Weekoverzicht

Nieuws van de week: Een nieuwe co-op modus voor Uncharted 4

Met o.a. geruchten over de Zelda-releasedatum en een pijnlijk mailtje van Microsoft

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Co-op survivalmodus voor Uncharted 4 aangekondigd

Naughty Dog heeft een nieuwe co-op modus voor Uncharted 4: A Thief's End aangekondigd genaamd Survival.

De modus, die medium december voor PlayStation 4 moet verschijnen, laat drie spelers het opnemen tegen steeds sterker wordende golven aan vijanden. Er komen tien maps beschikbaar en in per map zijn er vijftig golven aan vijanden te overleven. Na elke tiende golf komt er een tussenbaas.

Naast het doden van vijanden krijgen spelers ook diverse opdrachten, waaronder het verzamelen van een bepaalde hoeveelheid schatten of gemarkeerde vijanden zo snel mogelijk doden. Door deze opdrachten uit te voeren wordt er geld verdiend waarmee spelers hun uitrusting gedurende potjes kunnen verbeteren. Ook komt er een overkoepelend upgradesysteem om de load-out van spelers te verbeteren.

Tot slot komt de modus ook als singleplayerervaring beschikbaar. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.

Microsoft biedt excuses aan voor Dead Rising 4-mailtje

Microsoft stuurde gisteren een promotiemail uit voor Dead Rising 4 met het onderwerp 'NNNNGGGHHHAAAA'. Dit werd door diverse mensen geïnterpreteerd als racistische term.

De titel was bedoeld om het geluid van zombies in tekst weer te geven. De aankomende Xbox One- en pc-game Dead Rising 4 zit namelijk vol met zombies. Wanneer er op bepaalde plekken in de titel een 'i' wordt gezet betekent het echter iets heel anders.

Microsoft's Larry Hryb verontschuldigde zich kort daarna op Twitter voor de ongelukkige woordkeuze. "We verontschuldigen ons en zullen het voortaan beter aanpakken."

Dead Rising 4 komt op 6 december uit voor Xbox One en pc.

Pokémon Sun en Moon in Japan 1,9 miljoen keer verkocht in drie dagen

Pokémon Sun en Moon zijn in totaal 1.905.107 keer verkocht in de eerste drie dagen in Japan. De games daarmee de één na grootste lancering voor de 3DS ooit. De eerste plek is nog steeds voor Pokémon X en Y, die samen 2,09 miljoen keer werden verkocht in drie dagen tijd.

In de cijfers worden digitale verkopen niet meegerekend. Verder zijn wereldwijde verkoopcijfers nog niet bekend.

Pokemon Sun

Xbox One kan vanaf 12 december games naar Oculus Rift streamen

De Xbox One kan vanaf 12 december games naar de Oculus Rift streamen, al gaat het daarbij nadrukkelijk niet om vr-games.

Spelers kunnen vanaf 12 december met een nieuwe app voor Xbox One-games spelen op een virtueel scherm in Oculus Rift, meldt Microsoft. Dat scherm zweeft in één van de drie beschikbare virtuele ruimtes voor de speler. De games zelf ogen niet anders dan dat ze op een tv doen. Spelers kunnen kiezen uit vr-ruimtes met de titels 'Citadel', 'Retreat' en 'Dome'.

Niet alle games worden direct ondersteund, maar in ieder geval Gears of War 4, Forza Horizon 3 en Halo 5: Guardians kunnen met de Oculus Rift op worden gespeeld, net als een onduidelijk aantal sportgames, indie-titels en backwards compatible Xbox 360-games.

Microsoft werkt ondertussen aan zijn Project Scorpio, een krachtigere versie van de Xbox One die geschikt is voor zowel 4K-games als virtual reality. Concurrent Sony bracht in oktober zijn PlayStation VR uit, waarmee al wel volledige vr-games met de spelcomputer op gespeeld kunnen worden.

Lego City Undercover komt volgend jaar naar pc, PS4, XOne en Switch

De Wii U-game Lego City Undercover verschijnt in de lente van 2017 op Steam, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Warner Bros. kondigde het nieuws aan via Twitter. Voor zover bekend blijft de game ongeveer hetzelfde als de voormalige Wii U-exclusive.

Lego City Undercover is anders dan de andere Leg-games, want het spel biedt een open wereld vergelijkbaar met de Grand Theft Auto-games. Verwacht wordt wel dat de Wii U-exclusieve features, zoals gameplay via de GamePad en de mogelijkheid om een Mario-pijp te bouwen, uit de pc-, Xbox One- en PlayStation 4-versies worden verwijderd.

Lego City Undercover

Gerucht: Zelda: Breath of the Wild verschijnt op 16 juni 2017

The Legend of Zelda: Breath of the Wild zou volgens Laura Kate Dale op 16 juni 2017 op de Nintendo Switch verschijnen. Dale lekte eerder al correcte informatie over de nieuwe console van Nintendo.

Volgens Dale mikt Nintendo op een Europese releasedatum van 16 juni voor de nieuwe Zelda-game. De Wii U-versie, waar de game oorspronkelijk voor is aangekondigd, zou echter een week later, op 23 juni, verschijnen.

Dale heeft geen bron voor haar claim gegeven, maar ze heeft voor de onthulling van de Switch vorige maand veel correcte informatie over de console gelekt. Vorige week claimde ze ook dat een driedimensionale Mario-platformer, Splatoon en een port van Skyrim op de Switch-lancering in maart zouden uitkomen.

Zelda Breath of the Wild

Dit artikel delen:

Lees meer

Hello Games doorbreekt stilte met update voor No Man's Sky Vijf kunstzinnig verantwoorde boeken over games
0

Reacties op: Nieuws van de week: Een nieuwe co-op modus voor Uncharted 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.