijnen.

In een uitgebreide rapportage van Kotaku spreekt de website met huidige en ex-werknemers van Blizzard over de twee games. Uit het artikel blijkt dat de mobiele World of Warcraft-game uitgebreider wordt dan Pokémon Go en zich afspeelt in de echte wereld op basis van GPS-functionaliteit. Daarnaast heeft het volgens lead designer Cory Stockton ook meerdere singleplayer-elementen. Momenteel heeft de mobiele game nog geen officiële naam en is nog niet bekend wanneer de mobiele game verschijnt.

World of Warcraft

Activision bekritiseerd om ontbreken ondertiteling Spyro Reignited Trilogy

Uitgever Activision is in opspraak geraakt nadat bekend werd dat er zich geen ondertitelingen begeven in Spyro Reignited Trilogy. Alhoewel er een tekstfunctie is voor in-game gameplay, zijn er geen ondertitelingen in de game voor cutscenes.

Met het ontbreken van ondertitelingen in de cutscenes, gaat dit ten koste van het speelplezier voor onder andere mensen die doof of slechthorend zijn. Nadat meerdere meldingen op het internet verschenen over het ontbreken van ondertitelingen in de game, reageerde een woordvoerder van Activision om uitleg te geven waarom deze functie zich niet in de game bevindt.

Spyro

Valve stopt met produceren van Steam Link

Valve stopt met het produceren van de Steam Link.

De Steam Link is bedacht om pc-games naar de televisie te streamen. Op Steam meldt Valve echter dat het apparaat in Europa uitverkocht is, en in de Verenigde Staten ook bijna. Hoewel het niet expliciet wordt gemeld, lijkt Valve te suggereren dat het apparaat niet terugkeert.

Steam Link

Skybound is begonnen met het afmaken van Telltale's The Walking Dead

Skybound Entertainment heeft de ontwikkeling van het laatste seizoen van Telltale's The Walking Dead hervat.

Dat laat de ontwikkelaar weten op zijn website. "Het was intern veel werk om ons zover te krijgen om daadwerkelijk te beginnen aan de ontwikkeling. We vinden het geweldig om te laten weten dat veel van de getalenteerde, gepassioneerde teamleden die oorspronkelijk aan de game werkten, nu ook weer er aan werken."

Walking Dead

Ubisoft behoudt gokmachines, bloed en strippers in Rainbow Six Siege

Ontwikkelaar Ubisoft heeft besloten om de plannen voor het esthetisch aanpassen van Rainbow Six: Siege niet door te voeren. De ontwikkelaar kreeg in de afgelopen paar weken kritiek van de community voor het willen verwijderen van esthetische elementen uit de game, zoals bloedspetters, gokmachines en afgebeelde strippers.

Ongeveer een maand geleden maakte Ubisoft via een blogpost bekend een paar veranderingen in de game toe te willen passen die refereren naar geweld, gokken en seks. De ontwikkelaar gaf in een blog aan deze veranderingen voor de volgende update door te willen voeren, zodat de game geschikt is om in Aziatische landen uit te brengen. De update genaamd 'Operation Wild Bastion' was gepland om als één globale versie uit te komen voor alle spelers.

Rainbow Six Siege

Xbox One zonder diskdrive verschijnt mogelijk volgend jaar

Er komt volgend jaar mogelijk een Xbox One uit zonder diskdrive, waar dus geen fysieke discs in geplaatst kunnen worden.

Dat meldt de website Thurrott, waar men diverse anonieme bronnen claimt te hebben. Het apparaat moet op hetzelfde krachtniveau als de huidige Xbox One-consoles zitten, maar dan zonder de diskdrive.

Xbox One X

Update: No Man's Sky Visions-update verschijnt morgen

Oprichter van No Man's Sky, Sean Murray, heeft op Twitter bekendgemaakt dat de nieuwe update voor de game genaamd Visions morgen verschijnt voor spelers. In de betreffende tweet licht Murray uit dat er in de update meer kleurrijke werelden, flora en fauna en vuurwerk te zien is.

Pokémon: Let's Go-games in een week drie miljoen keer verkocht

In een krappe week zijn er wereldwijd drie miljoen exemplaren van Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Eevee! verkocht.

Dat maakte The Pokémon Company bekend via Twitter. Daarmee zijn het samen de Switch-games die het vaakst zijn verkocht in één week tijd. De spellen verschenen wereldwijd op 16 november.

Pokemon lets go!

Nintendo vraagt handelsmerken aan voor mobiele GameCube-controller

Nintendo heeft nogmaals handelsmerken aangevraagd voor GameCube-controllers. Ditmaal wijzen de documenten op controllers voor mobiele telefoons.

Het betreffende handelsmerk is onderdeel van meerdere aanvragen. Zo is ook een handelsmerk aangevraagd voor een "controller en joystick voor een huiselijke videogame-machine". De aanvraag heeft vermoedelijk te maken met de lancering van Super Smash Bros. Ultimate. Daarmee bestaat de mogelijkheid om de controllers te gebruiken bij het spelen van de Switch-game.

Nintendo GameCube

Dit artikel delen:

Lees meer

Marble it Up! Maakt knikkeren weer cool Je bent gek als je nog zestig euro voor een game betaalt
7

Reacties op: Nieuws van de week: Fallout 76 valt tegen en mobiele WoW

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Dokter Caspari

  • 24 november 2018 15:23
  Enerzijds vind ik het jammer dat F76 niet zo geweldig uit de verf gekomen is, met name voor de gamers die deze gekocht hebben en hier naar uitgekeken hebben.

  Anderzijds mag Fallout van mij tot in den eeuwigheid een SP-game blijven, dus dat online faalt werkt hierbij alleen maar in zijn voordeel. WoW zou namelijk ook een spin-off zijn, totdat het gewoon een nieuw soort franchise van Warcraft heeft gemaakt want een deel 4 heb ik tot op heden niet gezien. Mocht Fallout 67 een enorm succes worden, wie zegt mij dan dat Fallout niet een zelfde lot zou ondergaan. Ondergetekende had dit in ieder geval zeer jammer gevonden.

  Daarbij ; zodra een game ontzettend populair wordt, vinden game-sites het nodig om elke dag niets-zeggende artikelen en nieuwsberichten te plaatsen puur voor de clicks. En nu het rond PUBG en Fortnite weer wat rustiger wordt, ben ik blij dat Fallout 76 niet een nieuwe telg binnen deze click-bait familie is geworden. Ik weet niet, ik ga me dan altijd irriteren aan franchises en krijg hekel aan games door de media. Dit terwijl deze games dit eigenlijk helemaal niet verdienen, maar qua berichtgeving is het naar mijn smaak op een gegeven moment 'genoeg'.

  We zullen zien of deze titel nog weer gepolijst gaat worden gaandeweg, ik ben er niet rouwig om wanneer het een stille dood sterft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 24 november 2018 22:30
  @Dokter Caspari Elder scrolls online is ook een redelijk succes, toch komt er gewoon een elder scrolls 6 uit die gewoon single player is. 76 is geen fallout 5, het is een spinoff die nooit bedoeld is om de serie over te gaan nemen.
  En ik weet wel dat iedereen z'n orrdeel al klaar heeft, maar ik vind de game echt zo slecht niet als iedereen zegt. Hij is zeker niet perfect hoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rkantjo

  • 25 november 2018 16:14
  @darkmanwls de cijfers liegen er niet om,ik wil je mening horen over een week,spel is nu al in sale,zegt genoeg

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 25 november 2018 22:44
  @rkantjo Ik heb wel vaker een game die slechte cijfers kreeg en iedereen zn oordeel over klaar had leuk gevonden

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • revanius

  • 25 november 2018 01:12
  Waar is de 76 review gamer.nl?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rkantjo

  • 25 november 2018 16:14
  @revanius verwacht max een 6je

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 25 november 2018 07:42
  Fallout 4 is uitgekomen in 2015, niet 2012. ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.