Weekoverzicht

Nieuws van de week: E3 2016

Al het nieuws dat deze E3 verscheen samengevat

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

E3 2016 heeft zijn deuren alweer gesloten. Zoals ieder jaar werden er tijdens de persconferenties van de grote uitgevers aankondigingen gedaan en trailers getoond. Gamer.nl maakte samenvattingen van al deze persconferenties en daarnaast hebben we alle grote aankondigingen die gedurende E3 zijn gedaan hieronder samengevat.

Eerste gameplaybeelden Mass Effect: Andromeda getoond

De eerste gameplaybeelden van Mass Effect: Andromeda zijn uitgebracht. In Mass Effect: Andromeda reist de speler naar het Andromeda-systeem, ver van de Melkweg, om een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid te zoeken. Daarbij is het mogelijk om diverse planeten te bezoeken en verkennen en komt de speler in aanraking met meerdere buitenaardse rassen.

Tijdens de trailer waren bekende elementen uit vorige Mass Effect-games te zien, zoals het Mako-voertuig, waarmee planeten verkend kunnen worden. Ook maakten de Asari en Krogan een verschijning. EA zegt in de herfst meer over de game te onthullen.

Mass Effect: Andromeda komt begin 2017 uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Toekomstige Star Wars-games besproken, Battlefront 2 in 2017

EA heeft een video uitgebracht waar meerdere ontwikkelaars de toekomst van de Star Wars-games bespreken. Als eerst werd Star Wars Battlefront 2 aangekondigd. Dit vervolg wordt in samenwerking ontwikkeld door Dice en Motive en gaat locaties en personages bevatten van zowel de nieuwe Star Wars-films als de spin-offs. Star Wars Battlefront staat gepland voor release in 2017.

In 2018 gaat een nog naamloze Star Wars-game verschijnen van Dead Space-ontwikkelaar Visceral Games, geleid door voormalig Uncharted-regisseur Amy Hennig. In de video zijn korte in-game beelden te zien en concept art.

Respawn Entertainment werkt hiernaast aan een action-adventure game gebaseerd op het Star Wars-universum. Naast een bevestiging van het project zijn er geen nieuwe details over bekendgemaakt.

Eerste gameplaybeelden van Battlefield 1

EA heeft de eerste gameplaybeelden van Battlefield 1 getoond tijdens hun EA Play-evenement.

De ontwikkelaar belooft dat "geen enkel gevecht hetzelfde zal zijn" dankzij een dynamisch weersysteem en een breed arsenaal aan voertuigen. Spelers kunnen op paarden vechten, maar bijvoorbeeld ook zeppelins, oorlogsschepen en treinen besturen.

Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober op pc, Xbox One en PlayStation 4. Voor gebruikers met EA of Origin Access kunnen al op 18 oktober van start. Daarnaast organiseert EA later deze zomer een open bèta.

Bethesda onthult arenashooter Quake Champions

Bethesda heeft Quake Champions onthuld. Dit is een arenashooter met een focus op multiplayer: de game richt zich op esports-toernooien. De shooter werd onthuld met een cgi-trailer, er is nog geen gameplay getoond.

Quake Champions heeft verscheidene speelbare personages met hun eigen vaardigheden. Volgens Bethesda draait de game om snelheid, vergelijkbaar met de Doom-reboot. Ook zal de game geen framerate-cap hebben op pc.

Tijdens Quakecon zal er meer bekend gemaakt worden over de arenashooter. Dit evenement duurt van 4 tot en met 7 augustus.

Arkane Studios komt met first-person scifi-game Prey

Arkane Studios (Dishonored) heeft tijdens Betheda’s E3-persconferentie de first-person scifi actiegame Prey aangekondigd. Het gaat hier om een reboot van de franchise.

In de game nemen spelers de rol aan van Morgan Yo, een proefpersoon in een onderzoek om de mensheid te verbeteren. Yu wordt wakker in het jaar 2033 op het ruimtestation Talos 1, hier gaat hij op zoek naar de geheimen die het station huishoudt. Het ruimtestation is overgenomen door een mysterieus buitenaards ras en met behulp van speciale krachten moet geprobeerd worden hier te overleven.

Prey verschijnt in 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Skyrim krijgt remaster met mod-ondersteuning

The Elder Scrolls 5: Skyrim krijgt een remaster met mod-ondersteuning. Dat heeft Bethesda bekendgemaakt middels een trailer. De remaster verschijnt 28 oktober op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder bracht Bethesda al mods uit voor consoles met Fallout 4. Voorheen waren mods voornamelijk iets voor pc-versies van spellen.

Nieuwe Dishonored 2-trailer en gameplay getoond

Bethesda heeft een nieuwe trailer en gameplaydemo van Dishonored 2 getoond op de E3. Hierin zijn zowel Corvo Attano als Emily Kaldwin in actie te zien. De twee hebben hun eigen krachten en speelstijl.

In Dishonored 2 is Emily Kaldwin keizerin van Dunwall geworden, maar het rijk dreigt in chaos te raken nadat ze onterecht onttroond wordt. Net als Corvo Attano in de eerste Dishonored krijgt ze bovennatuurlijke krachten van de Outsider om wraak te nemen.

Dishonored 2 verschijnt 11 november op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Microsoft onthult dunnere Xbox One S

Microsoft heeft de Xbox One S onthuld - een kleinere versie van de Xbox One-spelcomputer.

De Xbox One S is 40 procent kleiner dan het origineel en wordt met maximaal 2TB aan opslaggeheugen geleverd. De stroomadapter wordt in de Slim geïntegreerd, waardoor er geen los adapterblok meer nodig is.

De kleinere Xbox kan 4K-video afspelen en biedt ondersteuning voor 'HDR-gaming', waarbij er een hoger contrast wordt gebruikt.

Gears of War 4 krijgt cross-play met pc, nieuwe beelden

Nieuwe beelden van Gears of War 4 zijn uitgebracht tijdens de Xbox E3-presentatie van Microsoft. Tevens werd aangekondigd dat de game cross-play en cross-buy gaat ondersteunen.

Nieuwe gameplaybeelden zijn getoond door Laura Bailey, die de rol van Kait Diaz gaat vertolken in de game. Zij speelde een klein gedeelte van de campaign van Gears of War 4.

Rod Ferguson, hoofd van gamestudio The Coalation, onthulde dat Gears of War 4 "Play Anywhere" gaat ondersteunen. Dit houdt in dat een aankoop geldig is op zowel Xbox One als op pc's met Windows 10. Hiernaast kondigde Ferguson aan dat alle co-op modi in Gears of War 4 speelbaar zijn tussen de twee platforms via cross-play.

Forza Horizon 3 aangekondigd

Forza Horizon 3 speelt zich af in Australië. Dat maakt Microsoft bekend tijdens de E3 persconferentie. Forza Horizon 3 verschijnt 27 september voor Xbox One en Windows 10.

Microsoft toont de diverse omgevingen van Australië, variërend van woestijnen tot regenwouden en idyllische stranden. Het wagenpark is groter dan ooit en erg divers. In de trailer en gameplaybeelden zijn jeeps, Japanse rallywagens en diverse supercars te zien, waaronder de gloednieuwe Lamborghino Centenario.

Forza Horizon 3 moet de meest sociale Forza ooit worden, met onder meer de mogelijkheid om met vier spelers de campagne te doorlopen in een coöperatieve modus, en crossplay tussen de Xbox One en pc's met Windows 10. Met slechts één druk op de knop worden het moment van de dag, weersomstandigheden en Drivatars gesynchroniseerd zodat spelers ongeacht het platform dezelfde ervaring krijgen.

Dead Rising 4 komt eind dit jaar naar Xbox One en Windows 10

Dead Rising 4 is officieel onthuld tijdens Microsofts E3-persconferentie. De game verschijnt rond de feestdagen voor Xbox One en Windows 10.

Eerder was het bestaan van de game al uitgelekt door verschillende screenshots die online waren verschenen, maar de game is nu officieel onthuld met een trailer.

De beelden tonen Frank West, het hoofdpersonage uit de eerste Dead Rising-game, die onder begeleiding van gezellige kerstmuziek hordes aan zombies afslacht.

Dead Rising 4 komt dit najaar uit voor Xbox One en Windows 10.

Microsoft onthult Project Scorpio: Xbox One speciaal voor VR en 4K

Microsoft heeft tijdens E3 'Project Scorpio' onthuld. Dit wordt een nieuwe editie van de Xbox One speciaal gemaakt voor 4K-gaming en virtual reality.

Project Scorpio zal eind 2017 worden verkocht. Een exacte verkoopdatum of prijs is nog niet bekendgemaakt.

Volgens Microsoft zal de Scorpio-spelcomputer samen met de Xbox One en Xbox One S worden verkocht. Games en accessoires voor de Xbox One zullen ook op de Project Scorpio werken, aldus Microsoft.

De krachtigere Xbox One heeft een grafische processor met 6 teraflops en acht CPU-kernen. De ingebouwde hardware moet ondersteuning voor virtual reality en games met 4K-resolutie mogelijk maken.

Verschijningsdatum Ghost Recon Wildlands officieel bekend

Ubisoft gaat Ghost Recon Wildlands op 7 maart 2017 uitbrengen. Dat maakte de uitgever bekend tijdens een persconferentie op E3.

Eerder werd al onthuld dat de nieuwe Ghost Recon in het huidige fiscale jaar zou verschijnen - wat betekende dat het spel uiterlijk in maart 2017 in de winkels zou liggen. Nu is er een exacte datum voor de game bekendgemaakt.

Tijdens E3 toonde Ubisoft ook drie video's van Ghost Recon Wildlands: een cinematische video en gameplaybeelden. In die laatste wordt gedemonstreerd hoe een missie in de open wereld benaderd kan worden vanuit meerdere perspectieven.

South Park: The Fractured but Whole verschijnt 6 december

South Park: The Fractured but Whole ligt vanaf 6 december in de winkels. Dat maakt Ubisoft vandaag bekend middels een nieuwe trailer van de game.

De nieuwe South Park-game neemt de trend om allerlei superheldenfilms in een overkoepelend universum uit te brengen op de hak. Met name Civil War wordt nadrukkelijk gepersifleerd. De speler staat met zijn eigen gemaakte personage tussen de teams van Cartman en Stan in en kiest zijn of haar eigen superkrachten.

South Park: The Fractured but Whole verschijnt op pc, Xbox One en PlayStation 4.

For Honor toont eerste singleplayer-gameplay, release op 14 februari

Ubisoft heeft een nieuwe cinematische trailer en gameplaybeelden van de Viking-factie getoond van For Honor, een historische hack-and-slashgame die vorig jaar werd aangekondigd.

In For Honor moeten spelers als viking, ridder of samurai vechten tegen hordes vijanden. De hack-and-slashgame heeft een campaign-modus die zowel solo als in splitscreen of online cöop met twee spelers gespeeld kan worden. De verhaalmodus gaat dieper in op de drie facties en de oorzaak achter de oorlog.

Tijdens de persconferentie werd een nieuwe cinematische trailer van de game getoond, alsook een korte teaser van de Viking-factie en bijbehorende gameplay.

For Honor komt op 14 februari 2017 naar Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Nieuwe gameplay van Watch Dogs 2 getoond

Op E3 is gameplay getoond van Watch Dogs 2 in een video van ruim tien minuten.

In een gameplayvideo van ruim tien minuten laat Ubisoft Watch Dogs 2 in actie zien. In de beelden gebruikt de speler een smartphone om allerlei digitale objecten in de wereld te hacken om ergens in te breken.

Voor E3 van start ging werd de game al door Ubisoft onthuld, waarna de verkoopdatum van 15 november naar buiten lekte via een reclamecampagne.

Wintersportgame Steep aangekondigd door Ubisoft

Ubisoft heeft Steep aangekondigd, een nieuwe open wereld game waarin extreme sports in de Alpen en Alaska centraal staat.

In Steep kunnen spelers in de Alpen en Alaska snowboarden, skiën, paragliden en vliegen met een wingsuit. De game is zowel solo als met andere spelers te spelen. Stunts kunnen opgenomen worden en gedeeld over social media. Ook is het mogelijk is om anderen uit te dagen records te verbreken en zelf gemaakte uitdagingen aan te gaan.

Steep komt in december naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Sony onthult nieuwe God of War

Sony opent de persconferentie op de E3 met de onthulling van een nieuwe God of War.

De nieuwe God of War laat de Griekse oudheid achter zich en put nu inspiratie uit Noorse mythologie. Kratos heeft een bijpassende baard en vecht met een grote bijl in plaats van de bekende Blades. Ook heeft hij een zoon, die hij in het getoonde stukje gameplay leert jagen. Aan het eind van de trailer is een draak te zien.

God of War wordt ontwikkeld door Santa Monica. Het is nog niet bekend wanneer de game in de winkels ligt.

The Last Guardian verschijnt in oktober

In een nieuwe trailer heeft Sony de verkoopdatum van The Last Guardian bevestigd.

De game zal op 25 oktober worden uitgebracht, aldus de video. Daarmee heeft het spel na negen jaar ontwikkeling eindelijk een verkoopdatum.

The Last Guardian wordt ontwikkeld door de makers van ICO en Shadow of the Colossus. Het spel stond origineel gepland voor de PlayStation 3, maar werd door veelvuldig uitstel overgeheveld naar de PlayStation 4.

Nieuwe gameplaybeelden van Horizon Zero Dawn getoond

Sony heeft nieuwe gameplaybeelden van Horizon Zero Dawn laten zien tijdens hun E3-persconferentie.

In de gameplaybeelden zijn rpg-elementen te zien, zoals een keuzemenu tijdens dialogen en de mogelijkheid om materialen te verzamelen. Aloy neemt de controle over van een de dinosauriërs en bereidt deze om over het landschap te reizen. Ook is te zien dat ze vanaf de rug van de wezens kan vechten.

Horizon: Zero Dawn plaatst spelers in een open wereld die zich ver na de huidige tijd afspeelt. De natuur heeft de wereld overgenomen en mensen leven een primitief bestaan. Ze jagen op grote mechanische wezens die als dinosauriërs over de planeet lopen.

Horizon Zero Dawn verschijnt 1 maart 2017 voor PlayStation 4.

Sony kondigt Days Gone aan voor PlayStation 4

Sony heeft Days Gone aangekondigd voor PlayStation 4 tijdens hun E3-persconferentie.

In de presentatie werd een korte trailer getoond met elementen uit het verhaal. Op het officiële Youtube-kanaal van PlayStation is hiernaast een video verschenen met tien minuten aan gameplay van de titel.

Days Gone wordt een open wereld game die zich afspeelt in de woeste wildernis, twee jaar nadat er een wereldwijde ramp heeft plaatsgevonden. Spelers kruipen in de huid van Deacon St. John, een huurmoordenaar met een bewogen verleden en een voorliefde voor het rijden van motoren.

De game is ontwikkeling bij Sony's Bend Studio, eerder verantwoordelijk voor games uit de Syphon Filter-reeks en Uncharted-games voor PlayStation Vita.

Een releasedatum voor Days Gone is niet genoemd.

Capcom onthult Resident Evil 7 Biohazard

Capcom heeft tijdens de E3-persconferentie van Sony een nieuwe Resident Evil aangekondigd. Resident Evil 7 Biohazard biedt volledige ondersteuning voor PlayStation VR.

De trailer van Resident Evil 7 impliceert dat de game kiest voor een nadruk op horror. Daarmee stapt de serie weg van de focus op actie, zoals in deel vier, vijf en zes.

De subtitel Biohazard is de originele naam van Resident Evil in Japan. De gamereeks kreeg voor het westen een andere titel.

Resident Evil 7 verschijnt op 24 januari 2017 voor PlayStation 4.

Nieuwe beelden Detroit: Become Human tonen keuzesysteem

Tijdens Sony's persconferentie op de E3 zijn nieuwe beelden getoond van Quantic Dreams nieuwe game Detroit: Become Human.

In de trailer wordt de nadruk gelegd op de keuzes die de speler kan maken tijdens het spelen. Er worden verschillende uitkomsten van een bepaalde scène getoond, die allemaal het gevolg zijn van andere beslissingen.

PlayStation VR verschijnt op 13 oktober

Shawn Layden van Sony heeft een releasedatum voor PlayStation VR bekendgemaakt tijdens de PlayStation E3-persconferentie.

In de Verenigde Staten lanceert Sony's virtual reality-headset voor PlayStation 4 op 13 oktober. Op Twitter werd bevestigd dat PlayStation VR dezelfde datum in Europa gaat verschijnen.

Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat meer dan vijftig PlayStation VR-games gaan verschijnen dit jaar. Onder andere Resident Evil 7 en een exclusieve versie van Star Wars Battlefront werden uitgelicht tijdens de persconferentie.

In Nederland gaat PlayStation VR 399 euro kosten. Een PlayStation 4-console is vereist voor het gebruik van de virtual reality-headset.

PlayStation VR

Crash Bandicoot-remasters naar PlayStation 4

Crash Bandicoot komt naar de PlayStation 4. Sony werkt voor de terugkeer van Crash samen met Activision.

Sony verzorgt geremasterde versies van Crash Bandicoot 1, Crash Bandicoot 2 en Crash Bandicoot 3: Warped. De games worden volledig van de grond af opnieuw opgebouwd voor de PlayStation 4. Activision brengt Crash naar de wereld van Skylanders in Skylanders Imaginators.

Hideo Kojima onthult nieuwe game Death Stranding

Tijdens de Sony-presentatie op E3 heeft Hideo Kojima zijn nieuwe game Death Stranding gepresenteerd.

Er is nog niet veel over Death Stranding bekend. In een korte trailer wordt een naakte man met een baby op het strand getoond - waarna de baby van het strand verdwijnt.

Volgens Kojima zijn alle beelden met de in-game engine vastgelegd. De hoofdrol wordt vertolkt door Norman Reedus, de acteur van onder andere Daryl Dixon in The Walking Dead.

Een verkoopdatum is nog niet bekendgemaakt.

Insomniac ontwikkelt nieuwe Spider-Man

Insomniac werkt aan een nieuwe Spider-Man game voor de PlayStation 4. Dat onthult Sony tijdens de persconferentie op de E3.

In een korte teaser trailer is te zien hoe Spider-Man in de straten van New York slingert en vecht. Peter Parker in de game is al een ervaren superheld en bedreven in het bestrijden van de misdaad.

De game verschijnt exclusief op de PlayStation 4.

Nintendo toont The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo heeft een trailer uitgebracht voor de nieuwe The Legend of Zelda-game. Hiernaast heeft het spel nu de subtitel Breath of the Wild.

Reggie Fils-Aimé kondigde The Legend of Zelda: Breath of the Wild aan tijdens het Nintendo Treehouse Live-evenement en noemt het spel een compleet nieuw format voor de spelserie.

De trailer toont een enorme wereld en verschillende nieuwe mogelijkheden voor Link zoals het omhakken van bomen om een brug te maken, het beklimmen van bergwanden en bomen en de het koken van eten. Hiernaast zijn stealth-mechanieken en de mogelijkheid om Link uit te rusten met nieuwe wapens en bepantsering getoond.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is vanaf volgend jaar beschikbaar voor Wii U en Nintendo NX.

Geen speelbaar vrouwelijk personage in nieuwe Zelda

Het is niet mogelijk om met een vrouwelijk personage te spelen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dat heeft Eiji Aonuma bevestigd in een interview met GameSpot.

Op internet circuleerden veel geruchten dat gamers mogelijk met Linkle, of een ander vrouwelijk personage, aan de slag zouden kunnen, maar dat wordt nu ontkend door Nintendo. Aonuma geeft aan dat het team wel naar die optie heeft gekeken, maar uiteindelijk heeft afgewezen.

Het team wilde niet dat spelers het geslacht van Link simpelweg zouden kunnen aanpassen. 'We beslisten dat als er een vrouwelijk hoofdpersoon moest zijn, dat dat gewoon prinses Zelda zou moeten zijn", aldus Aonuma. Opmerkelijk genoeg werd dat idee afgewezen vanwege de rol van Link. "Als we Zelda als hoofdpersoon hebben die vecht, wat moet Link dan doen?"

Ook de balans van de Triforce wordt als reden genoemd waarom Zelda niet de hoofdpersoon kan zijn. Hoe die balans verstoord zou raken als Link een meisje zou zijn, wordt niet uitgelegd.

NieR: Automata uitgesteld, nieuwe trailer getoond

Actie-rpg NieR: Automata is uitgesteld naar begin 2017. Dat maakte uitgever Square Enix bekend. Wel heeft de uitgever een nieuwe trailer van de game uitgebracht.

De nieuwe NieR werd vorig jaar aangekondigd voor de PlayStation 4 tijdens de E3, toen werd nog gesteld dat de game in 2016 uit zou komen. Dat is nu dus verschoven naar volgend jaar, een specifieke datum is nog niet bekend.

Paper Mario Color Splash komt 7 oktober naar Wii U

Mario-rpg Paper Mario: Color Splash verschijnt 7 oktober op de Wii U. Dat heeft Nintendo onthuld. Het is de eerste Paper Mario die op de Wii U uitkomt. Nintendo maakte het nieuws bekend in een persbericht.

In maart onthulde Nintendo de nieuwe Paper Mario al. De game krijgt gameplay vergelijkbaar met de 3DS-game Paper Mario: Sticker Star. Spelers moeten op de Wii U-gamepad kaarten inkleuren om aanvallen uit te voeren.

Na de onthulling van Color Splash uitten fans van de serie kritiek: het spel zou minder rpg-elementen bevatten en minder om het verhaal draaien. Een fan startte onder het pseudoniem 'Jimmy Rustle' een Change.org-petitie om het spel te laten annuleren, 1289 mensen tekenden de petitie.

Paper Mario

Marvel wil meer consolegames maken

Marvel is van plan om meer superheldengames te maken voor consoles. Dat zegt Jay Ong, leidinggevende van Marvels games-afdeling tegenover Polygon.

"We hebben een schatkist met de beste superhelden op aarde. Hoe kunnen we hier coole spellen van maken?", aldus Ong. De onlangs aangekondigde PlayStation 4-exclusive Spider-Man is hier een voorbeeld van.

Ong kan niet concreet uitweiden over de plannen, maar zegt dat Marvel samenwerkt met TellTale, TT Games en Sony Interactive Entertainment. Over lopende projecten moet later dit jaar meer bekend worden, laat Ong weten. Wel zegt hij dat games gebaseerd op films "niet meer werken".

"Er komen geen Scorpio-exclusives"

Er komen geen exclusieve games uit die alleen werken op de Xbox Scorpio, de krachterige versie van de console die Microsoft aankondigde tijdens de E3. Gekochte games werken zowel op de gewone Xbox One als op de nieuwe versie. Dat bevestigt het hoofd van de marketingafdeling van Xbox Aaron Greenberg via Twitter.

"Het mooie is dat Project Scorpio onderdeel uitmaakt van de Xbox-familie en dus werken al je games erop, er komen geen exclusives, dus niemand blijft achter," schrijft Greenberg.

Andrew House: 'Games op PlayStation Neo zijn veel mooier'

In een interview met de BBC heeft PlayStation-ceo Andrew House zich uitgelaten over de PlayStation Neo, een krachtigere versie van de PlayStation 4. Volgens de directeur worden games op de PlayStation Neo een stuk mooier.

"Om duidelijk te zijn, de verbeterde PlayStation 4 waar we aan werken, met codenaam Neo, moet de huidige line-up complementeren, niet vervangen. Wellicht is het een kans om afstand te doen van de statische console die hetzelfde blijft voor een periode van zes, zeven, acht jaar. En misschien kunnen we, naast de huidige PlayStation 4, nog iets extra bieden. In het bijzonder, en ik moet dit onderstrepen, op grafisch gebied. Games zullen in feite een stuk mooier zijn dan ze voorheen zijn geweest."

Sony is duidelijk in zijn communicatie dat de PlayStation Neo geen vervanging voor de PlayStation 4 moet worden. PlayStation-directeur Shawn Layden zegt in een interview met TIME: "Met deze aanloop naar een high-end PlayStation 4 gaan we de gebruikersbasis niet splitsen. Er komt geen wel-niet-situatie. Er gaat maar één game de verkoop in en die is afspeelbaar op beide consoles. Je hebt dezelfde ervaring, maar één ervan is op een hogere resolutie met verbeterde graphics, maar de rest is precies zoals je gewend bent."

Pokémon Go verschijnt in juli voor iOS en Android

Pokémon Go, de smartphone-app van Nintendo, wordt waarschijnlijk voor eind juli uitgegeven. Dit heeft Nintendo laten weten in een Treehouse-uitzending voor E3. Het bedrijf heeft tevens een prijs vrijgegeven voor Pokémon Go Plus, de Pokémon Go-accessoire.

Tijdens de uitzending bevestigde Shigeru Miyamoto dat de Pokémon Go-accessoire voor het einde van juli uitkomt. De armband, waarmee gebruikers Pokémon kunnen vangen zonder de smartphone te gebruiken, krijgt een adviesprijs van 34,99 dollar. Een prijs in euro's is nog niet bevestigd. Later werd duidelijkgemaakt dat het de bedoeling is dat de Pokémon Go-applicatie eerst verschijnt, waardoor de releasedatum van de applicatie ergens tussen nu en eind juli zou liggen.

Pokémon Go wordt gratis uitgegeven voor iOS en Android.

'Geen verschil in framerate tussen Xbox One en Scorpio'

Er zal geen verschil in framerate zijn tussen Xbox One en Project Scorpio. Dat meldt Shannon Loftis van Microsoft Studios in gesprek met Game Informer over de nieuwe Xbox.

Hoewel er geen verkleining van resolutie plaats zal vinden op Project Scorpio, geldt dat niet voor framerate. Loftis legt uit: "Nee, er zal geen verschil in framerate zijn tussen games op Xbox One en Project Scorpio, omdat de ontwikkelaar normaal gesproken de framerate bepaalt aan de hand van wat past bij de gameplay. Je wilt niet twee verschillende mechanismen maken voor twee verschillende configuraties."

Ook in het geval van games die op Xbox One geen hogere framerate aankunnen, zal Scorpio geen verbetering tonen. "Een goed voorbeeld is Killer Instinct, die cross-play ondersteunt tussen pc en Xbox One. Daarvan hebben we de framerate vergrendeld tot 60 beelden per seconden. Dit zou beter kunnen op high-end pc's, maar dat zou de competitieve aard van de game verpesten", zegt Loftis.

Er is echter geen reden tot zorg voor mensen die bang zijn dat er een verschil in features zal zijn tussen games op Xbox One en Scorpio. Volgens Loftis zullen er namelijk geen "Scorpio-games" zijn.

"We beschouwen games niet per se als 'Scorpio-games'," zegt ze. "We zien ze als Xbox One-games die gebruik maken van de kracht van Scorpio om games af te spelen in 4K. Als je een 4K-game in een non-4K-console stopt, wordt de game getoond in 1080p. Het zal er nog steeds prachtig uitzien. Net als met HDR. Dat zal allemaal naar behoren werken."

Halo 6 komt naar Windows 10

De volgende Halo-game en andere grote first party-games van Microsoft komen ook naar Windows 10. Dat blijkt uit een interview tussen Microsoft-baas Phil Spencer en PC Gamer.

Microsoft brengt dit jaar de Forge-modus van Halo 5 naar Windows 10, maar een volledige release van Halo 5 voor Windows is uitgesloten. Phil Spencer legt uit.

"Om eerlijk te spreken over het geval met Halo 5, ik kan een game van vorig jaar pakken en die aanpassen voor pc, of ik kan 343 hun gang laten gaan met het oog op de toekomst," zegt Spencer. "Je zou kunnen zeggen dat ik een beetje valsspeel door wel Halo Forge naar pc te brengen, omdat we de tools werkend hebben op pc om te zien wat er gebeurt, maar dat is wat we deden met Forza, met Apex. Ik zei: 'Dit is geen volledige Forza-game. Vanaf nu gaan we onze Forza-games in zijn volledigheid naar pc brengen."

Uit Spencers' opmerking valt voorzichtig te concluderen dat Microsoft van plan is om voortaan al hun grote first party-titels uit te brengen op Windows 10. PC Gamer deed navraag of er een reden zou zijn om de volgende Halo niet naar pc te brengen. Daarop antwoordde Spencer: "Absoluut niet."

Halo 5

VR niet geschikt voor doorsnee consument volgens Nintendo

Nintendo denkt dat virtual reality nog niet geschikt is voor de doorsnee consument.

Volgens Reggie Fils-Aime, hoofd van Nintendo of America, stapt het bedrijf pas in virtual reality als de techniek klaar is voor het grote publiek. “Wij zijn sinds de Virtual Boy al aan het kijken naar de mogelijkheden van VR,” zegt Fils-Aime in gesprek met Bloomberg. “Bij ons willen we er zeker van zijn dat onze content mainstream, voor de hele markt is, en als iets als VR dit punt bereikt kun je er zeker van zijn dat Nintendo erbij is.”

Fils-Aime voegt toe dat Nintendo altijd op deze manier nieuwe technologie heeft benaderd. “Destijds was er veel gyroscopische technologie op de markt, maar de Wii en de Wii-afstandsbediening maakten het uiteindelijk geschikt voor de mainstream,” laat hij weten. “Als we zelfs terugkijken naar de Nintendo DS was dat het eerste elektronische apparaat dat echt gebruik maakte van een touchscherm.”

Het huidige aanbod van VR-games bestaat volgens Fils-Aime op het moment uit 'korte entertainmentsnacks' een nog niet uit volwaardige applicaties.

Microsoft onthult lijst met cross-buy games voor Xbox One en pc

Microsoft heeft een volledige lijst beschikbaar gesteld met games die onderdeel zijn van het Xbox Play Anywhere-initiatief. Tijdens de huidige E3 heeft het bedrijf aangekondigd het Xbox One- en Windows 10-platform meer te gaan verbinden.

Met Xbox Play Anywhere is het mogelijk om een game eenmalig aan te schaffen voor Xbox One of pc's met Windows 10 en deze gratis te ontvangen op het andere platform. Gemaakte progressie, dlc en achievements worden ook gedeeld tussen de platforms, waardoor het mogelijk is om tussen pc en Xbox One te wisselen tijdens het spelen.

Op dit moment zijn twaalf titels aangekondigd die gebruik gaan maken van Xbox Play Anywhere. De volledige lijst is als volgt:

• Gears of War 4
• Forza Horizon 3
• ReCore
• Sea of Thieves
• Halo Wars 2
• Scalebound
• Killer Instinct Season 3
• State of Decay 2
• Ark: Survival Evolved
• Cuphead
• We Happy Few
• Crackdown 3

Voor sommige games is cross-play ook beschikbaar. Hiermee kunnen gebruikers op Xbox One en Windows 10 met elkaar spelen. Hoogstwaarschijnlijk worden meer titels in de toekomst aan de lijst toegevoegd.

Xbox Play Anywhere

E3 2016 trekt meer dan 70 duizend bezoekers

De Electronic Entertainment Expo werd dit jaar door 70.300 mensen bezocht. Dat maakt de organisator bekend.

Onder hen bevonden zich volgens de Entertainment Software Association zo'n 50.300 vakmensen en ongeveer 20.000 fans. Zij konden in totaal 1.600 producten van 250 verschillende standhouders aanschouwen.

Ook online werd de E3 veel gevolgd. De verschillende streams op Twitch, de officiële partner voor streams van de E3 dit jaar, werden 42 miljoen keer bekeken. Er werden ook meer dan zeven miljoen Tweets over de E3 geplaatst en E3-content op Instagram was goed voor 500.000 likes.

De ESA maakte tot slot bekend wanneer de volgende E3 zal plaatsvinden: van 13 tot en met 15 juni, wederom in het LA Convention Center.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Michel’s E3-blog 4: Genoten van E3 'Final Fantasy XV biedt 200 uur gameplay'
0

Reacties op: Nieuws van de week: E3 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.