Weekoverzicht
CD Projekt Red

Nieuws van de Week: CD Projekt Red laat hebzucht aan anderen over

En lootboxes in België, Switch-succes en Steam-herfstuitverkoop

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In Nieuws van de Week bekijken we wekelijks naar de belangrijkste ontwikkelingen. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

De Xbox Games with Gold voor december zijn bekend

Microsoft heeft de Xbox Games with Gold voor december bekendgemaakt.

De Xbox Games with Gold zijn spellen die mensen met een Xbox Live Gold-abonnement gratis kunnen downloaden. Het gaat in december om de actiegame Warhammer: End Times - Vermintide en Telltale's Back to the Future: The Game - 30th Anniversary Edition op Xbox One.

Op Xbox 360 kunnen Gold-leden aan de slag met het spirituele vervolg op Rez, Child of Eden en Marlow Briggs and the Marks of Death. Deze games zijn via backwards compatibility ook te downloaden op Xbox One.

Herfstuitverkoop op Steam is begonnen

De herfstuitverkoop is begonnen op Steam, waarbij talloze games weer met korting worden verkocht.

De herfstuitverkoop op Steam valt traditioneel gezien samen met Black Friday, de periode in de Verenigde Staten wanneer consumenten inkopen door voor de feestdagen. Onder andere de volgende games zijn flink in prijs verlaagd, kortingen kunnen wel oplopen tot tachtig procent.

 • Batman The Enemy Within voor € 13,79
 • Dark Souls 3 voor € 23,99
 • Dirt 4 voor € 21,99
 • Dishonored: Death of the Outsider voor € 14,99
 • Dying Light voor € 13,49
 • Fallout 4: Game of the Year Edition voor € 29,99
 • Inside voor € 9,99
 • Life is Strange Before the Storm voor € 11,89
 • Nier Automata voor € 35,99
 • Planet Coaster voor € 17,09
 • Portal 2 voor € 1,99
 • Rainbow Six Siege Starter Edition voor € 7,49
 • Resident Evil 7: Biohazard voor € 24,99
 • Rocket League voor € 9,99
 • Shadow of War voor € 34,99
 • South Park Stick of Truth voor € 7,49
 • The Evil Within 2 voor € 29,99
 • Watch Dogs 2 voor € 20,39
 • Wolfenstein New Order voor € 9,99
 • Yonder : The Cloud Catcher Chronicles voor € 14,94


De hoofdpagina van de herfstuitverkoop is hier te bezoeken. De uitverkoop stopt op 28 november om 19:00 uur. Tot die tijd kan iedereen gebruikmaken van de kortingen.

Steam

'Marvel Heroes stopt een maand eerder'

Disney stopt meer dan een maand eerder met de ondersteuning van Marvel Heroes dan aangekondigd. Het bedrijf zou eerst op 31 december stoppen, maar verschillende bronnen vertellen dat het 24 november stopt met het ondersteunen van de game.

Via Twitter laten verschillende werknemers weten dat ze zijn ontslagen, de dag voor Thanksgiving. Sommige werknemers geven zelfs aan dat zegeen ontslagvergoeding krijgen en dat de vrije dagen niet worden uitbetaald.

Disney heeft nog niet bevestigd of het morgen al stopt met de ondersteuning van Marvel Heroes.

Marvel Heroes

Groep Fifa 18-spelers komt in actie tegen EA met #FixFIFA

Een groep Fifa 18-spelers heeft genoeg van alle problemen in Fifa 18 en komt in actie met #FixFIFA.

Door een oproep van ‘PuRe_SSROCK’ zijn veel Fifa-spelers in actie gekomen tegen EA door alle problemen in het voetbalspel. Kort nadat de thread geplaatst was goed te zien dat veel spelers het met hem eens zijn.

Spelers melden dus veel problemen in Fifa 18. Via de Reddit-thread worden spelers opgeroepen op te tweeten naar EA, een promotie omtrent Black Friday te boycotten, een petitie te tekenen en hulp te vragen bij grote Youtubers en e-sporters. Grote YouTubers als NepentheZ, AJ3 en MattHDGamer hebben zich al uitgelaten over #FixFIFA.

Het blijft natuurlijk maar de vraag of EA iets gaat doen met de kritiek, maar de problemen krijgen op het moment wel erg veel aandacht binnen de Fifa-community.

Fifa 18

Reddit ontploft over plannen afschaffing netneutraliteit

Op Reddit zijn grote zorgen ontstaan rondom netneutraliteit in de Verenigde Staten. De FCC wil af van regels voor netneutraliteit uit 2015.

In 2015 zijn onder president Barack Obama regels doorgevoerd om netneutraliteit te ondersteunen. Deze regels verbieden internet providers om naar keuze websites te blokkeren of keuzes te maken in welke websites worden ondersteund door goede bandbreedte of niet.

De filosofie achter deze regels van Obama is dat internet connectie en toegankelijkheid even essentieel zijn als elektriciteit en telefoondienst en dat iedereen dus moet kunnen genieten van dezelfde kwaliteit van internet. Zo hoeven op dit moment gamers geen extra geld te betalen aan internet providers om gebruik te kunnen maken van services als Xbox Live Gold of Netflix (naast de abonnementskosten).

Nu wil de Amerikaanse FCC (Federal Communication Commission) deze regels afschaffen. The New York Times heeft de verklaring van voorzitter van FCC Ajit Pai gedocumenteerd:

"Onder mijn voorstel zal de federale overheid stoppen met de micromanagement van het internet. In plaats daarvan zal de FCC ervoor zorgen dat internet providers transparant moeten zijn over wat zij aanbieden, zodat klanten kunnen betalen voor een internet service die voor hun geschikt is."

Dit betekent niet alleen dat consumenten (lees: mensen die het internet gebruiken in de Verenigde Staten) meer moeten betalen om toegang te krijgen tot wat internet providers bestempelen als Premium-websites, maar ook dat providers macht hebben over welke website wordt ondersteund door welke kwaliteit bandbreedte en dat zij websites kunnen afdwingen veel geld te betalen om ondersteund te worden door goede bandbreedte. Zo komt meer macht en geld te liggen bij grote bedrijven, zoals Comcast en Verizon, terwijl consumenten en kleinere ondernemers meer geld moeten betalen.

Op Reddit zijn mensen verontrust over deze plannen van de FCC, die het einde zouden kunnen betekenen van het internet zoals wij dit nu kennen. In de toekomst zou het kunnen dat gamers meer geld moeten neerleggen om (goed) gebruik te kunnen maken van diensten als Xbox Live en PlayStation Network. Daarom lopen nu verschillende acties waar iedereen aan deel kan nemen om de FCC tegen te gaan deze regelgeving door te voeren. Deze acties zijn als urgent gemarkeerd.

In Nederland is in 2012 een wet ingevoerd die ervoor zorgt dat aanbieders van internet geen diensten of toepassingen op het internet mogen belemmeren of vertragen of hier tarieven op kunnen plaatsen als het gaat over toepassingen bij hetzelfde datagebruik. Er zijn wel enkele uitzonderingen, zoals NS die diensten met veel dataverkeer, zoals YouTube en Spotify, blokkeren wanneer gebruik wordt gemaakt van de Wifi in de trein-service.

FCC Ajit Pai

Belgische Minister van Justitie wil alle lootboxes verbieden

De Belgische Minister van Justitie Koen Geens heeft gezegd alle lootboxes te willen verbieden.

"Om gokken en gaming, zeker op zo'n jonge leeftijd, te combineren, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind", vult de Belgische Minister van Justitie, Koen Geens, aan. Men wil lootboxes in heel Europa verbannen, al is het nog niet duidelijk of dat gaat lukken. “Maar dat vraagt tijd, want we moeten hiermee naar Europa", vertelt Geens. "We gaan zeker proberen om het te verbieden.”

Het gaat hier niet over alle lootboxes, maar alleen over microtransacties waarbij niet duidelijk is wat de koper precies ontvangt. De Kansspelcommissie van België is op dit moment onderzoek aan het doen naar het fenomeen.

Peter Naessens, die aan het hoofd stond van het onderzoek, meldt: "Deze combinatie van geld en verslaving valt onder gokken. Als er een kansspel bij betrokken is, is dit verboden tenzij men een vergunning heeft van de Kansspelcommissie."

lootbox

Rare brengt soundtracks van games op vinyl uit

Ontwikkelaar Rare brengt drie soundtracks van zijn games uit op vinyl.

De platen worden in samenwerking gemaakt met iam8bit studios en bevatten de soundtracks van Conker's Bad Fur Day, Viva Piñata en Battletoads. Eerder werden er al platen van Rare-games als Banjo-Kazooie en Perfect Dark gemaakt, maar die zijn uitverkocht.

De platen kosten allemaal tussen de 28 en 35 dollar en komen de aankomende weken uit. Ze bevatten onder andere muziek gecomponeerd door de geprezen David Wise en Grant Kirkhope. Ze kunnen besteld worden op de website van iam8bit. Uitgaande van de vorige releases zullen de platen snel uitverkocht zijn.

viva pinata

CD Projekt Red: 'We laten hebzucht over aan anderen'

The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red is van plan er voor te zorgen dat alle belangrijke content al meteen beschikbaar is in hun aankomende game Cyberpunk 2077: "We laten hebzucht over aan anderen."

Mede-CEO Adam Kicinski gaf in een eerder interview aan dat hij "Cyberpunk commercieel gezien meer significant" wil maken. "Online is erg nodig of in ieder geval aan te raden als je succes op de lange termijn hebt."

Deze opmerkingen schoten in het verkeerde keelgat bij fans. Men vroeg zich af of een multiplayer af zou doen aan de sterke singleplayerervaringen waar de ontwikkelaar bekend om staat en of microtransacties daarnaast ook hun intrede zouden doen.

CD Projekt Red reageerde via Twitter op de zorgen van mensen. "Geen zorgen. Als je aan Cyberpunk 2077 denkt, denk dan aan The Witcher 3 - een singleplayer in een gigantische open wereld, een verhaalgedreven rpg. Geen verborgen obstakels, je krijgt waar je voor betaalt - geen onzin, gewoon eerlijke gaming zoals Wild Hunt. We laten hebzucht aan anderen over."

Cyberpunk 2077 heeft nog geen releasedatum. De game is al jaren in ontwikkeling.

Na het analyseren van de beschikbare informatie kwamen we laatst tot de conclusie dat we eigenlijk al best een goed beeld hebben van de schijnbaar gigantische rpg. Lees daarom ook 'Wat we al weten van Cyberpunk 2077'.

Nieuwe gratis missie beschikbaar voor Assassin's Creed Origins

Er is een nieuwe Trials of the Gods-missie beschikbaar voor Assassin's Creed Origins.

De Trials of the Gods-missies verschijnen om de zoveel tijd in het missiescherm van de game en zijn dan een week beschikbaar. Voor het spelen van de missies wordt wel level 40 aangeraden.

In een eerdere Trials of the Gods-missie nam hoofdpersonage Bayek het op tegen de god Anubis. Deze keer raakt hij in gevecht met Sobek, een god met een krokodillengezicht. In onderstaande trailer is hij kort te zien.

Assassin's Creed Origins is beschikbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Time benoemt Switch tot beste gadget van 2017

Het Amerikaanse Time heeft de Nintendo Switch benoemd tot beste gadget van 2017.

Hiermee verslaat de console en handheld recent uitgebrachte apparaten als Microsoft's Xbox One X en Apple's iPhone X. De doorslaggevende factor voor deze beslissing was voor het tijdschrift de mogelijkheid om naadloos te kunnen wisselen tussen handheld en dock-modus.

De SNES Classic Mini is ook benoemd tot een van de beste gadgets van dit jaar, maar behaalt met de zesde plaats net geen plek in de top 5.

In het begin van dit jaar waren de meningen vergeeld over de potentie van Nintendo Switch, mede door de slechte reputatie van de Wii U. Er zijn inmiddels meer dan 7,63 miljoen exemplaren van de Switch verscheept. Nintendo gaf eerder al aan tien miljoen exemplaren te willen verschepen voor het einde van zijn fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2018. Het bedrijf heeft dit aantal nu veranderd naar 14 miljoen exemplaren.

Switch

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Turok: Dinosaur Hunter Worms W.M.D.
0

Reacties op: Nieuws van de Week: CD Projekt Red laat hebzucht aan anderen over

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.