Weekoverzicht
Super Mario Bros

Nieuws van de week: Duurste spel ooit en Scalebound mogelijk als Switch-game

Anthem is gelanceerd en Apex Legends gaat nog steeds hard

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Verzegeld Super Mario Bros.-exemplaar levert 100.000 dollar op

Een nog ongeopend exemplaar van Super Mario Bros. heeft een wereldrecord neergezet door een bedrag 100.150 dollar op te leveren. Het is hiermee officieel het duurst verkochte spel ooit.

De kopie in kwestie is het enige bekende exemplaar van Super Mario Bros. dat nog verzegeld is met een sticker. Een groep verzamelaars, waaronder grote namen in de game-industrie en verzamelwereld, kwam samen in februari om het spel te kopen.

Lees meer

Super Mario Bros

Scalebound keert mogelijk terug als Switch-game

De website Nintendo Insider claimt van anonieme bronnen te hebben gehoord dat de geannuleerde Xbox One-game Scalebound van PlatinumGames mogelijk opnieuw wordt ontwikkeld als Switch-game . Dit als reactie op eerdere berichten van GameInformer-redacteur Imran Khan tijdens de Kinda Funny Games-podcast vorige week, waarin hij liet weten dat er mogelijk een geannuleerde third party-game in ontwikkeling is voor de Switch.

Nintendo Insider laat verder niet weten om welke bronnen het gaat en hoe zij aan die informatie komen. Wel duidelijk is dat Microsoft, dat eigenaar was van het handelsmerk Scalebound, ditzelfde handelsmerk niet heeft vernieuwd.

Lees meer

Scalebound

BioWare onthult details over Day One-patch voor Anthem

Ontwikkelaar BioWare gaat een grote hoeveelheid veranderingen aan Anthem doorbrengen door middel van een Day One-patch. Onder andere laadtijden en problemen met de camera worden opgelost.

De details van de patch zijn door een gebruiker op de Anthem-subreddit gedeeld. De verbeteringen zijn verdeeld over meerdere categorieën, die verdeeld zijn over verschillende aspecten van de game. De belangrijkste aanpassingen pakken volgens BioWare lange laadtijden, vastlopende laadschermen, challenges die niet goed geregistreerd worden, cijfers voor modifiers van wapens en gear, verscheidene crashes en verbindingsproblemen aan.

Lees meer

Anthem

Organisator mislukt Fortnite-evenement aangeklaagd door Epic Games

Afgelopen weekend liep een Fortnite-evenement in Engeland, genaamd Fortnite Live, uit tot een grote mislukking. Meer dan 2.800 bezoekers betaalden 14 tot 23 euro voor een ticket, maar stonden vervolgens uren in de rij. Ook waren er op het terrein van het evenement slechts een paar activiteiten te doen.

De ontwikkelaar van Fortnite, Epic Games, heeft juridische stappen ondernomen tegen de organisator van Fortnite Live. Een woordvoerder bevestigde dat Epic Games op geen enkele manier geassocieerd was met het evenement dat plaatsvond bij de Norfolk Showground in Norwich en dat een claim is ingediend tegen Exciting Events.

Lees meer

ROG Fortnite Community Dag

Zelda: Link's Awakening-multiplayer-modus niet uitgesloten

In februari werd The Legend of Zelda: Link’s Awakening aangekondigd tijdens de Nintendo Direct. Het spel komt uit voor de Nintendo Switch en is een volledig nieuwe versie van de originele Zelda-game die in 1993 werd uitgebracht voor de Game Boy.

Hoewel de originele Link's Awakening een singleplayer-avontuur is, lijkt het er op dat Nintendo overweegt om een multiplayer-modus toe te voegen aan de nieuwe titel. Op de website van het bedrijf staat dat het aantal spelers in het spel "nog te bepalen" is, waaruit kan worden opgemaakt dat Nintendo nog niet kwijt wil of spelers in Link's Awakening met meerdere spelers op avontuur kunnen gaan.

Lees meer

Zelda

Nieuw Apex Legends-wapen nu beschikbaar en mogelijk hoverbikes

Het Havoc Energy-geweer is nu beschikbaar in Apex Legends. Het wapen kan gebruik maken van een 'Selectfire Receiver' om een enkel, sterker projectiel te schieten en een 'Turbocharger', waardoor het wapen minder lang hoeft op te laden. Bekijk hieronder de video waarin de Havoc geïntroduceerd wordt.

Een nieuwe lek onthult dat er mogelijk ook hoverbikes naar Apex Legends gaan komen. In de bestanden van de meest recente update van het spel, waarin onder andere het probleem werd opgelost dat spelers soms langzaam bewogen na het opnieuw tot leven gebracht worden, is te zien dat er een aantal bestanden zijn gemarkeerd die te maken hebben met de ontwikkeling van het nieuwe voertuig.

Lees meer

Apex Legends

Red Dead Online-update voegt nieuwe modi, wapens en kleding toe

De update voegt nieuwe Showdown-modi toe waaronder Smoke, Spoils of War en Plunder. In deze modi moeten spelers tassen zien te pakken en afleveren, loot van elkaar stelen en proberen te overleven. Er worden ook Target Races toegevoegd waarbij spelers te paard doelen proberen raak te schieten.

Verder worden er vissersuitdagingen, de Evans Repeater rifle en Rare Shotgun en nieuwe kleding zoals de Rutlegde Vest en Diamondback Hat toegevoegd aan Red Dead Online. Tot slot komen er ook nieuwe emotes naar de game en wordt het spel verder gebalanceerd, met onder andere een nieuw bounty- en wetssysteem.

Lees meer

Red Dead Online

343 Industries neemt meer tijd voor Halo Infinite

Toen 343 Industries de Halo-franchise overnam van Bungie in 2010, kreeg de ontwikkelaar de zware taak om een grote en populaire franchise voort te zetten met een beginnend bedrijf. Dit zegt Bonnie Ross, hoofd van 343 Industries, in een interview met USGamer.

Normaal gesproken zit er twee tot drie jaar tussen de Halo-games, maar 343 Industries heeft er nu voor gekozen om meer tijd te nemen voor het volgende spel in de franchise. Ross zegt dat de ontwikkelaar de extra tijd gebruikt om een werkomgeving te creëren die het mogelijk maakt om makkelijker, sneller en beter aan het spel te kunnen werken.

Lees meer

Halo Infinite

Call of Duty: Black Ops 4-lootboxen zorgen voor ophef

Naast de nieuwe specialist Outrider, de spelmodus One in the Chamber, en twee nieuwe multiplayer-maps voor Black Ops Pass-leden, zijn ook lootboxen toegevoegd aan het spel. De lootboxen, genaamd Reserve Crates, zijn verkrijgbaar voor 200 COD punten of twee euro en bevatten drie cosmetische items.

Er is nu veel ophef ontstaan over nieuwe soorten wapens die alleen verkrijgbaar zijn in de Reserve Crates. Deze geweren zijn een 'Mark 2-versie' van een normaal wapen in het spel en geven 25 procent extra ervaringspunten bij het vermoorden van een tegenstander. Volgens veel spelers heeft dit invloed op de gameplay van het spel en behoren ze dus niet in lootboxen.

Lees meer

Operation Grand Heist

Nintendo's Reggie Fils-Aime gaat in april met pensioen

Fils-Aime begon in 2003 bij Nintendo Amerika als de vicepresident van sales en marketing. Bij fans kreeg hij vooral bekendheid dankzij de E3-presentatie in 2004, waarin hij de presentatie begon met: "Mijn naam is Reggie. Ik schop kont, ik pak namen en wij maken games." In 2006 werd hij de president van Nintendo Amerika.

"Nintendo is voor altijd een onderdeel van mijn hart, en mijn hart is gevuld met dankbaarheid voor de getalenteerde mensen waar ik mee heb samengewerkt, voor de kans om voor zo'n prachtig merk te staan en vooral om mij een onderdeel te voelen van 's werelds meest positieve en langdurige gaming community", aldus Fils-Aime.

Lees meer

Reggie Fils-Aime

Dit artikel delen:

Lees meer

Tetris 99 verantwoordt een Nintendo Switch Online-abo Wat Crackdown 3 zegt over de strategie van Microsoft
0

Reacties op: Nieuws van de week: Duurste spel ooit en Scalebound mogelijk als Switch-game

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.