Weekoverzicht

Nieuws van de Week: Crackdown 3 verschijnt niet meer bij Xbox One X-lancering

En verder Blizzard-nieuws en Call of Duty WW2-bèta

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Deze week heeft Blizzard de naam van hun onlinedienst weer veranderd en hebben ze een mysterieuze onthullingsceremonie voor volgende week aangekondigd. Verder is Crackdown 3 uitgesteld naar volgend jaar, waardoor de game niet meer gelijktijdig met Xbox One X gaat verschijnen en is er genoeg ander interessant nieuws van deze week in dit overzicht.

Crackdown 3 uitgesteld naar de lente van 2018

Crackdown 3 is uitgesteld naar de lente van 2018, zo heeft Microsoft aangekondigd.

De game had eigenlijk op 7 november uit moeten komen. "De campagne, de co-op en Wrecking Zone-modus van Crackdown 3 gaan naar de lente van 2018 zodat we het spel zo geweldig maken als fans verwachten", aldus een Tweet van Microsoft Studios Publishing-manager Shannon Loftis.

Loftis laat aan Polygon weten dat Crackdown 3 een "ambitieuze game is" en dat de ontwikkelaar zeker wil weten dat de balans tussen de drie modi van de game in orde is. "We denken dat het spel de tijd verdient die we het geven."

Crackdown 3 is al geruime tijd in ontwikkeling en werd op E3 2014 aangekondigd. De game had tegelijk moeten lanceren met de Xbox One X, de krachtigere Xbox One-console die onder andere 4K-graphics weergeeft.

PlayStation Experience is op 9 en 10 december

De PlayStation Experience wordt op 9 en 10 december in Anaheim, Californië gehouden, zo heeft Sony samen met de eerste details van het evenement gemeld.

Op het jaarlijkse evenement kunnen bezoekers games op PlayStation 4, PlayStation 4 Pro en PlayStation VR spelen, alsmede panels met ontwikkelaars bijwonen en merchandise kopen. De Capcom Cup 2017 wordt tevens op het evenement gehouden. Er valt 250.000 dollar aan prijzen te winnen.

Hoewel Sony dit nog niet heeft aangekondigd, wordt op elke PlayStation Experience ook een persconferentie gehouden waarop nieuwe games worden aangekondigd en nieuwe beelden van bestaande games worden getoond.

Geïnteresseerden die naar de Verenigde Staten willen reizen om er bij te zijn kunnen nu tickets voor het evenement bestellen.

Blizzard houdt woensdag op Gamescom onthullingsceremonie

Blizzard houdt aanstaande woensdag op Gamescom een 'onthullingsceremonie'.

Dit evenement wordt live uitgezonden via internet op 18:00 uur Nederlandse tijd. Het is live te bekijken via Blizzard's website.

Het is nog niet bekend wat Blizzard precies gaat onthullen, behalve een nieuwe geanimeerde korte film van Overwatch. Aanstaande maandag, op dezelfde tijd, brengt het bedrijf achter Overwatch, Diablo en World of Warcraft een teaservideo uit waarin wordt gehint naar wat er tijdens de presentatie wordt getoond.

Blizzard kondigde de meest recente uitbreiding op World of Warcraft, Legion, aan tijdens Gamescom in 2015.

Pokémon Go-fans ontevreden over Legendary Raid Battles

Op de subreddit van Pokémon Go spreken spelers hun onvrede uit over Legendary Battle Raids. Dit is naar aanleiding van de introductie van Exclusive Raid Battles voor het vangen van Mewtwo.

Op de subreddit van Pokémon Go klagen spelers over de pas aangekondigde Exclusive Battle Raids en Legendary Battle Raids in het algemeen. Deze raids zijn namelijk te schaars en het is lastig om andere spelers op tijd bij elkaar te verzamelen om de Raid Battles te doen. Daarbij is de kans om een legendarische Pokémon te vangen klein. Door de introductie van Exclusive Raid Battles is het vangen van Mewtwo, die onlangs verschenen is, nog lastiger dan het vangen van de andere legendarische pokémon.

Zo kunnen mensen die in afgelegen plekken wonen, buiten de grote Pokémon Go-steden, zelden profiteren van raids, aangezien daar weinig gyms aanwezig zijn. Daarnaast is het vangen van de legendarische pokémon wanneer spelers aanwezig zijn bij de juiste gyms niet gemakkelijk, vooral niet gezien veel spelers nog lag ondervinden tijdens Raid Battles, wat tot veel frustratie leidt.

Lees meer via deze link.

Game Freak toont vroege ontwerpen van eerste Pokémon-games

In een video laat Game Freak vroege ontwerpen en concepttekeningen van eerste Pokémon-games zien.

In de video laat onder anderen Pokémon-director Shigeru Ohmori schetsen zien van de eerste Pokémon-games die hij tijdens vergaderingen maakte.

"Veel van de pokémon uit Pokémon Red en Green zijn meteen in pixelart getekend. Er waren dus helemaal geen concepttekeningen voor deze pokémon", aldus Shigeru Ohmori.

Ook gaat Junichi Masuda, producer, director en composer van de Pokémon-serie, dieper in op het ontwikkelproces van oude Pokémon-games. Zo toont hij documenten van de originele plannen voor Pokémon Red en Green. De director vertelt:

"Ik heb zelfs deze originele plannen nog liggen, het is bijna een dagboek. Ik schreef mijn ideeën hier op over de Pokémon-games voor die dag en heb de datums erbij geschreven."

Verder laat Game Freak concepten zien van meer recente Pokémon-games. Zo zien we dat Shigeru Ohmori ontwerpen onthult van Pokémon Black en White, die het niet in de games gebruikt zijn, maar later toch een plekje hebben gevonden in Pokémon X en Y.

Bekijk hier de exclusieve beelden van Game Informer.

Blizzard verandert de naam van Battle.net weer

Blizzard heeft de naam van hun online gaming-netwerk wederom veranderd. De service staat vanaf heden bekend onder de naam Blizzard Battle.net.

In september vorig jaar kondigde Blizzard aan afstand te nemen van de naam Battle.net. Dit deed het bedrijf omdat Battle.net de lading van de service niet meer zou bedekken. Het online gaming-netwerk ging vanaf dat moment verder als Blizzard Tech.

Echter werd deze lente naar de app verwezen onder de naam Battle.net, door een representant van Blizzard tijdens de aankondiging van Destiny 2 naar de online dienst. Hij vertelde toen dat het bedrijf een uitzondering maakte voor de aankondiging van Destiny 2, aangezien Battle.net een geschiktere naam was als platform voor Destiny 2.

Nu kondigt Blizzard aan de naam weer te veranderen. De service heet niet langer Blizzard Tech of Battle.net, maar Blizzard Battle.net.

Blizzard kiest er dus voor om deels de oude naam te behouden. "We realiseerden ons dat de naam Battle.net iets speciaals betekent voor onze spelers en een geschiedenis van vriendschap, community en vermaak met zich meebrengt. Daarom nemen we niet volledig afstand van de originele naam", maakt het bedrijf bekend op de officiële website. Op deze manier is het niet incorrect om de service Battle.net te blijven noemen.

Blizzard

Sony houdt persconferentie tijdens Paris Games Week

Sony houdt tijdens de Paris Games Week een PlayStation-persconferentie, zo heeft het bedrijf aangekondigd.

De presentatie vindt plaats op maandag 30 oktober om 17:00 uur. De persconferentie wordt ook live op internet uitgezonden. Verder is nog niet bekend wat er op de presentatie verwacht kan worden.

De laatste keer dat Sony een persconferentie tijdens Paris Games Week hield, in 2015, werden Gran Turismo Sport en Detroit: Become Human aangekondigd. Mogelijk kondigt Sony wederom nieuwe games aan en toont het beelden van eerder aangekondigde games als God of War.

Gerucht: Okami HD komt eind dit jaar naar PS4 en Xbox One

Volgens twee onafhankelijke bronnen krijgt Okami HD een port voor PlayStation 4 en Xbox One die eind dit jaar wordt uitgebracht.

De bronnen zijn twee Europese verkoopketens uit verschillende landen die de fysieke versie Okami HD in hun systeem van toekomstige releases hebben gezet. Beide verkopers hebben 12 december als releasedatum aangegeven.

Capcom heeft de geruchten nog niet bevestigd.

Okami kwam oorspronkelijk uit op PlayStation 2 in 2006. Later verscheen de game ook nog op Nintendo Wii en als HD-remaster op PlayStation 3.

Riot verliest rechtszaak van Edgar Davids over League of Legends Striker Lucian-skin

Voormalig profvoetballer Edgar Davids krijgt compensatie van Riot Games, omdat League of Legends-personage Lucian te veel op hem lijkt.

Dat heeft de rechter besloten, meldt Het Parool. Het gaat om het personage Lucian. De skin Striker Lucian heeft de bekende dreadlocks en bril van Davids, evenals een voetbaloutfit. Het uiterlijk verscheen in 2014 ter ere van het wereldkampioenschap voetbal in dat jaar.

Volgens de rechter is de gelijkenis zo sterk dat er een schending van het portretrecht van Davids heeft plaatsgevonden. De voetballer kan om compensatie vragen, omdat hij geld kan verdienen door zijn uiterlijk te verbinden aan een bepaald product.

Riot Games stelde tijdens de rechtszaak dat er geen grote gelijkenissen bestaan tussen Davids en het personage. Volgens Het Parool heeft de uitgever in het verleden al wel toegegeven dat de voetballer als inspiratiebron diende.

Riot Games moet nu onderzoeken hoeveel het verdiende met de skin van het personage. Op basis daarvan wordt bepaald wat de compensatie voor Davids wordt. In de winkel van League of Legends is de skin voor 750 Riot Points te koop, wat gelijk staat aan ongeveer vijf euro.

Dit artikel delen:

Lees meer

Total War: Warhammer 2 Cryptominen met je gaming-pc
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Crackdown 3 verschijnt niet meer bij Xbox One X-lancering

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.