Weekoverzicht

Nieuws van de week: Deus Ex: Mankind Divided uitgesteld

En verder: EA werkt aan 'Assassin's Creed-achtige actiegame'

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Deus Ex: Mankind Divided half jaar uitgesteld naar augustus 2016

Deus Ex: Mankind Divided is uitgesteld naar 23 augustus 2016. Dat meldt Eidos Montreal. De game zou eerst op 23 februari 2016 verschijnen.

Op zijn blog laat Eidos Montreal-baas David Anfossi weten dat de extra tijd vooral wordt gebruikt om de game na de ontwikkeling verder op te poetsen en perfect te maken.

"We zijn zeker van en trots op de game. Maar nu we er helemaal doorheen spelen zien we dat we in post-productie meer tijd nodig hebben om hem te fine-tunen om onze hoge standaard te bereiken."

Deus Ex: Mankind Divided is een vervolg op Deus Ex: Human Revolution. De game komt naar pc, Xbox One en PlayStation 4 en speelt zich in 2029 af, twee jaar na Human Revolution.

Belgische minister: 'PlayStation 4 wordt door terroristen gebruikt'

Jan Jambon, de Belgische minister van binnenlandse zaken, uit zijn zorgen over de PlayStation 4, die volgens hem steeds vaker als communicatiemiddel voor terroristen wordt gebruikt.

Nabij Brussel zijn een aantal arrestaties gedaan in verband met de terroristische aanslagen in Parijs vorige week vrijdag, waarbij minstens 127 mensen om het leven kwamen. Bij één van de arrestaties werd ook een PlayStation 4 gevonden. 

Jambon uit echter zijn zorgen over het feit dat de PlayStation 4 door organisaties als ISIS als communicatiemiddel gebruikt kan worden, omdat het volgens hem erg lastig is om communicatie via de console te monitoren. "PlayStation 4 is nog moeilijker in de gaten te houden dan WhatsApp", aldus de minister.

Forbes benadrukt dat het niet duidelijk is of de terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen afgelopen vrijdag gebruik hebben gemaakt van de PlayStation 4. Het is echter niet ongebruikelijk dat overheden games en consoles in de gaten houden.

Bol.com heeft nu ook gamedownloads voor pc

Sinds maandag kunnen mensen ook digitale games kopen via Bol.com. Er zijn ongeveer 1000 pc- en Mac-games digitaal te downloaden.

Er zijn onder andere games via Bethesda, Ubisoft en Warner Bros. beschikbaar, waaronder Fallout 4, Lego Jurassic World en Mad Max. Ook is er beveiligingssoftware, waaronder antivirussoftware en Office-software, beschikbaar.

Volgens Bol.com is het de eerste retailer in Nederland en België die zo'n breed assortiment directe downloads aanbiedt. 

EA werkt aan 'Assassin's Creed-achtige actiegame'

Electronic Arts werkt aan een action-adventure-game vergelijkbaar met Assassin's Creed. Dat zei EA's chief financial officer Blake Jorgensen tijdens de UBS Global Technology Conference in San Francisco.

Jorgensen zegt dat dit een relatief nieuw genre is voor EA: "We hebben nooit echt iets gedaan met het grootste genre van games: het actie-genre."

Verder noemt Jorgensen de term 'open wereld', wat waarschijnlijk een kenmerk wordt van de nieuwe game. Hij laat weten dat de game een compleet nieuw IP gaat worden.

Crytek’s vr-demo Back To Dinosaur Island gratis te downloaden

Crytek heeft woensdag de vr-demo Back To Dinosaur Island uitgebracht. Deze korte demo is te spelen met de tweede ontwikkelaarsversie van de virtualrealitybril Oculus Rift.

In deze demo kruipt de speler in de huid van een babydinosaurus. Al snel is het mogelijk om de gedetailleerde jungle te ontdekken. Na een poos verschijnt er een enorme dinosaurus waar de speler oog in oog mee komt te staan.

Systeemeisen
Besturingssysteem: Windows 7, 8 or 10 (64bit)
Processor: Intel Core i7-2600K CPU @3.40GHz
Geheugen: 16 GB RAM
Videokaart: NVIDIA GTX 980 or AMD Radeon R9 290
DirectX: Version 11
Harde schijf: 2 GB ruimte vrij

Back To Dinosaur Island is nu gratis te downloaden via Steam.

Dit artikel delen:

Lees meer

Kudo Tsunoda onderdeel van andere afdeling Microsoft Galak-Z: The Dimensional
0

Reacties op: Nieuws van de week: Deus Ex: Mankind Divided uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.