Weekoverzicht

Nieuws van de week: Eerste screenshot Assassin's Creed: Origins gelekt

En verder: God of War mogelijk naar 2018, gameplay van Darksiders 3 en Mass Effect in de ijskast

Geschreven door Jacco Peek op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Eerste screenshot van Assassin's Creed: Origins uitgelekt

De eerste screenshot voor Assassin's Creed: Origins is uitgelekt via Reddit-gebruiker shoutouttoashraf. Op de screenshot is een personage te zien op een boot met een pijl en boog en schild uitgerust. Drie aparte bronnen hebben de de echtheid van de afbeelding bevestigd aan Eurogamer.

Volgens anonieme bronnen van WWG heet de volgende Assassin's Creed-game Assassins Creed: Origins. De game zou zich voornamelijk afspelen in Egypte en een man en vrouw als protagonisten bevatten.

Origins zal volgens de geruchten een openwereldervaring bieden in het oude Egypte. Het verhaal zou draaien om een man en een vrouw uit een moordenaarsgilde, maar het plot zou minder bindend zijn als het gaat om de progressie van de personages. Volgens bronnen van de website is het progressiesysteem vergelijkbaar met die van Bethesda games als Skyrim.

Ook zou de focus van de game meer liggen op het ontdekken van gebieden in de "grootste Assassin's Creed-wereld tot nu toe". Deze wereld zou verder gaan dan alleen Egypte en mogelijk zelfs een deel van Griekenland bevatten.

Tot slot zeggen de bronnen dat spelers de Middellandse Zee kunnen bevaren met boten en dat zeegevechten hierdoor weer terugkeren. Deze is volgens een bron ook te zien in de CGI-trailer, die ook een moderne versie van Abstergo toont.

Assassin's Creed Origins wordt wellicht komende E3 onthuld tijdens de persconferentie van Ubisoft. Eerder gingen geruchten over een mogelijke Assassin's Creed: Empire.

Pre-alfabeelden van Darksiders 3 getoond

De website IGN heeft zo'n twaalf minuten aan gameplay van het aankomende Darksiders 3 online gezet.

De beelden komen van de pre-alfaversie van de game en tonen hoofdpersonage Fury die met haar zweep korte metten maakt met vijanden.

Darksiders 3 speelt zich af na het origineel en gelijktijdig met het tweede deel. Het personage War zit gevangen in de Charred Council, terwijl de protagonist Fury naar de aarde wordt gestuurd om de zeven doodzonden te verslaan. Deze zijn als levende vorm uitgebroken op aarde, zoals Luiheid, die de vorm aanneemt van een groot insect.

De game draait op Unreal Engine 4 en moet in 2018 verschijnen op pc, Xbox One en PlayStation 4.

God of War komt mogelijk pas in 2018

Christopher Judge, de stemacteur van Kratos in de nieuwe God of War-game, heeft het jaartal van de game op zijn Twitter-profiel gewijzigd naar 2018. Voorheen was hier nog te vinden dat de game in 2017 verschijnt, wat doet vermoeden dat de game vertraging heeft opgelopen.

Toen de game vorig jaar werd aangekondigd op E3, was het nog niet bekend wanneer de game zou verschijnen. Eerder dit jaar leek het erop dat Judge uitlekte dat de game dit jaar zou verschijnen, door "God of War (2017)" op zijn Twitter-profiel te plaatsen.

Mogelijk heeft de game vertraging opgelopen, mede gezien het feit dat God of War afgelopen december ontbrak op de PlayStation Experience. Een andere optie is dat Christopher Judge zelf speculeert over vermoedelijke releasedatum.

God of War is in ontwikkeling voor de PlayStation 4. Lees hier alles over de game in de preview van Gamer.nl.

Nieuwe Far Cry speelt zich mogelijk af in Wilde Westen

Volgens geruchten werkt Ubisoft aan een nieuw deel in de Far Cry-reeks die zich afspeelt in het Wilde Westen.

Hoewel Ubisoft niet heeft aangekondigd dat er een nieuwe Far Cry in de maak is, lijkt dit wel het geval te zijn. Great Falls Tribune meldt namelijk dat producent Jeff Guillot een live action trailer voor een onaangekondigde game in de prairie van Montana aan het schieten is. Guillot heeft al vaker live action trailers voor Ubisoft-games gemaakt, waaronder Red Steel 2, Driver en Rabbids.

Guillot meldde tevens dat het voor een game is die in september uitkomt en dat het een vervolg op een grote franchise is. Gecombineerd met het feit dat Ubisoft in 2015 een poll had waarin het verschillende settings voor een nieuwe Far Cry-game voorstelde, waarbij ook een 'Spaghetti-westernsetting' werd genoemd, en het lijkt duidelijk dat het om een nieuwe Far Cry gaat.

Ubisoft zelf heeft in ieder geval nog niets aangekondigd. Wellicht werd de live-action trailer geschoten zodat de game op E3 onthuld kan worden. De grote gamebeurs wordt medio juni gehouden in Los Angeles.

Prey binnen twintig minuten uitgespeeld

Speedrunners hebben het voor elkaar gekregen om Prey binnen twintig minuten uit te spelen.

YouTuber DraQu heeft een filmpje op YouTube geplaatst waarin hij de game binnen negentien minuten en 34 seconden weet uit te spelen. Om de game zo snel mogelijk uit te spelen heeft DraQu gebruik moeten maken van verschillende glitches.

Zo gaat hij door muren heen en maakt hij gebruik van de Gloo cannon om door de wereld te navigeren en veel omgevingen te omzeilen. Waarschijnlijk zullen er de komende tijd nog meer speedruns van Prey verschijnen die nog korter zijn.

Prey kwam afgelopen vrijdag uit voor PlayStation 4, Xbox One en Windows. Ook werd bekend dat een patch van Prey onder andere corrupte savefiles fixt.

Kind ontdekt zakje meth in tweedehands exemplaar GTA 5

Een elfjarige jongen uit Tallahassee heeft een zakje met methamfetamine gevonden in een tweedehands exemplaar van GTA 5.

De jongen had de game bij GameStop gekocht en ontdekte toevallig een zakje tussen de handleiding. Vervolgens bracht de jongen het zakje naar zijn moeder die vervolgens de politie inschakelde toen ze erachter kwam dat het om drugs ging.

Uit de aangifte bleek dat het ging om zes gram methamfetamine. Gezien het gevaar van de situatie bood GameStop een vervangende game aan, maar de moeder besloot hier niet mee akkoord te gaan. Het is inmiddels de tweede keer dat er drugs gevonden wordt in het hoesje van een tweedehands game van GameStop.

De filiaalmanager van GameStop heeft in een verklaring aangegeven teleurgesteld te zijn dat dit incident moest plaatsvinden bij een van hun klanten en werkt nauw samen met de lokale politie aan dit onderzoek.

The Sims Mobile komt gratis naar iOS en Android

Electronic Arts heeft The Sims Mobile aangekondigd, een gratis game voor iOS en Android.

De game is al gelanceerd in Brazilië als test en komt binnenkort ook in andere landen uit. De nieuwe Sims-game geeft spelers de meeste opties die ze ook in andere Sims-games hebben. Spelers kunnen bepalen wat Sims doen, huizen voor hun inrichten en hun leven volgen.

Daarnaast kan er ook met andere gamers gespeeld worden door feestjes te houden of te bezoeken en vrienden of vijanden te worden. Er zijn ook dialoogopties.

De meest recente Sims-game van EA was De Sims 4, dat in 2014 verscheen. In 2015 sloot EA de hoofdstudio van ontwikkelaar Maxis, dat verantwoordelijk was voor de eerste Sims-games en spellen als SimCity en Spore. Volgens EA wordt de mobiele Sims-game gemaakt door "de makers achter De Sims en SimCity".

'Mass Effect-serie wordt tijdelijk in de ijskast gezet'

Verschillende bronnen stellen dat een deel van het team bij BioWare Montreal wordt overgeplaatst naar andere studios van EA. BioWare Montreal zal vanaf nu fungeren als een supportstudio.

In april zouden verschillende ontwikkelaars van de studio overgeplaatst zijn naar EA Motive, die ook gevestigd is in Montreal, om te werken aan Star Wars: Battlefront 2. Het team dat overblijft bij BioWare Montreal zal gaan werken aan andere BioWare-games. Wel zullen ze Mass Effect: Andromeda nog blijven ondersteunen.

Het is niet bekend of het ontvangst van Mass Effect: Andromeda te maken heeft met de opsplitsing van het team. Volgens dezelfde bronnen had Mass Effect: Andromeda last van een problematische ontwikkelingsproces. De game werd laat in het proces nog drastisch veranderd, waardoor er weinig tijd overbleef om verbeteringen door te voeren.

Bovendien wordt er gezegd dat de Mass Effect-serie tijdelijk in de ijskast gezet wordt. Echter heeft EA wel aangegeven dat de serie nog wel een toekomst heeft. De game werd voor en na de lancering bekritiseerd om het schrijfwerk en de animaties.

BioWare Montreal werd opgericht in 2009 en hielp mee aan de ontwikkeling van uitbreidingen voor Mass Effect 2. De eerste game die ze zelf hadden ontwikkeld is Mass Effect: Andromeda. Lees hier onze review van de game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Alien Isolation Dit moet je weten over Minecraft: Nintendo Switch Edition
14

Reacties op: Nieuws van de week: Eerste screenshot Assassin's Creed: Origins gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • coola

  • 13 mei 2017 11:29
  Ik heb echt zoveel zin in Assassin's Creed origins. Het blijft een sublieme franchise dus een nieuw deel heb ik zin in.

  Jammer dat GoW 4 waarschijnlijk uitgesteld wordt naar 2018.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • timtim96

  • 13 mei 2017 13:34
  @coola Gears of War 4 is al geruime tijd te koop hoor ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • coola

  • 13 mei 2017 13:55
  @timtim96

  Dat is GeOW. GoW is al sinds 2005 de afkorting van God of War. En dus sowieso langer de afkorting van God of war dan dat het de afkorting van gears of war is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MaTriX

  • 13 mei 2017 14:53
  @coola GeOW is een afkorting die verzonnen is door PS fanboys, Xbox fans blijven het gewoon GoW noemen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • coola

  • 13 mei 2017 15:28
  @matrix-3

  Tik voor de fun GeOW in op Google en de eerste hit is Gears of War, ergo GeOW is de afkort voor Gears of War

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MaTriX

  • 13 mei 2017 16:30
  @coola Boeit het nou eigenlijk wat google vind, de ene doelgroep PS gamers noemt God of War GoW en datzelfde geld voor de groep Xbox gamers die Gears of War ook GoW noemen.

  Lekker interessant en boeiend allemaal.

  Maar goed als je google erop na zou slaan vinden ze daar GeOW interessanter dan GoW want dan eindig je op Wielersport zooi :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bokahara

  • 13 mei 2017 22:49
  @coola als ik coola google krijg ik zonnecreme te zien. dus coola is synoniem voor vrolijke zonnestralen blokkering. mischien moet je wat zand uit dat putje scheppen. laat mensen het noemen zoals ze het willen. timtim96 dacht bij GOW aan gears of war 4, dus OVERDUIDELIJK dacht hij niet aan god of war. zegt al iets.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MaTriX

  • 13 mei 2017 14:50
  Het is eigenlijk de 2e screenshot van Origins.

  http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2017/02/AC-1.png

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hiss

  • 13 mei 2017 19:23
  @matrix-3 Ja maar noem het dan in godsnaam AC Origins, want bij Origins denkt iedereen natuurlijk aan Dragon Age Origins. Natuurlijk ben ik ook wel benieuwd wat Google daar dan weer van vindt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MaTriX

  • 13 mei 2017 20:42
  @hiss ow Het topic heet toch niet Nieuws van de week: Eerste screenshot Dragon Age: Origins gelekt ????

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bokahara

  • 13 mei 2017 22:50
  @matrix-3 ik dacht hetzelfde, de topic van het artikel is vrij duidelijk. er is geen reden om aan dragon age origins te denken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JaapGoose

  • 14 mei 2017 08:31
  Ja en ik maar denken dat AC over Animal Crossing ging……

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • haastnooit

  • 14 mei 2017 10:20
  @jaapgoose ik zou het idee bij Ubisoft pitchen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hiss

  • 14 mei 2017 12:41
  Ik kijk in ieder geval uit naar Animal Crossing Origins.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord