Weekoverzicht

Nieuws van de week: Draagbare Steam Machine verschijnt eind 2016

Recordaantal bezoekers op Gamescom 2015

Geschreven door Michel Musters op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Draagbare Steam Machine verschijnt eind 2016

De Smach Zero, een draagbare Steam Machine, verschijnt eind 2016. De handheld stond voorheen bekend als de Steam Boy en is vanaf 10 november 2015 te bestellen op de website van Smach Zero. De draagbare gaming pc bevat een 4GB ram, 32GB interne opslagruimte, usb, Bluetooth, WiFi en optionele 4G. Naast het 5 inch 720p touchscherm beschikt de handheld over een hdmi-uitgang en draait het op een AMD embedded G-Series SoC "Steppe Eagle" met Jaguar-based cpu en GCN-based Radeon graphics.

Volgens de ontwikkelaar draait de draagbare Steam Machine zonder problemen games als Dota 2, Half-Life 2 en Civilization 5. Voor 299 dollar is de handheld tepre-orderen, na de lancering wordt de prijs waarschijnlijk hoger. 

Recordaantal bezoekers op Gamescom 2015

Gamescom heeft afgelopen week een recordaantal bezoekers behaald: maar liefst 345.000 gameliefhebbers baanden zich een weg door de hallen. Dit zijn er 10.000 meer dan het jaar ervoor.

President en chief executive officer van Koelnmesse Gerald Bose is tevreden. “De resultaten overstijgen de verwachtingen. De groei in het aantal bezoekers, de grotere oppervlakte en de verbetering van het algehele evenement zijn belangrijk om Gamescom succesvol te houden.” Gamescom was volgens hem een goede ontmoetingsplek voor zowel de internationale game-industrie als voor internationale gamers.

Tijdens de beurs werden nieuwe beelden van aangekondigde games getoond en werden nieuwe games onthuld. Gamescom is volgend jaar opnieuw te bezoeken – dan van 17 tot en met 21 augustus.

Belgische ontwikkelaar GriN sluit zijn deuren

De Belgische ontwikkelstudio GriN is failliet verklaard en sluit zijn deuren. Dit maakte oprichter Wim Wouters bekend via de blog van de ontwikkelaar. De laatste game van de ontwikkelaar was Woolfe: The Red Hood Diaries die in april verscheen. “Omdat Woolfe met zoveel passie is gemaakt voelt het vreselijk om te weten dat we jullie teleurgesteld hebben”, laat Wouters weten. Met name de overstap van 2D naar 3D bleek een gigantische kostenpost te zijn tijdens de ontwikkeling van de platformgame.

De verkoopcijfers van Woolfe vielen tegen en waren niet voldoende om winst te behalen. De extra beloningen die backers via de succesvolle Kickstartercampagne beloofd zijn worden achter de hand gehouden. Volgens Wouters zijn de posters, het artbook en de soundtrack klaar voor productie , maar heeft men zelfs geen geld om de postzegels te bekostigen. GriN werd opgericht in 2002 en bestond dertien jaar.

Remake Resident Evil 2 officieel in ontwikkeling

Capcom heeft aangekondigd dat er officieel een remake van Resident Evil 2 in de maak is. Fans vragen al jaren om een remake van de game die oorspronkelijk op PlayStation 1 verscheen. De game moet helemaal opnieuw opgebouwd worden voor huidige platforms, al is nog niet bekend waar hij precies op verschijnt. Yoshiaki Hirabayashi maakt de game. Meer details, waaronder een releasedatum, zijn niet bekend.

Eerder dit jaar verscheen een remaster voor Resident Evil, en Capcom werkt op dit moment ook aan een remaster voor Resident Evil Zero, dat zich voor de eerste game afspeelt. Deze moet ergens volgend jaar verschijnen. Verwacht wordt dat de remake van Resident Evil 2 niet voor die tijd verschijnt.

Fallout Shelter nu beschikbaar voor Android

De mobiele game Fallout Shelter is sinds donderdag ook beschikbaar voor Android-toestellen en kan gratis gedownload worden. 

Bethesda lanceerde Fallout Shelter tijdens de E3 voor iOS. Spelers beheren in de tweedimensionale game een zogeheten Vault waar overlevenden van een kernramp wonen.  De taak van de speler is om de bewoners van de Vault aan het werk te zetten en tevreden te houden om het leven in de Vault in stand te houden.

Hoewel de game gratis is, kunnen spelers wel zogenaamde 'lunch boxes' downloaden met extra items en mogelijkheden. Deze lunch boxes kosten wel geld.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation Experience 2015 wordt in San Francisco gehouden Call of Duty: Black Ops 3 (multiplayer hands-on)
3

Reacties op: Nieuws van de week: Draagbare Steam Machine verschijnt eind 2016

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • sollitdude

  • 15 augustus 2015 16:12
  betaal nu 300 euro voor iets dat over een jaar alweer outdated it! woohoo!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 15 augustus 2015 22:10
  Dat is zo met ieder stukje technologie dat je koopt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 15 augustus 2015 23:05
  je hebt gelijk, het spijt me.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.