Weekoverzicht

Nieuws van de week: Company of Heroes 2 krijgt uitbreiding

Fallout 4 wint Best of E3 Award

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Company of Heroes 2 krijgt uitbreiding The British Forces

Op 3 september krijgt strategiegame Company of Heroes 2 een standalone uitbreiding via Steam. genaamd The British Forces. The British Forces heeft vijftien nieuwe units, zes nieuwe commanders met unieke eigenschappen en acht nieuwe multiplayermaps. 

Naast The British Forces komt er voor elke Company of Heroes 2-game een design upgrade uit die de vijf facties balanceert en de animatie en graphics verbetert.

Ubisoft wil alleen nog maar games tonen die speelbaar zijn

Ubisoft wil op evenementen zoals E3 alleen nog maar games tonen die ook daadwerkelijk speelbaar zijn en op de juiste systemen draaien. Dit nadat de graphics van de eerste beelden van Watch Dogs en de uiteindelijke versie veel van elkaar verschilden.

Toen Watch Dogs voor het eerst werd getoond op E3, werd de game positief ontvangen door gamers. Het spel draaide op een krachtige pc, zoals meestal het geval is met games die nog maar kort in ontwikkeling zijn. De uiteindelijke versie van de game kwam echter niet op het grafische niveau van de eerste beelden.

"Daarom hebben we op E3 dit jaar gezegd, laten we er voor zorgen dat de games speelbaar zijn en op de daadwerkelijke systemen lopen", aldus Ubisoft-president Yves Guillemot. "Wanneer we iets willen tonen, vragen we het ontwikkelteam of ze er voor willen zorgen dat het speelbaar is, zodat spelers meteen zien wat het is. Dat hebben we van Watch Dogs geleerd: als het niet speelbaar is op de betreffende systemen, is het een risico."

Fallout 4 wint Best of E3 Award

Fallout 4 is uitgeroepen tot 'game van de show' in de Best of E3 Awards. Bethesda's rpg verschijnt in november op pc, Xbox One en PlayStation 4. Alleen games die speelbaar waren op de E3-beurs, dat vorige maand werd gehouden in Los Angeles, komen in aanmerking voor een award. 

Naast game van de show werd Fallout 4 ook uitgeroepen tot beste pc-game en beste rpg van E3. Sony's Uncharted 4, dat volgend jaar exclusief op PlayStation 4 verschijnt, werd uitgeroepen tot beste consolegame en beste actie-adventuregame. Ook won het spel een speciale awards gericht op graphics.

Horizon: Zero Dawn, de nieuwe PlayStation 4-game van de Nederlandse studio Guerrilla Games, werd tot beste originele game benoemd. De beste hardware van E3 was de virtual realitybril Oculus Rift. Het bedrijf achter de bril werd vorig jaar gekocht door Facebook. Het aankomende Star Wars Battlefront won de prijzen voor beste actiegame en beste online multiplayer.

PSN-hacker krijgt twee jaar voorwaardelijk

Een Lizard Squad-hacker die tijdens de feestdagen vorig jaar heeft geholpen met het offline halen van Xbox Live en PlayStation Network, is veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk. De Finse krant Kaleva meldt dat. De hacker werd voor maarliefst 50.700 verschillende aan computer gerelateerde misdaden veroordeeld. De Finse rechtbank gaf de zeventienjarige Julius 'zeekill' Kivimaki twee jaar voorwaardelijk, waardoor de hacker dus niet vast komt te zitten.

Afgelopen feestdagen waren Xbox Live en PlayStation Network, de netwerken van Microsoft's en Sony's consoles, tijdelijk offline door een zogenaamde DDOS-aanval van hackgroep Lizard Squad. Op Xbox 360 en Xbox One konden spelers een etmaal niet inloggen of online gamen. Op PlayStation 3, 4 en Vita konden spelers meerdere dagen niet online games spelen of inloggen.

Rayman Adventures komt naar smartphones en tablets

Ubisoft heeft Rayman Adventures voor iOS aangekondigd. De game verschijnt ergens deze herfst. Het persbericht van Ubisoft maakt melding van 'smartphones en tablets', maar op de officiële website wordt vooralsnog alleen melding gemaakt van een iOS-versie. 

Hoewel de vorige mobiele Rayman-games endless runners waren, moet Rayman Adventures spelers vrij laten om levels te verkennen. Daarbij worden ook de Incrediballs voor het eerst getoond, kleine wezentjes die spelers krachten kunnen geven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Systeemspecs pc-versie Fifa 16 bekendgemaakt Win Lego Jurassic World voor Xbox One en PS4
1

Reacties op: Nieuws van de week: Company of Heroes 2 krijgt uitbreiding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Charles_Cash

    • 11 juli 2015 21:42
    Rayman is toch wel leuk.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.