Weekoverzicht
Call of Duty Infinite Warfare

Nieuws van de week: Infinite Warfare en Battlefield 1

En verder o.a. de releasedatum van Dishonored 2 en Mighty No. 9

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Call of Duty: Infinite Warfare officieel onthuld

De eerste trailer van Call of Duty: Infinite Warfare is naar buiten gebracht. In de trailer is duidelijk te zien dat de nieuwe shooter van Infinity Ward ook ruimtegevechten bevat. In de game is de speler kapitein van een eigen oorlogsschip. Volgens Activision bevat de game nieuwe wapens en heeft de game bijna geen zichtbare laadtijden.

Infinite Warfare komt op 4 november 2016 uit. Spelers die de Legacy Edition (89,99 euro) of Digital Deluxe Edition (119,99 euro) reserveren ontvangen Call of Duty: Modern Warfare Remastered. De game bevat niet alleen een opgepoetste singleplayer, maar ook tien multiplayermaps uit Modern Warfare, waaronder Crossfire, Backlot en Crash.

Nintendo NX wordt niet met verlies verkocht

De NX, Nintendo's nieuwe spelcomputer die in maart 2017 moet lanceren, zal niet met verlies verkocht worden. Dat blijkt uit de vertaalde vraag-en-antwoordsessie die Nintendo's president Tatsumi Kimishima met aandeelhouders heeft gehad.

"We overwegen niet om de hardware met verlies te verkopen", zo vertelt Kimishima. Dit is opvallend, omdat de Wii U, net als de PlayStation 4 en Xbox One, wel met een verlies werd gekocht. De consolebedrijven verdienen vervolgens geld met verkochte games. Nintendo verkoop hun consoles traditioneel gezien echter wel altijd met winst.

"Toen de Wii U lanceerde was de yen erg sterk", zo vertelt Kimishima over de Japanse munteenheid. "Ik ga er vanuit dat die situatie zich niet herhaalt. Het zou niet goed voor de zaken zijn om met een verlies te kopen, dus dat houden we in het achterhoofd bij de ontwikkeling van de NX."

Kimishima vertelt wederom dat de NX niet in 2016 uitkomt omdat het cruciaal is om veel goede software voor het platform te hebben. "Eén van de redenen dat we voor deze lanceringsperiode hebben gekozen is dat de line-up zo op tijd klaar is. En niet alleen op de lancering, maar ook door na de lancering continu titels uit te geven. We willen dat dit een platform wordt waar consumenten lange tijd van kunnen genieten."

Mighty No. 9 komt op 24 juni uit in Europa

Mighty No. 9, het spirituele vervolg op de Mega Man-reeks dat is gefinancierd via Kickstarter, komt op 24 juni uit. De game komt drie dagen eerder uit in Azië en Noord-Amerika. Mighty No. 9 is meerdere keren uitgesteld. De actie-platformer zou eerst in september 2015 verschijnen, maar werd uitgesteld naar februari dit jaar, om vervolgens naar "lente 2016" te verschuiven.

Volgens maker Keiji Inafune is de game 'goud gegaan', wat betekent dat hij af is. "De releasedatum staat vast en er komt geen uitstel meer." De game komt op 24 juni uit voor pc, Mac, Linux, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en Wii U. De Vita- en 3DS-versies komen op een latere, nog niet aangekondigde datum.

Mighty No 9

Nieuwe game van voormalige Destiny-designer aangekondigd

Niles Sankey, een voormalig designer bij Bungie, brengt later deze maand een first-person psychologische thriller uit voor de PlayStation 4 genaamd Asemblance. Sankey werkte eerder aan games als Halo 3 en Destiny, maar heeft onlangs zijn eigen studio opgericht.

De game speelt zich af in een machine die herinneringen simuleert waaruit de speler los moet breken. Het gebruikt een eerste persoonsperspectief en is volgens de maker geïnspireerd op thrillers als The X-Files, Twilight Zone en de serie Black Mirror. Ook zou de ontwikkelaar bepaalde narratieve technieken lenen van games als P.T. en The Stanley Parable.

Nilo Studios is een relatief nieuwe studio, maar volgens Sankey is er veel talent aan boord. "De ontwikkelaars hier hebben jaren aan ervaring in het maken van games, schrijven van boeken en het produceren van muziek", vertelt hij op PlayStation Blog. De eerste episode van Asemblance verschijnt later deze maand. Hoeveel episodes er in totaal zullen verschijnen is nog niet bekend.

Dishonored 2 op 11 november verkrijgbaar

Dishonored 2 is wereldwijd vanaf 11 november 2016 verkrijgbaar. Dat heeft Bethesda aangekondigd.

De game is dan beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game wordt voor het eerst volledig getoond op Bethesda's E3-persconferentie in de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni 04:00 uur. Vorig jaar werd al wel een CGI-trailer van de game getoond op Bethesda's E3-conferentie.

Dishonored 2 wordt wederom ontwikkeld door Arkane Studios en plaatst spelers weer in een wereld waarin mystiek en industrie samenkomen. Spelers kunnen, zoals eerder bekendgemaakt, spelen met Corvo Attano, de hoofdpersoon uit de eerste game, of Empress Emily Kaldwin. Meer informatie wordt op E3 onthuld.

Dishonored 2

EA DICE kondigt Battlefield 1 aan

EA DICE heeft Battlefield 1 tijdens een persconferentie in Londen aangekondigd. Daarbij onthult de ontwikkelaar een trailer waarin de eerste beelden te zien zijn van de nieuwe Eerste Wereldoorlog-setting.

De game laat de speler in multiplayergevechten met 64 spelers zo terugkeren naar het begintijdperk van moderne oorlogsvoering. Het slagveld neemt plaats op verschillende plekken op de wereld, zoals het westelijk front, de Italiaanse Alpen, de Arabische woestijn en de open velden van Frankrijk.

Battlefield 1 verschijnt 21 oktober 2016 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lees voor meer informatie onze preview.

Battlefield 1

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Conquests of the Longbow: The Legend of Robin Hood Verschillende speciale edities voor Battlefield 1 aangekondigd
5

Reacties op: Nieuws van de week: Infinite Warfare en Battlefield 1

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Soldier_hard

  • 7 mei 2016 18:53
  Niks over de dislikes op de Infinite Warfare trailer? Staat bijna in de top 10 van meest gedislikte videos.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 7 mei 2016 19:01
  @Soldier_hard tja, maar dat zegt meestal zo weinig… Zijn vaak allemaal mensen die de game alsnog kopen.

  Zo is er een plaatje van een steamforum vol mensen die allemaal een CoD wilden boycotten omdat ze geen dedicated servers kregen. Op het plaatje is meer dan de helft van die mensen een tijdje later de game aan het spelen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  maartencartman

  • 8 mei 2016 02:27
  @ErikNus Desalniettemin gaat dit Activision wel wat spelertjes kosten.
  Battlefield doet gewoon waar gamers al jaren om smeken. Een WWI shooter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Soldier_hard

  • 16 mei 2016 13:45
  @ErikNus Ik vond het sinds Ghosts niks meer, ben sinds toen niks meer gaan kopen van COD. Terwijl ik een fan was.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tektwo

  • 8 mei 2016 09:32
  Hopelijk worden dit allebei vette games. Zo kan je de het ene moment WW1 spelen en het andere moment dogfights doen met spacefighters.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.