Weekoverzicht

Nieuws van de week: Call of Duty gaat terug naar WWII

Super Mario Run, Star Wars Battlefront 2, Destiny 2 en meer

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

PlayStation Plus-games van april bekend

Sony heeft de PlayStation Plus-games van april bekendgemaakt. Eén van de games is Drawn to Death.

Eerder was wel al bekendgemaakt dat Drawn to Death, de nieuwe game van Twisted Metal- en God of War-ontwikkelaar David Jaffe, in april uit zou komen en meteen gratis zou zijn voor Plus-abonnees. De actiegame valt vooral op door de met de hand getekende graphics.

Ook gratis voor PS Plus-abonnees met een PlayStation 4 is de 2D-indiegame Lovers in a Dangerous Spacetime. Op Vita zijn 10 Second Ninja X en Curses 'n Chaos gratis, maar die kunnen ook op PlayStation 4 gespeeld worden. Op PlayStation 3 tenslotte zijn Alien Rage en Invinzimals: The Lost Kingdom te downloaden.

De games zijn vanaf 4 april beschikbaar voor Plus-abonnees.

Eerste beelden Star Wars Battlefront 2 op 15 april

De eerste beelden van het vervolg op Star Wars Battlefront worden op 15 april getoond, zo is bekendgemaakt.

Op 15 april wordt om 20:00 uur Nederlandse tijd een panel gehouden op de Star Wars Celebration te Orlando, Florida. Op dit panel, genaamd de Galaxywide Premiere of Star Wars Battlefront 2, zijn diverse ontwikkelaars van Dice, Criterion en Motive aanwezig om over de game te praten.

Meer details zijn nog niet bekend, maar de onthulling wordt wel live uitgezonden op internet.

Update: Call of Duty: WWII bevestigd door twee bronnen

Update: Zowel Eurogamer als IGN zeggen bronnen te hebben die bevestigen dat Sledgehammer's Call of Duty inderdaad Call of Duty: WWII gaat heten. Eurogamer zegt daarbij dat de gelekte artwork inderdaad afkomstig is van de game.

Origineel bericht: De aankomende nieuwe Call of Duty-game zou zich mogelijk af kunnen gaan spelen tijdens de Tweede Wereldoorlog, aan een aantal gelekte foto's van promotiemateriaal te zien.

YouTube-kanaal TheFamilyVideoGamers claimt de foto's te hebben ontvangen. Het is echter niet na te gaan in hoeverre het promotiekanaal echt is. TheFamilyVideoGamers claimt de foto's al een week te hebben maar lang getwijfeld te hebben of het de foto's wel moest plaatsen. De foto's zouden zijn gekomen van iemand die bij het project betrokken is en vorig jaar ook Infinite Warfare lekte. Ontwikkelaar Sledgehammer werkt aan de nieuwe Call of Duty.

De foto's tonen een focus op de Tweede Wereldoorlog. Na het succes van het vorig jaar verschenen Battlefield 1 van uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar DICE, dat de huidige tijd inruilde voor de Eerste Wereldoorlog, is de setting geen verrassing. Gamers lijken weer behoefte te hebben aan shooters die zich in het verleden afspelen.

Uitgever Activision zei eerder al dat Sledgehammer's nieuwe Call of Duty, die in het najaar van 2017 moet verschijnen, de serie "terug naar zijn roots" zou brengen. De eerste paar delen in de Call of Duty-reeks speelden zich ook af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Activision heeft echter nog niet gereageerd op deze geruchten.

Handige modder maakt Switch-dock van Nintendo 64

Modder en YouTuber Tettzan Zone heeft een Nintendo Switch-dock gemaakt van een oude Nintendo 64-console. Het plastic van de console is zo vormgegeven dat de Switch erin past en net zo werkt als de bijgeleverde dock.

Met de dock kunnen Switch-games op een tv worden gespeeld door de console in de voormalige slot voor N64-carts te steken. Een klein nadeel is dat de Joy-Con-controllers vanwege de vorm van de Nintendo 64 niet aan de zijkant van de tablet passen, waardoor ze niet kunnen worden opgeladen. Wel heeft de modificatie twee usb-aansluitingen aan de voorkant.

Bekijk hieronder de creatie.

Eerste officiële foto's nieuwe Tomb Raider-film

De eerste officiële foto's van Alicia Vikander in de rol van Lara Croft in de nieuwe Tomb Raider-film zijn uitgegeven.

Er zijn drie foto's van de Ex Machina-actrice in de rol van Lara Croft uitgegeven. Verder speelt Walter Goggins (The Hateful Eight) de rol van de slechterik en is Daniel Wu (Warcraft) een kapitein die Lara helpt bij het zoeken naar haar verdwenen vader.

De film draait dan ook om Lara's zoektocht naar haar vader, waarbij ze een mysterieuze tombe aan de kust van Japan aandoet waar haar vader voor het laatst gezien is. De locatie, alsmede het uiterlijk van Lara, doet in ieder geval denken aan de Tomb Raider-game uit 2013, dat een reboot voor de gamereeks betekende.

De nieuwe Tomb Raider-film komt begin 2018 in de bioscopen.

Starcraft krijgt deze zomer remaster met 4K-resolutie

StarCraft, dat oorspronkelijk in 1998 verscheen, krijgt in deze zomer een heruitgave. De opgepoetste versie biedt ondersteuning voor een 4K-resolutie.

Dat maakte ontwikkelaar Blizzard bekend tijdens het I <3 StarCraft-evenement dat dit weekend in Zuid-Korea wordt gehouden. Wanneer de heruitgave precies verschijnt, is nog niet bekend. Er gingen al lange tijd geruchten over een aankomende remake van het klassieke spel. Naast het originele StarCraft wordt ook de uitbreiding Brood War van een moderne versie voorzien.

Blizzard belooft niets aan de gameplay van het origineel te veranderen. Met name de graphics, audio en netwerkfunctionaleiten worden gemoderniseerd. Ook komt er een zoomfunctie, die waarschijnlijk ter ondersteuning van de verhoogde resolutie dient.

In aanloop naar het verschijnen van de heruitgave maakt Blizzard de oorspronkelijke versie van zowel StarCraft als Brood War gratis. Dat gebeurt via een update die eind deze maand verschijnt. Spelers van de oude versie kunnen het zodra de nieuwe versie uit is ook online tegen spelers van die uitgave opnemen. De twee versies zijn compatibel met elkaar.

Super Mario Run verdient minder dan verwacht

Nintendo verdient minder aan hun mobiele game Super Mario Run dan het had verwacht. Fire Emblem Heroes levert juist meer geld op.

Dat zegt Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima in gesprek met Nikkei Asian Review, na het verschijnen van Super Mario Run voor Android. De eerste Super Mario-game voor smartphones verscheen in december al voor iOS. De eerste paar levels van het spel zijn gratis te proberen, voor het volledige spel betalen spelers eenmalig 10 euro.

Door dat betaalmodel "voldeed de omzet niet aan onze verwachtingen", aldus Kimishima. Verwacht wordt dat Super Mario Run op Android veel gedownload zal worden, maar het is onwaarschijnlijk dat de game daar winstgeverder wordt dan op iOS.

De in februari voor Android en iOS verschenen Nintendo-game Fire Emblem Heroes levert meer omzet op voor het bedrijf. De free to play-game is gratis, maar spelers worden steeds verleid microtransacties te betalen.

Hoewel dat betaalmodel door zijn winstgevendheid populair is onder smartphone-games, wil Nintendo niet overstappen naar vooral free to play-games. "We hebben echt de voorkeur voor het model van Super Mario Run", zegt Kimishima.

Nintendo zegt dat het met smartphone-games meer wil doen dan alleen maar geld verdienen. Het bedrijf wil zijn games en personages bij een breder publiek bekend maken, en op die manier interesse kweken in bijvoorbeeld de Nintendo Switch.

Super Mario RUn

'Nintendo heeft grote plannen voor E3 2017'

Directeur van Nintendo America, Reggie Fils-Aime, heeft tijdens een interview met Fox News bevestigd dat Nintendo grote plannen heeft voor E3 2017.

Fils-Aime ging niet specifiek in op wat fans kunnen verwachten van Nintendo op E3 2017, maar gaf wel aan dat er nieuwe Nintendo Switch- en 3DS-titels getoond zullen worden.

Hierover zei Fils-Aime: "Ik kan je nog niets vertellen over de verschillende games en onze verrassingen voor E3. Wel kan ik je vertellen dat E3 een mooie gelegenheid is voor ons om nieuwe titels te tonen voor de Nintendo Switch en 3DS."

Nintendo houdt sinds 2012 geen traditionele persconferenties meer op E3 en maakt tegenwoordig gebruik van livestreams, zoals Nintendo Treehouse en Nintendo Direct-presentaties. Het is nog niet bekend welke vorm Nintendo dit jaar gaat gebruiken.

De kans is erg groot dat nieuwe gameplay van Super Mario Odyssey wordt getoond. Hiernaast kan Nintendo ook de E3 gebruiken om meer informatie te delen over de aankomende Expansion Pass voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Eerdere geruchten wezen verder op een mogelijke Switch-versie van Super Smash Bros. en een Virtual Console met GameCube-games.

E3 2017 vindt plaats van 14 tot 16 juni in Los Angeles.

E3

Phil Spencer: 'Ik wil meer tijd besteden aan onze games op E3'

Xbox-baas Phil Spencer heeft in een bericht op Twitter laten weten meer tijd te willen besteden aan games tijdens de persconferentie van Microsoft.

Spencer heeft naar eigen zeggen soms het gevoel dat Microsoft te gehaast over hun games vertellen op E3. Echter betekent dit niet dat de persconferentie van Microsoft volledig in het teken zal staan van games, Project Scorpio, de nieuwe console die later dit jaar moet verschijnen, wordt hoogstwaarschijnlijk ook besproken.

Microsoft organiseert mogelijk eerder een kleiner evenement toegewijd aan Project Scorpio vóór E3, zodat het bedrijf zich tijdens de persconferentie meer kan richten op de games.

Microsoft zal dit jaar op zondag 11 juni haar persconferentie houden. In het verleden hield de consolemaker altijd op maandag een persconferentie.

Destiny 2 verschijnt 8 september voor PS4, XBox One en pc

Destiny 2 verschijnt 8 september voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Dit heeft ontwikkelaar Bungie wereldkundig gemaakt door middel van een nieuwe trailer.

In de beschrijving van de trailer geeft Bungie alvast wat prijs over het plot van Destiny 2. De laatste vesting van de mensheid is vernietigd door de meedogenloze leider van de Red Legion, Ghaul. De overgebleven Guardians moeten hun macht opnieuw opbouwen en reizen hiervoor naar nog niet eerder bezochten planeten van ons zonnestelsel.

Iedereen die Destiny 2 pre-ordert, krijgt eerder toegang tot de bèta van de game. Wanneer deze plaatsvindt is nog onbekend.

Zelda: Breath of the Wild-patch verbetert framerate

Nintendo heeft een update uitgebracht voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild die op sommige plekken van de game de framerate verbetert.

Versie 1.1.1 van de game maakt volgens Nintendo van Breath of the Wild "een prettigere game-ervaring". Meer informatie geeft het bedrijf niet, maar op NeoGAF hebben gamers hun ervaringen gedeeld.

De framerate van de game zou op sommige plekken waar hij een snoekduik naar beneden neemt verbeterd zijn, zowel op de Great Plateau en een bosrijk gebied waar spelers later in de game komen. Hoewel de verlaging van framerate niet helemaal verdwijnt, zou het wel om een verbetering gaan.

Verder is (nog) niet duidelijk wat de update aanpast. De patch is beschikbaar voor Switch en Wii U en is 167 MB.

Dit artikel delen:

Lees meer

Total War: Warhammer krijgt vervolg met vier nieuwe speelbare rassen De beste gamegerelateerde 1 april-grappen ooit
0

Reacties op: Nieuws van de week: Call of Duty gaat terug naar WWII

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.