Weekoverzicht

Nieuws van de week: een ode aan TotalBiscuit

Red Dead Redemption 2 wordt niet uitgesteld

Geschreven door Arran Winmai op
Elke week zetten we de tien belangrijkste gamenieuwtjes op een rij voor jullie leesgemak.

John 'TotalBiscuit' Bain overleden op 33-jarige leeftijd

John 'TotalBiscuit' Bain, een grote beroemdheid in de gamewereld, is op 33-jarige leeftijd overleden.

John Bain, ook wel bekend als 'Cynical Brit', was een beroemde YouTuber die games reviewde. Onder zijn gebruikersnaam TotalBiscuit heeft hij het jarenlang opgenomen tegen onethisch gedrag van videogame-bedrijven naar de consument. Hij bouwde hiermee een fanbase op van twee miljoen mensen. Daarbij was hij met zo'n 800.000 volgers de populairste Steam Curator.

Vandaag bracht zijn vrouw, Genna Bain, het nieuws van zijn overlijden naar buiten via Twitter. In april 2014 werd er een tumor in Bains dikke darm gevonden, de eerste indicatie van darmkanker. Niet veel later kondigde TotalBiscuit aan dat hij daadwerkelijk kanker had. Een maand geleden werd duidelijk dat de ziekte terminaal was. Om die reden stopte hij met zijn werk, zodat hij meer tijd met zijn vrienden en familie door kon brengen. Daarbij liet Bain weten dat hij niet meer in staat was werk te leveren van een kwaliteit waar hij tevreden mee was. Gisteren overleed hij.

TotalBiscuit maakte voor zijn dood plannen met zijn vrouw, zodat zij zijn Cooptional Podcast op YouTube voort kan zetten.

Ubisoft kondigt E3-lineup aan

Ubisoft heeft zijn line-up voor E3 2018 uit de doeken gedaan.

Tijdens de persconferentie en de beurs wordt er meer informatie gedeeld over Tom Clancy's The Division 2, Beyond Good & Evil 2, For Honor, Skull & Bones, Starlink: Battle for Atlas en Transference.

Het bedrijf laat daarnaast weten dat gamers op een aantal verrassingen kunnen rekenen. Het is niet bekend wat onder die verrassingen valt. Er gaan al geruime tijd geruchten dat een nieuwe Splinter Cell wordt onthuld.

“Videogames vormen een steeds groter deel van de toekomst van entertainment en van het leven van mensen. Daarom ben ik altijd enthousiast om de nieuwste innovaties en titels uit de hele industrie te zien tijdens E3”, aldus Yves Guillemot, CEO van Ubisoft. “Onze getalenteerde teams krijgen de kans om te pronken met de ongelofelijke games die ze gecreëerd hebben en om te delen hoe we samenwerken met spelers om verschillende ervaringen te ontwikkelen die verrijkend zijn en, nog belangrijker, leuk.”

De persconferentie van Ubisoft is om 11 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd te zien, ook op Gamer.nl.

Battlefield V gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog, lanceert in oktober

Battlefield V gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog en wordt in oktober uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Dit heeft EA bekendgemaakt in een livestream. Tijdens een persevent in Londen kregen we alvast een voorproefje van wat Dice in petto heeft. Gamer.nl zet de belangrijkste punten op een rij.

De Zweedse ontwikkelaar heeft bekendgemaakt dat Battlefield V nieuwe verhalen moet gaan vertellen uit de Tweede Wereldoorlog. Net als in Battlefield 1 bestaat de singleplayer-campagne uit verschillende War Stories die een verhaal vanaf verschillende locaties in de wereld vertellen. Onder andere Noorwegen, het Franse platteland, de woestijn van Noord-Afrika en Rotterdam worden als maps genoemd.

Lees hier alles wat wij weten over Battlefield V.

Battlefield V

Red Dead Redemption 2 wordt niet uitgesteld volgens Take-Two

Take-Two CEO Strauss Zelnick verzekert fans ervan dat Red Dead Redemption 2 niet uitgesteld wordt.

Dat vertelt hij in een interview met nieuwskanaal CNBC. Take-Two is het moederbedrijf van Rockstar Games, de studio die Red Dead Redemption ontwikkelt. Hoewel Zelnick zelf weinig te maken heeft met de productie van Red Dead Redemption 2 vertelt hij dat ruim duizend werknemers bij Rockstar hem ervan verzekerd hebben dat de releasedatum niet uitgesteld wordt.

Naast Red Dead Redemption 2 wordt in het interview ook gesproken over GTA 5, GTA Online en het succes ervan. Daarbij komt de game-industrie ter sprake: "Interactieve entertainment is de enige groeiende sector binnen de entertainmentindustrie", aldus Zelnick. Volgens hem is een groot gedeelte van het succes van Take-Two aan dit fenomeen te danken.

Red Dead Redemption 2 komt op 26 oktober uit voor PlayStation 4 en Xbox One.

Update: 'Sony zegt niet dat de PlayStation 5 pas in 2021 uitkomt'

Update: Verslaggever Yuji Nakamura zegt op Twitter dat Sony het niet expliciet had over de komst van PlayStation 5, enkel dat er de komende drie jaren een focus ligt op de PlayStation 4.

Bovendien meldt Dualshockers dat de drie fiscale jaren niet werden besproken vanwege expliciete toekomstplannen voor PlayStation in die periode, maar omdat dat het thema van de bijeenkomst was. Andere afdelingen van Sony (games, muziek, mobiele apparaten etc.) bespraken ook hun plannen voor de komende drie jaar.

Een anonieme bron meldt dat de Call of Duty-game van 2019 Modern Warfare 4 wordt.

Deze anonieme bron zou contact opgenomen hebben met GamingIntel. Eerder lekte de site ook informatie gelekt over de Call of Duty-game van dit jaar, Black Ops 4.

De bron vermeldt ook dat de Call of Duty-game van volgend jaar een "fully fledged" Call of Duty-titel is. Dat wil zeggen: een game met een campagne, multiplayer én zombie-modus. Ook wordt volgens de bron de mogelijkheid van een battle royale-modus besproken.

Voor de aankomende Call of Duty-game, Black Ops 4, is de battle royale-modus al bevestigd. Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Daarnaast is bekend dat verschillende ontwikkelaars terugkeren naar de studio Infinity Ward, nadat ze in 2010 vertrokken naar Respawn Entertainment om aan Titanfall te werken. Het gaat hier om de volgende ontwikkelaars:

 • Geoffrey Smith (voormalig Designer bij Infinity Ward, voormalig Lead Game Designer bij Respawn, nu Multiplayer Design Director bij Infinity Ward)
 • Joel Emslie (voormalig Art Lead bij Infinity Ward, voormalig Art Director bij Respawn, nu Studio Art Director bij Infinity Ward)
 • Mark Grigsby (voormalig Lead Animator bij Infinity Ward, voormalig Lead Animator bij Respawn, nu Animation Director bij Infinity Ward)
 • Ranon Sarono (voormalig Senior Animator bij Respawn, nu Senior Animator bij Infinity Ward)
 • John Mundy (voormalig Senior Game Designer bij Respawn, nu Senior Game Designer bijInfinity Ward)
 • Joshua Dunnam (voormalig Environment Artist bij Respawn, nu Senior Environment Artist bij Infinity Ward)
 • Dom McCarthy (voormalig Producer bij Respawn, nu Producer bij Infinity Ward)
 • Madison Cromwell (voormalig Art Producer bij Respawn, nu Associate Producer bij Infinity Ward)
Call of Duty: Modern Warfare 2

Resident Evil 7 komt naar Switch in Japan via de cloud

In Japan komt er een Switch-versie uit van Resident Evil 7. De game wordt alleen speelbaar via een cloud-streaming service.

De game bevat zowel de originele content als de downloadbare content Banned Footage Vol. 1 en 2. Biohazard 7: Resident Evil CLoud Version is alleen speelbaar via een cloud service op de Switch eShop. Gamers kunnen de game niet kopen, maar geven per 180 dagen 2000 yen, zo'n 15 euro, uit om te kunnen spelen.

Op deze manier is er geen 24 GB aan schijfruimte nodig voor de game, maar hoeven spelers alleen maar 45 MB te downloaden voor de cloud service. Na het downloaden kan er 15 minuten gratis gespeeld worden, waarna de ticket voor 2000 yen gekocht moet worden.

Het is nog niet bekend of de game of de cloud service naar het westen komt. Resident Evil 7 is al verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Samenwerken staat centraal in Death Stranding volgens Mads Mikkelsen

Volgens acteur Mads Mikkelsen is samenwerken cruciaal voor de PS4-exclusive Death Stranding. Dit deelde hij met de website Total Film.

Mikkelsen geeft toe de game niet helemaal te begrijpen, omdat het "te gecompliceerd, te vreemd en te prachtig is". Toch weet hij een interessant aspect van Death Stranding uit te lichten: "Het hele concept van de game is, voor zover ik het begrijp, dat mensen in verschillende delen van de wereld samen moeten werken." Op welke manier deze samenwerking plaats moet vinden is nog onbekend.

Het is niet de eerste keer dat Kojima de noodzaak van samenwerking toevoegt aan een game. Zo kunnen spelers in Metal Gear 5 nucleaire wapens maken voor een achievement met tijdelijke in-game voordelen. Als alle spelers in de wereld echter hun wapens aan de kant gooien, verschijnt een speciale cutscene vrij. In de Boktai-reeks van Kojima werden spelers tevens aangemoedigd naar buiten te gaan om andere spelers tegen te komen en zo hun personage sterker te maken.

Daarnaast vertelt Mikkelsen over zijn ervaring als acteur met motion capture: "Het is raar," vertelt de acteur, "je loopt naar iemand toe om hem te omhelzen, maar de camera's knallen tegen elkaar aan. Je moet er maar op vertrouwen dat het goedkomt. Voor acteurs zoals ik is dat moeilijk om te accepteren."

Sony heeft al beloofd meer van Death Stranding te tonen tijdens hun E3-presentatie. Tevens is Kojima al aan het hinten naar de trailer die volgende maand wordt getoond.

Death Stranding

Eerste gameplay van F1 2018 toont een rondje om het circuit van Monaco

De allereerste gameplaybeelden van F1 2018 zijn uitgebracht.

In de video zien we F1-coureur Charles Leclerc van Sauber het circuit van Monte Carlo demonstreren in F1 2018. Tijdens zijn rondje geeft hij vooral uitleg over de baan. Nieuw dit jaar in de Formule 1 is het gebruik van de beschermende 'Halo' op de racewagens om de bestuurders beter te beschermen. In de gameplay zien we dit ook geïmplementeerd in de game.

Veel informatie over de nieuwe racegame is nog niet bekend. Wel heeft Codemasters bekendgemaakt een diepere Career-modus en meer klassieke auto's toe te voegen.

F1 2018 is vanaf 24 augustus voor Xbox One, PS4 en pc.

Nieuwe Leisure Suit Larry-game aangekondigd

Op Steam was gisteren kort te zien dat er een nieuwe Leisure Suit Larry-game in de maak is bij de Duitse studio CrazyBunch. Inmiddels is de game officieel aangekondigd.

De game heet Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Dry en laat Larry zich een weg banen door het moderne datelandschap. De game moet deze herfst op pc en Mac verschijnen en hieronder is de eerste trailer te zien, die nog geen beelden van de game bevat. Wel zijn er wat screenshots uitgegeven.

Wet Dreams Don't Dry wordt net als de oude Leisure Suit Larry-games een adventure-game. De originele games die in de jaren '80 en '90 verschenen vielen in de smaak bij gamers, vooral dankzij de onderbroekenhumor. De meest recentelijk verschenen delen in de reeks werden echter neergesabeld.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dillon’s Dead-Heat Breakers is klaar voor een groter publiek De 'laatste levensfase' van de PS4 duurt nog wel even
2

Reacties op: Nieuws van de week: een ode aan TotalBiscuit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 26 mei 2018 19:37
  Oef, ook al wist ik dat het einde er aan zat te komen voor TB had ik nooit kunnen raden dat het zo snel zou gaan :'( Wat een figuur, kon gemakkelijk 20-30 minuten een game compleet in de grond stampen zonder pauze. Je kon als game developer wel gaan schuilen als je een bepaalde grafische setting uit de options had weggelaten.

  Meest epische vind ik nog wel de Terraria videos samen met Jesse Cox, zo maken ze de Youtube series niet meer. Dikke aanrader om te kijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Vriess

  • 27 mei 2018 19:19
  Mijn gedachten gaan uit naar John Bain (TotalBiscuit). Ik volgde zijn werk en had veel waardering voor zijn meningen en kritieken op en over de gameindustrie. Het was te verwachten dat hij het niet zou halen, maar het is toch best wel een schok dat hij er nu niet meer is. Sterkte voor zijn vrouw en familie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.