Weekoverzicht
Red Dead Redemption 2

Nieuws van de week: Crunch-cultuur en Firestorm in 2019

Geruchten, lekken, aankondigingen en lanceringen.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Nieuw rapport legt 'crunch-cultuur' Rockstar en Red Dead Redemption 2 bloot

Er is een rapport verschenen rondom de controversiële 'crunch-cultuur' bij Rockstar Games. In het rapport van Kotaku worden details van de werkomstandigheden blootgelegd door meerdere (oud-)werknemers van Rockstar aan het woord te laten.

Afgelopen week ontstond er commotie nadat bekend werd dat meerdere werknemers tijdens de productie van Red Dead Redemption 2 werkweken van 100 uur draaiden. Dit maakte mede-oprichter van Rockstar Games, Dan Houser, bekend in een interview. Kort daarna zei Houser dat dit echter gold voor een klein groepje gepassioneerde medewerkers dat vrijwillig dit aantal uur werkte om de game af te kunnen maken. Tevens benadrukte Houser in zijn verklaring dat het crunchen en overwerken nooit een verplichting was binnen het bedrijf. Dit fenomeen is echter niet nieuw binnen Rockstar. In 2010 was er ook al sprake van crunch bij de productie van Red Dead Redemption.

Red Dead Redemption 2

Battle royale-modus komt in maart 2019 naar Battlefield 5

Firestorm, de battle royale-modus van Battlefield 5, verschijnt in maart 2019 voor de game. Dat terwijl Battlefield 5 zelf al op 20 november uitkomt.

DICE en Electronic Arts hebben inzicht gegeven in wat voor content er vanaf de release allemaal naar de shooter komt. In december verschijnt het nieuwe oorlogsverhaal Tides of War. Dit jaar moeten er ook nog nieuwe uitdagingen en een Practice Range-modus uitkomen.

Battlefield V

Microsoft zegt Xbox Game Pass naar pc te brengen

CEO van Microsoft, Satya Nadella, zegt de Xbox Game Pass te gaan brengen naar pc. Dit maakte Nadella bekend tijdens de onthulling van de laatste kwartaalcijfers.

De Xbox Game Pass verscheen afgelopen zomer met een groeiende collectie aan games voor een maandelijkse prijs van tien euro per maand. Momenteel bevat de collectie meer dan 200 games met onder andere nieuwe titels als Sea of Thieves en Forza Horizon 4.

Xbox Game Pass

Spoiler: 'Personages uitgelekt voor Smash Bros. Ultimate'

Via Snapchat is vermoedelijk het definitieve roster van Super Smash Bros. Ultimate uitgelekt. Onder de zeven nieuwe personages zijn er een paar inbegrepen die door velen werd gevraagd voor de game. Let op; de volgende informatie bevat spoilers.

In een Snapchat-bericht is de definitieve banner met alle Ultimate-personages te zien. In de afbeelding is te zien dat Shadow, Banjo-Kazooie, Isaac (Golden Sun), Ken, Mach Rider (Mach Rider voor NES), Geno (Super Mario RPG) en de Chorus Kids (Rythm Heaven) aan de game worden toegevoegd.

super smash bros

Update: Intellivision kondigt familievriendelijke console Amico aan

Update: Intellivision heeft inmiddels een trailer uitgebracht voor de Amico. De video toont de console en bijbehorende controllers. Verder wordt de eerder verschenen informatie herhaald en worden belangrijke figuren die betrokken zijn bij de ontwikkeling uitgelicht.

Rockstar 'dankbaar' dat GTA 6 niet tijdens Trump-presidentschap verschijnt

Rockstar-baas Dan Houser zegt dankbaar te zijn dat Grand Theft Auto 6 niet tijdens het presidentschap van Donald Trump uitkomt.

Dat meldt hij in een interview met GQ. Volgens hem zijn de lijnen tussen de waarheid en satire vaag geworden en zal elk commentaar op de huidige politieke situatie binnen enkele momenten achterhaald zijn.

GTA Online

Preview PSN-naam-update op PS4 toont waarschuwingen

Het veranderen van de PSN-naam is verbonden met meerdere risico's voor het account van de gebruiker. Op ResetEra melden meerdere spelers, die toegang kregen tot de preview van de PS4-update, waarschuwingen te hebben gevonden over de mogelijke risico's rondom het veranderen van de PSN-naam.

Een beperkt aantal spelers kregen vooraf een uitnodiging om toegang te verkrijgen tot de nieuwste 6.10 systeemupdate op de PlayStation 4. Met deze update krijgen spelers onder andere de mogelijkheid om hun gebruikersnaam aan te passen. Dit werd bevestigd door gebruiker AbandonedTrolley die een afbeelding plaatste over de 6.10-update. Deze mail werd verstuurd naar een beperkt aantal PlayStation-klanten in het Verenigd Koninkrijk.

PSN

Gerucht: Destiny 3 mogelijk in de maak

Een bekende Destiny-lekker beweert dat ontwikkelaar Bungie begonnen is met de productie van Destiny 3. AnonTheNine deelt meerdere details rondom de nieuwe game op Reddit.

Volgens Reddit-gebruiker AnonTheNine speelt Destiny 3 zich af op Europa, de maan van Jupiter. Deze locatie is al eerder een aantal keer getoond op concept art van Destiny. Daarnaast wordt benadrukt dat de volgende Destiny-game meer de focus legt op de rpg-elementen en meer 'hardcore' is dan de vorige game.

Destiny 2

Shadow of the Tomb Raider krijgt slechte recensies op Steam door afprijzing

De Steam-pagina van Shadow of the Tomb Raider wordt belaagd met negatieve recensies. De reden hiervoor is een tijdelijke prijsdaling voor de recent verschenen game.

De nieuwste Tomb Raider-game is sinds 14 september uit en heeft iets meer dan een maand later al een behoorlijke korting ontvangen op Steam. Op het moment van publicatie is de game namelijk voor 39,59 euro beschikbaar, wat 34% minder is dan de oorspronkelijke vraagprijs van 59,99 euro. Ook een bundel met de overige games uit deze nieuwe trilogie en de season pass en de Digital Deluxe Edition van Shadow of the Tomb Raider zijn respectievelijk 47% en 36% goedkoper dan hun originele verkoopprijzen.

Steam

Vergelijking tussen Red Dead Redemption 2 op PS4 (Pro) en Xbox One (X)

Youtube-kanaal Digital Foundry heeft hun analyse van Red Dead Redemption 2 op PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One en Xbox One X uitgebracht.

In de analyse wordt beschreven dat de Xbox One X in Native 4K draait en deze console ook de beste prestaties aflevert. De framerate is op zowel Xbox One X als PS4 Pro erg stabiel, maar daalt kennelijk iets in de steden. Dit komt overigens vaker voor op de PS4 Pro. De originele PS4- en Xbox One-versies draaien op respectievelijk 1080p en 864p. Een dynamische resolutie is op geen van de consoles ontdekt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Return of the Obra Dinn is verplichte kost voor puzzelfanaten Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?
0

Reacties op: Nieuws van de week: Crunch-cultuur en Firestorm in 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.